Chist sau sarcina extrauterina?

Chist sau sarcina extrauterina? | Autor: MirelaV

Link direct la acest mesaj

e al 2-lea ecograf care il fac in decurs de 3 zile..si primesc acelasi raspuns.."nu imi dau seama daca este chist sau o sarcina extrauterina..inclin spre sarcina"
nu imi vine sa cred asa ceva...pe ovarul drept e acest chist care masoara aproape 3cm..e posibil asa ceva?
si ptr siguranta mea mi-au recomandat o ecografie intrauterina (nu s-a exprimat asa..dar eu de zapacita am uitat exact cum a zis.) dar asta e ideea..
ce credeti?

MirelaV

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

foarte dubios!!! daca e sarcina ar trebui sa se dezvolte si chiar ca nu am mai auzit sa se fixeze pe ovar. pe trompe se poate fixa dar pe ovar? ciudat!!! doctorii nu au fost ingrijorati daca e sarcina extrauterina? eu stiu ca poti pierde trompa si ovarul daca nu e depistata la timp.

despre eco intrauterina nu am auzit. poate a vrut sa spuna histerografie unde baga o camera video in uter sa vada ce gaseste acolo.

sper sa nu fie nimic grav. nu te panica pina nu stii sigur ce e. tine-ne la curent.

lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

nu au zis histerografie..dar era vb de o camera care vedea uterul din toate partile..
astazi medicul mi-a recomandat sa ma grabesc cu aceasta eco..
si mie mi se pare f ciudat..k daca e extrauterina..e pe trompe..stiu eu..

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Poate fi in trompe sau in ovar. Fa un test de sarcina daca n-ai facut deja. Sanatate!

Laura si iubirea mica din burtica (14 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Exista ecografie transvaginala (sonda)...este nedureroasa si intr-adevar se vad si ovarele si trompele si uterul foarte bine! Este o metoda simpla si eficienta! De ex. la Medsana costa 750.000 lei!!!
Eu totusi cred ca este un chist si ca sa fii sigura du-te la un astfel de ecograf!!

Pupici la viitoare mamici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelursu@k.ro spune:

Mirela scumpa, prin ce treci tu acum am trecut si eu acum doua zile. Imi intarziase ciclul 10 zile(nu mi s-a mai intamplat) si eram super fericita ca sunt insarcinata, aveam toate simptomele: greata, sani durerosi etc.Mi-am facut un test de sarcina si, spre stupoarea mea, a iesit negativ. M-am dus de urgenta la doctor si pe ovarul drept am o formatiune hiperomogena(sau ceva de genul asta) si doctorul mi-a "prezentat" trei variante: chist, inflamatie sau sarcina extrauterina. M-a pus sa-mi fac un test a doua zi de dimineata (adica ieri) si daca iese pozitiv sa vin la spital sa ma opereze. Credeam ca innebunesc. Mi-am facut un Clear Blue atunci seara, a iesit negativ si am mai facut si unul dimineata tot negativ. Cred ca nu m-am bucurat niciodata ca nu sunt insarcinata. Asa ca stiu prin ce treci, poti sa iti faci un test de sarcina. Nu dispera ca se rezolva. La ce doctor mergi? pupici multi si curaj, gabi

Mergi la inceput

Doamne, dar cum e posibil sa nu faca diferentierea intre un chist si o sarcina? cum?????
nu am apucat sa fac testul in dimineata asta..dar cred ca am sa il fac in cursul zilei de azi..si va tin la curent,,numai k medicul de la eco ieri..mi-a zis k e posibil sa nu iasa pozitiv in toate cazurile de extreuterine..
plus k eu am temperatura foarte mica..
DOAMNE...

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Pai daca e o sarcina pe ovar sau in ovar sigur ca inca nu se diferentiaza de un chist. Chiar si in uter o sarcina normala se vede la echo abia dupa 5-6 saptamani. Dar eu nu cred ca e sarcina, mai ales ca ai avut ciclu. Nu inteleg de ce nu faci testul ala sa te linistesti. Noi ce-am putea sa-ti spunem? EU cand am ramas eram in alt capat de lume si pentru ca aveam trei teste pozitive si dureri in dreapta m-am dus la o clinica. Dr. a spus ca e posibil sa fie extrauterina daca am dureri intr-o parte. Si a zis ca la extrauterina iese testul pozitiv sau slab pozitiv,dar iese. Sanatate!

Laura si iubirea mica din burtica (14 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelursu@k.ro spune:

Mirela, la sarcinile extrauterine secretia hormonului HCg e mai mica, dar iese pe test daca esti insarcinata, dupa cum a zis si Laura. Nu stiu daca te consoleaza cu ceva, nu e operatie complicata si cu cat e facuta mai repede cu ata e mai bine. Dar, inca nu e cazul sa te stresezi inutil. Fa un test de sarcina si o sa fie bine. pupici, gabi

Mergi la inceput

am facut testul..si chiar daca nu e deloc dimineata..totusi eu sper..a iesit cat se poate de negativ..si .. ma bucur..ptr prima oara ma bucur ca a iesit negativ..sper sa fie asa..sa fie chist..
dar nu inteleg..e atat de greu de diferentiat? ca daca ar fi fost sa fie sarcina..avea cel putin 5 saptamani..

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vanina spune:

Draga Mirela,eu zic sa stai linistita...e chist!Daca ar fi fost extrauterina eu zic ca ar fi trebuit sa fie mult mai mica...de 3 cm.Nici-o sarcina nu e 3 cm in prima luna....Si eu am patit acum vre0 2 luni....si aveam un chis de 5 cm...mi-a zis dr ca sigur nu e extrauterina ca e prea mare...si testele de sarcina ieseau negative...
Asa ca eu zic sa stai linistita!Ai sa vezi ca e bine!
Te pup!

Mergi la inceput