am nevoie de parerea voastra
Dragele mele,
Eu si sotul meu ne dorim ffff mult un BB !
pe scurt : UM am avut-o pe 3 nov, incepand de pe data de 14 nov am prestat tare ptr bb. De vreo 3 zile sunt racita si ca sa nu iau nici un medicament ( ma gandesc ca s-o fi lipit ceva acolo ) am baut ceaiuri de lamaie cu miere....tone, insa aseara ( 17 nov ) am baut o cana de vin rosu fiert, nu mai stiam ce sa fac sa-mi treaca usturimile de pe gat.
1) poate fi periculoasa cana aia de vin ?
2) cum imi pot calcula, astfel incat sa stiu cand e cea mai buna periaoada ptr a se prinde bb ?
Astept raspunsurile voastre si va pup pe toate.
Sanatate la toata lumea !
Raspunsuri
anne-marry spune:
buna kamiska....
in primul rand...o cana de vin la bebe nu face rau, mai ales daca este si atat de mic.
in al doilea rand...cum poti stii cand este momentul...
* poti calcula astfel...la un ciclu de 28 de zile, perioada ce mai fertila este din ziua a 10-a pana intr-a 18-a, teoretic presupunandu-se ca ovulatia are loc in a 14-a zi de ciclu (calculand din prima zi in care a venit ciclul si nu din cea in cae a trecut)
* insa mai sigur ar fii sa masori temperatura bazala, in fiecare dimineata, LA ACEEASI ORA!!! si sa iti tii un grafic (pe care il poti face si pe www.fertilityfriend.com unde dai log in scrii datele personale si iti vor arata un tabel unde complectezi ...si iti dau ei harta si iti arata dac ai avut si cand ovulatie)... cum calculezi cu temperatura: pai, in ziua in care scade considerabil fata de normal, ae loc ovulatia...iti dai seama fiindca imediat in ziua urmatoare urca f mult...de la 0.2 pana la ....06 sau de pinde de fiecare organism...si se mentine ridicata cu f mici fluctuatii pana cand vine ciclul. cand vin rusii, cu o zi sau doua inaite vei vedea ca scade...dac nu scade...inseamna ca esti gravida...la mine s-a intamplat sa vina ciclul si cu o temperatura mare, deci fara sa scada...dar a scazut imediat ziua urmaotare.
deci, atunci cand scade temperatura are loc ovulatia, fiind precedata de cresterea ei brusca...daca vrei sa intelegi mai bine ce zic, da click pe numele meu din stanga si intra la paginutza personala si acolo vei vedea 2 din graficele mele unde iti arata clar...
* mai trebuie s atii cont si de mucusul cervical care anunta perioada fertila atunci cand se prezinta sub forema de albus de ou (adica, luat intre 2 degete se intinde pana la 2-3 cm fara a se rupe, pe cand alte scurgeri sau sperma se rupe imediat...)...
* dureri de sani, de asemenea, mici intepaturi sau mai mari, depinde sau doar disconforturi in partea ovarelor, etc...sunt semne care arata cand vine ovulatia...
*daca intram mai adnac in problema, bine ar fi sa "prestati" din 2 in 2 zile din a 10 azi, in functie de cum vei observa ca ovulezi, si sa iti pui dupa ....o perna sub fundulet sau sa ridici picioarele pe pereti in fomra de lumanare cam jumatate de ora si el sa se retraga repede(chestie care am auzit-o mai nou...)
deocamdata....cam asta ar fi,...cu siguranta celelate fete iti vor spune si ele cate ceva, asa ca...de la fiecare adunate..poate ca vor reusi sate lamureasca mia bine...
pupici dulci...
anne-marry
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
laura miu spune:
bravo anne-marry...ai fost ferma in relatari..super
..kamiska..daca faci ce a zis anne-marry este suficient..si noi facem acelas lucru in mare masura..
mai sunt analizele..care nu stiu daca le-ai facut..mai ales cele care dau steriliate..daca astea sunt bune..totul este ok..
urmeaza pasii de mai sus si o sa se intample minunea..
mult succes
asteptam vesti de la tine
kamiska spune:
Anne Marrie si Laura, va multumesc muuult de tot.
Cam in periaoad am secretia aceea de care zicea Anne, am si disconfort in partea de jos si din cand in cand intepaturi. Deci trebuie zilele astea sa prestez mult . Aaaa, eu am ciclul cam de 30-31 zile.
Referitor la analize, le-am facut si toxo si mycoplasma si CMV, listeria.Sunt aproximativ bune ( de ce aproximativ? ) ca listeria a ramas la titru 1/640 de vreo 7 luni si dr infectionist si cel de la laboratorul de listeria au zis ca nu-i bai.......ca o tine asa sus o infectie care am avut-o.
Va pup
Ana71 spune:
quote:
Originally posted by kamiska
Anne Marrie si Laura, va multumesc muuult de tot.
Cam in periaoad am secretia aceea de care zicea Anne, am si disconfort in partea de jos si din cand in cand intepaturi. Deci trebuie zilele astea sa prestez mult . Aaaa, eu am ciclul cam de 30-31 zile.
Referitor la analize, le-am facut si toxo si mycoplasma si CMV, listeria.Sunt aproximativ bune ( de ce aproximativ? ) ca listeria a ramas la titru 1/640 de vreo 7 luni si dr infectionist si cel de la laboratorul de listeria au zis ca nu-i bai.......ca o tine asa sus o infectie care am avut-o.
Va pup
kmy
Spune-mi si mie, te rog unde ai facut tu analizele? CMV-ul cum ti-a iesit?
Multumesc,
Ana
kamiska spune:
Fetelor ma dor ovarele, deci ovulez???
Ana, eu am facut analize unele la Sanador, altele la Institutul Cantacuzino. CMV IgG poz si IgM neg ( la Sanador ) , Rubella ( Instit Cantacuzino )la fel IgG pozitiv si IgM negativ.
Sanatate multa la toata lumea!
mina spune:
Kamiska,
spune-mi, te rog, tie ce ti-a zis medicul despre faptul ca ti-a iesit CMV Igg pozitiv si Igm negativ? te intreb pt ca sunt in aceeasi situatie si nu prea sunt lamurita. De altfel mie si toxoplasmoza mi-a iasit igg + si igm -.
Multumesc anticipat si te pup !
Mina
Sa va bucurati in fiecare zi de ceva.
mina spune:
AnneMary, esti o dulceata, explicatiile date de tine pt kamiska mi-au fost utlie. Uite eu ieri aveam 36.4 iar azi 3.7. Plus ca a aparut si "albusul de ou". E momentul, nu?
Si inca o intrebare: temperatura aia trebuie luata fix-exact-intocmai la aceeasi ora sau merge un plus-minus 10 minute? Hai, te roooog, incurajeaza-ma.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Pupici,
Mina
crinuta spune:
Mina, minus sau plus 10 minute nu inseamna nimic. Lasa ca iti spun eu detaliat cum e cu temperatura.
pupici
Crinuta
anis spune:
Kamisha..ce coincidenta si la mine UM a fost tot pe 3 noiembrie.
Tu iti iei temperatura? Daca da, si ai observat un salt de temperatura de minim 0,2 , urmata de cresterea temperaturii, atunci ovulatia s-a produs. Daca nu sunt probleme, aceasta e o buna metoda de urmarire cand sa prestezi.
Ovarele te pot doare si la cateva zile dupa ovulatie, nu e obligatoriu, dar la mine asa e..si de obicei te doare unul singur , asta daca e un singur folicul..ambele daca e cate un folicul pe ambele ovare.
Cat despre durerea de sani, nu e deloc obligatorie....adica dupa ovulatie poate sa nu te doara deloc sanii. Eu intru in categoria asta....desi la mine ovulatia a fost luna asta sigur, certificata prin ecografie, n-am dureri de sani....dr mi-a zis ca depinde de la femeie la femeie.
Tu ti-ai facut o ecografie macar? Ai probleme? Analize hormonale?
Stii sigur ca ai ovulatie??Adica ti-a zis asta un dr si care te-a si urmarit?
AniS
anis spune:
quote:
Originally posted by mina
AnneMary, esti o dulceata, explicatiile date de tine pt kamiska mi-au fost utlie. Uite eu ieri aveam 36.4 iar azi 3.7. Plus ca a aparut si "albusul de ou". E momentul, nu?
Si inca o intrebare: temperatura aia trebuie luata fix-exact-intocmai la aceeasi ora sau merge un plus-minus 10 minute? Hai, te roooog, incurajeaza-ma.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Pupici,
Mina
Mina dr meu, mi-a spus clar ca temperatura trebuie luata fix la aceeasi ora ca sa aibe relevanta.
Daca temperatura a fost 36.4 si acum e 36.7 , ovulatia deja s-a produs asa ca treci la treaba! Vezi cum va fi temperatura maine. Ar trebuii sa creasca!
AniS