bb sa adoarma singur..!
Raspunsuri - Pagina 2
vilma spune:
Simonna, super!!!!!
Si noi am trecut-o pe Anca, de fapt s-a trecut singura la dormitul pe canapelutza din camera ei. Dar aproape seara de seara vine intai in patul nostru, ne draganim, ne gadilam si abia apoi o trimit la ea in camera sa doarma, pentru ca la noi "e inghesuiala"...
GabrielaG spune:
Draga simonna,
Ai sa vezi ca mai tarziu o sa vrea sa doarma singur. Otto al meu (de 5 ani jumate) dormea cu mine, sau cel putin trebuia sa-l tin de manuta pana adormea(desi la gradi adoarme singur). De asta vara tot am inceput sa-i explicam cum mamicile dorm cu taticii si i-a dat exemple de familii cu copii unde copiii dorm in camera lor. Si a functionat: prima data eram la mare si a vrut "sa incerce" sa doarma singur, ca doar e baiat mare si a reusit. Apoi acum cand a venit frigurl si nu aveam caldura la in casa, el s-a gandit ca "trebuie sa invete sa doarma singur" si i-am facut voia, desi era frig in casa.
Timpul le va rezolva pe toate, depinde de fiecare copil in parte.
Pupici si sanatate multa la copilasi,
Gabriela si baietii
mitu spune:
Si eu cred ca depinde de copil si nu tine neaparat de obisnuinta din fasha cu a zis cineva. Sa vaspun cum e la mine si veti intelege. Eu n-am putut sa dorm cu Cati in acceeasi camera pt ca stateam mai mult treaza la orice zgomotel al ei si atunci a dormit mama cu ea in camera dar in paturi separate. asta pana la 9 luni cand BB luase obiceiul de a se trezi pe la 5 dimineata cautand joaca si mama o lua din oatutul ei si se jucau o ora dupa care se culcau inapoi.am zis ca nu e bine si am scos-o pe mama afara. in primele 2 luni o adormea taica-su laganata apoi am descoperit ca ei ii place sa doarma pe burtica si n-a mai fost nevoie de leganat. de multe ori adormea la san dupa care o duceam la ea in camera si o asezam in oatut pe burtica. am alaptat-o 10 luni dardeja in ultima luna era mai mult completare decat san deci nu mai adormea la san dar n-a chitait niciodata cand am dus-o la culcare la ea in camera. dupa un an cand a inceput sa lege cuvinte cerea singura nani atat ziuacat si seara. si nu adormea daca stateam cu ea in aceeasi camera. credea ca e timp de joaca daca mai sta cineva cu ea.
am fost plecata in Turcia cu ea in conced unde am avut la dispozitie patut de copil. din prima zi s-a obisnuit cu locul ei si nici vorba sa adoarma in alta parte. cat am stat acolo a facut rosu in gat si se trezea noaptea de durere/tuse/febra dar nici gand sa ma lase s-o alin, s-oiau cumine in pat. imi arata patutul ei si spunea nani. dariata ca minunea s-a terminat brusc intr-o zi (la aproape 1 an si 6 luni) cand n-amai vrut sa adoarma atat la pranzcat si seara decat cu mami (merge si tati) sau muni (bunica) sau chiar si bubu (bunicu). Asta se intampla de o luna. In ultimul timp e mai bine, in sensul ca sta cineva cu ea cam 10-15 minute si apoi o lasam singura semi-adormita spunandu-i ca mergem sa facem pipi - se pare ca e singurullucru pe care-l pricepe ca fiind ceva de scurta durata, adica nu plecam definitiv.am ajuns la aceasta formula dupa tot felul de incercari (lasat sa planga, negocieri, explicatii, povesti si cantecele etc).
Cel mai stresat era sotul meu care ma tot punea sa citesc prin carti si sa intreb pe toata lumea ce are copilul.De ce s-aschimbat asa de brusc. Am aflat ca sunt cazuri mult mai grelede atat. De fapt copilul nostru cred ca a fost prea bun: nu s-a mai trezit noaptea de la 2 luni, nici macar cand i-au iesit dintii nu ne-a chinuit mai deloc, a mancat intotdeuna foarte bine, cu sanatatea n-am avut probleme serioase, si ca sa mai adoarma si singura,ba chiar sa ceara nani ....era prea frumos.
oanamarchezi spune:
Cristi are 11 luni si de adormit singur nici vorba...Dar dupa ce adoarme nu pot dormi in alta camera pentru ca se trezeste de cateva ori doar sa bea ceiutz...si cum nu am cum sa-l aud din celalalt dormitor trebuie sa dormim in aceeasi camera...
Si el are seri in care adoarme f greu dar deobicei la 8:30 - 9 este frant de oboseala si adoarme destul de repede...si doarme pana la 5:30 - 6 dimineata..
Asa ca daca tu reusesti sa il faci sa adoarma singur esti o eroina...
OANA si CRISTI
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi