tatic alcoolic!Ce sa mai fac,sa-i mai dau o sansa?
Raspunsuri - Pagina 6
adi_dalma spune:
NU...In faza in care este nu cred ca se poate face ceva...poate doar cu ajutor medical : fizic si psihic
danacaltan spune:
Buna ziua.
Am si eu aceeasi problema ca si Renisor, am avut tata de acest fel, si acum i-am facut rost si fiului meu de asa ceva.Sotul meu nu a primit o sansa ci 100 buc sanse.Am incercat sa-l ajut, nu se lasa ajutat.N-are nevoie, deoarece considera ca nu este dependent de bautura.Cu toate acestea, venea critza in fiecare zi; aveam nevoie de el sa ma ajute cu bb-ul si nu era acolo...pana la urma m-am hotarit sa-l parasesc,oricum pt el eram pe planul doi, de ce sa-l mai car dupa mine prin viatza????? Chiar si acum el inca sustine ca eu sunt absurda si incerc sa-l despart de copil pt ca sunt posesiva, iar pt aceasta invoc motivul bauturii...caci "daca bei 5-6 beri si niste vodca cu baietzii" /zi , nu inseamna ca esti alcoolic. Intrebare retorica: atunci, alcolicii cit or bea????
PAREREA MEA: "MORTUL DE LA GROAPA NU SE MAI INTOARCE", sansele de renuntare la etilice: mici, mici de tot,aproape inexistente
danny
bidiloi spune:
Draga Renisor,am citit despre problemele prin care treci, si ma bucur ca ai revenit, fetele chiar creasera un subiect pe aceasta tema,sint multe de spus, stiu ca nu-i usor sa treci prin ce ai trecut tu, si poate vei spune ca e usor sa dai sfaturi, tocmai de aceea ma abtin dar nu ma pot abtine sa-ti spun cit te admir ptr. felul in care ai avut curajul sa te zbati si sa incerci sa faci ceva, intr-o tara in care esti a "nimanui", singura cu un bb.Dar esti tare se vede, esti o luptatoare si vei invinge, sint sigura ca va veni soare si pe strada ta.Sint alaturi de tine , macar cu gindul si incerc macar asa sa fac si eu ceva ptr. tine adica sa te sustin.Bafta multa si sanatate bb-lului tau!cu drag
buli spune:
ar putea incerca sa se trateze.
ai discutat cu el despre asta?
Anca si bebitza Matei
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=5392&cid=2525
Yasmin spune:
nu nu nu. tata alcoolic, mama batuta in permanenta apoi internata (evident din acest motiv) la Socola (depresie grava) timp de trei ani, frate de care nu se mai acupa nimeni, sora care crestea pe la vecini, eu la bunica. Nu vreau sa intru in detalii aici, nu vreau nici sa te sperii prea tare. cand era treaz- model, beat si-a violat fiicele.
mama in sfarsit a reusit sa divorteze, tata beat o cauta peste tot sa o omoare, treaz plangea pe toate drumurile cerand iertare.
mama in prezent are propria casa, isi plateste singura facturile, e libera, e sanatoasa (desi nu stiu cum a avut puterea sa treaca peste toatea astea) si e cat de fericita poate fi o mama implinita. tata mort. iarna trecuta a adormit beat intr-un sant, a degerat si i s-au taiat picioarele. iarna asta, in ajunul Craciunului la fel, doar ca a murit.
si noi, copii, ne-am revenit. care cu ajutorul psihiatrului, care singur, suntem foarte bine pt ca mama a reusit sa spuna NU la un moment dat si ne-a salvat.
NU NU NU
http://community.webshots.com/user/yasmintarakci
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro/
lorelei_19 spune:
Renishor, ma bucur ca ai revenit! Spune, tu te-ai gandit sa-ti dai fetitza la o cresha si sa incerci sa-ti gasesti ceva? nu sunt sigura ca potzi rezista inca 2 ani asha. Incearca sa gasesti o solutzie mai rapida!
Dumnezeu sa te ajute!
Lorelei & Family
lorelei_19 spune:
Yasmin, saracutza de tine, prin cate ai mai trecut tu si cu fratzii tai! Sper din toata inima sa fii fericita acum, ca o meritzi din plin, biata de tine!
Lorelei & Family
ana maria spune:
Si eu vin dintr-o familie unde exista aceasta problema la tata. Venea beat dar nu era agresiv. Cred insa ca de fapt alcoolosim ul lui ascunde o problema psihica, anxeitati pe care nu le depaseste altfel, plus obisnuinta de a bea inca din prima tinerete. La un moment dat am plecat de acasa insa mama continua sa strea cu el. E alegerea ei si eu am facut psihoterapie ca sa inteleg asta si ca sa pot sa-mi continui viata relativ normal. Trabuie sa va spun cva pana la 23 de ani nu am avut nici un priten iar pentru cel cu care m-am casatorit am avut aceasta conditie: sa nu bea.
E adevarat ca aici am tras un loz bun adica nu bea si stie cat de tare ma sperie oamenii care beau. Cred ca daca nu as fi trait in copilarie cu acest sindrom nu as fi inmteles cat de grav este alcoolismul.
Si eu te sustin in alegerea ta si cred ca orice copil sufera cand are un tata alcoolic. Dar nu uita ca si tu suferi si tu esti IMPORTANTA. Copilul la un monent dat va pleca si va jita umilintele dar tu la un moment dat nu vei mai putea pleca.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
emanuella spune:
la fel era si tatal meu dar pe deasupra facea si un scandal monstru de cate ori bea. Mama mea a ramas cu el pt. noi, dar viata ei unde este . Toata viata a tremurat si noi alaturi de ea. Am ramas traumatizata pe viata, nu suport sa-l vad pe sotul meu cu paharul in mana,el nu bea decat ocazional. Sunt constienta ca sunt absurda dar nu ma pot controla. Fiecare pahar imi aminteste de tatal meu care acum nu prea mai bea deoarece 30 de ani i s-au dat medicamente dar mai are scapari din cand in cand si atunci este groaznic. Daca poti sa-l convingi ca voi sunteti mai importanti decat bautura, este ok, dar daca nu se lasa de baut sfatul meu este ca nu merita sa te sacrifici pentru copil. Noi suntem 4 frati si toti am plecat la casele noastre si mama mea a ramas doar cu el. pentru ce? sa-si aminteasca de toata tineretea ei ratata, de toata viata ei ratata. Stii ce-si aminteste de nunta ei? 'era toamna, un noroi afara si tatat-o era mort de beat sub masa', sau cand eu m-am nascut a plecat sa cheme medicul (m-am nascut acasa) si a venit dupa trei zile si pe mine si pe mama ne-au dus vecinii la spital. Am multe astfel de amintiri dar nu vreau sa te intristez cu ele. Am cateva poze cu el din tinerete dar in toate este beat. Chiar nu mi-l amintesc treaz in copilarie.