Romanii din Irlanda

Romanii din Irlanda | Autor: violetzyka

Link direct la acest mesaj

Suntem o tanara familie stabilita de curand in Dublin si am dori sa cunoastem si alti romani de aici,sa facem un schimb constructiv de idei si informatii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Ma bucur sa intalnesc aici romani stabiliti in Irlanda.Noi suntem in Dublin de 3 ani acusica.Si eu sunt mamica,fetita noastra are 2 ani si 6 luni.Prieteni nu prea avem si simtim lipsa.Daca vrei,putem lua legatura.

Claudia&Laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

BB Cristi a implinit alaltaieri pe 16, 10 luni!

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Sa creasca mare,sanatos si sa fiti multumiti de el!

Claudia&Laurici

Mergi la inceput

Merci Claudia!

Mergi la inceput

M-am gandit sa scriu cate ceva din putinul observat despre irlandezi in luna asta, de cand sunt aici…Poate ma mai ajutati si voi, mai ales ca sunteti de mai mult timp pe aici.
In primul rand, copii stau in carut pana la niste varste considerabile, eu stiu, 4-5 ani! Mie mi se pare mult. Am primit si o explicatie: irlandezele umbla toata ziulica, in special prin magazine, asa ca asta este o solutie ca piticii sa nu se planga de oboseala. Tot legat de acest aspect, am vazut ca, daca diferenta dintre copii este de cca. 2-3 ani, isi cumpara carut de gemeni si ii duc pe amandoi asa si pe cel mare si pe cel mic! Nu mi-ar fi venit ideea! Am vazut ca au macar doi copii...cel putin la prima vedere, asa pare...
In al doilea rand, este putin spus ca nu-si infofolesc copii! Umbla cu capul gol, ba chiar si cu picioarele goale, mai intra in mare pe vremea asta…totusi este toamna si cam bate un vanticeeeel... Nici eu nu-l imbrac exagerat de gros pe Cristi, ba chiar il las putintel mai lejer, dar nici chiar asa. Dar, probabil ca asa este mai bine aici, altfel ar sta o mare parte din an cu caciula pe cap. (Desi de cand am venit am avut parte, cu mici exceptii, de vreme foarte buna.)
In general sunt prietenosi, politicosi si le plac foarte mult copii.
Cam asta imi vine acum in minte…daca-mi mai amintesc sau mai descopar ceva revin cu amanunte.
Astept completari!

P.S. Am auzit o barfa cum ca......da' eu n-am vazut nimic!

Claudia si Cristi (10 luni)

Mergi la inceput

Cred ca la inceput toti suntem socati de stilul lor de viata.La ceea ce ai scris pot sa adaug si chestia cu suzetele.Se duc la scoala si tot cu suzeta in gura.Cat despre barfa auzitasa stii ca e adevarata.

Claudia&Laurici

Mergi la inceput

Pe asta cu suzeta n-am stiut-o!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetzyka spune:

Dragele mele,

Imi pare foarte bine sa aflu ca mai sunt romani in Irlanda,sau cel putin care stiu sa foloseasca internetul...Este asa o bucurie sa poti vorbi cu cineva,sa faci un schimb interesant de impresii,sa stii ca mai sunt si alte persoane in aceiasi situatie.

Noi,ca familie, suntem aici de aproape un an,desi sotul meu lucreaza de aproape 4 ani in Dublin.Mie personal nu imi place aici,imi lipsesc asa de multe de acasa...Dar deocamdata,m-am obisnuit cu ideea si prefer sa nu ma gandesc prea mult...

Am observat si eu o gramada de chestii ciudate la irlandezi,nu numai in legatura cu copiii si in general.Am o intreaga lista.Daca vreti, putem povesti pe tema asta,mi-ar place sa aflu si parerile voastre.

Toate cele bune pentru BB Cristi,sa cresca mare si sanatos.

Va doresc o duminica placuta si va astept cat mai curand la povesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Buna fetelor

Bine v-am gasit,nu stiam ca mai sunt "irlandeze" pe forum. Si noi locuim in Dublin de peste 3 ani, avem o fetita de 2 ani si 2 luni. Noi locuim in sudul Dublinului, in Rathmines. Eu m-am obisnuit cu viata de aici si imi place, sotul e chiar foarte incintat.Sunt multe de spus despre modul de viata al irlandezilor, cu parti bune si parti pe care noi nu le intelegem in totalitate, dar banuiesc ca asa e peste tot. Eu frecventez 2 forumuri irlandeze pentru parinti, eumom.com si rollercoaster.ie , daca nu le-ati descoperit inca merita sa vedeti ce se discuta si acolo, gasiti multe sfaturi si idei bune.
Va pup si mai povestim
numai bine
cristina73

Mergi la inceput

Sunt incredintata ca si ei ar fi socati sau macar uimiti de diverse obiceiuri de la noi. Este absolut normal...
Violetzyka, arata-ne si noua lista aia a ta! Sunt tare nerabdatoare sa-mi cunosc mai bine...vecinii(?). Merci pt. urare!
Si mie imi lipsesc multe din Romania, prieteni, locuri, etc, dar incerc sa vad ce este bine si aici si sa ma bucur de acel ceva. Deocamdata sunt la capitolul "descoperiri".
N-am intrat pe formurile lor, nici nu le stiam. O sa arunc o privire, merci Cristina.
pt. toate!

Claudia si Cristi

Mergi la inceput