pisica terorista

pisica terorista | Autor: Flavia

Link direct la acest mesaj

Am primit acum 3 saptamani cadou o pisicuta de la nasa mea. Ea saraca a fost cea care a preluat inainte de fiecare nastere pisica mea pisica care vara asta a decedat.Si s-a gandit ca ma plictisesc tare fara sotiorul meu asa ca mi-a trimis un pui de pisica 4 luni frumos foc sa imi incalzeasca picoarele.
Nimic deosebit doar ca face caca aiurea, adica te miri unde. Eu personal sunt alergica la rahat ( mi se trage de la primul copil care a mers la o cresa unde imi pastrau scutetce cu caca in ele pana veneam sa il iau- vara erau criminale)si voi stiti foarte bine ce inseamna rahatul de mata. Adica mi-a omorat lovetree-ul s-a cacacit in ghiveci de fiecare data cand am uita usa deschisa la Andrei. de 2 ori in sufragerie sub biblioteca si odata chiar in debaraua cu haine ca urmare o fusta lunga s-=a balacit in rahat. Cum am descoperit? Biensur bagand mana in el in timp ce cautam ceva. Fetelor sunt in curs de disparitie ca daca mai patesc odata asta chiar o sa fac icter mecanic de scarba.
In rest face pisu si caca in chiuveta din baie dar trebuie sa am grija s-o inchid acolo dupa fiecare masa si noaptea.
In primul rand vreau sugestii cum as putea s-o conving sa nu mai faca in giveci si prin locurile unde a facut deja pentru ca stiu ca mirosul o va atrage continuu. Am spalat cu otet am presarat naftalina degeaba.
Apoi cum s-o educ ( cu cealata nu am avut niciodata astfel de probleme ) sa faca doar in baie , unde-i place ei adica in chiuveta.

astept cu nerabdare raspunsurile voastre,
Flavia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Imi pare rau sa-ti zic dar nu se va dezvata niciodata. A mea are 9 aproape de 10 ani si face la fel ca in prima zi. Eu nu am solutie si am cedat.

3 ani !!! pe 14 februarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

Salut!
cumpara o tavita si nisip si pune-i in baie, pisicile adora sa dea cu labuta in nisip si de obicei sunt niste animalute care iubesc curatenia. A mea are 12 ani si e cuminte, mai ales dupa ce a venit bb, sarmana a trecut la izolare. A stat aproape toata viata ei la casa cu curte si era obisnuita sa iasa in curte, iar cand ne-am mutat la apartament, mai ales ca nu avem balcon. s-a dus singura la tavita in baie si a facut. Succes! Pe cat sunt de dragute pe ata sunt de incapatanate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikita73 spune:

I-ai pus tavita cu nisip? Face vreodata si acolo? Poate ca e mai prostuta si nu stie sa faca in nisip. Daca e baiat s-ar putea sa marcheze teritoriul prin a face pipi si caca peste tot si in cazul asta ar ajuta castrarea. Am avut si eu un pisoi care facea caca in tavita, dar pipi peste tot, mai ales in locuri pufoase (in pat, daca uitai o bluza pe canapea, pe jos daca gasea chiar si o punga). De nu stiu cite ori a facut pe gecile musafirilor cind au cazut jos din cuier. Eu n-am mai suportat teroarea si l-am dus intr-o padure si l-am lasat acolo saracul pisoi. Nu stiu daca e posibil sa-i inveti unde sa faca, asa cum inveti un ciine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

A mea este o fetita si desi am castrat-o devreme pe 3 ani si ii cumpar si nisip cu arome si are tavita intr-un wc unde face singura si ..... i-am dat-o maica-mii si acum ii face ei.
Ne gandeam noi, ca poate a ramas mirosul in covor si de aia face. Aiurea, face unde ii vine cheful... Maica-mea o iubeste si fica-mea cand mergem in vizita vede caca pe covor si zice-i ca-i plastelina si-l ia la framantat!

3 ani !!! pe 14 februarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by oana_noemi

Salut!
cumpara o tavita si nisip si pune-i in baie, pisicile adora sa dea cu labuta in nisip si de obicei sunt niste animalute care iubesc curatenia. A mea are 12 ani si e cuminte, mai ales dupa ce a venit bb, sarmana a trecut la izolare. A stat aproape toata viata ei la casa cu curte si era obisnuita sa iasa in curte, iar cand ne-am mutat la apartament, mai ales ca nu avem balcon. s-a dus singura la tavita in baie si a facut. Succes! Pe cat sunt de dragute pe ata sunt de incapatanate!

Nimic mai adevarat! Este singura metoda de a o educa. Altfel mai tot mereu iti va ataca ghivecele cu flori. Daca nu se duce singura la tavita in baie (vezi ca se gasesc tavite speciale cu peretii inalti, ca altfel imprastie tot nisipul dupa ce face) ia cu o lopetica rahatelul si du-l tu in tavita si apoi du-o sa-l miroasa. Asa va sti ca acolo este locul sa faca.

Mult succes!
Andreea

PS Nu te speria eu am o pisica de 3 ani si tocmai am descoperit ca si in cazul pisicilor incapatinate orice invat are si un dezvat! Toate obiceiurile proaste tolerate sau nu pot fi inlaturate dar inarmeaza-te cu rabdare si perseverenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

quote:
Originally posted by Nikita73

Am avut si eu un pisoi care facea caca in tavita, dar pipi peste tot, mai ales in locuri pufoase (in pat, daca uitai o bluza pe canapea, pe jos daca gasea chiar si o punga). De nu stiu cite ori a facut pe gecile musafirilor cind au cazut jos din cuier. Eu n-am mai suportat teroarea si l-am dus-o intr-o padure si l-am lasat-o acolo saracul pisoi. Nu stiu daca e posibil sa-i inveti unde sa faca, asa cum inveti un ciine...

Nikita, de ce nu ai incercat sa-l lasi la un adapost pt. animale? (In SUA sunt si pt. pisici). Sau de ce nu l-ai eutanasiat la veterinar? Moartea prin injectie e mai usoara ca moartea prin infometare....remuscarile la fel....

V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela1027 spune:

Pisica mea, de cand am gasit-o acum cinci ani in scara blocului (nu cred ca avea mai mult de 2 luni) face in ladita cu nisip. Se gasesc la petshopuri ladite, nisip special cu arome, lopatica pt. adunat murdaria. Cam de un an am descoperit si niste pungi speciale care se pun in ladita si cand se murdareste nisipul se arunca punga cu totul fara ca eu sa mai ating nisipul. Bine ca si ea a fost f. amabila si cand a venit in casa a facut direct in scurgerea de la baie dar imediat i-am cumparat nisip si toate cele. Dar nu toate pisicile sunt la fel insa eu cred ca daca ii pui nisip o sa il foloseasca.
Ela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikita73 spune:

quote:
Originally posted by Victoria

quote:
Originally posted by Nikita73

Am avut si eu un pisoi care facea caca in tavita, dar pipi peste tot, mai ales in locuri pufoase (in pat, daca uitai o bluza pe canapea, pe jos daca gasea chiar si o punga). De nu stiu cite ori a facut pe gecile musafirilor cind au cazut jos din cuier. Eu n-am mai suportat teroarea si l-am dus intr-o padure si l-am lasat acolo saracul pisoi. Nu stiu daca e posibil sa-i inveti unde sa faca, asa cum inveti un ciine...

Nikita, de ce nu ai incercat sa-l lasi la un adapost pt. animale? (In SUA sunt si pt. pisici). Sau de ce nu l-ai eutanasiat la veterinar? Moartea prin injectie e mai usoara ca moartea prin infometare....remuscarile la fel....

V.

veni, vidi, Victorie!

Buna Victoria, nu stateam in State la vremea aia, ci in Italia, unde sint o multime de pisici ale strazii, eram proaspat plecata din Romania si nu m-a dus capul la altceva. Acum as sti s-o duc la un shelter...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tilis spune:

Flavia, de ce nu incerci sa o freci cu botul de locul unde a facut (stiu suna cam aiurea, dar eu asa l-am dezvatat pe al meu). Si eu zic ca ladita este solutia cea mai buna. Mie Bogus (5ani) mi-a facut doar de 3 ori in alte locuri decat la ladita si nu din cauza lui: prima oara avea doar 1-2 luni si nu stia unde sa faca, a 2-a data era in calduri (l-am castrat) si a 3-a data a avut usa inchisa la baie si eu nu l-am auzit cand a miunat.
Bafta la dresaj!!!

Ela, cum se numesc pungile de care ziceai si de la care petshop le-ai cumparat?

http://community.webshots.com/user/tilis100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

Fetelor eu mi-am adus motanul cind avea o luna, acum are doi ani. La inceput l-am tinut inchis in baie o sapatamina sa ia mirosul, iar apoi l-am lasat liber. O singura data, mai la inceput mi-a facut in camera dupa colt, si eu l-am bagat cu nasul in rahat , i-am dat si o palmuta si l-am mai inchis o zi in baie. A inteles ca numai acolo are voie sa faca. Acum face caca doar in bideu si am grija sa curat imediat ca altfel face pipi in chiuveta, si invers citeodata. Dar pun clor imediat si curat cu multa apa si vad ca l-am invata foarte bine. Eu cred ca se rezolva dar trebuie rabdare multa , mai ales ca unii sint mai incapatinati. Succes.

Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput