TOXOPLASMOZA ACUTA ...AJUTOR
Buna,
Am avut parte de o experienta ingrozitoare, am 27 ani, am pierdut doua sarcini intr-un an si acum am gasit cauza - toxoplasmoza IGG negativ, IGM pozitiv, deci nu oricum , ci in faza acuta. Nu am manifestari clinice, am fost azi la un medic la infectioase si mi-a prescris Rovamicina de 3 mil, 3/zi, timp de 21 zile si Fansidar 2/sapt tot 21 zile. Problema este ca am inteles ca s-ar putea sa fac acest tratament degeaba, ca ar putea sa nu se sterilizeze nenorocitul de "balaur" si ca acest medicament Fansidar nu se gaseste prin Romania
Mai exista prin zona fete care au avut aceeasi problema?
Daca da, va rog ajutati-ma cu un sfat, ce ati luat, daca v-a trecut, in cat timp si eventual daca aveti deja bebiti...
Multumesc,
Natalia
Raspunsuri
denisa73 spune:
Fansidarul este pentru malarie. Poate nu stiu eu,dar nu am auzit sa fie pentru toxoplasmoza. Se gaseste in Africa, fansidarul.Poti merge la cabinetul medical,pentru plecari in stainatate si vezi ca s-ar putea gasesti acolo Fansidar.
Ai pisica acasa?
Roxana_G spune:
Dupa doi ani nu ar trebui sa mai ai IGM pozitiv, ci IGG. Este foarte ciudat faptul ca infectia este acuta si dupa atata timp. Probabil continui sa te expui sursei - fie pisica, fie carne cruda.
Eu nu am avut aceasta problema, insa stiu pe cineva care a primit tratament un medicament numit Daraprim care se gaseste si la noi.
Rox
crinuta spune:
Ai aflat care este cauza? Eu intotdeauna am auzit ca toxoplasmoza se vindeca, deci nu inteleg...
Crinuta
adar spune:
Mey...stati asa un piculet, ca aici intra deja BAGACIOASA SEFA in discutie...pai cum adica mey, voi vreti sa ma omorati??? Cum adica sa nu se trateze??? Eu mai am 12 zile de rovamicina si termin tratamentul anti-toxo si voi discutati asa ceva??? Pai pe mine nu ma pune nimeni pe ganduri, ati inteles?????? SE VINDECA SI FACEM BEBEI, E CLAR???????????????
Auzi domle la ele...Natalia draga, eu zic sa stai linistita. Eu am facut 2 serii a cate 21 de zile cu rovamicina - de Fansidar nu am auzit - si pe 29 repet analiza. Tot atunci va voi da si vestile bune despre vindecarea toxoplasmozei!!! Asa ca nu te mai "imbrustura" si...treci repede la aspirante optimiste, nu de alta dar am auzit eu ca parazitul asta adora femeile disperate si...pesimiste!!!Nu esti singura care a pierdut sarcina din cauza nenorocitului asta -si eu am pierdut, si multe dintre noi - tot ce trebuie sa faci este sa tii capul sus si sa ai incredere in tine.
NU-I ASA FETELOR???????????
Eu sunt sigura ca daca reusesti asta, vei reusi si sa faci bebita. Uita-te la mine, domle, era vai si-amar de sufletul meu cand am venit aici, iar acum...nu-mi mai incap in pene...hai ca nu-i chiar asa de negru ala negru...fa repede tratamentul si da-i batai cu sotiorul ca altfel...
Te asteptam la OPTIMISTE, nu-i asa fetelor?????
Pupici muuuulti pentru voi toate,
adar
MirelaV spune:
adar..chiar ma intrebam ce ai mai facut cu tratamentul si asteptam vestile bune
cand am vazut subiectul asta, am vrut sa o pun pe natalia sa iti dea un pm..dar pe de alta parte n-am vrut sa ma bag!
vezi k nu accept altfel de vesti..decat d'alea bune!
natalia..si de la tine..asteptam sa ne spui k te-ai apucat de tratament..e costisitor dar ptr un sufletel mic...faci orice..
MirelaV
copilutzu spune:
Colega mea de servici a pierdut o sarcina si ptr.ca are un sot
pe care eu nu l-as mai numi sot nici de scarba dar sa mai stau cu el,(a amenintat-o ca divorteaza daca mai pierde o sarcina- parca ea era de vina)a fost tratata si indrumata de dr.Cristescu de la Giulesti care a trimis-o sa isi faca analizele la institutul de virusologie
A costat-o cam mult analizele dar a meritat.Are o splendoare de fetita de 2 anisori,grasunica,si tupeista de nota 10
Din surse sigure stiu ca toxoplasma se vindeca,asa ca....
Baftuta multa!
Insanatosire grabnica!
DOINA
adar spune:
NATALIA, cu tine am doua probleme:
1. Nu uita ca te chema NATALIA. Priveste partea buna a lucrurilor: NATALia vine de la natal, deci...
2. Am zis ca te asteptam la OPTIMISTE...nu vad nici o miscare pe acolo...e drept ca fetele s-au cam pus pe tanjeala (cum zicem noi moldovenii!!!), dar iti promit ca ne mobilizam...hai...nu mai pierde vremea...treci la apel...
adar
cristalina spune:
Buna dimineata!
Eu am ceea ce doctorii probabil numesc toxoplasmoza cronica....Nu trece si pace, adica sa scada IgG-ul ala la o valoare cat de cat normala...insa acum sunt insarcinata si am sa iau probabil la medicamente de o sa-mi iasa pe nas,....Cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa fie bine.
Trebuie sa te linistesti! Se trateaza!
Eu si sotul meu am facut in 1999 boala. Pur si simplu asa, fara sarcina (mai ales la el era cam greu...:)). Ne taram efectiv prin casa de cat de rau ne era! Eu am stat in concediu medical vreo 9 luni.
Am luat de toate. Rovamicina prima data...care a fost un fel de frectie la piciorul de lemn la stadiul in care eram. Am facut cam 5 ture de Daraprim (asta e medicamentul care este cel mai recomandat in cazul in care nu este vorba de sarcina) Se combina cu Biseptol, obligatoriu. 3 saptamani faci tratament si doua pauza. La mine nu s-a putut pentru ca sunt alergica la Biseptol insa mi-au dat Clindamicina. Pe urma am mai facut din cand in cand ture cu Summamed. Asta e bun ca se poate da si in sarcina, ca si Rovamicina.
Cei mai buni medici sunt cei de la Colentina.
Asta e pe scurt asa...am devenit un fel de manual ambulant in materie de toxoplasmoza...:)))
Este o boala de sistem imunitar. Este asociata cu slabirea imunitatii organismului asa ca trebuie sa ai mare grija de tine.
Cred ca cel mai important este doctorul la care te tratezi.
Eu personal recunosc ca am cerut si o parere a unui director de clinica specializata in astfel de boli din Franta. Mi-a recomandat un doctor de la Colentina si m-a linistit...:)
Ai sa vezi ca o sa fie bine! Sanatate maxima si daca pot sa te ajut cu ceva sa-mi spui.
NataliaS spune:
Buna fetelor,
Multumesc pentru sfaturi, sper sa fie bine, azi am sa incep sa fac tratament dar oscilez inca intre combinatia Rovamicina - Fansidar(pe care nu-l gasesc in Romania), care sunt si foarte scumpe si Biseptol - Daraprim care sunt mai accesibile si care am inteles ca functioneaza.
Cristalina draguta, tu in ce cantitati ai luat aceste medicamente (biseptol cu Daraprim)? si ce perioada? Am vorbit ieri cu o cunostinta care imi spunea ca si-a sterilizat toxoplasmoza in 6 saptamani cu aceasta combinatie de medicamente (Biseptol 3X2, la 8 ore si Daraprim 2X1). Ma sperii si tu , dupa doctorul care m-a prevenit ca s-ar putea sa nu am succes cu Rovamicina.Mi-ar conveni un tratament mai scurt (de 3 sapt), dar mi-as dori in caelasi timp sa aiba un rezultat, sa nu-l fac de-a moaca.
Pupici,
Natalia
acs spune:
Stai linistita Natalia, ca toxoplasmoza se trateaza.
Si eu am fost diagnosticata cu toxoplasmoza si in timpul sarcinii inca. A fost groaznic, mai ales ca mi s-a spus sa renunt la copil si eram in trimestrul al treilea de sarcina. Numai ca am refuzat. Am facut tratament cu Rovamicina (timp de doua luni, cu pauza). Acum am o fetita extraordinara. Vesela, frumoasa si sanatoasa. Si-n plus, pe la sfarsitul lunii februarie, o sa aduc pe lume inca un copilas.
Deci nu dispera. Urmeaza tratamentul si cu siguranta o sa ai, la randul tau, unul sau mai multi bebelusi.
Multa sanatate,
Manuela