OREZUL !?
Bucatareselor ,vreau si eu sa stiu ce sa gatesc cu orez, stiti sotul meu este un mincacios de orez,si eu nu prea stiu sa fac nimic cu orez sau fara orez ,,, va rog frumos sa imi da-ti si mie citeva retete cum sa gatesc si ce sa gatesc cu orezul!
Multumesc mult de tot !
Elena cu burtica & sotul AL
Raspunsuri
Corina spune:
Draga Elena,cu orez poti face o gramada de chestii.
Iata o salata usor de facut: orez fiert in apa cu sare,rosii taiate felii,o sonserva de ton in ulei.Le amesteci pe toate ,inclusiv uleiul de la conserva de ton,poti pune putin piper si sare daca mai trebuie.Se serveste rece,noi mincam asa ceva in general seara.
Pofta buna!
Corina si Anna nazdravana
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)
saiaka spune:
Draga Elena ai nevoie de un orez la pungute pe care il fierbi normal ca in prospect.Deci ai nevoie de:300g orez,1castronel mic cu bacon taiat marunt,,1castronel cu ardei gras colorat taiat cubulete mici,ceapa taiata marunt tot un castronel.Se face o omleta din 3-4 oua cat sa umple un castronel.Se caleste ceapa, ardeiul si baconul in ulei,se adauga orezul caldut apoi omleta calduta care se sfarama cu furculita bine,se amesteca usor la foc mic, se potriveste de sare si piper.
madelaine spune:
Sa-ti dau si eu o reteta de orez.
Pisez un catel de usturoi bine, si il calesc usor in ulei, adaug ardei rosu si verde si calesc, eu pun si praf de gingibru, adaug apoi morcovi cubulete mici si boabe de porumb fierte, pun sare si apa ( depinde de orez,sint retete in care pui mai multa sau mai putina apa) si cind clocoteste pun orezul. De obicei trebuie apa sa acopere cu putin orezul. Las sa de-a un clocot si reduc focul la minim si acopar oala cu capac.
Servesc cu pui la rotisor, sau facut la cuptor.
Madelaine si cei trei muschetari
madelaine spune:
Elenalove, am uitat sa-ti spun ca noi aici gatim cam orice cu orezul garnitura. De exemlu facem fasole verde cu orez garnitura, sau pui cu orez .
Hai sa-ti dau si o reteta de orez garnitura pentru stroganoff .
Iei un pumn de fidea si o calesti bine in ulei, pina devine aproape maronie, adaugi o cana de orez cu bobul lung ,si il mai calesti un pic cu fideaua, apoi adaugi 2 (1/2, depinde de soiul de orez) de cani de apa. Pui sare si lasi sa de-a primul clocot, cind a clocotit, pui capacul si reduci la minim focul. Lasi pe foc pina se evapora toata apa. Cind e gata eu dau capacul la o parte sa iasa tot aburul din el, si desfac cu o furculita boabele, amestecind usor. Trebuie sa-ti iasa bob cu bob. Aici asa se face garnitura de orez, pe care o folosim la mai toate mincarurile.
Pofta buna!
Madelaine si cei trei muschetari
boubba spune:
Si al meu la fel ELENA mananca orez de sparge...si eu la fel.Il fierb simplu cu un pic de sare-1 PARTE OREZ 3 PARTI APA pana scade toata apa apoi fac ca un fel de ghiveci cu dovlecei verzi,ceapa,rosii,morcovi,ciuperci,bulion,sare,piper,verdeata.Dar nu le gatesc prea mult imi plac cand legumele sunt crocante.POFTA BUNA!
iren spune:
quote:
Originally posted by Corina
Draga Elena,cu orez poti face o gramada de chestii.
Iata o salata usor de facut: orez fiert in apa cu sare,rosii taiate felii,o sonserva de ton in ulei.Le amesteci pe toate ,inclusiv uleiul de la conserva de ton,poti pune putin piper si sare daca mai trebuie.Se serveste rece,noi mincam asa ceva in general seara.
Pofta buna!
Corina si Anna nazdravana
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)
Corina,merci mult de reteta,mi-a salvat seara,ca tot nu stiam ce sa-i mai pun mincaciosului de sot sa pape,sh-a iesit asa o salata buna,ca mai fac sh-alta data
Iren&Bogdanelu
aba spune:
Draga Elenalove27,
Uite cum prepar eu orezul:
1 cana orez (spalat in 3 ape) o calesc cu
1 lingura ulei pina ce orezul devine transparent sau daca vrei, pina se rumeneste putin (eu folosesc o craticiora din teflon), apoi adaug 1+1/2 cani apa colocotita si micsorez focul;
acopar cratita cu un prosop de bucatarie curat si las (la foc mic) 20 min.
Bine, la calit adaog sare si condimente dupa gust, dar si legume (copiilor le place fara legume).
Te pup,
Camelia.
Marianar spune:
OREZ CU CIUPERCI
Fierbi orezul, o parte orez, 4 parti apa si o lingura vegeta, pana scade apa.
Separat, calesti in ulei o ceapa tocata marunt peste care adaugi 400g ciuperci din conserva taiate feliute. Le lasi sa se caleasca un pic apoi adaugi 2 pahare cu suc de rosii si lasi sa fiarba pana scade un pic. Cand este gata sosul de ciupercui il adaugi peste orez, amesteci bine si il lasi acoperit 1 ora.
Poti adauga patrunjel verde deasupra.
Pofta buna!
Corina spune:
Iren,ma bucur ca v-a placut salata de orez cu ton.
Ia uite aici o alta reteta,da nu e a mea ,Doina mi-a trimis-o.
Praz taiat rondele, prajit putin in ulei, apoi pui ardei rosii+verde+galben+portocaliu, taiati in lungime, fisii lungi si subtiri, le zapacesti impreuna cu prazul, poti arunca si un dovlecel taiat tot in fisii lungi si subtiri si le lasi pina se inmoaie putin, pui si citeva masline negre, fara simburi, taiate marunt marunt. Toate astea se invirt intr-o tigaie cit mai larga posibil, le zapacesti pe foc pina se imnoaie doar putin, e misto sa mai fie putin crocante. Sunt super sa le maninci asa, sau ca garnitura la friptura, sau amestecate cu orez fiert , mie imi place simplu, dar e misto la gust si ca aspect..... nota 1000! are toate culorile, e estetic si f gustos, usor de preparat.
Eu am sa incerc reteta Doinei pentru simbata,o sa va spun daca musafirii au fost multumiti.
Pupici
Corina si Anna nazdravana
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)
amai spune:
quote:
Praz taiat rondele, prajit putin in ulei, apoi pui ardei rosii+verde+galben+portocaliu, taiati in lungime, fisii lungi si subtiri, le zapacesti impreuna cu prazul, poti arunca si un dovlecel taiat tot in fisii lungi si subtiri si le lasi pina se inmoaie putin, pui si citeva masline negre, fara simburi, taiate marunt marunt. Toate astea se invirt intr-o tigaie cit mai larga posibil, le zapacesti pe foc pina se imnoaie doar putin, e misto sa mai fie putin crocante. Sunt super sa le maninci asa, sau ca garnitura la friptura, sau amestecate cu orez fiert , mie imi place simplu, dar e misto la gust si ca aspect..... nota 1000! are toate culorile, e estetic si f gustos, usor de preparat.
Din cite stiu asta este reteta de pilaf sarbesc; se poate pune si morcov ras, ceapa in loc de praz (eu n-am pus masline , dar o sa incerc).
Pofta buna!
Anca