vine craciunul!!! vrem prajituri bune...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Am gasit niste retete de fursecuri, le-am incercat, in casa-mi miroase a bunatati si Craciun deja, asa ca m-am grabit sa va dau si voua retetele. Sunt foarte usor de facut, nu mai vorbesc de gust si aspect!

Fursecuri cu scortisoara

-250 g unt
-225 g zahar tos
-1 priza sare
-400 g faina
-1 plic zahar vanilat
-1 lingurita scortisoara
-100 g ciocolata pt. Glazura

Untul se freaca spuma cu 175 g din zahar si cu sarea. Se adauga faina, se framanta bine, se face un rolou de cca. 5 cm care se inveleste in foaie de aluminium si se pune o ora la frigider.
Incalziti cuptorul la 180 de grade. Taiati din rulou banuti de 0,5 cm grosime si puneti-I in tava de copt, pe hartie de copt. Se lasa la cuptor pana se rumenesc putin. Restul de zahar se amesteca cu zaharul vanilat si scortisoara si se pudreaza fursecurile imediat ce le-am scos din cuptor. Se lasa sa se raceasca fursecurile iar intre timp se topeste ciocolata in bain-marie. Fusecurile se rostogolesc cu marginea in ciocolata si apoi se pun pe o hartie pana se intareste glazura.

Stelute cu portocala si cocos

-3 albusuri
-280 g zahar
-350 g cocos
-1 lingurita coaja rasa de portocala
-100 g ciocolata pentru glazura

Preincalziti cuptorul la 175 de grade. Bateti spuma labusurile, adaugati zaharul si continuati sa bateti pana se topeste zaharul si spuma e ferma. Adaugati cocosul usor, omogenizand compozitia cu grija. Puneti si coaja de portocala.
Compozitia se pune in tava cu un sprit (alegeti modelul cel mai mare). Spritati in forma de stelute pe hartie de copt. Sa lasati spatiu intre stelute, ca la copt se umfla. Se dau la cuptor pana cand stelutele devin aramii. Le puneti pe un gratar sa se raceasca si intre timp topiti ciocolata in bain-marie. Cand stelutele sunt racite le cufundati in glazura cu partea de jos si le puneti pe o hartie cu capu-n jos pana se intareste glazura.


scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

piersici3oua1 cana ulei2 cani zahar1 praf de copt.faina cit cuprinde.se face ourele mici si se coc in tava.dupa ce sunt rumenite bine se scot si se scobesc la mijloc.farimirurile se amesteca cu 1/2 unt,1/2 gem ,apoi se lipesc cite doua,se coloreaza si se dau prin zahar tos sau nuca macinatamona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

prajitura razuita.200gr margarina(fara sare)200gr zahar4 galbenusuri450 gr faina 1 praf de copt,vanilie si un virf de cutit de sare.se framinta 2 bulgari egali.din unul se intinde o foaie apoi se pune crema si al 2-lea BULGAR SE RAZUIE PESTE CREMA.crema:4 galbenusuri,250 gr zahar pudra 4 linguri gem de caise,un pumn de nuca macinata. pofta buna.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Simona,

La Prajitura razuita, 4 galbenusuri si la blat, si la crema?!? Nu cumva undeva sunt 4 albusuri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

hy la toate.da milia asa e 4 galbenusuri la blat si 4 la crema....eu acesta prajitura o fac atunci cind fac diplomat pt ca folosesc mai multe albusuri la tort.sau poti sa le folosesti la reteta aceasta de spuma : 6 albusuri batute bine spuma cu 300 gr zahar praf+o vanilie.dupa ce ai gatat de batut bine pui 150gr nuca macinata.se pune cite o lingurita mica in tava si se coace.dupa ce sa copt se lipesc cite 2 cu crema(orce fel),iar cu unt se ung marginile si se da prin nuca de cocos.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

globurele:300grame nuca,300 gr zaharpudra 2-3 linguri cacao un ou intreg esenta de rom visine din visinata sau rahat taiat bucatele micise amesteca toate ingredientele si se fac globurele de marimea unei nuci poti sa le presezi sa pui visine sau bucatele de rahat ,se rotunjeste si se da prin zahar tos.pofta mare.curaj fetelor si scrieti si voi pe aici cite o reteta.pa la toate.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaEma spune:

Simona, spune-mi unde ai gasit visine aici ca tare mi-e dor de bilute cu visine din visinata, am o pofta acum
in Ro. de craciun intodeauna le-am facut.


Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

danaemma sa sti ca si mie imi este dor,dar eu am pus din pacate cirese alea care se gasesc la congelator si am pus iar ananas si alte fructe.ce sa facem ca americani astea nu cred ca stiu de visine.....cred ca poti sa pui ce fructe vrei.eu o am reteta de la sora mea din romania....binenteles ca in romania am avut full de visine.numai bine va doresc la toate si sper sa mai scrieti si voi cite o prajiturica.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

prajitura cu crema de lamie500 gr faina2 oua intregi250 gr margarina150 gr zahar3 linguri bicarbonat------se fac 4 foi.crema:250 gr unt,se freaca cu 3 galbenusuri250 gr zahar prafse adauga sucul de la o lamie si coaja.se umple foile.glazura:sucul de la o lamie,150 ge zahar 2 linguri apa fiearta...se amesteca si se intinde pe foi.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

cuburi3 oua,250 gr zahar,8 linguri ulei,8 linguri lapte,i lingurita de bicarbonat stins in zeama de lamie 8 linguri faina.se freaca ouale cu zaharul,se pune o lingurita cu lapte si o lingurita de ulei pina se termina(si uleiu si laptele),apoi se pune bicarbonatul stins in zeama de la lamie si faina crema _glazura:250 gr zahar,4-5 linguri apa se fierbe pina se face un sirop si se adauga 2 linguri cacao si un pachet de margarina sau unt fierbindule toate.dupa ce sa racit coca,se taie in bucati potrivite si fiecarew cub se da prin glazura si prin nuca macinata.mona78

Mergi la inceput