Nu doarme noaptea!!!
Raspunsuri - Pagina 2
Ela-Z spune:
Lorelai, sa-ti traiasca bebe si sa va bucurati de el. Ce pot sa mai adaug eu la ce s-a spus deja?
Nu ii mai da lapte praf, daca zici ca ai lapte suficient mulge-te tu cu o pompa (chico sau nuk, care sunt f. bune) pune lapticul in biberon si da-i sa bea cam la 3 ore distanta de la ultima masa. Asta daca nu reusesti sa-l faci pe el sa suga cum trebuie, astfel cu biberonul pregatit il poti lasa si pe tatic de garda sa te mai poti odihni si tu, asa puteti face 'ture' de 5-6 ore. Cu toate ca eu cred ca este cam micut pt. colici, dar este posibil, tind sa cred ca nu este decat reactia fireasca la lumea exterioara, gandeste-te ca a stat 9 luni in intuneric si dintr-o data l-ai scos la lumina, modul lui de a reactiona este sa doarma, cand vine intunericul se simte iar in 'lumea lui' si incepe distractia, asta ar fi o explicatie.
Numai bine.
Ela
roisin spune:
Lorelai, bebe nu trebuie sa prinda toata areola, dar este bine sa apuce cat mai mult din ea, respectiv suficient cat sa nu te doara pe tine si sa iasa lapticul. Incearca sa-l ajuti, indeasa-i tu in gurita mamelonul, o sa invete repede cum devine chestia.
Problema cu ranile o au toate proaspetele mamici, incearca sa nu folosesti mameloanele de silicon, nu te ajuta prea mult (astea trebuie folosite numai atunci cand nu ai mamelonul format si bebe nu are ce sa apuce) si il invata pe bebe sa iubeasca siliconul, iar asta nu e deloc bine...
Iti recomand o pompa de san, te va ajuta si in problema ranilor si in cea a suplimentului de lapte praf. Una de la Chicco sau Nuk tip seringa nu e foarte scumpa (ai grija sa nu fierbi garniturile de cauciuc, eu am patit-o! ).
Incearca sa-i dai laptele tau, chiar cu lingurita, laptele praf nu-l ajuta nici pe el, nici pe tine (daca bebe nu suge si tu nu te mulgi, secretia lactata va scadea). In loc de lingurita poti incerca sa-l hranesti cu seringa, asa faceau asistentele de la maternitate, e o metoda mai rapida.
Si, nu in ultimul rand, incearca un unguent pentru ranile de la san. Eu am folosit Garmastan, nu face miracole, insa e bun, te ungi pe tot mamelonul, pui o compresa sterila deasupra (sa stea imbibat acolo, sa nu se usuce) si inainte de alptat te speli. Eu n-am intrerupt alaptarea nici o secunda, a fost jale cateva zile, dar a trecut.
Si, inca o chestie: daca bebe inca nu suge bine de la san, NU FOLOSI SUZETA! Mai bine mai astepti o saptamana, doua.
http://community.webshots.com/user/r0isin
Lorelai182003 spune:
Va multumesc din suflet pentru sfaturi. O sa incepem si noi programul cu gimnastica. Oricum azi a venit dr si a spus ca bb e bine sanatos. Sa va spun ce am facut; azi noapte s-a repetat povestea pana la ora 2 cand nu am mai rezistat(de somn) si l-am culcat cu mine in pat si surpriza!, de la ora 2 noaptea pana la ora 9 dimineata a dormit neintors! Stiu ca nu e bine dar macar ziua vad ca doarme in patutul lui linistit.
Va multumesc inca o data si va pup.
Lorelai
parpalak spune:
Lorelei, sa va traiasca!!! Mai,e prea mic ca sa aiba deja un program. Eu zic sa lasi balta treburile, sa le mai faca si altcineva.. Eu am dormit cu Paul pina la 4 luni, dar nu-l tineam lipit de mine. Oricum, pot sa-ti spun ca noaptea incepea sa manince si eu adormeam inaintea lui (atunci era lipit)! Mai furam si ziua cite-o ora-doua de somn linga el, ca si el dormea mai bine daca eram linga el. Nu-ti face probleme ca nu e bine, unele studii au aratat ca e bine pentru bebei sa doarma linga mama. Unii zic intr-un fel, altii in alt fel, eu doar ti-am zis cum am facut eu.
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
Lorelai182003 spune:
Vad ca bb azi s-a purtat foarte bine. A dormit cate 4 ore pana acum si in noaptea asta vreau sa incerc sa-l culc si in patutul lui ca vad ca ziua nu are probleme, poate noaptea e mai agitat. Mai am o problema: am observat ca nu prea face caca(scuzati) bine, adica face foarte putin si trebuie sa-l stimulez cu termometrul(cum m-au invatat asistentele in maternitate) ca sa faca. Chestia e ca atunci cand face face foarte moale deci nu e constipat. Ce pot sa-i fac ca sa faca si el cacuta normal? A, si cateodata face cacuta de culoare verde. Ma cam sperie! Va rog sa ma jutati inca o data deoarece suntem si noi incepatori!
Va multumesc si va,
Lorelai
roisin spune:
Lorelai, iar ma grabesc sa raspund eu...
Ma bucur ca sunteti bine, sper ca bebe sa-si faca repede un program de somn, sa te poti odihni si tu. Si bebita mea a avut nevoie de stimulare cu termometrul in primele zile, insa dupa o saptamana deja facea singurica. Daca nu-l doare burtica, poti sa-l lasi o zi, chiar doua, sa se descurce singurel.
Culoarea verde este normala (am aflat din carti ca multe chestii sunt normale, desi mamicile se panicheaza), mai ales daca bebe papa laptic de la san si tu ai mancat ceva verdeturi cu o zi inainte.
Culoarea si mirosul m-au pus si pe mine de multe ori pe ganduri, insa am citit ca "normal" inseamna moale, galben inchis, uneori verde, cu un miros acid (acrisor). Daca isi schimba mirosul intr-unul urat tare iar consistenta devine foarte apoasa si face si foarte des, atunci trebuie sa vorbesti cu pediatrul.
Bafta multa!
http://community.webshots.com/user/r0isin
parpalak spune:
Daca maninca numai la sin, culoarea verde poate sa insemne tranzit intestinal mai rapid - deci nimic alarmant. Daca primeste si formula, fierul din formula poate sa dea culoarea verde.
Apropos de uspt, daca nu prinde cum trebuie sinul, scoate-i-l din gurita si atinge-i obrajiorul. Ar trebui sa intoarca capul in directia aia cu gurita deschisa maaaare. Moment in care (repede), indeasa-i in gurita cit mai mult din areola.
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
Lorelai182003 spune:
Bine ca m-am linistit si eu cu scaunele de culoare verde! Totul este OK, vad ca bb doarme bine doar ca mai face colici cateodata si alea numai noaptea. De exemplu, azi noapte a avut colici pana la ora 4 dimineata. Se vedea ca e rupt de oboseala da saracutu nu putea sa adoarma de durere. Si dupa aceea a dormit pana la ora 10 dimineata, deci cred ca ala a fost somnul de noapte.
Oricum e mult mai bine acum, mai apucam si noi sa dormim!
Va pup si multa sanatate!
Lorelai