o bere de pofta poate face rau???
salutare!
Mai fetelor eu nu sunt inca insarcinata dar sunt tare pofticioasa de felul meu, ma tot gandesc cand vreau sa beau o bere seara cu sotul meu ca... daca acuma sunt insarcinata, eu nu stiu inca....si as putea face rau puiutzului cu alcool, e vorba de o bere nu mai mult!ce zice-ti se poate sa bem si noi o bere din cand in cand si sa nu ne speriem ca copilasii nosrti vor avea probleme?
parca de tzigari nu mi asa de frica ca si de alcool desi berea si vinul nu au asa de mult alcool in ele...dar no... intelegeti?
eu beau mult lapte, incerc sa imi fac o alimentatie bogata in fructe, in special mere...ca alea mi-s mai la indemana...si vreau sa stiu daca bere strica...
intr-o seara am baut o bere iar mai apoi am mai baut un pahar... si apoi m-am tot gandit ca daca... cumva...si daca..si tot asa...
am vazut un articol pe aici cat de rau poate sa i se faca bebelusului daca mama consuma alcool...dar acolo nu sa mentzionat "cat" alcool.....
din toata inima!
ana
Raspunsuri
Lorelai spune:
ana,
din ce am citi eu o bere nu face rau daca e numai una si mai ales daca nu stii inca daca esti . bucura-te fara grija de ea.
lorelai
Irinusha spune:
Ana, poti sa bei linistita o berica ... mai ales ca nu esti sigura daca esti insarcinata. Oricum, natura a fost foarte desteapta cand ne-a facut ... ptr. ca in primele 2-3 saptamani de la conceptie, fatul nu-i legat de mama (ci e doar un folicul fecundat pe drum spre uter), deci nu-i dauneaza daca mamica - in nestinta - bea sau fumeaza.
Ai grija de tine! Bea si ptr. mine o berica - ca eu nu mai am voie si chiar imi e pofta! Si succes la conceptie!!!
O zi minunata si copii sanatosi! :)
Eryka spune:
Asa e bea linistita mai ales ca e doar un pahar ,si da bea si ptr. mine
Eryka & sufletzelul din burtica ---„
Oana_B spune:
Pai cred ca dauneaza daca bei pana cazi sub masa, da' asa la o bere nu cred ca e sfarsitul lumii. Cunosc o tipa in Romania care in primele luni de sarcina manca zat de cafea, nici ea nu stia de ce, da' ii ploua in gura numa' cand il vedea.
Hai noroc, sarbatoriti ceva?
Oana_B
Corina G spune:
In primele 2 sapt. de dupa conceptie (deci deja cind ar trebui sa stii daca esti gravida fiindca ti-ar intirzia mentruatia) e ok sa bei si sa fumezi. In saptaminile 5-9 este perioada cea mai critica, cind se formeaza organele si sistemele nervos, sangvin, inima, creierul, etc. ale bebeului. In aceste sapt. trebuie sa eviti orice e toxic. Deci stai linistita si bea o bere sau un pahar de vin.
Ma mir ca nu te ingrijoreaza fumatul. Din cite am tot citit pe aici, m-ar ingrijora fumatul mult mai mult decit o bere...
Succes mult si sa fie cu ochisori !!!
janib spune:
Iti dauneaza doar daca depasesti masura. Dar o berica acolo nu strica nimanui. Asa ca bea linistita si sa ai pofta!
Marina spune:
auuu ce pofta putea sa-mi fie de bere!!!! Si aia fara alcool ma scotea din minti. Dr meu mi-a recomandat max 1 pahar pe saptamana. Sambata era sarbaatoare la mine in casa
anne-marry spune:
ana eu am auzit ca de prin luna 8-9 si mai ales dupa ce ai nascut, un paharel de bere pe zi nu strica fiindca astfel creste cantitatea de laptic pt copil. o pietena de a mea, care nu pune guritza pe nik ce miroase catusi de putin a alcool , ca si mine de altfel, a baut otusi cate un paharel de bere zilnic dupa ce a nascut si are si acum sa ii dea laptic, cand bebele are un anisor!!!
si pana la conceptie cica un pahar zilnic de vin face bine pt a ramane mai repejor gravidutza.....dar eu nu ma pot tine sa beau un poahar macar la doua zile...ca nu suport nici mirosul apoi gustul......
pupici dulci...
anne-marry
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
Irinusha spune:
Da, dar cica numai acela rosu! Asa am auzit barem, ca un paharel de vin rosu pe zi ridica sansele ptr. a "face" un bebe! ... plus ca e bun ptr. sanatate ... ptr. inimioara noastra oricum ... cred ca nici nu mai se pune problema!
Hai noroc!
O zi minunata si copii sanatosi! :)
ana_a spune:
da ma fetelor...si acum scuzele de rigoare daca v-am pricinuit la vreuna vreo pofta... asa e cu vinul ala rosu si datator de alte pofte!oricum am retinut cum e cu bebele la inceput, uite nici nu stiam ca chiar la inceput cand se formeaza nu e chiar asa de sensibil si legat de mama... sau mai bine zis nu mi-a trecut prin cap...
abia astept sa vina iara perioada cu pricina si sa vedem daca o fi sau nu...
va pup pe toate si acu ma grabesc sa mai citesc ce-i nou pe aici ca in curand dau fuga la bucatarie... , si alte treburi...
pupici!
ana