aspiranta cere sfaturi
Raspunsuri - Pagina 2
tumpi spune:
Draga mina, eu iti doresc sa reusesti si sa nu te sperii.Eu am facut HSG acum 2 ani,nu pot spune ca m-a durut f. tare, mie una mi-au facut niste calmante, intr-adevar si am incercat sa stau cat linistita.Ce-ti mai recomand eu e sa-i ceri dr. tale sa-ti de-a trimitere sa faci ceva analize inainte mai ales daca spui ca ai avut ceva antecedente cu candidoze.Uite eu ma lupt cu o chlamydia de ceva timp si sincer cred ca daca as fi facut inainte analize pt. ea nu as fi ajuns in situatia asta.Asadar inainte de a-ti face HSG e bine sa faci analize precum ureeaphlasma, chlamydia, boli ce nu ies la o analiza normala de secretie si care daca le ai risti ca odata cu solutia de contrast care ti-o baga pe trompe sa le fixeze cat mai bine in organism si e mai nasol.
Nu vreau sa te sperii, dar uite eu nu am stiut si acum ma chinui sa refac ce au gresit unii dr.
Ioana
mina spune:
Buna, Ioana!
O sa fac acele analize, chiar am pe masa trimiterea Dnei Doctor catre policlinica sa-mi fac exact analizele de care-mi spui tu.
Candidoza am tratat-o si am scapat de ea (sper) lunile trecute.
Pupici
Mina
Sa va bucurati in fiecare zi de cate ceva
anka77 spune:
Eu a facut HSG la CFR 2,dar nu ti-l recomand.Am inghetat pe masa aia,era octombrie,toata geamurile deschise si dupa 30 minute imi inghetasera picioarele sloi.Nimeni nu avea nici o apasare ca era frig,si efectiv tremuram pe masa.
In concluzie daca tot o faci fa-o undeva civilizat,ai spus Medsana,f bine.Experienta este si asa una nu f placuta ca sa mai suferi si colateral ca mine.Cat despre acele analize de care zice Tumpi are dreptate,eu nu le-am facut desi nu se stie niciodata.
Simona_ spune:
Am facut si eu histero in aprilie 23 2003 si a fost ingrozitor de dureros. Nu este o regula, poate sa doara mai mult sau mai putin in functie de gradul de permeabilitate a trompelor si cum la mine au fost ambele infundate..........
Dar asa cum spuneau fetele, poti lua un calmant inainte.
Curaj Simona
mina spune:
Simona,
Dar dupa histero ti s-au desfundat, sau ai mai avut de lucru? Si cum te-ai simtit dupa aceea?
Te pup
Mina
beatrix spune:
Buna Mina,
M-ar interesa in ce a constat controlul tau la medic? tu de cand incerci sa ramai ? Eu numai de 3 luni si cand am vazut ca nimic, hopa la ! mi-au facut un test al urinei sa vada daca am vreo infectie si a iesit ok, apoi o echo la care doctora mi-a zic ca nu vede nimic special! atata tot! cica sa mai incerc si sa nu ma stresez ca stresul e un factor decisiv!Din cate am citit pe aici, fetele au facut o multime de analize!
Numai bine si toturor un
cat mai curand!
Bia
PERSEVERENTA GENEREAZA SUCCESUL!
mina spune:
Bia,
eu incerc cam de prin august. Am uterul retrovers, asa ca am facut de la bun inceput o eco pentru ca am dureri ff mari la menstruatie, si trebuia sa ma asigur ca nu e si altceva ....
Si daca tot am fost la medic am cerut si "ordonanta" pentru analizele de baza. Mai ales ca eu nu-mi prea facusem analize de sange in ultimii ani si am zis ca nu strica.
Daca vrei, pot sa-ti dau o lista cu ce analize am facut eu.
In plus, sotul trebuie sa-si faca o spermograma. Se spune ca 35% din cazurile de infertilitate in cuplu se datoreaza domnilor asa ca e o analiza necesara si simpla totodata. Roaga-ti medicul ginecolog sa dea o trimitere si pt sotul tau, ca sa nu-l mai trimiti si pe el la alt medic.
Asa, si dupa ce am facut analizele am inceput sa incercam, dar deocamdata nimic. Eu am si ciclul destul de neregulat asa ca monitoriczarea ovulatiei "dupa ochi" nu prea mi-a iesit.
Luna viitoare intentionez sa fac si o histerografie (radiografie uter si trompe) pentru ca daca trompele-s infundate incerc de pomana. Eu am avut anexite int recut si ipoteza de trompe infundate nu e chir exclusa....
O sa-ti povestesc cum a fost, ca si mie mi-e frica de mor.
Apoi va trebui sa monitorizez si ovulatia. Am inceput deja sa-mi iau temperatura si sunt intr-o ceata totala.... dar sper sa ma lamuresc eu pe parcurs, sper sa ma ajutati si voi, fetele de pe forum.
Doctora ta are dreptate, nu trebuie sa te stresezi. Pentru ca daca esti stresata devii foarte obsedata de aspectele astea.
Si o intrebare indiscreta: tu cati anisori ai? ca eu am deja 30 si ma gandesc ca de acuma trebuie sa ma cam grabesc, de aceea am inceput toate aceste investigatii, sa nu mai pierd timp.
In mare cam asta ar fi, tine-ma la curent si sa speram ca vine bb repede.
Mina
Apropos: imi place motto-ul tau. Adevarul este ca "lumea nu e a celor care pot, ci a celor care vor".
Pupici
laura miu spune:
..din nefericire vin si eu sa sustin ca aceasta analiza este nu cea mai ingrozitoare dar destul de dureroasa..
eu una am facut-o, si fara sa am tromele infundate, m-a durut de plangeam..eu sunt si plangacioasa...
asta nu te impiedica sa o faci si sa fi curajoasa, ca nu la toate fetele e la fel..
mult succes..
si multi bb-ei
mina spune:
Multumesc de incurajare, Laura !
Eu sunt optimista, ma sustine ideea ca e necesara, dar sunt, din pacate, si destul de proasta la durere, probabil ca ma voi miorlaiiii .... dar asta e. O sa iau niste calmante, si asta e ! Prind eu curaj !
Pupici
anis spune:
Mina,
Si eu te sustin! Pe mine m-a durut HSG, ingrozitor, desi nu erau trompele infundate, am avut dureri infioratoare, aproape eram sa lesin. Din pacate la mine, cauza era si este, ca trompele mele sunt ffffff lungi si subtiri ,,si pe cale naturala ioc..
Banuiesc ca stii care e pozitia indicata,cand ai uter retrovers,nu?
AniS