Termometru spart
Mama mea a spart astazi termometrul cu mercur. Il scutura, fara sa-l loveasca de nimic si cand se pregatea sa ia temperatura copilului a observat ca se sparsese. Problema este ca nu a mai reusit sa recupereze mercurul . Nu si-a dat seama unde a disparut. A scos afara covorul si a scuturat ce era pe pat. Stiu ca atat mercurul cat si vaporii de mercur sunt foarte toxici. Ce ma sfatuiti sa fac? Aveti idee ce efecte poate avea?
Multumesc!
Raspunsuri
tinatache spune:
si eu am spart un termometru cand eram mica, s-a imprastiat tot mercurul pe jos iar eu am incercat sa-l adun ca sa-l pun la loc!! Nu am patit nimic, de altfel e o cantitate fff mica, nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji, de altfel nici nu cred ca mai ai vreo posibilitate sa-l gasesti, s-o fi evaporat....
Cristina, mamica cu burtica
ralucami spune:
Eu am spart un termometru pe gresia din baie si tin minte ca toti membrii familiei nu au stiut nimic si intrau cu picioarele goale. Intr-un final a aflat mama si se impacientase tare, dar nu s-a intamplat nimic grav. Cantitatea de mercur dintr-un termometru este foarte mica, deci stai linistita.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Marianar spune:
Si eu am spart un termometru acu' 10 luni, am scuturat tot, am aspirat bine, am aruncat sacul de la aspirator imediat (era din hartie), nu s-a intamplat nimic. Imi era teama si mie, auzisem fel de fel de chestii, dar totul a fost ok.
Ana71 spune:
Multumesc mult, m-am mai linistit. O sa dau si eu cu aspiratorul cand ajung acasa.
Sper sa nu aibe efecte negative sau sa ajunga margelutele alea in vreun colt unde ajunge copilul!
Ortansa spune:
Io am spart odata un termometru cand eram mica(9-10 ani).N-aveam chef de scoala asa ca mi-am zis ca tre musai sa ma bolnavesc.Ma rog,eu deja planuisem sa dau chiulul de la scoala dar nu stiam cum sa-i dovedesc mamei ca am febra cand se va intoarce de la servici..Asa ca am luat termometrul si l-am pus direct in flacara aragazului-zicem eu ca tre sa-l tin doar 1 minut doua-ca sa nu fie febra nici prea mare si sa ma duca la doctor:-).Normal ca nici n-a ajuns capatul termometrului sa atinga flacara ca s-a si spart.S-a imprastiat mercurul pe tot aragazul de nu mai stiam cum sa-l scot de acolo.L-am pescuit(erau ca niste bilute f mici argintii) cu mare grija cu ziare si tot felul de carpite pe care le-am aruncat imediat la gunoi-deh ,copil educat,stiam ca-i periculos.Dupa asta fuga repede la farmacie sa cumpar altul cu banii din pusculita..hihihi...normal ca mi-a trecut cheful de chiuleala si m-am dus la scoala.
Am mai spart si alte termometre la viata mea,fo 3 chiar anul asta de cand cu bb no 2...da' nu mi s-a'ntamplat nica..is perfect sanatoasa.Nu se vede?:-)
Aaaaa...pana la urma m-am lecuit de termometre cu mercur si mi-am luat unu digital si unu d'ala pt. frunte de rezerva(asta e ca un cartonas-n-are cum sa se sparga,cel mult se poate rupe:-))).Ca la talentul meu...si ala digitalu' s-ar putea sa se sparga in mainile mele.
Hai pompici****
Ortansa-deX mamica
EDDY spune:
Hihihi,Ortansa,pai de ce nu m-ai intrebat pe mine atunci,cum sa faci sa te lipeshti de o febra pe durata scurta?Itzi spuneam repejor:papa un virf de creta(d-aia de scris pe tabla la shcoala)shi te bolnaveshti repidea-repidea.Singura parte nasoala,ie gustul silos al cretei dar ofera garantzie 100%
shi scuze ca fusei olecutza off-topic,
Eddy & Antonia Naomi
Ortansa spune:
aaaa,pai cu creta incercasem da' am vomitat-o ...ashea ca n-a mers...:-):-)
Ortansa-deX mamica