Romanii din Irlanda

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violetzyka spune:

Daca tot m-ati provocat sa scot la iveala lista cu ciudatenii irlandeze,o sa incep cu inceputul.Primul lucru care m-a socat cand am ajuns aici au fost chiuvetele cu 2 robinete,unul pentru apa calda,altul pentru apa rece.Am vrut sa ma spal pe maini si...surprise...la care robinet sa ma spal?La ala cu apa fierbinte sau la ala cu apa rece ca gheata?(era in decembrie)Mai tarziu am aflat cum functioneaza sistemul,dar mi se pare complet stupid !!!Nu va mai spun de condusul pe partea stanga...Magazinele care se inchid la 6...Cand iese omul de la servici,pana sa mearga la cumparaturi este totul inchis.Degeaba este deschis in weekend,ca nu este acelasi lucru.In loc sa faci ceva mai interesant,sa mergi undeva cu familia,trebuie sa mergi la cumparaturi.Nu pricep de ce nu am duminica inchis dar sa fie in timpul saptamanii program pana la 8...Acelasi lucru e valabil pentru parcuri.Am fost asta vara la plimbare cu sotul prin Stephen's Green,era o seara superba,cald,senin...Pe cand eram mai entuziasmati de frumusetea parcului,a aparut un nene paznic cu fluierul,sa dea lumea afara ca este ora inchiderii...Este de prisos sa va spun ca parcul era plin de oameni,timpul era minunat pentru plimbare...Era ora inchiderii si gata !!!
Asta e numai inceputul...Nu mai am timp acum de scris...Daca ati observat si voi ceva aiurea,stupid...va astept sa completam lista :-)
Apropo,cum va mai distrati voi prin Dublin?Ce va place sa faceti in timpul liber? Sper ca nu ...ca stiti voi cine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dacia spune:

Salut.noi locuim in Blanchardstown ,avem un bebe de aproape 1 an Edi,si nu ne place vremea de aici.Locuri de distractie nu stiu.Daca va place la piscina ,noua ne place tare mult,si este una faina prin apropiere cu topogan,sauna,jacuzzi...Si sa stii Violeta ca shopping-ul de aici se inchide la 9 de joi pana sambata.

irinaP

Mergi la inceput

Noi stam in centru,este cam departe sa dau o fuga pana in Blanchardstown de cate ori am chef sa dau o raita prin magazine.Mi se pare aiurea ca in afara de Centra si Spar nu mai gasesti nimic deschis dupa 6.Sau foarte putine magazine...Nesemnificativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Chestia cu robinetele ma enerveaza si pe mine la culme si nu m-am impacat inca cu ele.
In ceea ce priveste magazinele chiar saptamina trecuta am citit in ziar ca s-a deschis primul Tesco cu program non stop, nu mai tin minte exact unde dar destul de departe de noi,si ca ar avea mare succes asa incit ma astept sa se extinda "obiceiul"
Eu nu conduc din pacate asa incit sunt dependenta de sotul meu in ceea ce priveste transportul cu masina. Daca el lucreaza si in week-end atunci merg cu fetita intr-unul din parcurile din apropiere sau daca ploua, la cumparaturi...
Daca avem masina la dispozitie atunci e tot in functie de vreme:daca ploua mergem la vreun Leisureplex in Stillorgan sau in alta parte unde au si loc de joaca amenajat pt micuti.Mai mergem in vizite dar nu prea des ca nu ni se prea potriveste programul cu cel al prietenilor, stiti voi cum e...Daca ne suparam tare mergem dupa masa si noi la o berica sa fim in ton cu mediul inconjurator si fetita e tare bucuroasa ca e singura ocazie cind e tratata si ea cu...cartofi prajiti!!!
Daca e timp frumos mergem la zoo care e superb, sau la Malahide Castle unde desi nu am vizitat castelul propriu-zis niciodatasunt niste pajisti imense si cel mai mare si mai bine amenajat loc de joaca pt copii din cite am vazut eu in Dublin(desigur ca nu le-am vizitat pe toate insa).Cind e frumos mai merita de mers la Powerscourt care e aproape de Dublin , sunt si autocare din centru, si unde sunt 2 "obiective" : castelul cu gradinile ,si, in alta parte Powerscourt Fall, o cascada naturala cu un platou mare si frumos, numai bun de facut gratare.La cascada mie mi-a placut cel mai mult fiindca peisajul aduce putin cu cel montan din Romania.
Mai mergem din cind in cind si la piscina dar nu prea des fiindca micuta nu e super incintata, mai mult "tolereaza" situatia si nu vreau sa o fac sa-i displaca apa, mai bine mai rarut si mai dragut...Intr-adevar "national aquatic centre" din Blanchardstown e foarte fain, mie mi-a placut enorm si as fi stat o saptamina acolo...
In rest in afara Dublinului nu am prea fost, doar in Kildare la niste "gradini japoneze" unde e frumos dar mai potrivit pentru copii mai maricei de 3-4 ani, au si herghelii de cai etc.
Asta vara am fost citeva zile pe coasta de vest a Irlandei, in Dingle,co.Kerry, si sincer ne-am simtit nemaipomenit. Dingle e un orasel-port micut dar are o atmosfera aparte,de vacanta. Peisajul din zona e specific, cu stinci abrupte iesind din ocean,sosele serpuinde pe coasta, etc. In golfuletul din Dingle traieste de vreo 10 ani un delfin foarte prietenos botezat Fungi si se fac excursii cu barca din 10 in 10 minute ca sa "faci cunostiinta" cu el.
Cam astea au fost si sunt activitatile noastre, mai puteti incerca "mother and baby group"-urile din zona voastra, le gasiti in holul bisericilor sau in bibliotecile locale.
Astept si alte idei de la voi ca intr-adevar cind se pune pe plouat innebunesti daca nu ai unde merge...
numai bine
cristina73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Nici eu nu prea stiu multe locuri de distractie.Am fost la zoo si la Poewrscourt Fall.Este intr-adevar frumos dar trebuie sa fie si vremea prielnica.Cum deja a venit frigul......ramane pe la vara.Din Dublin nu am iesit,nu stiu cum e.Pare o idee buna cea cu piscina dar cred ca nici fetita noastra nu e prea incantata de apa.Cand era mai micuta era ok,acum....nu stiu ce are.Oricum,o sa incercam.pentru toate

Claudia&Laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
Originally posted by violetzyka

Primul lucru care m-a socat cand am ajuns aici au fost chiuvetele cu 2 robinete,unul pentru apa calda,altul pentru apa rece.

Da, da, daaaaaaaaaa! Cumplit de enervant!
Am crezut ca asa este doar la noi acasa. In plus, nu avem cada, ci doua bai, amblele cu dus!!!
Sunt foarte incantata sa aud de atatea locuri de vizitat (pana acum am umblat doar prin oras sa vad cum este si in cautarea unui parc) cu toata vremea rea care se apropie. Am fost si la Stephen's Green care mi s-a parut un fel de Cismigiu. Dar fac vreo ora daca vreau sa merg pe jos...Noi stam in zona Sydney Parade, Dublin 4, foarte aproape de mare. Este si o faleza pe care-l plimb pe BB.
Este o zona draguta si foarte linistita. In cea mai mare parte sunt casute cu gradini foarte ingrijite. Am observat ca toata lumea te saluta pe aici, pe strada...este la fel in tot Dublin-ul?
Am fost chiar sambata la Blanchardstown la ceva cumparaturi, dar n-am remarcat "national aquatic centre"-ul. Oricum, BB este prea mic pt. asa ceva desi, deocamdata ii place apa (au bazine pt. bebelusi? ).

Claudia si Cristi (10 luni)

Mergi la inceput

Da' voi de ce nu aveti poze cu ?

Mergi la inceput

Astazi sunt tare fericita pentru ca am gasit un parc mai aproape, Herbert Park. Are tot ce trebuie: doua locuri de joaca unde sunt si leagane pt. bebelusi, s-a dau si Cristi si a fost tare incantat, lac cu ratuste, pescarusi si alte specii, alei, copaci, pajisti...Ajung cam in jumatate de ora, ceea ce mi se pare ok, mai ales ca drumul pana acolo este placut.

...In apropiere este un Tesco care are program pana la ora 22, mai putin marti(?), sambata si duminica, cand este pana la 20. Mi se pare destul de bine.

Claudia

Mergi la inceput

Problema cu cazile de baie este un alt punct slab al irlandezilor.Noi am mai stat in 2 locuri pana acum,destul de frumoase si bine situate dar cu niste bai minuscule.Nici acum nu avem cada iar de cand am inceput sa prind proportii,mi se pare baia si mai mica.Este evident ca irlandezii astia nu stiu sa se bucure de viata...Ce este mai placut decat sa te relaxezi intr-o baie cu spuma cand vii acasa obosit si plin de frig? Uneori mi se pare ca astia nu au minte deloc !!! Sa fie din cauza ?

Si,ca veni vorba despre case,cum vi se pare arhitectura pe aici?Cum vi se par casutele cu 1,2,max 3 etaje,toate "establish in 1800 toamna"?Sau "house estate"-urile cu 20 de case absolut identice,construite la indigo,fara nici o personalitate? Ati observat ca usile nu au clanta la exterior? Dar despre biserici transformate in apartamente,sedii de firme,teatru...ce ziceti? Sau faptul ca se ghideaza in oras dupa pub-uri?Daca le zici despre strada x,nu-si amintesc unde este dar daca spui ca e pe langa pub-ul y,isi amintesc imediat...Si isi amintesc si ce fain s-au distrat cand au fost pe acolo,adica cat de mult au baut,cat de beti au fost,cat de rau le-a fost...Ca sa nu mai spunem care sunt povestile preferate ale irlandezilor.Ati auzit de ultimele statistici,cum ca Irlanda este pe primul loc in lume la consumul de alcool,urmata de Anglia,dar cu consumul la jumatate...Urmate de Germania,Franta,Italia,etc...dar cu un consum mult mai mic...

Trebuie sa ma opresc acum,tocmai a venit sotul meu de la servici si cred ca e tare flamand Povestim mai incolo.Pa pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

quote:
Originally posted by she_wolf

Am fost chiar sambata la Blanchardstown la ceva cumparaturi, dar n-am remarcat "national aquatic centre"-ul. Oricum, BB este prea mic pt. asa ceva desi, deocamdata ii place apa (au bazine pt. bebelusi? ).

Claudia si Cristi (10 luni)

National aquatic centre-ul nu e chiar in apropiere de shopping centre dar uita-te pe www.nac.ie si o sa ai toate informatiile necesare, puncte de reper din toate directiile, tarife, orar,etc. Facilitatile sunt excelente chiar si pentru micuti dar e adevarat ca apa e mai rece decit la piscinele speciale pentru bebei.Uita-te in Golden Pages ce piscine ai in apropiere si suna-i sa intrebi daca au program si facilitati pentru bebelusi.Singura chestie ce nu-mi place la bazinele pentru bebei e ca te lasa doar 45 min.maxim 1 ora si mai mult dureaza dezbracatul, uscatul si iar imbracatul decit sesiunea in sine.

Violetzica,si mie mi s-au parut ciudate casele la inceput, acum m-am obisnuit.Si in Anglia sunt la fel.Ce-mi place mie cel mai mult aici e bunavointa si amabilitatea irlandezilor, si asa cum zicea si Claudia, e normal sa te salute necunoscuti pe strada, e un semn de politete si prietenie.Mi se par si foarte saritori,nu s-a intimplat niciodata sa fiu refuzata cind am avut nevoie.Si sunt si guralivi si curiosi, niciodata nu m-am plictisit in autobus sau in vreo statie, intotdeauna s-a gasit cineva sa intre in vorba si sa tina conversatie, mai ales daca ai copilas nu scapi neobservata si neabordata.... Chiar daca au niste obiceiuri in ceea ce priveste cresterea copiilor care noua ni se par mai ciudate, au o mare dragoste si grija pentru copii si majoritatea au familii numeroase.
Da ce ziceti fetelor de vremea din ultimele 2 zile??? Tunete, fulgere, grindina,lapovita,frig rau ..???!!!!Asta-i razbunare probabil pentru vara frumoasa si calduroasa ce am avut-o....

aveti grija de voi
cristina

Mergi la inceput