Administrarea fierului

Administrarea fierului | Autor: bia

Link direct la acest mesaj

Pentru cei care au dat copiilor fier,ma intereseaza daca ati observat ca acesta scade pofta de mancare.Noi nu am avut probleme cu mancatul niciodata,insa de cand ia fier(respectiv 3 saptamani)nu mai mananca cum trebuie.Am citit la reactii adverse ca pot aparea greturi(pe care ea le are uneori),tulburari digestive,care nu stiu cum s-ar putea manifesta;in fine ideea este ca nu mai mananca cu pofta nimic din ceea ce-i placea inainte,nici fructe,nici carne.Nu stiu ce poate fi,mananca foarte putin.La gradinita mi-au spus ca mananca,in comparatie cu alti copii,dar nu stiu ce inseamna asta pentru ei;si oricum nu m-as baza pe asta,cata carne poate avea mancarea de acolo?O sa sun si doctora,dar asa vrea sa vad daca s-a mai confruntat si altcineva cu acesta problema.Multumiri anticipate!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Fierul creste pofat de mancare. Eu ii dadeam o lingurita de Fe Hausmann/zi cand era mic.

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Si eu stiu ca Fe-rul creste apetitul...la noi chiar a functionat, dar nu prea mult ca sa nu fiu eu prea fericita ca mananca copila!

Raluca si Ilinca (1 an si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

la noi a crescut pofta de mancare evident!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

i-ati facut analizele si are lipsa de fier, sau ii dati fierul profilactic? daca-i dati profilactic, si nu are nevoie s-ar putea sa reactioneze prin lipsa poftei de mancare, sau poate ca nu tolereaza fierul pe care i-l dati. mergeti la medic si vedeti ce va sfatuieste, ori schimbati fierul ori poate renuntati la administrare. eu am inceput sa-i dau darie proifilactic fier si pot spune ca are ceva pofta de mancare mai mare decat de obicei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Nu,nu-i dam fierul profilactic;incepuse sa aiba ameteli,la inceput foarte rar,dar cu timpul se plangea cam des de asta si am mers la medic,i-am facut analizele si i-a iesit anemie.E pentru prima data cand ia fier(ea are acum 5 ani si 9 luni),iar doctora mi-a zis ca este din cauza cresterii foarte rapide intr-un timp scurt.Produsul se numeste Toothema,nu stiu daca am scris corect,am inteles ca este superior altor produse de pe piata si am asteptat vreo 10 zile pana l-au adus in farmacie.Este foarte rau la gust si il ia foarte greu,doar amesteat cu miere,suc sau altceva dulce.Nu stiu atunci ce poate fi,daca fierul nu e!Ea manca bine,acum trebuie sa o rog mult si bine pana sa manance ceva;poate totusi mananca suficient la gradinita,iar eu sunt prea pretentioasa si ...nu mai stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Fierul poate da inapetenta, trebuie neaparat ca pentru fixarea lui sa-i dai concomitent si vitamina C, astfel nu va pierde pofta de mincare.

Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=224&cid=229

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mazarica spune:

si noi ii administram bb-ului fier. dar, stiu ca se da cu 2 ore inainte de masa sau cu jumatate de ora dupa masa. Noi, cel putin asa am primit indicatii si n-am avut nici o problema.
Al nostru mananca foarte bine, poate lipsa poftei de mancare nu e de la fier.

Multa sanatate.

Mergi la inceput

Pai cum sa-i dau vitamina C 3 luni?Atat i-a prescris fier,cate o fiola zilnic,timp de 3 luni;i-am dat si eu la inceput 5 zile cate o fiola zilnic,dar atat.Stiam ca ajuta la fixarea fierului,iar medicul mi-a mai spus sa nu manance aproape de administrarea fierului,fainoase,ca cica ar inhiba absorbtia lui.Dupa-amiaza o sa o sun pe doctorita,sa vad ce parere are.Iar despre administrare am citit ca se poate individualiza modul in care il dai copilului;la inceput il dadeam pe stomacul gol,spunea ca-i vine sa vomite si nu mai manca nimic,pe urma am hotarat sa-l dau dupa ce mananca si asa a mers.O sa vad ce fac,oricum va multumesc pentru raspunsurile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligiacobalt spune:

Fetita mea are 4 luni. La 2 luni ne-a trimis la analize ca manca f putin ( si acum manaca putin 100 ml sau chiat 70 la o masa) si a iesit ca are anemie .In urma rezultatelor mi-a prescris Fe + Vit C 3 luni si sincera sa fiu n vad o imbunatatire .

Mergi la inceput

Pentru ligiacobalt,ti-a dat sa-i dai vit.C 3 luni,zilnic?Mie mi se pare cam mult,sincer,mai ales pentru un copil atat de mic.Mi se pare mult si pentru Bianca;eu i-am dat vit.C in perioadele cand lua si calciu,pentru fixare,deci pe termen scurt.Poate ma lamentez eu pe chestia asta si poate nu e nici o problema,chiar am sa ma interesez.

Mergi la inceput