pisica terorista

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

E cumva pisica adusa de afara? Ca daca da, atunci e obijnuita sa faca in pamant si poate de aceea face in pamantul de la flori. Pentru ghivece uite aici un leac: dupa ce ai mancat o portocala, lamaie, mandarina - deci merg toate citricele - imprastie cojile in ghivece. Pisicile nu suporta aroma citricilor si nu o sa se mai apropie ... numai ca trebuie schimbate cojile des, fiindca mucegaiesc si pierd aromele.
Iar daca iti face pe covor si nu esti in apropiere s-o certi in momentul in care ti-a facut (nu mai are rost dupa un timp ptr. ca pisica nu mai stie ce a facut prost, trebuie deci certata atunci pe moment) pune-i sa manance unde si-a facut nevoile. Nu le place si poate se lasa de obiceiul asta. Dar oricum, trebuie spalat bine, ca sa nu mai miroasa a WC-u ... sa nu-l mai foloseasca din nou.
Mai exista la magazinele cu specialitate (nu stiu cum le spune in tara) un fel de spray/vaporizator - special ptr. pisici. Il dai in locul unde nu vrei sa vina pisica si cica nu mai vine. Eu una nu l-am probat, dar cica functioneaza bine. Insa nu stiu cum ii spune si nu stiu daca se gaseste si in Romania.
Succes!

O zi minunata si copii sanatosi! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Eu am avut un motan ... 5 ani de zile. L-am luat de mic - cred ca prea mic ca avea doar 2-3 saptamani - de la un prieten bun si l-am adus in Germania. A fost de la inceput cam ciudat, ne accepta doar pe noi si nici pe noi mereu, noaptea facea o galagie infernala de nu dormeam niciodata bine. Cand s-a facut mai mare ataca oamenii straini, adica toti care veneau la noi. Trebuia sa le spunem la toti sa nu se apropie ... o prietena chiar nu se misca niciodata fara mine prin casa noastra ... nu stiu ce a avut cu ea special, ca o ataca mereu. Noi il iubeam mult, era febletea mea, mai ales ca pe mine ma accepta cel mai mult ... cu toate ca nu era niciodata cum e o pisica, iubareata si alintata. Daca statea cateva minute la mangaiat era bine ... se enerva repede si sarea la picioare si la maine de trebuia sa-l apucam si sa-l duceam intr-o camera sa se linisteasca. Din pacate stia sa deschida si usi - sarea pe clanta pana reusea ... cred ca ne iubeau vecinii de sub noi - si era si asta destul de greu.
Dar il iubeam si asa ... pana intr-o zi cand a sarit la mine fara motiv, de mi-a facut mainile praf ... am avut noroc ca nu mi-a sarit si la fata. Nu stiu cum am reusit sa-l tin si sa-l duc in dormitor ... am pus un dulapior in fata usii sa nu reuseasca sa deschida usa ... a fost ca un cosmar. De atunci mi-a fost frica de el ... nici sa trec pe langa el nu mai puteam. Asa ca a invins frica peste dragoste - care de fapt nici nu mai exista dupa dimineata aceea - si l-am dus la casa de animale. A fost o tragedie ... mai ales sa am pus-o pe mama sa-l duca acolo - eu nu am putut sa o fac. S-a lasat cu bocete si vaicareli ...
Si acum imi pare rau si cred ca noi am fost de vina ca l-am luat prea devreme de la mama lui ... sotul crede ca a fost nebun. Oricum, parerea de rau a ramas si acum si sunt zile cand mi-e tare dor de Felixelul meu.

O zi minunata si copii sanatosi! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camys_2000 spune:

Ha Ha
Buna Flavia
Deci, si eu am o pisica si de cand am luat-o, mica fiind, am invatat-o sa faca la nisip, acum cumpar numai nisip parfumat si e foarte bine. dar tin sa te informez ca in nici un caz nu-mi pot pune in casa mea noua , in care m-am mutat de curand, un ghiveci cu flori, oricat de mic ar fi, ptr ca pisicul meu ar uita imediat de toate nisipurile parfumate din lume....
Asha ca : ori renunti la flori, ori le faci suporturi speciale, suspendate...
Te pup si bafta

Camys_2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

flavia,
nu dispera. pisicutele sunt foarte incapatanate, dar le place curatenia. ca sa nu mai faca in ghiveci, pune o foita de aluminiu de jur imprejur, pe marginea ghiveciului. nu stiu de ce, dar functioneaza. asta am facut acasa si motanelul nostru nu se mai atinge de ghivece - am adus unul nou si l-am pus in biblioteca, sus, fara foita de aluminiu... a doua zi de dimineata era pamant pe toate fotoliile.
iti sugerez si eu, ca si androix, sa pui cu lopatica kk in tavita cu nisip, ca sa stie ca acolo trebuie sa faca.
poate pare ciudat, dar multe pisicute isi marcheaza teritoriul cu pipi si kk, este un mod de a se simti in siguranta. daca ai timp si rabdare, ia bucatele de panza/panglica si freaca-le putin de blanita, iar apoi pune-le prin casa, cam la inaltimea ei. se va simti mult mai putin stresata de casa cea noua.
mult succes si tine-ne la curent cu evolutia lucrurilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

buna flavia
eu am avut pisicuta dde cand m-am nascut..si pana acum doia ni cand m-am amritat si am schimbat locuinta, am "convietuit " cu ea in casa. toate fac asa lka inceput. depind einsa de cat de rep[ede incepe sa o educi. cineva a spus mai ianinte ca le place s stea cu piciorusele in nisip. este adevarat. eu stii cum o educam? cand o vedeam ca vrea s afac...trebuie insa sa cam stai cu ochii pe ea la inceput......o luam repede si ma duceam cu ea direct in cutiuta cu nisip de pe balcon sau din baie..depinde de anotimp...si o bagam cu nasucul PUTIN numai cat s anu ii mia plac in ceea ce a facut si apoi direct cu eaz in ladita cu nisip. la inceput, cand o prinzi ca vrea sa faac si apuci s ao duci la ladita, s-ar putea sa "faca nasoale" adica s anu stea in ladita dar sa nu te lasi! si s anu o bati ca va face invers decat trebuie! ai sa vezi ce repede se va invata aca o bagi cu nasul otarica acolo...si apoi o duici la ladita!
si cainele tot de aprtament stii cum l-a educat tata? cum o vedea ca vrea s afaca o ducea repede pe balcon la ladita ei si apoi o aluda...adic amangaia si ii dadea o bomnoana asa ca...dupa ce s-a invatat cainele cum sta treaba.,..se ducea pe balcon sa faca si apoi venea langa servanta unde tineam bomboanele pt ea si cerea...adica ca a fost fetita cumn inte si sa ii dam premiul...
si uite asa s-a invatat si catelusha...

pupici dulci...
anne-marry

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput