BB nu mananca!!!! Sunt disperata!!!
![](images/user_woman.png)
Buna! Va rog frumos sa-mi dati un sfat, cele care ati trecut printr-o situatie asemantoare...Fetita mea de 6 luni nu vrea sa manance nimic altceva decat san...De fapt, nu MAI vrea, ca a mancat la inceput, asa, cate putin...Am inceput diversificarea la 5 luni, o alaptam la san, asa cum fac si acum. Am inca lapte destul...La 5 luni papa si supica, papa si piureu de fructe, papa si cereale...Nu mult, dar tot manca ceva...Acum insa nu mai mananca nimic!!!
Ce nu i-am dat...Ce combinatii nu i-am facut!!! Cum vede lingurita, cum intoarce capul...Daca insist, incepe sa maraie...Nici din biberon nu vrea...Am incercat si cu canitza...Maraie si la ea...Problema e ca a fost racita o perioada si cred ca a prins oroare de lingurita, caci ii dadeam medicamente cu ea...Nu stiu ce sa zic...Dar nu vrea nici canitza, nici biberonul!!!! Ce sa fac? Alte mamici spun ca bebelusii lor de 6 luni mananca o canita intreaga de supa crema sau de cereale, iar a mea daca mananca 2-3 lingurite...
Acum cateva zile am constatat cu bucurie ca ii place iaurtul, insa nu a tinut-o decat 2 zile, apoi nu a mai vrut!!
I-am cumparat si borcanele cu mancare pentru bebelusi, in speranta ca poate mananca...Uf! Mananca 2-3 lingurite, mai mult cu sila, apoi in inclesteaza falcile si incepe sa bazaie!!! I-am cumparat vreo 4 feluri de cereale, poate o manca unul...Nimic...MAnanca putin, se stramba si gata!!
I-am dat ei lingurita in mana, sa se joace cu ea, sa o muste, sa se obisnuiasca cu ea...Am zis ca poate-poate...Da' de unde! Cat timp e goala, se joaca cu ea...O baga in gura...Daca insa are ceva in ea, se stramba si ii da drumul...Da' ce nu am incercat!
Va rog mult, dati-mi un sfat! Trebuie sa fi trecut cineva printr-o situatie asemanatoare!
Va multumesc..._Ella &
Emma
Raspunsuri
alssa spune:
Da, eu. Exact la fel. Identic :)
In primul rind: calmeaza-te. Serios. Adu-ti aminte ca un copil uneori stie mai bine singur ce vrea.
In al doilea rind: nu o fortza. Fa in fiecare zi acelasi lucru, pregateste-i aceeasi mincare, acelasi ritual, incearca pret de citeva minute FARA SA TE ENERVEZI, dupa care las-o in pace. Fa chestia asta si dimineatza, si la prinz si seara, sau in functie de programul de masa deja fixat. Ai sa observi ca n-o s-o tzina mult chestia asta, o sa-si revina, dar tu trebuie sa ii mentzii ritualul, si-ntr-o buna zi ai sa vezi ca prin minune ca maninca iar :)
Am trecut si inca trec prin asa ceva, si saraciile de linguritze cu care i-am tot dat diverse medicamente... Aceeasi problema.
Si Clarei mele i-a placut la un moment dat iaurtul, sa dau bairam nu alta ca maninca fata mea ceva ! Arsh ! N-a tinut-o decit 4 iaurtzele, adica 2 zile. Mai rodea din cind in cind (fara dintzi) cite un biscuite... mai papa nitzica banana dimineatza, in schimb mincare, ioc ! A tinut-o vreo 2 saptamini, dupa care... sa fi avut eu atita mincare cit timp tinea ea gura deschisa ca nu mai pridideam !:)
Deci, recapitulam :)
1. Calmeaza-te. Nu se intimpla nimic daca nu maninca decit san o saptamina, cel mult doua.
2. Continua degajat si relaxat (pe cit poti, evident) ritualul cu papa.
3. Adu-ti aminte ca o copie identica am si eu acasa si nu esti singura care se da cu capul de pereti ca nu maninca fata...:))) In final, ea va minca, noi vom aduna nervi tocati :)
Da-mi PM daca mai vrei sa discutam si poate-ti ridic nitzel moralul :)
Numai bine,
Alssa si Clara (11 luni)
http://trinity.bucharest.roedu.net/cgi-bin/photo/index.cgi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Irinel spune:
Ella, scuze ca ma bag si eu in vorba. De fapt eu acum ma uit sa mai invat una-alta din experienta celor care sunt deja mamici, eu voi fi abia prin iunie probabil.
Bineinteles sfatul Alssei nu-l pot pune in discutie ca ea e patita si de altfel cred ca l-as incerca in locul tau.
Eu ma mai gandesc la o smecherie, dar care nu poata sa tina, ca bebelusii sunt tare smecherasi. Asa, acum ideea: foloseste alt fel de lingurita, de exemplu, daca ai folosit una de inox pentru medicamente, incearca cu una din plastic alb sau de alta culoare.
Insa, daca e pur si simplu o etapa in procesul de invatare cu alte alimente, probabil nu va merge.
Pupici si nu dispera
Cu drag,
Irina si bebe(ii?) din burtica
saptamana 11 (DPN 9 iunie)
parpalak spune:
Mie mi-a facut Paul mofturi la legume azi. Asa ca i-am dat o lingurita de legume, repede biberonul.. iar o lingurita.. iar bibe.. si tot asa..
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
mamamariana spune:
Nu ai zis nimic de dinti??? Are??? Pentru ca noi am patit chestia asta (EXACT la fel) acum vreo 2 luni si am fost disperata ca nu manca mai nimic in afara de lapte. Dupa aproape o luna si-a facut aparitia primul coltisor. Cu o saptamana inainte o vazuse doctorita si a zis ca gingia nu pare a fi gata sa explodeze, deci nu sunt dintii. Si totusi ei erau... Controleaz-o si in gurita - poate vreo ciuperca ceva. Pot aparea mai ales in urma adiministrarii antibioticelor.
Numai bine,
Mamamariana
PS. Medicamentele i le servesc numai cu seringa. Incearca si tu...
danis spune:
si noi am trecut prin asta, iar in plus, in afara de calm, rabdare si atentie la gingii, as adauga:
1. incearc-o cu papa dupa o pauza destul de mare ca sa-i fie foame
2. anda a facut asa o data inainte de a da intr-o diaree crunta (a facut asa si alta data, dar oricum ...)
3. este posibil sa aiba un pic de rosu in gat si sa nu poata inghiti; poate refuza biberonul si prefera tzitzi si pentru ca asta o calmeaza;
4. iti spun si eu din nou, fii calma si nu dispera (poate face asa si ca dovada a "puterii" sale), fetita mea si acum are faze cand refuza o mancare pe care peste 5 minute o mananca toata
5. intreaba medicul de niste vitamine adaptate varstei si situatiei voastre, uneori maresc pofta de mancare
succes si pofta mare!
roxanal spune:
Ella draga, cum au zis si fetele, calmeaza-te, puiul terorist te simte ca esti stresata si nervoasa si cu atat mai mult nu mananca...Maria mea, acum ajunsa la memorabila varsta de 3 ani mi-a facut la fel pe la 5 luni, si nu ca urmare a administrarii medicamentelor ci ca urmare a piticeilor, hi,hi...inebunisem de tot, nu mai stiam ce sa-i fac sa manance..ajunsesem obsedata, zau asa..
...si intr-o zi am zis gata, pana aici ti-a fost, nu mananci, nu manca si gata...a stat asa o zi, a stat doua, a stat trei(acu nu va imaginati ca n-a mancat nimic, doar laptic, si ala putin...)...si sa vezi pe urma ce vroia, brusc si deodata..imi era frica sa-i dau cat cerea ...au toane si problemele lor, puii nostrii...si acum cand e mai mare, cand nu vrea sa manance o dau jos dela masa si ii spun sa mearga la joaca, daca nu vrea sa manance..si ea care se astepta s-o rog, probabil a ramas foarte surprinsa ca n-o oblig sa manance...a fost putin debusolata..a mers in sufragerie si pe urma la cateva minute a venit inapoi si si-a cerut iertare ca m-a suparat si ca vrea sa manance frumos la masa....si uite asa nu mi-am facut nici eu nervi si ea a inteles ca daca nu mananca, treba ei...am uitat sa mentionez ca i-am precizat ca daca nu mananca acum v-a manca la masa urmatoare...poate este putin strict ce am facut dar avand in vedere ca la primavara merge la gradi si trebuie sa se obisnuiasca sa manance la orele de masa ca nu sta nimeni acolo sa alerge dupa ea cu mancarea ...asa ca rabdare si tutun, cum se zice
Roxana Lilea,mama Mariei 2 ani si ceva
Ina si Radu spune:
Vad ca nu sunt singura care se confrunta cu aceasta problema. Baietelul meu de 5 luni si jumatate face cam acelasi lucru. Biberon si suzeta nu a vrut niciodata, dar pe la 2-3 luni lua cu lingurita putin suc de portocale impotriva constipatiei. Am uitat sa mentionez ca a mancat si mananca numai san. Pe la 4 luni si jumatate am incercat sa introducem si alte alimente avand in vedere ca eu trebuie sa incep foarte curand serviciul. Dar surpriza.... nu vrea sa manance nimic. Cum vede lingurita cum inchide gura. A invatat sa planga cu gura inchisa pentru a fi sigur ca nu ii dau nimic de mancare.
Ca si voi sunt disperata deoarece de luni nu mai am incotro si trebuie sa ma duc la serviciu, iar el nu mananca nimic altceva decat san.Si pentru ca totul sa fie cat mai complicat a reinceput sa se trezesca des noaptea, de 3-4 ori pe noapte.
Parca de vreo 2 zile a inceput sa deschida gura, sa guste putin mar cu biscuite sau putina supa de legume, dar cel mult 3-4 lingurite pe care mai mult le da afara decat le inghite. Nu stiu ce sa mai fac....
Ina si Radu
simonab spune:
Nici noi nu mincam ...
Maria mea a mincat binisor pina pe la 11 luni. Atunci asociata si cu aparitia dintilor/maselutelor chiar nu a mai vrut sa pape. Desigur vroia doar laptic ... cate nu am incercat si eu !
La un an sivreo 2 saptamini a inceput cresa. Fetele de acolo s-au chinuit cu ea cu mincatul si intr-un final a mincat. Se pare ca daca vede mai multi copilasi ce papa papa si ea ... in schimb acasa face nazuri .... de ma omoara ! imi dau seama ca la cresa maninca caci face cutza destul de mult si consistent ... la cresa imi tot spun sa-i dau si eu acasa de mincare ca sa nu se invete sa manince numai la cresa ... DAR NU PREA REUSESC !!!!!! acuma e bolnavioara, ii dam antibiotic si iar nu maninca si sta acasa ...
Cand mergea la cresa o luam cat mai tarziu de acolo, chiar si pe la 18.20 (programul e pina la 18.30 dar multi parinti vin sa-si ia copilul spre final) si in felul asta stiam ca a mincat prinzul si gustarea de dupa amiza bine si eu seara ii mai dadeam niste lapte cu cereale si gata de somn ....
![](images/user_man.png)
renisor spune:
quote:
Initial creeata de pisi_ella
Buna! Va rog frumos sa-mi dati un sfat, cele care ati trecut printr-o situatie asemantoare...Fetita mea de 6 luni nu vrea sa manance nimic altceva decat san...De fapt, nu MAI vrea, ca a mancat la inceput, asa, cate putin...Am inceput diversificarea la 5 luni, o alaptam la san, asa cum fac si acum. Am inca lapte destul...La 5 luni papa si supica, papa si piureu de fructe, papa si cereale...Nu mult, dar tot manca ceva...Acum insa nu mai mananca nimic!!!Ce nu i-am dat...Ce combinatii nu i-am facut!!! Cum vede lingurita, cum intoarce capul...Daca insist, incepe sa maraie...Nici din biberon nu vrea...Am incercat si cu canitza...Maraie si la ea...Problema e ca a fost racita o perioada si cred ca a prins oroare de lingurita, caci ii dadeam medicamente cu ea...Nu stiu ce sa zic...Dar nu vrea nici canitza, nici biberonul!!!! Ce sa fac? Alte mamici spun ca bebelusii lor de 6 luni mananca o canita intreaga de supa crema sau de cereale, iar a mea daca mananca 2-3 lingurite...
Acum cateva zile am constatat cu bucurie ca ii place iaurtul, insa nu a tinut-o decat 2 zile, apoi nu a mai vrut!!
I-am cumparat si borcanele cu mancare pentru bebelusi, in speranta ca poate mananca...Uf! Mananca 2-3 lingurite, mai mult cu sila, apoi in inclesteaza falcile si incepe sa bazaie!!! I-am cumparat vreo 4 feluri de cereale, poate o manca unul...Nimic...MAnanca putin, se stramba si gata!!
I-am dat ei lingurita in mana, sa se joace cu ea, sa o muste, sa se obisnuiasca cu ea...Am zis ca poate-poate...Da' de unde! Cat timp e goala, se joaca cu ea...O baga in gura...Daca insa are ceva in ea, se stramba si ii da drumul...Da' ce nu am incercat!
Va rog mult, dati-mi un sfat! Trebuie sa fi trecut cineva printr-o situatie asemanatoare!
Va multumesc..._Ella &
Emma
![](images/user_man.png)
renisor spune:
Buna
Vreau doar sa zic ca ingerasul meu are 5 luni acum si maninca cind are chef si cum are chef.Pina acum eram suprastresata,ca nu maninca cit altii copii,dar nu are rost.Un copil maninca cit are nevoie.Si-n plus daca la 5 luni si-a dublat greutatea de la nastere nu ai de ce sa-ti faci griji.Nu forta copilul sa manince ca dupa aceea nu va mai manca nici atita.Vorba bunicii mele"daca nu-i manca nu-i avea in stomac" Stai linistita ca va reincepe sa manince.