aspiranta cere sfaturi

aspiranta cere sfaturi | Autor: mina

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor !

Dupa celuna trecuta "m-am bucurat prea repede", luna asta am mers la medic sa vad daca totul e in regula. E totul in regula, dar trecem la urmatoarea etapa: histerografia. Stiu ce e, stiu ca e utila sa vedem daca treompele-s ok, dar va rog pe voi, cele mai cu experienta sa-mi spuneti: e foarte dureroasa? Ca sa stiu sa-mi iau calmante, sa nu ma fac de ras ...
Alta intrebare: stie cineva ce e aceea o histerometrie? Ca eu marturisesc cinstit: mi-a explicat dna doctor dar nu am inteles f bine... si acuma ma roade, vreau sa stiu.

Si, bineinteles, problema noastra a tuturor: monitorizarea ovulatiei. Dat fiind ca nu prea ma vad monitorizand temperatura bazala se pare ca tre sa monitorizam ovulatia cu dozari hormonale si ecografii. Acuma sunt doua probleme: timpul si banii. Nu ca mi-ar parea rau sa cheltui niste bani cu folos pentru a-mi sfarsi in mod glorios cariera de aspiranta, dar pentru ca treaba sa fie bine facuta trebuie sa aleg o metoda de care sa ma pot tine, pentru ca am un program extrem de incarcat.
Cat de des se fac dozarile hormonale si ecografiile pentru monitorizarea ovulatiei? Si cam cat costa?

Citind subiectul Marcelei ma gandesc ca Maybe Baybe are fi o solutie.

Pana luna viitoare trebuie sa ma decid cum fac, ca asa, cam pe 10 dec trebuie sa merg la histerografie.

Astept sfaturile voastre (eu nu prea am experienta, sunt aspiranta numai de cateva luni) si dau la schimb entuziasm, incurajari si sustinere morala.

Va multumesc anticipat la toate pentru sfaturi si sper ca impreuna vom reusi.

Pupici

Mina

Sa va bucurati in fiecare zi de cate ceva.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

buna mina
eu una nu am facut histero...inca...dar ma bate gandul ca prin februarie sa recurg la asa ceva dac nu vine bebele intre timp.deci...am intrebat si euin stanga si in dreapta si chiar am vorbit cu cineva care a facut si dupa ce s-a externat pe 20 ianuarie in februarie a avut ultimul ciclu, fiindca ramasese insarcinata......histero a ajutat-o si trompele i-au fost desfundate....
ideea este ca , dac atrompele sunt infundate doare, dar nu mia rau ca la un ciclu...deci suportabil...si ca daca iei un algocalmin si piafen, sau ma rog....ceva pt calmat cu o jumaytate de ora sau o ora inainte de histero, trece muuuuuuuult mai usor.
asteptam insa fetele care au facut pe bune si ne pot spune si noua.
nu-i asa fetelor?

pupici dulci...
anne-marry

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Anne_Marie

asa am citit si eu pe la alte subiecte. Daca nu doare mai rau ca la ciclu e bine. Dar oricum am sa vorbesc co doctorita sa iau ceva calmante.

Si eu voiam sa fac la fel ca tine, sa mai astept pana prin ianuarie si abia apoi sa fac histero. Dar m-am gandit ca daca-s trompele infundate e pierdere de vreme. Mai ales ca eu am si niste anexite la activ. Asa, ca mi-am zis: la atac, ce sa mai asteptam ! Ca de cand am zis ca vreau bebe parca-mi pierd rabdarea.

Tu cum determini perioada fertila?

Pupici
Mina

Sa va bucurati in fiecare zi de cate ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Mina, scuza-ma, chiar nu stiu nimic despre asta, dar tu de ce ai decis sa faci operatia asta, ti s-a spus ca ai trompele infundate sau asa banuiesti tu, pentru ca nu ai ramas graviduta cateva luni?
Ca ma gandesc sa nu faci inutil operatia...

Mina, Anne-Marry, va tin pumnii stransi. Eu sunt convinsa ca o sa ne dati amandoua vesti bune in final!

Pupici

Irina si bebe(ii?) din burtica

saptamana 11 (DPN 9 iunie)

Mergi la inceput

Irinelu' cu bebelu' (sau bebeii)

Dna doctor mi-a spus ca histerografia e cea mai sigura metoda sa vedem daca trompele sunt ok. Eu am in antecedente niste anexite si niste candidoze asa ca.....
Ce mai tura vura, am zis sa ma asigur, sa nu mai pierd timp. Ca de acuma am si eu vreo 30 anisori, si parca m-as cam grabi. Stiu ca daca nu am ramas gravidutza 3-4 luni de incercari nu-i o problema, dar mai bine ma asigur, nu? Nu ma deranjeaza sa fac operatia (si chiar sper sa fie degeaba), si sa stau linistita mai apoi.

Tu ce zici?

De azi dimineata am inceput sa-mi monitorizez temperatura. Ca m-am gandit eu ca decat vizite dese la cabinet si ecografii peste ecografii mai bine un pic de bataie de cap dimineata. Sa vad daca, dupa o luna completa de monitorizare, "spune ceva " graficul meu.

Si ma bate gandul si de-un Maybe Baybe.

Pupici si ai grija de bebici !

Mina

Sa va bucurati de ceva in fiecare zi a vietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Mina draga,
Eu am facut HSG, ma durut infiorator, noroc macar ca trompele erau ok.
Eu am Maybe Baby de 8 luni, nu e f eficient, pana la urma baza e tot ecografia, asta e parerea mea!

AniS

Mergi la inceput

Salut, Anis,

inseamna ca musai trebuie sa iau un calmant inainte. Am vazut pe la alte subiecte ca doare numai daca ai trompele infundate. Dar daca tu spui ca te-a durut si erau ok... e clara treaba....
Eu am mai patit o treaba de genul asta odata. Cand m-am operat de apentdicita. Operatia in sine a fost super usoara, dar cand mi-au pus perfuzii ma durea infiiorator vena si tot bratul pana sus , la umar. Parca-mi turnau jar in vene. Plangeam ca din gura de sarpe, si nu aveam decat vreo 25 anisori..... Si toate asistentele ziceau ca-s fandosita, ca de fapt o perfuzie nu are cum sa doara. Pana cand a adus mama,disperata, o alta asistenta, o prietena de-a ei care lucra la alta sectie ... si tanti asta, maibatrana si mai cu experienta, a zis ca da, se poate sa doara prfuzia, daca debitul lichidului care intra e prea mare ... in fine, nu-ti mai spun ca dupa aceea doua luni de zile am avut hematom pe interiorul bratului de la cot pana la umar ....

Ce voiam sa zic e ca daca tu spui ca doare si daca trompele sunt ok, mai bine ma pregatesc cu niste calmante, desi doctorita mi-a zis ca nu prea are rost. Oricum, pana pe 10 dec mai e.

Anis, spune-mi, tu ai facut ecografie pentru determinarea ovulatiei? Cat de des se face, care-i programul?

Te pup !

Mina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina L spune:

Eu am facut de 2 ori HSG si ambele dati am avut dureri ingrozitoare.Prima data mi-au spus ca am trompele inflamate,iar a 2-a oara mi-au spus ca am o trompa infundata si din cauza asta am avut dureri.Mie mi-a fost f.frica de fiecare data.Eu cred ca daca stateam mai relaxata nu ar fi fost asa rau.Am vazut si fete care nu aveau nimic,probabil depinde si de fiecare organism in parte.Asa ca eu te-as sfatui sa nu intri in panica,sa stai linistita,sa nu fi incordata,caci altfel ti se contracta toate organele si poti avea dureri.Poti lua si un calmant inainte,dar sa stai linistita,nu este obligatoriu sa te doara si pe tine.Iti doresc succes.
Te pup
Cristina L

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka77 spune:

Mina si eu am facut HSG anul trecut si desi mi-au administrat calmante intravenos m-a durut de mi-au iesit ochii. chiar daca am trompe permeabile tot m-a durut. Nu prea au efect calmantele.Sper ca la tine sa fie mai putin dureros.Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Buna,
Si eu am facut histerografie,si mi sa parut destul de dureroasa.
Asta nu trebuie sa te sperie ingrozitor,ca daca strangi din dinti
(la inceput de frica),si te gandesti un pic...,ca trece repede, te relaxezi.. si incearca sa nu fii atentea la ce ti se face.
Insa cu calmantele incearca sa vorbesti cu dr. inainte.
Multa baftuta!Si ptr.puiutul tau sa-ti dea Dumnezeu multa putere si rabdare sa indurii orice durere.
Te pupacesc !
DOINA

Mergi la inceput

Buna Dimineata, si va multumesc pentru gandurile voastra bune !

Nu prea am eu nadejde sa stau relaxata ..... dar va promit ca am sa incerc. Oricum am sa vorbesc cu dna doctor de-un calmant, poate va actiona pe fond nervos. Desi, dupa ce dureri am avut luna trecuta cand cu rushiii, ma gandesc ca mai rau nu are cum sa fie.

Dar voi pe la ce spitale ati facut minunata operatie? Ca pe mine scenariul cu "dai la anestezist atatea sute si la asistente atatea sute " nu ma prinde. Intr-o asemenea situatie prefer sa ma duc la o clinica, unde stiu de la inceput cat ma costa si sunt tratata frumushel.Doamna doctor mi-a sugerat medsana. Voi ce ziceti?

Va pup si va doresc sa vi se implineasca toate visele.

Mina

Mergi la inceput