bb sa adoarma singur..!

bb sa adoarma singur..! | Autor: nadana

Link direct la acest mesaj

Buna mamicilor intelepte!

Am gasit multe raspunsuri la intrebarile mele, pe acest site.
As dori insa sa-mi spuneti ce metode ati aplicat voi ca sa-l determinati pe bb sa adoarma singur.
Nu pot sa aplic metoda cu lasatul in camera si sa ma mai strige si eu sa-i raspund, pentru simplul motiv ca Oana pleaca din camera ei, vine la noi si spune "gata nani"..!

mami dana si oana iubita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

La noi a fost simplu, de pe la 10 luni il pun in patut, cu cate o jucarie in mana, nu mereu aceeasi si in 5-10 min. adoarme. Asa procedam si la pranz si seara. Mentionez ca Vladut (1 an si 3 luni) doarme in patut, probabil ca daca ar dormi in pat normal ar pleca si el
Cat de mare e fetita ta? Incearca sa-i explici ce si cum, poate, poate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadana spune:

Fetita mea are 2 ani si 4 luni.Este total de acord cu mine cand ii explic ca trebuie sa sa culce singura, este fetita mare,etc...dar daca plec din camera, peste vreo 2 minute, apare si ea.

mami dana si oana iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaa spune:

Stefi de la 3luni a dormit singur in camera lui in patut.La 1an si 5luni i-am scos patutul si i-am pus in camera un pat de o persoana.Eu nu l-am leganat decat pana la 3luni in perioada colicilor, mi se rupea inima cand il vedeam cum plange si nu rezistam.Tot timpul am folosit aceasi metoda si la pranz si seara,chiar si acum la 1an si 11 luni.Cand e ora de culcare (12.00 la pranz si 21.00 seara) mergem in camera lui, cat timp il imbrac in pijamaluta ii explic ca trebuie sa faca nani pentru ca si prietenii lui (jucariile de plus) sunt obositi si vor sa doarma si cand se vor trezi vor fi odihniti si se vor juca cu totii.Seara ii citesc cate o poveste sau imi arata el pe carte si eu ii spun cine e personajul si-i mai dau detalii despre el, dupa care ii pun o caseta cu povesti sau cantecele, il sarut pe frunte,ii spun noapte buna,sting lumina,ies din camera si inchid usa (am observat ca daca-i las usa deschisa mai ridica capusorul si are tendinta de a se da jos din pat si de a se furisa sa vada ce facem noi). Pana se termina caseta el e deja adormit.Cand se trezeste ii spun ca si prietenii lui s-au odihnit si abia asteapta sa se joace cu el.

Cu drag,
Oana si Stefan Andrei

http://community.webshots.com/user/aoana100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Ma alaturi si eu la ceea ce a scris Dana. Fetita mea are 17 luni si doarme in camera ei intr-un pat normal. Problema mea este ca nu adoarme singura. Pana acum trei luni statea si o ora langa ea in pat pana adormea; cu biberon, cu jucarii. Sa o las singura in camera ei sa planga am incercat de cateva ori sa o fac, dar nu a avut nici un folos. Ultima data a plans de la opt seara pana dimineata la trei si nu asa, un plans normal, ci urlat si tipat. Ea de obicei nu plange, mai mult maraie, dar cand am auzit-o cum urla mi s-a facut frica sa nu se asfxieza singura. Chiar daca am incercat sa o linistesc intre timp, nu s-a oprit din urlat. Era atat de furioasa, ca nu se putea linisti. Acum trei luni am inceput sa o cert, sa o pun pe perna si chiar sa ii aplic una la fundulet. De atunci adoarme mai repede, dupa o jumatate de ora, dar tot trebuie sa ma asez eu langa ea. Culmea este, ca la pranz nu am probleme; o pun in pat si adoarme instantaneu; asta si pentru ca-i obosita de la camin, dar seara, poate sa fie epuizata ca nu ma lasa sa plec de langa ea.
Va spun sincer ca nu mai stiu ce sa fac. M-as bucura enorm sa citesc cum ati procedat voi. Eu sunt convina ca eu am facut greseala sa o obisnuiesc sa-i dau la culcare biberonul, dar cand ma gandesc, altfel nu si-l bea seara. Mi-am rasfatat fetita, acum suport consecintele - e adevarat, dar nu mai pot schimba nimic

Roxana

Mergi la inceput

Nu pot sa spun ca am rasfatat-o.Dupa ce am inceput serviciul, imi facea chiar placere sa o tin in brate si sa ne pupicim pana adormea.dar cum timpul in care adoarme se face chiar si o ora, m-am cam saturat...
Si cum spuneam , nu o pot lasa in camera si sa plec, ca vine dupa mine...

mami dana si oana iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

quote:
Initial creeata de nadana

Buna mamicilor intelepte!
Nu pot sa aplic metoda cu lasatul in camera si sa ma mai strige si eu sa-i raspund, pentru simplul motiv ca Oana pleaca din camera ei, vine la noi si spune "gata nani"..!
Fetita mea are 2 ani si 4 luni.Este total de acord cu mine cand ii explic ca trebuie sa sa culce singura, este fetita mare,etc...dar daca plec din camera, peste vreo 2 minute, apare si ea.

Parca l-as vedea pe Danut al meu in descrierea ta. Noi avem 2 ani si o luna si puiul meu face la fel, adica il pun in patut, isi ia ratusca langa el (bun, ca pate fi si o masinutza si un teletubbies), ma lasa sa-l invelesc, spunem rugaciunea inainte de culcare, imi da un pupic, ba chiar, cat ma invart prin camera si-i aranjez plapumioara ca sa nu se dezveleasca, inchide ochisorii incat deja cred ca doarme.
Peste numai 5 min, aud usa de la camera, imi apare in sufragerie cu ratusca in mana si imi zice "dom, inga tine" si se cuibareste frumusel langa mine si adoarme in 2 minute.
Nici eu nu stiu ce sa-i mai fac ca sa-l conving sa adoarma singurel, ii pun si CD-ul cu cantecele de leagan sau muzica clasica si tot nu merge!

Asa ca astept si eu sfaturi si metode cu cea mai mare nerabdare!

Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz
Album:http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Danut+la+2+ani&mid=1214&cid=2250

http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Ma tem ca e cam tirziu sa invatati BB acum sa doarma singuri.
Se invata"din fascha"
Eu am avut mare noroc, pentru ca am primit un "baby monitor"cind
fetita mea avea o luna(oricum pina atunci nu facea altceva decit sa
manince si sa doarma)dar in felul asta stiam ce-i cu ea si cind eram
afara in curte.Receptorul se alimenteaza cu baterie de 9 V si-l purtam cu mine prin toata casa.Spun asta deoarece dupa ce o pun in patut pentru somn ,o sarut si am iesit din camera, iar cu ajutorul aparatului stiu tot timpul daca e treaza sau daca doarme, daca se joaca sau daca plinge. Acum are 1 an si 5 luni si nu are nimic de spus cind ramine singura in camera. Daca nu e foarte obosita se mai joaca un pic ,dar stie ca a ramas singura pentru ca trebuie sa doarma.
Bineinteles ca doarme in patutul ei care este destul de mare si nu are nici o sansa sa coboare din el. La mine problema e alta :daca stau in camera ,nu adoarme sub nici o forma desi abia mai tine ochisorii deschisi.Asa ca vreau nu vreau trebuie sa ies.Si asta pentru ca asa a fost obisnuita de mica ,mica .De aceea ma tem ca e cam tirziu sa-i deprindeti cu altfel de instructiuni dupa 1 anisor. Oricum eu va urez succes!!

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Nadana... Eu cred ca depinde de copil. Am citit ce te-au raspuns restul fetelor si m-am invinetit de invidie cind am vazut ca sint copii care stau singurei in pat si adorm...
Radu are acum mai bine de patru ani si jur ca nu l-am rasfatat deloc, deloc, deloc! Si tot nu doame singur! Dar hai s-o luam pe etape:
De la patru zile, cind am ajuns cu el acasa si pina cind a invazat sa se ridice in patut si sa zgiltiie barele cu furie, seara de seara faceam cu rindul cu sotul meu la culcat copilul. L-am lasat sa urle, se facea negru de nervi si se ineca de urlat, l-am dragalit, am facut tot ce ne-au recomandat altii si ne-a dat si noua prin minte, n-a tinut nimic. Stateam eu juma' de ora, ieseam, intra consortul. Eu ma uitam la Friends, consurtul, la Seinfeld.
Si uite asa, pina cind am avut curiozitatea sa aflam la ce ora s-ar culca dumnealui de bunavoie. Si asa a inceput luna noastra de miere cu infantul. Cind am inteles ca asa e el construit, doarme bine de la 1 noaptea incolo. A fost perioada in care se trezea doar de foame, am mai povestit eu aici pe forum ce bine ne distram cind ii era lui foame, dar adormea in doi timpi si trei miscari, pina terminam eu "10 negri mititei", el dormea deja.
Un pic inainte de un an, sa fii indraznit sa il lasam singur in patut! Zgiltiia barele alea.... Mama, ce le mai facea! Ca sa apucam sa ne bem cafeaua simbetele si duminicile il mituiam, lasam mereu intr-un colt al patului o farfurita cu piscoturi, biscuitei, pufuleti, pufarine... El se trezea, incepea urlatul, dar descoperea papica si se linistea pina o dadea gata. Schimbam asternutul zilnic, dar merita pentru 10 minute de liniste matinala, numai eu cu sotul, cu cafelele noastre...
Intr-o seara, noapte adica (deja se culca undeva intre 11 si miezul noptii, ceea ce pentru noi a fost un maaare progres) am intrat noi sa privim puiul cum doarme - pe atunci adormea NUMAI dupa ce frunzaream o carticica, spuneam Tatal nostru si mai bagam un surplus de poveste pe intuneric, iar apoi ne faceam si noi ca adormim, pina adormea el, totul se intimpla pe canapeaua de linga patul lui, dupa care il mutam in patut - si am facut instantaneu atac de cord, si eu, si tati! Copilul, lasat in patut, nu era acolo. Nu era si gata. Dupa 20 de secunde in care ne-au trecut toate prostiile prin cap, l-am gasit pe canapea, dormea adinc. Cum a iesit din patut?, mister total! Il suspectam ca a ingramadit toate jucariile de plus pe care le avea in patut la margine, s-a urcat pe ele si s-a aruncat in cap. Slava Domnului ca a ales partea cu canapeaua, ne-am zis noi, asa ca am desfiintat patutul, ca poate data viitoare alege partea cu covorul!, si l-am mutat pe canapea cu dormitul.
Cu mareata ocazie, am zis sa incercam sa-l invatam sa adoarma singur. Hi,hi,hi! Scenarii, vise, povesti! Finalul? Filme de groaza! Seara de seara, Radu aparea in prag cu gura pina la urechi si tirind o jucarie dupa el, declara "nani cu mami/tati", noi faceam crize de nervi, ii mai dadeam si la fund... Am renuntat, batalia era oricum pierduta. M-am hotarit sa-mi spun ca jumatatea aceea de ora pe care o "pierd" seara cu Radu este, de fapt, cistigata, e doar a mea si a lui... Si a tinut. Mi-a placut si imi place sa il culc, ador intrebarile lui, giugiulelile de seara, soptitul si pupatul la nesfirsit al celui care nu doarme cu el...
Nu spun ca totul e o poezie. Citeodata nu pricepe ca sintem obositi, citeodata e f. obosit el... Dar dupa ce se convinge ca trebuie sa se culce si incepe jumatatea noastra de ora, numai a noastra, e o mica minune. Si imi place asa de mult sa ii simt trupusorul lui cald, minuta aia increzatoare pe fata mea, sa-i simt zimbetul cind eroii povestilor noastre fac cite-o prostioara...
Acum are patru ani si aproape jumatate. De citva timp, a inteles ca noi mai avem si altele de facut si ca, dupa povesti, mergem la treaba noastra. Ne spunem: "Somn usor, pa, pa, noapte buna, te iubesc!", usa ramine larg deschisa, iar el adoarme...
Nu stiu cit o sa mai dureze. Cit o sa imi dea voie sa fiu "mamica" lui. Sa il dragalesc, sa il pup, sa il iubesc. Intr-o zi o sa ma trezesc ca mi-arunca doar un: "vezi ca diseara vin tirziu, nu va bateti capul"... Asa ca sint hotarita sa profit acum, sint sigura ca n-o sa ma mai intilnesc cu clipele astea...
Cu drag, Simonna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jade spune:

de acord cu Simonna! Andrei (10 luni si jumatate) adoarme intr-un sfert de ora cel mult, timp in care stau langa patutul lui, ii cant si il mangai pe caput, dar sunt numai momentele noastre.
Mada

Mergi la inceput

Va multumesc la toate pentru raspunsuri si
Asa cum spune Simona , si mie imi plac momentele acelea cand ne strangem in brate si ne dragalim, dar nu cand se fac o ora sau chiar mai mult...Bine, nu intotdeauna, dar stiti cum este, cand ai vrea sa adoatma mai repede, atunci sta o ora!Nu am putut sa aplic metoda dormitului singura in camera , de cand era f.mica deoarece avem doar doua camere, asa ca am dormit toti in dormitor.Sper ca nu peste mult timp se vor inmulti si camerele noastre.
Poate , daca am pierdut startul( cu culcatul de cand era bb mic)voi reusi cand va mai creste putin si va intelege( si accepta) mai multe argumente de-a mele.

mami dana si oana iubita

Mergi la inceput