Scoala la 6 sau 7 ani??!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Eu am mers la scoala la 6 ani si 9 zile.

Mi-am dorit de la inceput sa merg la scoala, avand un frate mai mare.

Nu mi-a fost greu cand eram mica, desi evident eram CEA MAI MICA, n-am avut probleme ca nu ma pot tine dupa ceilalti, mi-am terminat lectiile cat de repede posibil si apoi aveam liber. Cand am fost mare.......iar nu mi-a fost greu. Acum....lucrez, ca si cei care au inceput scoala la 7 ani.

Eu nu cred ca varsta este atat de importanta, cat pregatirea copilului pentru a merge la scoala. Eu deja facusem 4 ani de gradinita aproape, ca am mers de la 2 ani jumate, neavand cine sta cu mine.

Greseala cea mai mare a parintilor este ca discuta problema scolii ca o problema, ca o pedeapsa pentru copii, si atunci evident ei o perecp in felul asta. Eu cred ca daca un copil se poate concentra sa se joace la calculator cu orele sau sa priveasca la televizor, poate merge si la scoala.

oricum, ca sa zic si partea cealalta, mereu m-am intrebat cum ar fi fost daca as fi inceput scoala la 7 ani, daca m-as mai fi jucat un an. Doar acum, in momentele in care sunt obosita, ma gandesc ca as mai fi putut intarzia un an cu "obligatiile" mai serioase.

Fiica mea e nascuta in ianuarie 2001, deci va merge la scoala la 6 ani si 8 luni, in mod normal, daca este sanatoasa, adica. Gradinita o voi amana probabil pana la toamna , ca oricum va avea timp sa treaca prin toate etapele. Mie mi se pare exagerat sa se duca la scoala aproape de 8 ani.....Parere personala.............

Sanatosi sa fim!
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

din fericire, sunt scutita de astfel de dileme; copiii mei sunt nascutzi amandoi in luna aprilie, asha ca vor merge la la scoala la 6 1/2.
7 1/2 mi se pare,totushi,prea mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

E o problema delicata acest subiect pentru ca fiecare copil este unic in felul lui dar si noi parintii suntem unici in felul nostru.

Prin urmare la mine problema sta asa, fetita noastra este nascuta in decembrie si dupa programul din ro ar trebui sa o trimit la scoala la 6 ani si 9luni, dupa programul international de aici din Thailanda o pot inscrie practic pentru clasa intai la 5 ani si 8 luni. Nu suntem inca decisi daca sa o inscriem in clasa intai, in functie si de evolutia ei din acest an de la gradinita, ea este deja la grupa a treia. Cei de la gradinita spun ca se descurca fara probleme dar o sa vedem pana la anul mai este. Diana iubeste gradinita, cartile, sa scrie, sa citeasca, stie deja alfabetul in romaneste si in engleza stie sa scrie toate literele corect, chiar a inceput si ea mai timid sa citeasca cuvinte din trei si patru litere in romaneste, in engleza e mai greu. Poate sa faca operatii de adunare si scadere pana la 10. Acum vine din urma si cu thailandeza in limba chineza chiar daca spune ceva e destul de dificil sa o pot intelege.
Aici e moda cu mai multe limbi straine de la gradinita, fiind Asia ei trag tare cu chineza, japoneza, engleza.

Acum o parere personala, nu cred sa afecteze in sens negativ copilul varsta de incepere a scolii de 6 sau 7 ani totusi, la aproape 8 ani e cam tarziu.
Nu cred ca daca va incepe la 7 ani va fi de nota 10 si daca va incepe la 6 ani va fi de alta nota. Depinde si cat de mult timp are fiecare sa acorde copilului si daca el a fost integrat intr-o colectivitate macar cu un an inainte de a incepe scoala.

Daca o sa lasam copii in voia lor si nu o sa ii incurajam in descoperirile lor normal ca va fi mai greu sa tina pasul cu cei care au avut profesori buni in joaca lor.

Referitor la statisticile facute si la articolele referitoare la acest aspect eu nu neg nimic doar ca ei fac acestea in baza unui lot cu un numar de subiecti dat in care se poate sau nu incadra copilul nostru. Prin urmare studiile facute ne pot ajuta sau nu sa privim cu mai mult interes dezvoltarea copilului.

Nu cred ca trebuie sa ne subestimam copiii, doar suntem in secolul vitezei, nu? Bafta mare la scolari.

Cu drag Ciufulici

Mergi la inceput