cu perna pe picioare!
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
anisia spune:
si eu l-m cam invatat pe Rares leganat.Ba pe picioare,ba in leagan.Si intr-adevar cand adoarme leganat parca nu mai are smnul acela profund.Oricum incerc sa-l legan mai putin.El mai adoarme si mangaiat.Il iau langa mine si incep sa-l mangai pe gat,pe urechi,pe spate si picioare si adoarme,uneori ii mai si cant si a asociat el cantarea asta cu ritualul si cand il adorm leganta,daca nu-i cant eu isi canta singur.cert este ca de dormit singurel nu adoarme decat dimineata dupa ce papa pe la 7-7.30,adoarme singur ori cu catelul ori dupa ce se joaca nitel,dar asta probabil pentru ca dormim si noi si nu e nici o miscare in camera.Probabil daca ar avea camera lui nu ne-ar mai fi asa greu.Mai nou se trezeste si noapte si daca unul din noi se nimereste a fi treaz e jale mare...sta siel o ora treaz si pana nu-l iau langa mine sa-l mangai nu adoarme si tipa si plange de ti se rupe inima.Ne-am obisnuit de acum,astea-s conditiile...incerc mai nou din rasputeri sa-l fac sa indrageasca un catelus de plus si sa adoarma cu el..ca-i moale si poate fi folosit si de perna.Mi-a reusit intr-o zi dar nu s-a mai intamplat minunea...sa speram ca usor usor ne obisnuim.
Adina si bb Rares
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
amelia spune:
Eu stiu ca nu e bine sa-ti legeni puiul pe picioare, pentru ca nu e igienic. Asa mi-a spus o pediatra. Se pot transfera la el microbi de pe picioarele tale.
In al doilea rand, leganatul in sine nu e bun ca mijloc de adormit, pentru ca atunci copilul adoarme numai de ameteala, se refugiaza in somn ca sa scape de senzatia asta. Si e bine sa legeni copilul lin, nu viguros, numai atat cat se leagana o barca pe valuri.
Ce ti-as recomanda: in primul rand cand se apropie ora de culcare sa fie neaparat lumina stinsa in camera sau oricum destul de intuneric, ca stie ca a venit seara si ca e timpul de odihna; in loc sa o legeni pe picioare, incearca sa te plimbi cu ea culcata cu capul pe umar prin casa si sa va leganati amandoua usor; treptat o pui apoi in brate si tot asa va leganati usor; ii vorbesti incet sau ii canti ceva sau taci (daca taci cred ca se plictiseste mai usor, vede ca nu mai e de distrare in seara aceea si se culca mai repede).
Si eu am cu fata mea maaari probleme s-o adorm, mai ales in ultimele cateva zile de cand am intarcat-o, pentru ca ea adormea de obicei la san si uneori prin metoda care ti-am zis-o mai sus. Dar am gasit solutia, care nu ne prea convine insa, pentru ca, vrem nu vrem, trebuie sa facem patul si sa ne culcam si noi cu ea. O punem intre noi, stingem lumina si ne facem ca dormim. In vreun sfert de ora se plictiseste si se culca. Dar uneori dureaza mai mult, ca azi de exemplu, cand ne-a luat o ora. De-asta fetei mele i-am zis "Hard to sleep", dupa filmul cu Bruce Willis... Apoi o putam in patutul ei.
Succes la adormit puiuta!
Amelia si Ana Maria (1 an si 2 luni).
www.par.univie.ac.at/~aj/AnaMaria
Dincolo de nori este intotdeauna soare!
Flower spune:
quote:
Originally posted by amelia
Eu stiu ca nu e bine sa-ti legeni puiul pe picioare, pentru ca nu e igienic. Asa mi-a spus o pediatra. Se pot transfera la el microbi de pe picioarele tale.
...simulam o mica leganare cu tot cu pernuta. ( CameliaH )
Despre ce a spus amelia stiam si eu de la o pediatra de moda veche si tocmai pentru ca stiam asta nu am procedat niciodata asa. L-am leganat insa destul pe Vladutz , plimbandu-l in brate , insa in ultimul timp fac la fel ca si Cameli , adica il pun pe patut si il legan putin cu tot cu perna.
Somn usor ! Vise placute...
![](floare.gif)
iamona spune:
pana la 7 luni nu l-am leganat deloc...dar iata ca am fost in ro. si soacra mea l-a invata pe picioare...la inceput plangea rau daca il punei pe picioare...dar ea s-a straduit si a reusit...cand am descoperit era prea tarziu...asa credeam eu!!!si abia la 2 ani l-am dezvatat...cu magaiat pe spate si muzica la cd in surdina...
dar la urmatorul bebe NU LEGANAT(dupa 6luni!)!!!LASAT SINGUR sa adoarma...stiu ca va fi greu,dar mai bine sufri cateva saptmani decat 2 ani de leganaturi
ellys spune:
Ce ti-e si cu bunicile astea! Si a soacra mea l-a invat pe bb sa adoarma leganat cam pe la 6 luni cand a trebuit sa-l las cu ea. Pana atunci adormea singur. Acum are aproape 2 ani si pot sa va spun ca EL nu mai vrea leganat. Adoarme singur.
Dar am folosit o mica smecherie ca sa-l dezvat!!!! Il leganam putin, apoi il puneam in pat cand era aproape adormit. Si cam de o luna nu il mai legan de loc cand trebuie sa adoarma.
Succes tuturor mamicilor care vor sa-i dezvete pe BB de adormitul pe picioare.
22 sapt &
Vlad