o bere de pofta poate face rau???
Raspunsuri - Pagina 2
lexi spune:
Io zic sa nu bei. Nu ma iau dupa studii si cercetari care au ajuns la concluzia ca mamele consumatoare de alcool in timpul sarcinii dau nastere la copii cu greutate mica la nastere, pentru ca s-ar putea sa fiu contrazisa de cazuri reale in care nu s-a intamplat nimic de acest fel.
Dar gandeste-te numai la o eventuala problema pe care ar putea-o avea bebelinul tau la nastere sau la ceva timp dupa, nu e pacat sa te chinui cu sentimentul ca berea ta i-a pricinuit raul?
De ce nu incerci cu bere nealcoolizata? S-ar putea sa-ti mai adoarma din pofte. In plus de asta, alcoolul e una dintre substantele care trec, prin sange, direct in placenta, si nu cred ca bebelinul e asa de incantat de gustul lui.
Nu fac pe moralista, inteleg cum e cu poftele, si eu le-am avut de 2 ori pana acum. Dar merita din plin mogaldetele astea din noi sa le purtam cum le e lor mai bine.
ana_a spune:
mda, ai dreptate!o pofta vine trece, normal ca alcoolul in timpul sarcinii nici nu intra in discutzi...sper sa nu am pofte de genul asa Doamne fereste!eu sper mai mult decat atat ca din momentul cand raman gravidutza sa ma schimb atat de mult, incat la cat sunt de pofticioasa acuma, sa nu am nici o pofta!!!
cu mii de ganduri optimiste:zambitziiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!
ana
Elenalove27 spune:
Si eu am avut pofta de bericica inca de la inceputul sarcinei,dar cind a fost vorba sa intreb Doftorul daca am voie mi-a spus sa nici nu ma gidnesc la asa ceva...deci acum sunt in saptamina 33 si nu am pus gura pe aceea bericica la care visez de citeva luni bune,dar asa cum am mai intrebt si eu prin bunici se zice ca nu este nici o problema la o bericica doar sa nu intrecem masura .
Elena cu burtica & sotul AL
boubba spune:
Draga ana si eu sunt ca si tine...pofticioasa mai ales la bere:)aseara chiar am dat o bere pe gat si sunt gravida in 28 de saptamani.Ce vreau sa spun e ca berea favorizeaza producerea laptelui maternal mai ales dupa nastere.Normal in timpul sarcinii nu strica 3 pahare de vin rosu pe saptamani sa nu mai vorbim de bere asa ca trage fara griji dar nu prea mult.
mel_g spune:
Ana bea mama linistita berea aia! Pai gandeste ca nu stiai ca esti insarcinata ca era pur si simplu un accident si aflai de abia cand intarziau rushii. Te mai gandeai tu atunci la berea bauta cu 2 saptamani in urma? nici gand! Eu am citit intr-o carte ca ai voie si medicamente timp de 15 zile de la data conceperii (deci in perioada de incertitudine cand inca nu este nimic sigur)
Pupici
Mel
petra spune:
Eu sunt de acord cu ideea ca intr-o sarcina cam totul este permis, doar sa nu se intreaca masura. Mai bine iei o gura de ceva(fie si alcool) decat sa-ti fie pofta si apoi sa ai alte probleme. Mi-e, camd eram insarcinata, si mergeam la socrii mei in vizita, scoteau sa ciocnim la masa fel de fel de visinate, afinate si tot felul de bauturi facute in casa din fructe. stiam ca sunt execelente si puneam si eu un pic buzele pe un pahar , sa le simt gustul si nu am patit nimic niciodata si nici copilul. Dincat luam eu, nici pe gat nu ajungea de fapt. Dar nu mi-a fost niciodata pofta si daca am dorit ceva a fot sa mananc( sa nu radeti prea tare ) - creta de la scoala!!! Am mancat 2 bucati si m-am linistit. I-am zis medicului meu ce am facut, s-a uitat la mine si m-a intrebat cum m-am simtit dupa aia, si i-am zis ca : excelent!!! Raspunsul lui fost: Daca nu ai avut reactii adeverse si ti-a fot bine, atunci nu este nici o problema!Dar totusi sa nu mananc asata la fiecare mic dejun!!!! a glumit desigur. Nu stiu daca ma credeti, dar inainte de a manca creta, cand imi era pofta, vedeam in fata ochilor doar asa ceva si cu nimic nu-mi puteam distrage gandurile de la acea creta. Dupa ce am mancat, am si uitat in secunda 2 de ea.HAi, ca m-am intins cam mult cu povestile.
Gravidutelor, mancati dupa pofte, radeti, miscati-va mult si fiti fericite in cele mai frumoase luni din viata voastra! (fara exagerari bineanteles)
Oana_B spune:
Petra, probabil organismul era in lipsa de calciu, nu stiu, zic si eu. Intotdeauna am pus poftele pe seama anumitor substante pe care le cere organismul.
Oana_B
Andrada spune:
Si eu toata sarcina am avut numai o pofta: de bere!!! Visam cu ochii deschisi cum o sa nasc, si trag si eu o bere! Innebunisem de pofta! Apoi am nascut si la spital sotzul a venit cu nu's ce sampanie smechera sa sarbatorim, nici n-am apucat sa duc paharul la gura c-a intrat sora, s-a uitat la mine ca la o mama denaturata si mi-a zis ca daca vreau sa alaptez nici sa nu ma gindesc sa ating bautura. Nici un strop? m-am rugat ca betivele. Mi-a taiat-o severa ca NU, ca oricum sint sub sedative.
Ironia este ca dupa ce am nascut nu m-am mai putut apropia de bautura. Nici de bere macar. Iar la sampanie vomitam numai cind o vedeam. Abia acum dupa aproape 3 ani mai trag cite o bere amarita, alcoolizata pe jumatate, desi stiu ca a doua zi bolesc. Tristetze mare!
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
petra spune:
Cu sigurant ca mi-a trebuit ceva(probabil calciul) pentru ca si acum imi vine cite odata sa mananc numai mere, sau am perioade cand imi este pofta de dulciuri si de astea. Organismul cere in general de ce are nevoie. Dar atunci cu creta, am fost de belea, pentru ca cine ma auzea facea ochii mari, si se uitau ingrijorati la mine!!
Cloe spune:
Nu va suparati ca va contrazic... dar poftele nesatisfacute in timpul sarcinii nu au efecte negative, pe cand excesul de orice, mai ales de ceea ce nu e voie (tigari, alcool, cofeina) poate da probleme. O gura de bere, de vin sau visinata nu are nimic, dar pararea mea e ca pahare intregi de vin si beri intregi nu pot face bine. Berea e buna intr-adevar dupa ce nasti, ca produce lapte, dar si atunci cu masura, fiindca tot ce mananca mama se transmite in lapte intr-o oarecare masura. Asa ca, trebuie masura la bere si dupa nastere. Asta e ce mi-au spus mie medicii de aici si prietenele mele care sunt medici si asta am si citit. Dar bineinteles fiecare face cum crede ca e mai bine.
Sarcina usoara si bebelusi sanatosi la toata lumea!
Cloe