vine craciunul!!! vrem prajituri bune...
Raspunsuri - Pagina 4
brenda7777 spune:
Prajiturele de cocos:
-1 albus,
-90gr. zahar pudra,
-70gr. cocos.
Se bate albusul cu zaharul bine,se adauga cocos ras. Se unge o tava cu unt, se ia cu mana din compozitie, si se pun pe tava. Se coc la 120°, cca. 50min.
Marianar spune:
BOMBOANE DE CIOCOLATA
Ingrediente:
300g ciocolata menaj
150g margarina
2 galbenusuri
2 plicuri zahar vanilat
10 linguri de zahar pudra
10 linguri de alune macinate
50g nuca de cocos
50g cacao
50g bombonele cip
Preparare
Se topeste ciocolata la bain-marie. Se adauga margarina si, amestecand continuu, se pun galbenusurile, zaharul pudra, zaharul vanilat si alunele. Se amesteca totul foarte bine, apoi se lasa la racit aproximativ 2 ore. Dupa aceea se ia din compozitie cu lingurita si se formeaza bile de marimea unei nuci. Bomboanele astfel obtinute se impart in trei: o parte se tavalesc prin cacao, alta parte prin nuca de cocos si ultima parte se presara cu bobmbonele cip. Se tin la rece pana se servesc.
brenda7777 spune:
Prajiturele cu ciocolata si cornflakes:
-150gr. unt,
-60gr. zahar,
-1 ou batut,
-1 lingurita esenta de vanilie,
-180gr faina,
-2 linguri de cacao,
-60 gr. de cocos ras,
-300gr. de cornflakes maruntit,
-100gr. de ciocolata.
Se amesteca untul cu zaharul, pana devine o crema; adaugati oul batut si esenta de vanilie, si amestecati bine. Se pun faina, cacao (date prin strecuratoare),cornflakes si cocos. Se amesteca toate bine. Se acopera o tava cu hartie de bucatarie, si se pune cu lingura din compozitie. Se coc la 180°, 20min. Le lasati la racit.
Puneti ciocolata la topit, deasupra unei cratite cu apa fiarta, se baga fiecare prajitura(partea superioara),in ciocolata.
simonaM spune:
thanks fetelor pt retete.si eu in weekend am sa fac marianar reteta ta.am vrut sa iti spun ca daca tu ai incercat-o sa nu fac si eu ,dupa aia sa o arunc.suna foarte frumos si as incerca si eu pe dumineca.mona78
Milia spune:
Brenda (Brandusa),
Cornflakes inseamna, din cate stiu, fulgi de porumb. Tu faci reteta cu fulgi de porumb? Mie imi plac pentru prajituri fulgii de orez. Ce zici, merge, sau e musai sa respect ce scrie acolo?
Marianar spune:
quote:
Originally posted by simonaM
thanks fetelor pt retete.
si eu in weekend am sa fac marianar reteta ta.
am vrut sa iti spun ca daca tu ai incercat-o sa nu fac si eu ,dupa aia sa o arunc.suna foarte frumos si as incerca si eu pe dumineca.
mona78
Da, am incercat-o. Problema e ca eu folosesc banala margarina "UNIREA", celelalte gen Linco, Rama, etc de cate ori le-am pus la prajituri (creme in special), acestea mi-au iesit cam moi, asa ca ....daca nu iti iese cauza e margarina. Succes!
brenda7777 spune:
Milia eu folosesc ce fulgi am in momentul respectiv in casa!(de orice fel, doar ca ii maruntesc bine).
anne-marry spune:
mai simona CRAP DE CIUDA ca iar am uitat sa iau caietul de prajituri la mine .....am cred ca 1.000 de retete ...ei, nu numia de prajituri, dar oricum, sunt f multe si f bune. si eu am copiat "in draci"retele tale si de fapt, toate care sut pe aici si eu am sansa sa pun in practica mai devreme gatitul.....fiindca maine este ziua mea si sa va zic ce gatesc....dar de fapt scriu la alt subiect, daca il mai gasesc MENNIURI DE DUMINICA sau cam asa ceva, fiindca sunt mai multe si sa nu stircam farmecul sarbabtorilor e iarna de aici si cu aperitive si alte cele. ok?
daca scriu i alta parte, revin sa va anunt.
oki?
pupici dulci...
anne-marry
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
simonaM spune:
anne-marry eu iti doresc la multi ani si numai bucurii sa ai in viata.ne inviti la tine la masa?wow ce buna ar fi o mincarica gatita de altu.ei ce sa facem ,eu stau la partea asta mai rau,in rest cu prajiturile sunt the best.ok uite o sa iti scriu o prajitura buna de tot.eu singura manic jumatate din ea.e foarte gustoasa(are parca gustul inghetati.) prajitura cu foi de napolitana.ai nevoie de 8 oua,8 linguri zahar,8 linguri faina.albusurile se bat spuma,se pune zaharul si mai bati pina se intareste.pe urma pui faina si invirti usor cu lingura(cred ca sti sa face blatu.) inauntru se pune,rahat,nuca ,stafide toate le tai mai marunte si le implinti in blat.si il bagi la cuptor la foc potrivit.eu la noi il pun la 350 grade,dar in romaneste nu stiu.cred ca la 190-200.crema:galbenusurile se freaca pe abur cu 22o gr zahar+2 zahar vaniliat,pina se topeste zaharul.apoi se lasa sa se raceasca.-un unt,se freaca separat spuma si apoi se amesteca cu compozitia de mai sus (racita)adica cu galbenusurile+vanilia+zaharul.acuma dupa ce blatu este gata (ai nevoie de 2 foi de napolitana.)pui o foaie de napolitana pe masa intinzi jumatate crema,.pe urma pui blatu(vezi ca in blat nu trebuie galbenusuri)si pe deasupra la blat pui jumatatea de crema care ti-a ramas.se lasa la frigider de seara pina dimineata(poti sa o pui si la congelator dar in ciolofan sau aluminiu.pe urma o scoti si o tai feli(foaia de napolitana dupa o zi se inmoaie asa de frumos si e frageda)puteti fetelor sa o incercati.e foarte buna.la sotul meu tot timpu ii fac ,pt ca ia adus mama mea si de atunci tot timpul ma pune sa ii fac . e foarte buna.mona78