Medici: barbati sau femei?

Medici: barbati sau femei? | Autor: Andreuta

Link direct la acest mesaj

Va lansez o intrebare:
Ce preferati cand e vorba de medicii ginecologi - barbati sau femei? La care preferati sa mergeti si de ce? Stim cu toate ca vizita la un medic ginecolog (barbat sau femeie) este neplacuta, dar trebuie sa existe ceva care sa ne mai dezmorteasca...Care e acel lucru?
Astept raspunsurile voastre...

Andreuta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Prefer o femeie. Ma simt mai putin stanjenita si ma stresez mai putin inainte de a ma duce la cabinet.
Mi se pare ca o femeie e mai empatica, pot comunica mai bine. Acum bineinteles ca depinde si de medic: poti gasi un medic barbat care sa stie sa se poarte super!

Adriana in 25 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Barbatii medici ginecologi mi se par mai buni profesional decit femeile, si am intilnit si unii care se poarta mult mai frumos decit femeile-medic. Am intilnit si o doctorita faina, dar am preferat cind am nascut sa fiu asistata de medici barbati. Sint femeie si imi pare rau sa spun asta, dar asta e realitatea in cazul meu.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aba spune:

,
Da...un subiect de mare actualitate...

Andreuta, eu am fost si la doctori si la doctorite ginecologi.

Actualmente merg la o doctorita, nu de alta, dar dinsa e medicul ginecolog care m-a asistat pe perioada ultimei sarcini in cadrul policlinicii de cara apartin.

Am avut prilejul sa fiu consultata si de medici barbati (nu am avut de ales) si pot spune si norocul sa intilnesc niste persoane f.f.f. dragute si comunicative pe linga faptul ca sint niste medici de exceptie.
Eu una prefer tot medicul femeie... mi se pare ca ma intelege mai bine.

Cred ca felul in care esti intimpinata la cabinet are un rol esential in vizita la medicul ginecolog, mai ales cind acesta e barbat.(Si daca asistenta lui e f. draguta.) Medicul ca om, felul in care se adreseaza, abordarea in discutie si a altor subiecte decit strict controlul in cauza duc la crearea unei atmosfere detasate si te face sa te simti ceva mai bine.

Curaj!
Camelia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Nu stiu daca are relevanta sexul medicului. E drept ca si eu ma simt mai stanjenita fata de un medic barbat, dar am preferat un barbat pentru a naste. Cel putin barbatii nu au teorii de genul "sa vezi nasterea cum e!".

Rox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Din principiu nu am increder in dr femei. Bineinteles ca exista si exceptii, insa eu am dat numai de dr femei slabe. Si daca stau bine sa ma gandesc, cei mai renumiti medici sunt barbatii, nu femeile, indiferent in ce ramura a medicinei.
Pe mine ma interseaza cat de eficient este medicul la care merg, sa imi inspire incredere, sa pot comunica, dar mai ales sa plec lamurita din cabinet. De aceea prefer barbatii medici, si ma refer in general.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Am avut in tara un medic ginecolog barbat si a murit, toata lumea spunea ca e rau si vorbeste urit cu mine s-a purtat tare frumos. La recomandarea unei colege am avut o femeie care nu mi-a dat nici o sansa intr-un moment mai dificil. S-a inselat, dar cel mai greu mi-a fost la controale era destul de aspra si atitudinea ei a fost destul de dura.
Acum am un medic indian, arata ca un pitigoi nericios, dar ma inteleg perfect cu el si cel mai important e un bun profesionist.

There is a difference between knowing the path and walking on it.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Prefer medicii barbati,ma inteleg mai bine cu ei;nu stiu de ce,femeile ar trebui sa fie mai aproape de femei,dar nu este asa.Mi-e un pic jena la inceput,dar am mai multa incredere intr-un medic barbat.Probabil conteaza mult in opinia formata,experientele proprii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

Dupa doua experiente neplacute cu dr femei ,mi-am invins timiditatea si am optat pt un dr barbat caruia dpdv profesional nu am avut ce sa-i reprosez,si in plus pe perioada sarcinii mi-a spulberat toate grijile si temerile pe care le aveam(pe care le "colectam" de la dr(care e femeie!!) de familie,inclusiv faptul ca dupa parerea ei nu tb sa pastrez sarcina!!).
gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

N-as vrea sa generalizez, dar din experienta mea, mai bine m-am inteles cu medicii ginecologi barbati decat cu femeile. Poate din intamplare, dar asa s-a nimerit. Medicul la care merg cand ma duc in Romania e barbat. Aici inca nu am un medic stabil, dar acum vreo doua luni ma duc la policlinica de aici din campus sa-mi fac programare si mi se spune ca nu au decat peste vreo zece zile, eu cam pun botul, si atunci imi spun ca ar avea una si a doua zi, dar cu un medic barbat!! De parca ar fi fost exclus sa accept sa fiu consultata de un barbat - bineinteles ca am luat programarea de a doua zi..
Altadata am fost si m-a vazut o femeie, dar nu stiu cum imi dadea senzatia ca e ea stanjenita, ceea ce sigur ca m-a facut si pe mine sa ma simt ciudat. Medicii barbati cu care am avut de-a face au avut un comportament foarte profesionist si nu am perceput senzatia asta de stanjeneala din partea lor, asa ca nu m-am simtit nici eu stanjenita.

In Romania am avut doua experiente incredibile, amandoua la policlinica Batistei, doctorul meu era in concediu asa ca a trebuit sa ma duc acolo, si de fiecare data s-a nimerit o femeie, Doamne ce mi-a fost dat sa aud niste sfaturi pe care cred ca nici bunica nu le-ar fi urmat dar pana la urma nu m-am mai mirat chiar asa de tare, si nici nu cred ca se datoreaza neaparat faptului ca erau femei, ci mai degraba media de varsta a lor in particular si in general in policlinica respectiva sunt in continuare unii medici care nu prea mai au ce cauta pe-acolo, da' ce sa-i faci...

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Mi-e egal daca e barbat sau femeie atata timp cat e un medic bun.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput