Scoala la 6 sau 7 ani??!!

Scoala la 6 sau 7 ani??!! | Autor: MariaM

Link direct la acest mesaj

Articol din revista Lumea Femeilor...
Mie una mi s-a parut destul de interesant:

Problemele eluvului de 6 ani

Concentrarea atentiei nu poate dura mai mult de 30 min. Dupa acest timp, intervine o impetuoasa nevoie de schimbare a activitatii. dar ora de curs dureaza mai mult si copilul, firesc, incepe sa se miste in banca, sa nu mai fie atente sa caste etc. Oboseala se instaleaza doar dupa 2 ore. E bine sa retineti : costul biologic al activitatii intelectuale este mai mare daca varsta scolarului este mica. Dupa o zi de scoala se inregistreaza o crestere a frecventii cardiace (cu pana la 20 batai/min, si a miscarilor respiratorii.
Imaturizarea neuromusculara care implica rezistenta scazuta la o pozitie statica prelungita in banca. Copilul simte nevoia sa se miste, sa se ridice din banca, Se plange de dureri de mana, tine stiloul intr-o pozitie incomoda, este crispat. La aceasta se adauga si o insuficienta dezvoltare a nervilor periferici ai mainii, ceea ce face ca activitatea de scriere prelungita sa fie extrem de obositoare. Studiile medicale au demonstrat ca exista o diferenta considerabila intre copilul de 6 si cel de 7 ani.
Insuficienta insusire a schemei corporale
stanga/dreapta, sus/jos , in spate/in fata face ca multi copii de 6 ani, sa intampine dificultati de scris, citit.
Mobilierul scolar neadecvat
In majoritatea scolilor romanesti se invata in ture., iar mobilierul scolar este construit astfel incat sa fie utilizat si de elevii de 14 ani. Din pacate pt cei mici, bancile impun o pozitie defectuoasa a corpului timp de mai multe ore, constituind o probl. serioasa. Cand pupitrul este prea jos, ori scaunul prea inalt, elevul sta in banca aplecat, favorizand aparitia cifozei, iar daca pupitrul este prea inalt sau scaunul prea scund, elevul va ridica umarul si cotul, favorizand aparitia scoliozei.. Se stie ca opzitia cea mai obositoare pt elev este cea cu picioarele atarnand, talpile neputand sa se sprijine pe podea. Astefel de banci nu asigura nici distanta optima de 30-45 cm, intre carte/caiet si ochi, provocand in timp deficiente de vedere.
Problema delicata
Copilul "neintarcat afectiv", este copilul legat "ombilical " de mama, asa cum sustin psiho-sociologii, includerea brusca intr-un sistem riguros, cum este cel scolar, repr o adev. catastrofa. in general acest copil vine direct dn familie intr-o institutie, fara a trece pe la gradinita.Gradinita are un rol esential pt socializarea si dezv. personalitatii unui copil.
Mediciii recomanda ca orele de somn sa fie intre 20:30si 07:00. dar scoala incepe la 08:00..si nu toti stau la doi pasi de scoala.

Concluzie:"
Asadar, nu e nici alba, nici neagra situatia, ci una care va obilga sa decideti pt copilul dvs. De regula, pei cei mici nu-i consulta nimeni.

Sper sa nu ma fi intins foarte mult...dar cred ca este interesant...
va pup

Maria&Vladut

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Bianca mea va implini 6 ani,in februarie anul viitor;nici eu nu am hotarat inca ce vom facem la anul,incepem sau nu scoala?Nu stiu cum este mai bine pentru ea,pentru noi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Maria,
Sunt perfect de acord cu articolul de mai sus si cu varsta de debut a scolaritatii la 7 ani. Am fost invatatoare, mama mea este educatoare si am experienta colegilor mai mici in clasa. Cred si am constatat ca este mai dificil pt. un copil de 6 ani sa se adapteze ritmului scolii, mai ales daca in clasa are si copii de 7 ani. Diferenta este vizibila!!! Daca nu la inceputul anului, spre sfarsitul semestrului sau anului se vede cu siguranta. Oboseala isi spune cuvantul.

Argumentul ca in alte tari europene se incepe scoala de la 4, 5 ani nu mi se pare relevant. Important este ce se preda, care sunt programele scolare, cum este structurat orarul etc.
Optez categoric pt. varsta de 7 ani.

Adriana in 24 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

S-a mai discutat subiectul asta..toata lumea a fost de acord...cat mai tarziu..cu atat mai bine..eu vad la fii-miu.are 7 ani..da tot ii zboara mintea aiurea si o roaga pe doamna la ora de sport sa-i descheie camasa!!


KORINNA mamika x 2



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mazarica spune:

Eu am inceput scoala la 6 ani, fiindca asa am vrut eu, toate fetitele din bloc mergeau la scoala. In primul an m-am descurcat foarte bine, am fost foarte activa, in schimb in clasa a doua a inceput circul. Eram foarte obosita, plangeam ca nu mai vreau la scoala, nu ma mai concentram la ore, nu mai cresteam , nu luam in greutate, ii disperasem pe ai mei. A fost f. dificil. Acum, eu nu mi-as da copilul de 6 ani scoala, sunt mult prea mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

7 ani!!!

Multa sanatate!

Ralu-mamica Ioanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Aici in Franta ,copiii incep echivalentul clasei întîi din Romania la virsta de 6 ani, dar programul de scoala este foarte diferit de aceea copii nu sint obositi si obligati la ceva peste puterile lor.
De exemplu,la mine in sat copiii incep scoala la 8:30, au pauza de prinz de la 11:50 pina la 13:30, apoi din nou scoala pina la 16:50.
Miercurea si simbata sint zile libere,deci merg la scoala doar luni,marti,joi si vineri.In general miercurea este zi pentru activitati,gen piscina,plimbari in aer liber,excursii cu clasa sau pur si simplu stau acasa.
In satul unde locuieste soacra-mea, copiii merg la scoala luni,marti,joi ,vineri si simbata dimineata, dar programul din timpul saptaminii este cu o jumatate de ora mai redus decit aici unde locuiesc eu.
In Romania materia este prea greoaie si orele de curs prea multe pentru un copil de 6 ani.
Eu am mers la scoala la 7 ani si dupa doua saptamini nu am mai vrut sa ma duc ,ziceam ca nu mai am timp sa ma joc.A trebuit sa duca mama munca de lamurire cu mine pina m-a convins ca trebuie sa merg la scoala.
Cam asta ar fi,va pup.

Corina si Anna nazdravana

Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

am vorbit cu o invatatoare din garda veche... pe care o stiu ca fiind la vremea ei, ff buna
era scandalizata de noua cerinta a Guvernului ... si mi a explicat in mare cam ce a spus MariaM, spunind ca in mod cert a da copilul la 6 ani este o maaaaree prostie, nu numai din punct de vedere al conditiilor ci mai ales al dezvoltarii psihologice a puiului

categoric thea va merge la 7 ani, anul viitor, 1 an conteaza f mult mai ales pentru ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Eu am fost data de la 6 ani si mi-a fost tare greu. Imi aduc aminte ca dimineata tatal meu ma ducea in brate la baie ca sa ma pot spala iar la ore de cele mai multe ori nu ma puteam concentra - imi era somn.

Andrei va merge cu siguranta de la 7 ani - noroc ca este nascut dupa 15.09, adica pe 18

Multa sanatate,

Andra cu burtica de 24 saptamani si Andrei (4 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Baietelul meu face 6 ani in noiembrie, deci oricum anul acesta nu mergea la scoala (este la gradi, la pregatitoare). Dar ma bate un gand (pe care inca nu l-am spus nimanui): nu stiu daca sa-l dau la anul la scoala sau sa il mai las inca unul !!!!! Am observat ca aceasta porcarie cu copilul la scoala la 6 ani a avut efectul invers decat cel scontat: parinti care in mod normal si-ar fi dat copilul la scoala au preferat sa il mai tina 1 an (motive: sa nu cada in generatie mare, sa il protejeze de bulversarile schimbarii legislatiei etc). Si asa am observat ca baietelul meu este printre cei mai mici din grupa, deci si la scoala, la anul, va fi la fel si mi-e teama ca nu va tine pasul cu colegii lui. Iar invatatoarea, din comoditate, va lucra cu cei mai mari. Ce spuneti ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina78 spune:

La 7 ani .In cazul fetitei mele la 6 ani si 9 luni,ea fiind nascuta in Decembrie.Nu stiu cum va evolua,e prea mica acum sa-mi dau seama dar daca nu e pregatita o dau la 7 ani si 9 luni.

Am auzit totusi de copii care sunt inca de la gradi' f. bine pregatiti,stiu sa citeasca,stiu sa faca adunari etc...
Daca este asa atunci nu vad care ar fi problema sa nu poata sa mearga la scoala de la 6 ani.
Cristina&Cristina

Mergi la inceput