Singur pe bancheta din spate a masinii...

Singur pe bancheta din spate a masinii... | Autor: palmyrah2002

Link direct la acest mesaj

Cam de cind putem lasa un copil mic,fara riscuri,singur ,pe bancheta din spate a masinii?
Am o disputa serioasa cu sotzul meu pe aceasta tema si as vrea si parerile voastre!!!
Saru'mana!!!Cristina si Mihnea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Buna!
Cat e de mic bebe? Cand e mic trebuie sa stea in scaunelul de masina portivit varstei lui, cand e mai marisor terbuie sa aiba centura. Scaunelele sunt destul de sigure, problema e daca plange ... . Eu cu piticul am fost singura cu masina cand copilul avea 10 luni (el era pe bancheta din spate in scaunel) si a fost ok, ma rog, exceptie face plansul ca era obosit si i-au cazut jucaria si suzeta pe jos. Cred ca de cand e mic mic poti sa-l duci cu masina si el sa fie in spate, nu vad nici un impediment.
Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Draguta mea....Vlad sta de ceva timp singur in spate...
asta cand vrea...si nu sta la mine in brate in fata...
nu a mai vrut in scaun de pe la 1.6 ani...dar sta cuminte singur acolo...cand sta...nu avem probleme cu el...
te pup..

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

In scaun de masina nu a stat niciodata. Nu a vrut. Am stat pe bancheta din spate a masinii cu copilul in brate. Din vara asta nu mai vrea in brate, sta frumos pe bancheta, sau in pozitia preferata: in picioare intre spatarele scaunelor si se tine cu minutele de tetiere. Si eu tot pe bancheta din spate, de teama sa nu zboare printre scaune, ori in nas, la vreo frina mai puternica.
Inca nu am curajul sa-l las singur in spate desi are 3 ani.
Cu drag Mihaita si mami Mihaela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacm spune:

L-am lasat pe Alex singur in spate de la 1 an, spre disperarea bunica-sii! Evident, prins cu centura de siguranta.

Nu plange pentru ca de mic a fost invat ca trebuie sa stea in spate. In fata i-am dat voie doar cand masina e oprita. Mi-a fost teama ca daca-l iau in fata o singura data, nu mai scap de el iar locul din fata dreapta este cel mai expus pericolelor.

Sunt de acord ca scaunelul de masina este foarte util. Noi nu avem ca nu am gasit unul ieftin si bun pentru varste diferite. Dar si daca as sta cu el in spate, in caz de accident (Doamen fereste! )nu cred ca as putea sa-l feresc.

Asa ca eu zic, ca copilul poate sta singur pe bancheta din spate dar asigurat cu centura de siguranta.

Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kiara spune:

Noi am lasta fetita in scaunelul ei de pe la 6 luni, iar de pe la 1 an jumate am renuntat la scaunel si a stat cuminte pe bancheta dar legata cu centura. De pe la 2 ani jumate nu mai sta nici legata in spate, sta intre cele 2 scaune si se sprijina cu mainile de ele (asta doar prin Bucuresti, ca la drum lung ii punem centura). La semafor se ridica in picioare, iar cand se pune verde atunci se aseaza la loc pe bancheta tinandu-se de scaune.
Nu am avut probleme cu ea, dar normal, incerc sa circul cat mai prudent pentru a nu avea surprize neplacute (Doamne fereste!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Anca sta de la 2,2 ani singura in spate. Am avut cred 2 episoade de cazut in nas intre scaunele din fata la franare. Din pacate, nu am avut scaun auto de la inceput, asa ca nu ma risc sa achizitionez unul acum, sunt destul de scumpe si daca nu-l foloseste, bani aruncati. In principiu, mai am o sansa ca de la 4 ani sa-i iau inaltatorul care sa asigure pozitia normala pentru punerea centurilor de siguranta din spate.
Am dat acest raspuns ca exemplu negativ, adica pe noi ne treceti la rubrica ASA NU!!!

Vilma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

daca te referi la copilul care sta in scaunel potrivit virstei lui, iti zic de ale mele c-au stat de la o luna..ma rog, circuletz de rigoare daca ii cade jucaria, apoi cind au invatat sa tina jucarii sau mai bine sa pape ceva singure a mers mai bine; acum mergem mai rar separate, adica sint doua surioare care isi tin de urit pe bancheta din spate...si citeodata mai fac inca circ...oricum am cronometrat mai mult de 50 minute nu pot merge cu ele continuu, chiar daca sint impreuna chiar daca sint doar cite una...
despre copii care nu stau in scaune, nu stiu ce sa zic doar ca de cind am cunoscut o familie al carei baietel a murit intr-un accident iesind pur si simplu prin parbriz nu vreau sa ma gindesc la situatia asta...si zic ca un scaunel merita investitia pentru ca riscul e prea mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

Personal nu sunt de acord cu lasarea copilului singur, pe bancheta din spate a masinii cu sau fara centura si iata motivele:
- la o frana mai puternica se poate accidenta (chiar daca poarta centura caci celor mici de multe ori centura le vine cam la nivelul gatului, iar cea de pe mijlocul banchetei poate cauza probleme serioase la coloana sau stomac in cazul impacturilor puternice)
- soferul poate fi deranjat de copil sau de mama care, aflata fiind pe scaunul din fata, incearca sa-i dea copilului apa, mancare, etc.

Scaunele pentru copii, desi destul de scumpe, reprezinta o investitie facuta pentru binele copilului si linistea noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Multumesc mult de tot pentru raspunsuri!!!
Cristina si Mihnea

Mihnea(are 2 ani si doua saptamini) este un picutz mai neastimparat(iar eu o mama mai fricoasa )si imi este teama sa-l las nesupravegheat in spate.El sta cit sta cumintzel si apoi are tendinta de a se strecura printre scaunele din fata...Zilele trecute s-a si fript la bricheta de la masina.Cind vreau sa-i prind centura de siguranta zbiara ca din gura de sarpe,asa incit probabil va mai dura pina va sta nesupravegheat pe scaunul din spate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Adélie nu a mers niciodata altfel decit prinsa in scaune adaptate virstei si greutatii ei.
Acum a depasit 9kg si am cumparat un scaun grupa 1 (9-18kg) Maxi-Cosi.
Nici nu l-am incercat inca... Dar mie imi este frica sa o las singura in spate, eu ma asez linga ea mereu!
Nu demult la stiri au aratat o fetita care, fiind mai smecheruta si mai neastimparata, singura pe scaunul ei pe bancheta din spate, a reusit sa desfaca centura de securitate si portiera masinii, si astfel a cazut din masina in plina viteza pe autostrada!!! Norocul a facut ca soferul unui camion care era in spate si a vazut scena sa aibe timp sa opreasca si sa salveze fetita inainte sa o calce vreo masina!!!
Asa ca eu oricum as bloca si portierele ca sa fiu mai sigura.
Nu stiu cind o sa am curajul sa merg in fata si sa o las singura in spate, dar pot sa va zic ca o sa fiu foarte-foaaaarte atenta sa nu se intimple ceva!!! Supraveghere maxima si continua!!! Ce vroiam sa zic este ca riscuri sunt mereu...

Otilia&LaAdelita

Mergi la inceput