Nu doarme noaptea!!!

Nu doarme noaptea!!! | Autor: Lorelai182003

Link direct la acest mesaj

Dragi parinti, am intrat si noi de curand in randul vostru, mai exact pe 20 octombrie(deci suntem extrem de mici) si avem probleme!!!!Bebe doarme ziua foarte bine si mananca dar de pe la ora 11(noaptea) si pana la 6 dimineata nu inchide ochii deloc. Am incercat totul, l-am schimbat, i-am dat sirop de colici si nimic. Cere mai tot timpul sa suga si nu se mai satura, desi eu am destul lapte. Ce credeti ca se intampla?? Va rog din suflet sa ma ajutati deoarece va dati seama ce inseamna sa nu poti inchide ochii deloc noaptea si sa fii si abia venita din spital, sunt rupta de oboseala!
Ce sa fac????
Va multumesc anticipat

Lorelai

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mazarica spune:

In primul rand sa va traiasca. De ce nu doarme, plange, isi freaca piciorusele, e prea cald, e flamand, stiti cauza? Doctorul pediatru ce spune? E mult prea mic . Si al nostru plangea, dar il puneam la san si adormea pentru 2 ore, apoi iarasi la san. Dar, n-a vrut sa doarma singur.Mereu a vrut sa doarma langa mine, sa ma simta, acum la 10 luni doarme cu mana in parul meu sa fie el sigur ca nu plec de langa el. Stiu ca nu e foarte sanatos, dar am incercat in toate felurile, doar asa doarme. In cele 3 zile cat a stat in maternitate a plans mereu, ma chemau asistentele sa-l tin in brate.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

Draga Lorelai,

Sa-ti traiasca bebe si sa fie sanatos!
Pot sa spun ca si eu am patit la fel. Seara incepea distractia, ar fi vrut sa suga incontinuu si parca nu-i ajungea lapticul, se zbuciuma toata, nu dormea... Am cedat usor si dupa 1 saptamana am inceput sa-i dau supliment de lapte praf, iar la 3 luni nu a mai vrut deloc san. Poate daca mai rezistam un pic...Stiu ca e greu, mie prima luna mi s-a parut de cosmar, slabisem 5 kg din cauza nesomnului si nici nu puteam sa manac de griji ca nu stiam ce are bb. Noroc cu mama, ca altfel clacam.
Nu pot sa-ti spun decat ca trece, iti doresc multa putere si sper sa nu faci ca mine!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Draga Lorelai,
Sa va traiasca bebelusul,sa fie sanatos si mincacios!!!
Va mai dura un pic pina isi va face un program.Pina atunci lasa-l sa pape de cite ori vrea ,chiar si noaptea,pentru ca secretia lactata sa se mentina.Stiu ca este foarte obositor si greu,dar nu ai ce face.Roaga-l pe sotzul tau sa mai stea cite un picutz cu bb sa poti inchide si tu ochii,macar cite 2-3 ore pina la urmatorul supt al lui bebe!!!Multa sanatate si putere!!!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Sa va traiasca puiutul, sa creasca mare si sa fie sanatos.
Dupa ce-i dai sa manance incearca sa-l pui pe burtica sa stea pe pieptul tau, cu capusorul intr-o parte. Daca sunt colici, caldura de la tine il va face sa se linistieasca. Si se mai spune ca stand pe tine aude bataile inimii tale si isi aduce aminte, cat de bine era in burtica. Baietelul meu cel mic (1 an si 3 luni) se mai trezeste si acum pe la 5 dimineata si il tin asa pe mine si sa vezi ce rapid se linisteste. Important e sa-l faci sa adoarma asa, si apoi sa-l pui in patut sau langa tine, depinde cum se simte el bine.
Sanatate multa si mai rezista un pic,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Doamne, imi amintesc de noptile nedormite si parca si acum ma apuca oboseala. Aveam exact acelasi program: ziua dormea, sugea, era cumintel. Noaptea era de cosmar. De la ora 11 pina la 6 dimineata (coincidenta) eram treji si ne plimbam prin casa cu copilul. Pina la 4 luni, cind a inceput sa doarma cit de cit si noaptea, eram ca teleghidati si noaptea ne era zi. A fost tare greu, dar a trecut, si apoi am apreciat foarte tare noptile in care se trezea doar de 4-5 ori (!) ca sa suga.
Nici la noi nu au avut efect siropelele anti-colici.
Oricum va trece, si chiar daca unora ne este mai greu merita.
Cu drag Mihaita (3 ani) si mami Mihaela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nano spune:

Incearca sa-l tii treaz mai mult ziua ca sa poata dormi noaptea.Nu-i bine sa-i dai sa suga din ora in ora noaptea,asa il va durea burtica si mai tare.Probabil el plange de colici si tu crezi ca-i este foame dar nu-i asa.Incearca comprese calde(incalzesti cu fierul de calcat un scutec de bumbac)si le pui pe burtica.Mai este si o apa contra colicilor,se gaseste la farmacii,pe noi remediile astea nu ne-au ajutat foarte tare,dar le-am incercat, totusi.Baietelul pana la 3 luni a avut colici noapte de noapte,a fost cumplit.Fetita,in schimb,nu a avut colici,si-a inversat insa ritmul de viata,in sensul ca pana la 4 luni dormea toata ziua iar noaptea avea chef de taclale.Mult succes si nu ceda,pentru ca tentatia de a trece la biberon e foarte mare acum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Parerea mea este ca cel mai bine ar fi sa gasesti un medic pediatru si sa-l chestionezi in legatura cu problema ta.

Intr-adevar, suptul prea des nu e o solutie, bebeii confunda durerile de burtica cu senzatia de foame, asa incat cer intr-una de mancare, desi ei sufera de colici. In plus, daca il doare burtica, laptele proaspat ii face mai mult rau, ideal este sa nu suga din nou pana n-a terminat de digerat runda cea veche de lapte, iar asta inseamna in general cam 2-3 ore.

Incearca sa-i mai dai cate putin ceai intre supturi, mie pediatra mi-a recomandat baby drink diluat (un plic la 100 ml de apa) si ceai de fenicul (5 bobite de fenicul la 50 ml de apa), eventual combinate. De asemenea, eu am folosit Bonnisan impotriva colicilor, si a avut efect, desi noi nu ne putem plange de crize foarte urate.

Un alt remediu (n-am crezut ca o sa ajung sa-l folosesc, darmite sa-l recomand si altora) poate fi renumita suzi, prietena bebelusilor.
Este posibil ca bebe sa vrea sa suga numai pentru a se linisti si a-si induce starea de somn. Daca vezi ca motaie la san si incepe sa miaune imediat ce il pui in patut, incearca sa-i dai o suzeta, preferabil una mai moale, din latex.
Din ce am citit, insa, este mai bine sa astepti cu suzeta pana ce bebe invata bine sa suga de la sin si se "indragosteste" iremediabil de acesta (cam o saptamana, doua, de la nastere), altfel exista sanse sa o prefere pe suzi si tetinele si asta ar fi tare trist.

In orice caz, repet ce s-a spus inaintea mea, oricat de greu ti-ar fi, incearca deocamdata sa nu-i bagi supliment de lapte! Suplimentarea cu lapte praf este prima cauza a renuntarii la san, si bebe al tau este mult prea mic pentru a se lipsi de laptele matern. Mai ales ca ai norocul sa-i poti da suficient.

Multa rabdare si bafta, se va obisnui el cu ziua si noaptea, pana atunci insa incearca sa te inveti tu cu programul lui de somn, trage draperiile peste geamuri si dormi toata ziua! Mai ales acum, cat e vremea asta oribila afara.

Sa fiti sanatosi amandoi si sa aveti parte de multa liniste!

http://community.webshots.com/user/r0isin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai182003 spune:

Va multumesc pentru raspunsuri. Noi ii dam supliment de lapte praf deja dar cu lingurita. Stiu ca nu ar trebui dar nu prea suge bine. Stiu ca trebuie sa cuprinda toata areola mamara cand suge si el prinde doar sfarcul, ceea ce cauzeaza multa durere si nici lapte nu prea curge. De alt fel eu am lapte, nu e asta problema, doar ca nu stie el sa suga. Sincer, nici nu stiu cum ar putea sa prinda toata areola deoarece aceasta este foarte mare. Am incercat cu aparatori de san da' nu-mi curge laptele nici asa, in schimb daca incerc eu sa storc curge foarte bine.
Ne este foarte greu deoarece eu nu prea pot dormi ziua deoarece am si eu treburi plus ca ma ingrijoreza bb.Maine o sa vina dr acasa sa vedem care-i treaba. Si al meu doarme daca il tin langa mine si cum il pun in pat se trezeste. Voi ce credeti, am putea culca bbul cu noi in pat? Am auzit cateva persoane care fac asa, dar as dori o parere directa.
Va multumesc inca o data si va pup.

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Draga Lorelai,

Sa-ti traiasca bebelushul, sa fie sanatos si voi la fel ca sa aveti grija de el !

Eu nu te sfatuiesc sa dormi cu bb in acelasi pat. Pe mine m-a speriat tare bunica-mea, mi-a povestit ca o femeie, la citeva zile dupa nastere, extrem de obosita, si-a strivit copilul in somn.

Baietelul meu a avut pe la 2 luni o perioada teribila, se scula din 2 in 2 ore, nu credeam ca o sa ajung sa mai dorm vreodata o noapte intreaga. Acuma, la 4 luni, doarme de la 8 seara la 8 dimineata, fara intrerupere.

Se zice ca daca nu-l mai alaptezi copilul doarme mai repede toata noaptea. La mine asa a fost, la o saptamina dupa ce mi s-a oprit "sursa de lapte" copilul si-a reglat somnul. Totusi incearca sa-i dai cit mai mult timp lapte de la tine. Daca ai lapte suficient de ce ii dai cu lingurita lapte praf si nu din "productia" ta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amai spune:

Buna!
Noua pediatrul ne-a dat citeva "repere", care ne-au ajutat foarte mult.
-gimnastica dimineata;
-plimbari in aer liber 2 ore dimineata , 2ore seara (pe cit posibil);
-baita de seara + masaj;
-bb nu trebuie sa stea la san mai mult de 20 - max 30 de min. ;daca adoarme il gidili, il ridici etc.
-pauza intre doua mese trebuie sa fie minim de 2 ore - STOMACUL ARE NEVOIE DE ODIHNA ;
-noaptea ,intre 24 si 6 ceai sau apa plata - altfel se invata cu papica de noapte si i-si v-a cere drepturile cu regularitate.
-atentie la alimentatia ta,sunt alimente ,pe care trebuie sa le eviti - daca il alaptezi ii pot da colici
.
Chiar daca la inceput pot fi probleme (si din cauza colicilor sau a altor probleme de sanatate - v. pediatru) , chiar cu respectarea stricta a acestor reguli, in timp, efectele isi vor arata roadele.

In plus lui bb ii va place sa fie tinut cit mai mult in brate si chiar sa doarma in nestire acolo, decit pe salteaua de fachir; daca mai are si o titi in gurita ,e si mai bine. Nu-l cocolosi prea tare pentru ca de mici stiu sa profite... si de ce nu si suzeta...

Pupici si sa-ti traiasca bebelusul!
Anca

Mergi la inceput