cu perna pe picioare!
![](images/user_woman.png)
am facut greseala sa adorm bb pe picioare!
initial, adormea f. repede, dar acum, la 6 luni si jumatate , a devenit o mica terorista!
o legan de ma doare coloana, adoarme intr-un final, pt. ca, dupa ce o pun in patut sa se trezeasca si sa o luam de la capat!
mai nou, se trezeste noaptea si incepe sa planga , asa ca de milte ori ma prinde dimineata cu ea pe picioare(sa nu-l trezeasca pe fratiorul ei mai mare)
ce sa fac? cum sa o dezvat de acest obicei?macar daca ar fi vrut suzeta, compensam cu ceva !
pupici si numai bine
Jeni si Bb Bianca
Raspunsuri
GabrielaG spune:
NU-ti pot da sfatul minune. Al meu cel mic are 1 ani si 4 luni si tot pe picioare il adorm, desi uneori nu prea are chef de stat pe picioare.
Stiu ca ar fi bine sa incerc sa-l adorm fara leganat, dar ar trebui sa am inima sa-l las plangand si nu pot, si cel mare trebuie sa doarma si el si imi este mai usor sa adorm BB mic intai si apoi pe cel mare.
Sper ca timpul sa le rezolve pe toate. Norocul meu este ca dupa ce-l pun in patut nu se mai trezeste.
Cand era mai mic pateam ca tine, dar erau dintii, mai voia sa suga, etc...Acum suntem mari.
Sanatate multa si iti doresc sa treci cu bine de perioada asta,
Gabriela si baietii
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Gabbriela spune:
Mi-a povestit mama ca si ea a facut cu mine acela-si lucru si drept rasplata nu am mai vrut sa dorm pana la 2 ani cu capul pe perina. Dormeam in brate, in legat, pe picioare, dar nici intr-un caz sa dorm ca oameni botezati in pat neleganata. Si in zi de ani eu ma legan , imi misc un picior daca sunt pe spate sau ma misc toata daca sunt intr-o parte, sotul meu zice ca nu se poate odihni deloc de cand s-a insurat, uneori isi ia patura si se duce in alta camera.
De dezvatat nu stiu daca o sa mai ai succes acuma, incearca in loc sa o pui pe picioare sa o ti cu capul pe umarul tau si sa umbli cu ea prin casa, poate functzioneza. Julian are 11 luni, asa adoarme si acuma, dupaia il pun in patutz si ii dau suzeta.
Gabbriela & Julian
mamica dulce spune:
draga jeni vrei sa fiu putin sadicuta si sa pun sare pe rana???ok,
eu am o surioara,mai mica cu 13 ani ca mine,deci cand s,.a nascut eram in clasa a opta si tin minte bine ce calvar a fost
Ai mei au invatat.o leganata si apoi...trebuia sa.si rupa salele mama,tata doua bunici si subsemnata,leganand cam 15 ore pe zi!!!I.au facut si leagan special si tin minte ca era legat cu o ata de mana mamei care cadea pe branci si ajunsese sa o legene din reflex,dormind!!Si cand se oprea o clipa urla ca din gura de sarpe copilul.
... dar sor'mea a fost un cosmar pana la 2-3 ani,sper sa nu patesti la fel!!!!!,eu din cauza asta nu l.am leganat pe Marc niciodata si e super lejer!
sfatul meu este sa strangi din dinti cateva seri si sa.l dezveti cat se mai poate de moftul asta ca nu e de glumit,sunt tare jmekeri bebelusii astia
cu prietenie ,anca
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
nadina spune:
Si noi la 1 an si doua luni tot asa adormim. Si are mandarina mea si suzeta si un ursulet care trebuie si el leganat, ca altfel nu face nani.
Incercam acum sa o dezvatam. Cum? Ne jucam pana e foarte obosita si apoi adoarme mai repede, dupa numai cateva minute de leganat. Pentru a dormi toata noaptea ii dam cereale seara,ca sa fie satula sa nu se mai trezeasca sa papaceasca. Iar in timpul zilei incercam sa ii impunem un program de somn dupa amiaza,de pe la 2 pana la 5. Nu stiu daca merge sa faci chestiile astea de la 6 luni. In orice caz nu o pune la leganat cum ti se pare ca ii este putin somn. Sunt niste smecheri, le place doar sa fie leganati.
Pupice,
Nadina
"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
CameliaH spune:
Este un subiect dureros. Eu am doua fetite gemene de un an si aproape zece luni. Pe la trei patru luni soacra-mea a inceput sa le legene pe picioare. Prestam si eu din greu. Pana mi-a ajuns ca la un moment dat socra-mea se plictisise de sport si nu a mai vrut sa vina sa ma ajute la leganat si atunci am zis stop. Aveau cam opt noua luni atunci. Si ce am facut: le puneam in patut (fiecare cu patutul ei) si le mangaiam, le cantam, la inceput chiar simulam o mica leganare cu tot cu pernuta. Iti dai seama ca in prima zi au urlat de mama focului de plangeam socra-mea pe la usa ca lasa mama ca le legan eu, dar am fost ferma si acum se culca neleganate. E drept ca trebuie sa le pazesc un pic, mai vorbim, mai ne jucam un pic dar se culca singure. Problema mea cea mare este ca daca eu plec de acasa la ora pranzului cand ma intorc le gasesc in sufragerie dormind pe perne leganate evident. Nu stiu cum sa procedez cu soacra-mea ca i-am spus de nu stiu cate ori sa nu le mai legene, dar ea zice ca nu stie sa le culce asa cum fac eu. Si din ianuarie ma duc si la servici.
Oricum eu zic sa incepi o campanie de adormire in patut ca altfel nu o sa mai ai trai cu ea.
Toate bune!
narcisa spune:
Nu stiu ce sa zic, dar la Patrick invatul a avut si dezvat. Poate pentru ca nu a fost leganat decit o perioade de citeva saptamani, cind am fost cu el in RO de parintii mei; cind ne-am intors din RO se legana singur, ce ne mai amuzam, isi misca capusorul stinga dreaptra pina adormea;
narcisa 29 saptamani & bb Patrick 1 an si 4 luni
jeni spune:
aveti dreptate!
cand nu-i este f. somn, incepe sa scoata niste sunete de mai mare dragul!(poa-poa, ba-ba etc)mai dureros este cand incape acelasi ritual in toiul noptii!!!!!!!!
singura concluzie pe care o trag este aceea ca ni-i este somn!(daca m-as juca cu ea, nu ar refuza!-asta pe la ora 2 dimineata- are ochii mari si vioi, iar eu pic de somn!
am incercat sa nu o mai legan-dar se pone pe urlete serios!
mare dilema!
pupici
Jeni si BB Bianca
Nicoleta spune:
Salut.
Si mama mea, cand eram mica, m-a leganat pe picioare de s-a saturat. Si eu devenisem o mica terorista si nu din vina mea. Acum, cand am si eu copil, tot mama era cea care ma invata sa imi legan odorul pe picioare, insa eu am refuzat.
Am o sora mai mica si o verisoara si ambele adormeau cand erau mici asa, pe picioare. Dar s-au dezvatat de la sine, pana intr-un an.
Cred ca o solutie ar fi sa astepti sa fie tare obosit si sa-l legeni pe bebe din ce in ce mai putin. Sa ii dai jucarii langa el, eventual o pernuta frumos colorata, si sa ai rabdare, chiar daca plange la inceput.
Cand ma gandesc si eu ca in curand va trebui sa il dezvat de suzi>>>>
Bafta.
Nicoleta.
gabrielat spune:
Si eu l-am leganat pe picioare pana la 2 ani.
Si cu suzeta nu faci nimic din contra vrea si pe picioare si cu suzeta.
Mai rau ca eu il invatasem si pe picioare si cu cantec si daca nu avea si una si alta nu adormea.
Sau cand adormea si il puneam in pat se trezea si trebuia sa o iau de la capat.
Pe la 2 ani si-a luat singur pernuta si o jucarie plusata si asa adormea.
Cu suzeta a fost mai greu ca avea aproape 3 ani si nu voia sa o lase, asa ca i-am luat-o pur si simplu si i-am aruncat-o. A plans 3 zile dupa ea dar pe urma i-a trecut.
gabi
anaana spune:
Noi am cumparat un balansoar de fapt era o chestie pentru bebelusi ce putea fi folosita si ca balansoar si ca legan. Pina la un an ci 5 luni a dormit in balansoar, era usor ca se balansa cam toata noaptea sau asa aveam eu senzatia.
A fost greu sa-l dezobisnum de balansoar ca nu mai incapea bine in el, doar era pentru bebelusi si mai tot timpul cind plecam in concedii (sau in weekend undeva mai aproape de casa), un bagaj separat, mai voluminos si in plus era balansoarul. Totusi pot sa zic de de la 1 un si ceva a renuntat destul de usor la balansoar.
va doresc succes sa rezolvati cumva aceasta 'problema'
Ana