Sarbatorim Halloween?
Raspunsuri - Pagina 3
Jackie spune:
Nici eu nu ma omor dupa sarbatoarea asta, nici nu cred ca in final va prinde radacini in Romania... dar pentru copii e super. Fata mea a avut carnaval la gradi si a asteptat cu mare nerabdare evenimentul. Majoritatea fetelor au vrut sa fie printese sau zine si am muncit pe rupte sa-i fac o coronita, bagheta magica etc... A fost foarte distractiv pentru ei, asa ca nu e nimic rau... Cit despre pericolul influentei pagine, ajunge sa spun ca, desi sperau ca nu vot face lectii deloc vineri, nu au avut voie sa se costumeze decit dupa ce si-au facut ora de religie, care se intimpla sa fie vinerea...Asa ca n-are rost sa ne enervam...
Pe de alta parte, au fost intr-adevar in Bucuresti de vinzare niste masti absolut oribile... dar nu cred ca e cazul sa blamam Halloween, mai degraba pe parintii care au dat bani pe porcariile respective..
alba spune:
Pe mine personal nu ma deranjeaza,aceasta sarbatoare traditionala ,ci doar comercializarea ei !
Se cheltuieste anual o suma imensa de bani,care ar putea fi folositi mai cu folos,intr-o chestie caritativa,spre exemplu....
Cit despre Romania,mi-as dori sa nu mai importe chiar orice sarbatoare,pentru ca toate sarbatorile "importate" au un "gust" foarte artificial! Parerea mea!
***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78
vilma spune:
Mama mea imi povestea zilele trecute cum era Halloween-ul la tzara, acum 50 si ceva de ani. Zice ea ca scobeau dovleci si puneau lumanari in ele, facand un fel de felinare si mergeau dupa carute pe ulita. Atat isi aminteste mama, sau poate atat am apucat sa povestim.....
Trebuie sa fi fost foarte fain....
ina_nz spune:
Chiar ma intristeaza ca cand citesc aceste mesaje incrancenate impotriva unui motiv de bucurie pentru copii shi de relaxare pentru cei mari. De ce trebuie luata ca o sarbatoare religioasa? Nu are nici o treaba cu religia. Bucuria care am vazut-o in ochii copiilor cand le-am dat bomboane shi ciocolata mi-a umplut inima.
Iar eu shi sotzul am fost invitatzi de patron la restaurant unde am petrecut o seara excelenta, pe banii firmei, a fost extraordinar.
Vorba lui Maudi...rilax
Maudi cum erea chestia aia cu limita dintre credintza shi habotnicie?
Ina
vilma spune:
Dragii mei, unora le place Craciunul, altora Sarbatoarea Pascala cu iepurasi de import, unii vor numai inimioare de Sf. Valentin. Ca sarbatorim sau nu o asemenea zi, fie in Ro, fie in alte tari, e alegerea fiecaruia. Mie de ex. nu-mi prea inspira nimic Sf. Valentin. Imi place sa primesc daruri cu orice ocazie, da' sarbatoarea in sine nu-mi provoaca nici un feeling deosebit. Asa ca haideti sa lasam la latitudinea fiecaruia daca sarbatoreste ceva sau nu, dupa cum simte.
Nu mi se pare ca e un criteriu asta ca sa spui despre cineva ca e intr-un anume fel. Asa cred eu.
In rest, numai bine va doresc.
Vilma.
foxy spune:
Pt. americani si alte natii care au o traditie in a sarbatori Halloween este OK. Dar ce are asta cu noi(romani sau altii)!?!
Orice sarbatoare o simti in suflet si minte daca este o traditie. Halloween este doar copiata din motive comerciale. De la americani s-a "molipsit" lumea cu multe lucruri negative.
Pacat ca in perioada comunista au disparut multe din traditiile stramosesti.De exemplu sarbatoarea sinzienilor si altele.Poate ca acum s-a revenit....eu nu stiu.
dyana spune:
quote:
Originally posted by foxy
Pt. americani si alte natii care au o traditie in a sarbatori Halloween este OK. Dar ce are asta cu noi(romani sau altii)!?!
Orice sarbatoare o simti in suflet si minte daca este o traditie. Halloween este doar copiata din motive comerciale. De la americani s-a "molipsit" lumea cu multe lucruri negative.
Pacat ca in perioada comunista au disparut multe din traditiile stramosesti.De exemplu sarbatoarea sinzienilor si altele.Poate ca acum s-a revenit....eu nu stiu.
Subscriu si eu.
Alex_2003 spune:
quote:
Originally posted by dyanaquote:Si noi subscriem ;Aici in NZ aceasta sarbatoare a trecut ca o zi obisnuita.Nici macar americanii rataciti pe aici nu au sarbatorit-o in vre un fel.Au romanii alte sarbatori Dragaica, Sanzienele si altele ...
Subscriu si eu.
Alex_2003 spune:
quote:
Originally posted by dyanaquote:Si noi subscriem ;Aici in NZ aceasta sarbatoare a trecut ca o zi obisnuita.Nici macar americanii rataciti pe aici nu au sarbatorit-o in vre un fel.Au romanii alte sarbatori Dragaica, Sanzienele si altele ...
Subscriu si eu.