speranta
Raspunsuri - Pagina 7
cataghe spune:
Cesaria draga, ceea ce este in sufletul tau si ce anume te tine legata de acest barbat numai tu stii. Eu vorbesc ca o persoana din afara, mai mult, care nu te cunoaste decit din rindurile pe care le-ai scris. De aceea, te rog sa nu te superi daca ceea ce iti voi spune nu se potriveste la fix cu situatia ta, nu sint decit o voce subiectiva influentata de propriile experiente.
Tu esti tinara, ai inca o viata inainte. Te-ai gindit ca poate, undeva pe planeta asta, te asteapta un barbat cu care sa te potrivesti, care sa fie AL TAU?... Eu cred ca la asta trebuie sa te gindesti... Relatia voastra, din cite vad eu, este una foarte complicata.
In primul rind, vreau sa-ti spun ceva: in nici un caz nu te culca pe urechea cu prietenul prietenului tau din cauza caruia el nu ar "putea" sa calce strimb cu omniprezenta prietena. Sa stii ca barbatii nu gindesc asa. Intotdeauna femeia este cea vinovata. Am vazut barbati care au divortat de sotie pentru ca au prins-o "in flagrant" cu prietenul lor cel mai bun. Casnicia s-a stricat, au rams copiii la mijloc, dar cei doi barbati si-au continuat nestingheriti prietenia. De ce? Pentru ca EA a fost de vina, ca i-a cedat. Sau EA l-a provocat! Stiu ca e poate greu de crezut de catre o femeie, si mie mi-e tare greu sa-i inteleg, dar asta e!
De aceea iti spun, gindeste-te bine: esti absolut sigura ca intre ei nu este altceva decit prietenie? Oare un om de bun simt pe care o persoana de genul prietenei nu-l are cu ceva la mina, nu ar reactiona spunindu-i sa se potoleasca? Asta este o intrebare la care e bine, zic eu, sa reflectezi. Este vorba, pina la urma, de respectul pe care ti-l poarta nu numai tie, ci si lui insusi.
Apoi: eu personal nu cred in povestile astea cu ranitii din dragoste care nu-si mai revin si care trebuie "oblojiti" ani de zile! Un om de calitate nu capituleaza asa de usor, si in general daca ai ajuns la un anumit grad de maturitate iti cam dai seama in citeva luni daca merita sau nu sa investesti intr-o relatie. Daca ai ajuns la concluzia ca merita, atunci trebuie sa-i dai increderea ta neconditionata si nu mai ai nevoie sa fii "oblojit" pentru rani din trecut, tocmai pentru ca alaturi de persoana pe care o iubesti si care stii ca te iubeste te vindeci urgent! Daca nu se intimpla asta, nu zic ca intotdeauna, dar in cele mai multe cazuri inseamna ca nu ai nimerit unde trebuie!
Mai vad aici un motiv pe care il invoci pentru a te linisti, ca el nu s-ar incurca niciodata cu o femeie cu copil! Hopa! si crezi ca asta ii face cinste, fara suparare? Daca erai TU o femeie cu copil? Are importanta cind iubesti pe cineva chestia asta? Eu nu cred... Eu cred ca important este omul si ca nu e nici o rusine sa fii "femeie cu copil". Si la asta, poate, ar trebui sa te gindesti...
Dar mai presus de toate, revin de unde am plecat, gindeste-te: este el ceea ce iti doresti tu de la viata? Nu iti aduce argumente ca este, gindeste-te daca chiar este, cu bune si rele. Barbat perfect n-ai sa gasesti pe lumea asta, in schimb poti sa il gasesti pe cel care ti se potriveste, pe cel care este barbatul TAU. Defectele acelui barbat vor fi defecte cu care tu, o entitate umana unica si inedita, te vei obisnui fara sacrificii foarte mari, chiar daca altcuiva i s-au parut de neiertat. La rindul lui, el se va adapta felului tau de a fi. Si crede-ma ca pe acela nu-l va interesa daca ai sau nu copiii, etc. Daca prietenul tau nu este acela, atunci esti la o virsta la care inca poti pur si simplu sa pui capat fara probleme majore. Mai tirziu, cu casnicie si copii, lucrurile se complica extrem de mult...
Nu mi-o lua in nume de rau, poate ca am fost mai directa, dar eu una mi-am stricat viata la un moment dat incercind cu tot dinadinsul sa vad negrul alb, si tare as vrea ca experienta mea sa fie de ajutor unora care mi se pare ca trec prin situatii oarecum similare, de aceea ti-am scris.
Iti doresc sa iei o decizie inteleapta pentru tine, oricare ar fi aceea.
Pupici,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
ruxij spune:
Draga Cesaria,
Nu am inteles, cati ani ai tu? Si de ce nu va puteti muta impreuna mai exact? Nu cumva el aduce argumente cum ca nu ati putea face asta? Imi pare foarte rau, dar trebuie sa spun ca sunt de aceeasi parere cu catghe, chiar dc. este dureros pentru tine. Tu pari sa cedezi mereu, el niciodata, doar cateva vorbe frumoase din partea lui nu contrabalanseaza faptele. Ar trebui sa incepi sa te pregatesti psihic pentru o dezamagire mai mare. Nu s-au terminat barbatii cu el, nu ai copii, esti libera, tanara, totul va fi OK pentru tine.
Draga mea, prieteniile platonice intre barbati si femei sunt extrem de rare, ca sa nu spun imposibile. Relatia cu amica lui, asa cum o expui tu, este destul de limpede. Nu cred ca nu au fost impreuna.Confirmarea nu o ai decat daca i-ai prinde tu in flagrant si nu cred ca ai cum. Doar nu o sa vina el sa iti spuna in fata. Situatia e f. comoda pentru el, ce daca ea are copil si e casatorita, e foarte bine, el nu cred ca vrea sa o ia de nevasta ci doar sa continue aceasta relatie si sa fie si cu tine, asa, cand are el timp. Faptul ca ea "o mai si incaseaza", cum spui tu, nu face decat sa o ajute sa caute tandretea in bratele alutia. Nu sunt de acord cu "pe buna dreptate", nu are nimeni dreptul sa loveasca pe nimeni indiferent cat ar crede ca "o merita". Asa ceva nu exista. Dar asta e off-topic. Inca odata, gandeste-te bine, esti tanara, relatia cu prietenul tau e foarte complicata si iti pierzi ani din viata langa el.
Multa putere iti doresc.
Numai bine,
Lia
ruxij
cesaria spune:
CRACIUN FERICIT tuturor! Sarbatori linistite alaturi de cei dragi!
Am revenit....cu oarecare intarziere. Intre timp s-au mai intamplat destule si...din pacate nu mai pot sa intru des pe forum. Dar printre picaturi sper ca voi reusi sa fiu alaturi de voi, mai ales ca ma simt atat de bine vorbind cu voi...
Sper ca ati avut un Craciun linistit si problemele au fost, macar pentru moment, lasate deoparte.
Mai sper ca anul ce vine va fi mai bland cu noi si ne va face sa simtim ca viata merita totusi traita!
Iertati-ma ca sunt un pic trista...promit sa-mi revin
Va doresc tuturor numai bine, sanatate si va multumesc pentru ca imi sunteti alaturi si imi sunteti atat de...dragi
Craciun fericit!
Mirunda spune:
Draga Cesaria,
multumim de urari, abia acum am citit subiectul tau...te rog din suflet, nu te supara pe mine, dar povestea ta mi-a lasat un gust tare amar...tu pari a iubi un om care nu te merita...care nu stie ce vrea, mai bine zis, care este (inca ???) nepregatit pentru dragostea ta. Nu te supara, dar el nu este un copil, di tu nu esti Maica Tereza, sa ii alini tot timpul ranile...o relatie intre un barbat si o femeie se poate dezvolta, cred eu, numai cand amandoi investesc si VOR asta. El pare sa nu prea stie ce vrea...pari trista in ultimul mesaj, nu cumva ai fost singura de sarbatori pt. ca EL s-a hotarit sa petreaca cu EA sau cu mama lui aceste Sarbatori? iarta-ma nu vreau sa te ranesc, dar nu cred ca acest om te merita...stiu ce greu este sa iubesti si sa nu sti exact in ce ape se scalda celalalt...iei orice gest de-al lui ca pe o confirmare a ceeace vrei tu, dar...oare nu te imbeti cu apa rece?
Uite, inceaca sa procedezi altfel: fii tu aceea care pleaca, cauta-ti si tu un prieten, confident, o alta relatie in care el sa nu fie implicat...nu zic sa ii platesti cu aceeasi moneda, dar cred ca un pic de distanta te va ajuta sa vezi altfel lucrurile...mai exista si alti barbati pe lumea asta, iti este greu sa vezi acum asta, caci esti indragostita de el, dar eu asa simt, si _sper din suflet sa gresesc-nu te iubeste, te foloseste ca pe o "rezerva" a sufletului lui, si poate ar fi mai bine sa te mai gandesti, sa incerci un pic sa schimbi "foaia", sa vezi cum rectioneaza.
draga mea, sper din suflet ca nu te-ai suparat pe mine, poate am fost un pci mai dura, dar imi pare rau ca vad ca suferi pentru un om ce nu te merita, si ma gandesc ca un alt punct de vedere iti va ajuta.
Toate bune,
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
cesaria spune:
Buna la toata lumea!
Sarbatorile au venit, au trecut...
Nu stiu ce se intampla cu mine.Realizez ca orgoliul lui e mai presus de dragostea lui pt. mine,dar....nu mai stiu.
E clar ca ceva nu e ok.Nu stiu cum sa-l fac sa inteleaga ca in dragoste nu orgoliul si egoismul conteaza...eu am lasat totul, dar totul la o parte (si sunt cu adevarat o persoana mandra), dar am considerat ca trebuie sa faci totul pt. ca celalalt sa se simta bine, sa fie fericit...nu asta inseamna dragostea?
Dar de ce considera el ca doar eu trebuie sa las si ca daca el face o data nu stiu ce gest....ce pretentii sa mai am mai mult de atat?doar face destule, nu?
Mi-am dorit din tot sufletul sa fie ceva frumos, sa am o relatie fericita, dar cateodata,ca sa nu zic destul de des, parca ma lovesc de un zid...atunci cand nu fac ce vrea el...apare zidul si atitudinea lui rece,distanta,de parca eu as fi vinovata...dar nu inteleg pt. ca mi-a spus clar ca vrea o femeie puternica langa el, atunci de ce vrea ca doar vointa lui sa fie lege si sa vreau si eu doar ce vrea el?Cine sa mai inteleaga?
Eu una nu mai inteleg nimic,dar senzatia asta pe care o am cateodata, ca nu mi se permite o alta iesire, ca trebuie sa fie asa cum vrea el, altfel....altfel ce?Se supara,nu imi mai raspunde la tel, poate chiar ar risca o despartire? Nu stiu...
Citesc ce am scris si nu ma recunosc?Sunt eu persoana asta atat de...supusa?Eu? De ce?Nu merita o stiu, doar ca...am atat dragoste de daruit si parca timpul trece fara rost...
Iertati-ma nu a vrut sa va intristez si pe voi
O dupa-amiaza placuta in continuare.
cesaria spune:
Bine v-am regasit dragii mei!
Of, am lipsit ceva timp stiu...iar acum revin din nou cu...probleme.Tot el.De ce se poarta unii barbati asa? Ce se intampla cu ei. Oare chiar ne iubesc sau sunt doar vorbe si atat> Cum nu le convine cum isi iau talpasita?
A facut-o din nou. Ma intreb cat contez eu in ochii lui daca il doare undeva, in timp ce isi rezolva probleme "personale" iar de mine nu are timp.............
Probabil sunt eu tampita...cine stie.Dar de tata asta o sa i-o platesc. De aceasta data mi-a ajuns. Si o sa-l lovesc unde il doare mai tare:in orgoliu. O sa i-o platesc cu riscul de a suferi si ei si cu riscul de a ne desparti..decat asa, mai bine lipsa. Doare a-l naibii de tare fir-ar sa fie!
lai spune:
Draga Cesaria,
Imi pare tare rau ca suferi asa.. Din pacate cred ca Mirunda, ruxij, cataghe, au dreptate..
Catalina (cataghe) scria foarte bine ce scria,
"Barbat perfect n-ai sa gasesti pe lumea asta, in schimb poti sa il gasesti pe cel care ti se potriveste, pe cel care este barbatul TAU. Defectele acelui barbat vor fi defecte cu care tu, o entitate umana unica si inedita, te vei obisnui fara sacrificii foarte mari, chiar daca altcuiva i s-au parut de neiertat. La rindul lui, el se va adapta felului tau de a fi."
Cred ca si tu iti dai seama ca relatia voastra nu este asa cum ar trebui sa fie si ca el nu este omul pe care il cauti si nici nu va fi, chiar daca - si e de inteles sa fie asa - ti-e greu sa accepti asta.
Chiar tu spuneai ca ai atata dragoste de daruit. Ai un suflet generos, esti o persoana deosebita, sper ca stii asta! Si nu esti tampita asa cum spui, omul asta a avut norocul incredibil de a-ti fi iesit in cale si de a fi devenit subiectul asupra caruia iti reversi preaplinul de dragoste, dar nu stie sa il aprecieze si, din cate povestesti, reiese ca nici nu va invata vreodata, iar asta nu e vina ta. Daca un om are sufletul deschis si mintea deschisa, poate sa absoarba ceea ce tu ii oferi, dar daca le are inchise, oricat de multa dragoste si daruire din partea ta se vor lovi de un zid.
Timpul nu trece fara rost, poate alaturi de el pentru ca astfel iti negi tu tie insati sansa de a cunoaste pe altcineva, tot un om imperfect, cum suntem cu totii, dar care sa ti se potriveasca cu adevarat. Sa nu-ti para rau ca ai daruit atata timp dragostea ta cuiva care nu o merita, sa iubesti e intotdeauna frumos. Dar poate fi mult mai frumos alaturi de cineva care la randul lui stie sa te iubeasca. Lasa-l in urma, pleaca mai departe cu o lectie invatata, ai incredere ca vei gasi pe cineva mai potrivit, in primul rand ai incredere in tine si nu-ti fie teama sa fii singura pana cand il vei gasi pe acel cineva. E important si se va intampla cu siguranta, dar pana atunci iubeste-te pe tine, si cand il vei gasi pe "el", iubeste-l pe el si continua sa te iubesti si pe tine. Barbatul de langa tine nu trebuie sa te faca sa iti pierzi increderea in tine, ci dimpotriva, cineva care sa iti dea incredere, in tine si in el.
Ai incredere in tine, Cesaria! Noi suntem alaturi de tine!
Lai
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by cesaria
Ma intrebati ce zice sotul amicei lui(care de fapt e si bun prieten al lui).Pai ce sa zica?E un om care munceste mult si nu prea are timp de stat acasa.Si are incredere in prietenul lui.Si cam atata.Isi cunoaste "marfa" de acasa.(de asta tipa o mai si "incaseaza" uneori,pe buna dreptate).
Si, din cate mi-a zis el, nu s-ar incurca niciodata cu o femeie care are un copil...In plus, mi-a zis ca intotdeauna si-a dorit o doamna in societate si....in pat. Iar, pana la mine, nu a intalnit pe nimeni asa. Iar...amica the ...a mai avut si aventuri, asa ca....e departe rau de ideal.
Nu vreau sa te supar, ai deja destule probleme si cauti sprijin si ajutor. Insa totusi cred ca ne putem ajuta si singuri daca in loc sa incercam sa dam intotdeauna vina pe cel de alaturi, ne vedem si "micile" noastre greseli. Am selectionat cate ceva din ce ai scris anul trecut, sper ca intre timp sa fi devenit mai toleranta (vezi: de asta tipa o mai si "incaseaza" uneori,pe buna dreptate si nu s-ar incurca niciodata cu o femeie care are un copil...)
Sper sa nu ma intelegi gresit si ca ti-am putut fi de ajutor, chiar daca poate printr-o metoda mai neplacuta. Mult noroc!
"Un om nehotarat ajunge la fiecare pas pe pragul unei alternative, adica in situatia de a vedea ca este intr-adevar o fiinta libera. Un om hotarat este lipsit de acest neajuns."
Lucian Blaga
sperantza nu moare spune:
cesaria, draga, imi permit sa fac si eu cateva remarci
modul barbatilor de a vedea viata, de a actiona, de a-si arata sentimentele este total diferit de al nostru. nu inseamna ca nu trebuie facuti sa tina cont de noi. eu traiesc ceva similar tie, cu prietena fratelui logodnicului meu (care ii face avansuri si se harjoneste cu el, el ii raspunde la glume, tot cu glume - si toate astea in absenta mea, ceea ce ma irita - dar el nu vede, cum vad eu cu ochiul meu de femeie, ca-i face avansuri, ca de! e prietena lui fra-su) Noi suntem de 3 ani impreuna insa, iar ea nu i-a castigat prietenia, altfel zbura de mult de langa mine. Dar si-asa sufar, e mult mai bine de cand stam impreuna.
Te inteleg perfect, insa ai mare grija, dupa parerea mea orgoliul prea mare da in prostie. daca dupa aceste luni de cand te chinuie n-ai reusit sa-l faci sa tina cont de tine, personal cred ca nu te merita. ideea e ca daca n-ar fi prietena lui, ar putea fi alta sau multe altele cu care sa-si gadile orgoliul - nu e nici o diferenta nu? doar ca asa se minte si te minte ca nu e nimic dincolo de prietenie. sincer nu cred ca exista prietenie, si-atat, intre un barbat si o femeie. poate ca nu s-a intamplat nimic intre ei, dar mental, sufleteste...? pe tine trebuie sa te deranjeze intai de toate atitudinea lui in general (care poate fi, cum spuneam cu alte femei, pentru ca asa e firea lui?!), si abia in particular comportamentul cu "amica". Nici daca fugea toata ziua la mamica, nu era bine nu?
ai incercat sa faci ceea ce trebuie, i-ai spus ceea ce simti si gandesti si nimic! mai bine, lasa-l sigur e cineva care va stii sa te aprecieze. si nu face asta ca sa-l doara, ci fa-o pentru tine, sa fii tu fericita. in trecut am trait ceva similar tie cu flirturile - pe fata in cazul meu - si am terminat relatia, pentru ca de fapt tipul era imatur, un Don Juan, iar noi nu avem nevoie de asta.
sper ca nu te-am suparat, si nu am suparat pe nimeni
iti tin pumnii sa iei decizia corecta
Sperantza nu moare