aspiranta cere sfaturi

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Fetelor, hai sa nu ne speriem asa tare de HSG.. m-am convins ca depinde de organismul fiecareia si de metoda doctorului. Si eu m-am urcat pe capra cu inima cat un purice si desi am probleme serioase cu trompele am simtit o durere ca in prima zi de menstruatie, poate ceva mai dureros daca adun si spaima

Dupa investigatia aceasta am trecut la instilatii si procedeul fiind acelasi au fost zile in care abia am simtit ceva, altele in care m-a durut rau (crestea presiunea cu care era introdusa solutia). Cat am stat in spital s-au perindat multe fete care aveau de facut HSG, unele au spus ca le-a durut, altele ca n-au avut nimic.

Cred ca abia ajunse acolo o sa vedeti cum stau lucrurile, dar eu zic sa nu va speriati de la inceput, ca o sa fiti crispate pe masa si asta chiar nu e bine... Luati cu 2 ore inainte o tableta de piafen..

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

mina, pe mine nu m-a durut deloc procedura in sine. am luat inainte 2 advil (cam cu 2 ore inainte) si nu am simtit nimic cind au introdus lichidul. probabil si pt ca am trompele permeabile. am simtit o usoara presiune dar nimic mai mult. in schimb, la vreo 30 de minute m-au apucat niste dureri ingrozitoare, probabil trecuse efectul advilului. durerile au fost ca la ciclu dar mult mai rele. am mai luat 2 pastile si in 5 minute nu am mai simtit nimic. asta a fost tot, durerile nu au revenit.

nu te gindi dinainte ca va fi rau. gindeste pozitiv, ia ceva pt durere inainte si stai fara grija.

lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Merci mult Mina!
Apropos de uter retrover, verisoara mea are! a pierdut prima sarcina
cand era in 2 luni si dupa un an a ramas iar gravida dar a stat o noapte intreaga cu picioarele pe perete! acum are o minunatie de fetita! ea avea ciclu cam la 30 de zile!
Si eu am dureri mai la mestruatie, probabil de aceea mi-a si facut doctora echo! Dar cica eok! Uneori si plang de dureri! In general il am la 28-30 zile cu deviatii de o saptamana (ori inainte, ori mai tarziu) cam de 2-3 ori pe an dar pot spune ca se intampla cand trec prin emotii puternice! In ultimele 4 luni mi-a venit fix la 28! acum incerc din nou, dar vreau sa fac pana in ziua a 18 din 2 in 2 zile si apoi nimic! poate asa s-o prinde ceva! noi nu intrerupeam dupa ziua a 18! eu nu stiu ce sa mai cred! pe de o parte citesc ca e bine sa faci dragoste in timpun sarcinii ca embrionul e ferit pe de alta parte citesc ca dupa ovulatie practic trebuie sa incetezi! nu stiu cum e mai bine! dar de data asta o sa incetez! poate, poate...
Faza naspa e ca noi suntem in olanda! Si la astia daca vrei sa faci ceva in plus fata de ce a zis medicul o faci pe buzunarul tau!Si cu asigurare platesti dar primesti o parte inapoi! Sotul zice sa mai asteptam pana prin februarie si daca nimic se duce si el la doctor! Pana una alta l-am trecut pe multivit, fara alcool, cafea mai putina si max 6 tigari pe zi! Atat am reusit sa negociez cu el!
mai incerc luna asta si daca nu trec si eu pe monitorizare de temperatura sa vad cum este! inca ma mai cultiv in privinta subiectului asta ca sa nu dau gres cand incep!
eu iti spun bafta multa cu histerografia! sper sa iti iasa ok!
eu iti doresc sa vina mai repede bebele ca sa nu mai fie nevoie sa o faci!

Te !
Bia

aaa! uitasem! am 26 de ani

PERSEVERENTA GENEREAZA SUCCESUL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muzicuta spune:

Draga Mina,
Sa stii ca totul depinde numai de tine. Trebuie sa fii tare si sa te gindesti ca o faci pentru ca puiutul tau sa vina mai repede.
Tu iti pui intrebarea unde ar fi mai bine sa o faci. Am vazut ca inclini spre Medsana. Eu zic sa stai si sa chibzuiesti pentru ca sunt banii tai. La Medsana costa in jur de 2.500.000 lei. Eu am facut-o la Giulesti si m-a costat cu totul 650.000 lei.
Pentru Giulesti iti trebuiesc urmatoarele acte: trimitere ginecolog pt HSG (ar fi bine ca doctorul sa fie de la Giulesti), trimitere medic de familie pt. HSG, adeverinta ca esti salariata.
Ca sa te mai destinzi o sa iti povestesc ce am patit eu cind am facut HSG.
Am fost programata intr-o marti la ora 8.30 dimineata. Cu citeva zile inaite numai la asta ma gindeam, am citi tot ce se putea despre HSG. Aveam inima cit un purice. Nu stiu daca era frica sau emotie.
Asa, si cum iti spuneam am ajuns acolo de dimineata cu inima in git iar cind am am dat cu ochii de doctorita am simtit ca fac pe mine de frica (si la propriu si la figurat). Una peste alta, i-am spus ca nu pot sa fac analiza si am plecat cit am putut de repede. Dupa doua ore am stat si m-am gindit ca sunt o fraiera. Am pus mina pe telefon si mi-am sunat doctorita si am rugat-o sa ma primeasca a doua zi sa fac analiza. Mi-am dat seama ca nu are rost sa o mai taraganez, ca de fapt o fac pentru mine, pentru sotul meu si pentru bebita al nostru pe care il asteptam cam de mult timp.
A doua zi m-am prezentat la datorie. Dupa ce am facut toate formalitatile am ajuns la radiologie. Acolo am intilnit o doctorita foarte draguta care s-a ocupat de mine foarte bine. Nu pot sa spun ca nu m-a durut. Am simtit o presiune, dar am incercat sa ma relaxez pentru ca eram constienta ca daca vreau ca totul sa iasa bine asta trebuia sa fac. Sa stii ca doctorita si asistentul de acolo au fost foarte grijulii, ma intrebau incontinuu daca ma doare, ce simt pentru ca .... daca te doare ei se opresc si lichidule este impins cu grija. Nu stiu daca este bine sa iei calmante inainte. Poate nu este cazul. Tu trebuie sa spui cind simpti ceva ca ei sa isi dea seama cum sta treaba cu trompele tale.
La mine totul a fost OK. Iti dai seama ca dupa ce am auzit ca trompele sunt permeabile, mai aveam un pic si saream in sus de bucurie. Nu am mai simtit nimic si am vrut sa plec imediat acasa. Din fericire pentru mine nu am stat decit o jumatate de ora acolo (in salon), dupa care m-am imbracat in hainele de strada, m-am suit in masina si am condus pina acasa visind cu ochii deschisi.
Asa ca te rog din tot sufletul. NU TE STRESA DACA VREI SA FIE BINE. Ce bine mi-ar fi prins si mie daca as fi primit numai sfaturi de incurajare.
Pina nu aungi sa faci analiza nu ai de unde sa stii cum o sa reactionezi. Lasa totul sa curga de la sine si o sa vezi ca totul o sa fie bine pentru tine. Iti garantez asta. Trebuie sa fii cit se poate de linistita.
Am prestat 300.000 lei doctoritei de la radiologie, 300.000 radiologului si 50.000 lei asistentei sefe care o sa te repartizeze intr-o camera. Cica este bine sa stai intinsa dupa analiza si poate atunci sa ai niste calmante in cazul in care o sa te doara ceva. Dar nu cred sa fie cazul. Eu una nu am avut nimic, nu am simtit nimic ci doar o stare de fericire ca am facut-o si pe asta si ca o sa vine bebe mai repede.
Asa ca mult curaj si lasa frica si grija la o parte. Nu merita sa te gindesti. Poti visa cu ochii deschisi la bebita care o sa vina cit de curind si nu o sa simti nimic.
Doamne ajuta.
Mult noroc si mult curaj. Astept vesti bune de la tine.

Pupici
Muzicuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghiocelgrig spune:

Draga Mina
sunt alaturi de tine, eu am facut de 2 ori HSG, pot sa spun ca e destul de dureroasa, dar nu intr-atat incat sa nu-ti doresti s-o faci, daca o faci o faci ptr tine si ptr implinirea visului tau . Eu sunt din Iasi, si am facut HSG la maternitatea la care e doctoreasa mea, la indicatiile ei am luat 2 pastilute de aulin cu jumatate de ora inainte de operatia propriu-zisa. De costat nu m-a costat nimic, mi-a facut internare pe 2 zile, in prima zi mi-a facut VSH, care trebuie sa fie sub 10, a doua zi HSG. Problema este sa fii relaxata, f relaxata, ptr ca altfel dupa ce iti administreaza serul din cauza contactiei muschilor il poti elimina si trebuie s-o mai faci odata, lucru pe care l-am patit si eu, dar am strans din dinti si m-am rugat sa treaca si a trecut. Dar, desi trompele au iesit permeabile si la fel proba Cotte a iesit buna, rezultatul inca nu a aparut.
Dar tebuie sa fim optimiste, sunt sigura ca cineva acolo sus le-a aranjat pe toate, trebuie doar sa avem rabdare sa se intample.
Iti doresc tot ce-mi doresc si mie si ne mai auzim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut, fetelor!

Va multumesc pentru incurajari !

Ghicelule, Muzicuta, intr-adevar, gandul ca o fac ca sa apara mai repede minunea cu ochisori ma intareste intr-atat incat nii frica nu mie-. Dar asa-i firea mea, vreau sa aflu multe dinainte. Si daca si am pe cine sa intreb e si mai bine. ca daca doare ca la ciclu nu-i bai, eu am dureri infernale de cand ma stiu, prin urmare sunt antrenate Singurul lucru de care intr-adevar mi-e cam teama este sa nu fie trompele infundate, dar eu sunt optimista.

Lamuriti-ma cu un lucru, ca l-am vazut acuma in in mesajul lui Bia: tre sa ne oprim din zbenguieli dupa perioada fertila? Nu stiam asta... care e explicatia?

Anis spune-mi, care-s pozitiile? Ca mie Dna doctor mi-a zis numai de pernuta de sub fund de dupa... Spuneti-mi tot: pozitii inainte, in timpul si dupa. Si apropos de statul cu picioarele pe pereti: tre sa ridic si funduletul catre verticala sau doar picioarele si fundul ramana pe pat? Sper sa nu vi se para prea pisaloage intrebarile mele, dar sunt pusa pe fapte mari si lucruri bine facute . De aceea vreu precizie, ordine si disciplina si incerc (si chiar reusesc) sa-i pacaleasc sotul, adica nu-l pun la treaba ca trebuie ci de placere. Sunt grozaava, ce mai, nu-i asa? .

Ghiocelule la alt subiect ai vorbit de acid folic. Se da in farmacii si fara reteta?

Va pup si va doresc sa aveti in suflet tot soarele de afara (aici in bucuresti e un cer albastru si-un soare de ma tin de birou sa nu plec la plimbare).

Si nu uitati: trebuie sa va bucurati in fiecare zi de ceva !

Mina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghiocelgrig spune:

Mina,
acid folic se gaseste la farmacie, se da fara reteta, o cutie e 6.000 lei (mi-am luat aseara) si are 30 pastilute de 5 mg, doza care e prea mare, ptr o zi. Dar te sfatuiesc sa intri in pagina "Preconceptia" de pe site si activeaza "Acidul folic", o sa te lamuresti acolo.

Ii multumesc si Ioanei care m-a sfatuit tot in privinta Acidului folic.

Si in Iasi e un soare fantastic ptr o zi de toamna, iti da speranta si pofta de izbanda.
pentru toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codri spune:

Mina nu trebuie sa-ti faci probleme prea mari pt HSG. Eu l-am facut prin iunie 2003,fara sa stiu absolut nimic despre aceasta procedura. Poate ca a fost mai bine asa. M-a durut, bineinteles, dar e suportabil. La mine a fost mai rau in ziua urmatoare, pt ca mi s-au inflamat toate prin burta, de nu m-am mai putut ridica din pat. Totusi am fost f. multumita ca trompele mele sunt ok, asa ca durerea de la HSG nici nu a mai contat.
Mult curaj si o sa scapi.

Mergi la inceput