Singur pe bancheta din spate a masinii...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Initial creeata de palmyrah2002

Cam de cind putem lasa un copil mic,fara riscuri,singur ,pe bancheta din spate a masinii?
Am o disputa serioasa cu sotzul meu pe aceasta tema si as vrea si parerile voastre!!!

Acum am citit mai bine... si nu inteleg... Cum adica singur pe bancheta? Fara fotoliu-auto adaptat virstei lui??? Cum adica se strecoara printre scaune??? Doamne-fereste!!!!!!!!!!
Aveti mai mare grija, este extrem de periculos!!!
La o frina brusca la o viteza de 50km/h suportam un soc echivalent unei caderi de la etajul 4... (daca nu suntem atasati)

Otilia&LaAdelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

mara a stat de la inceput in scaun. initial am avut scaun-cos pana la 9 kg, dupa care am trecut la scaunul pt 9-18 kg. acum la 2,3ani stie ca masina nu pleaca daca nu sta in scaun si daca mami si tati nu si-au pus centura. si da, sta singura in spate. daca stau cu ea, fie vrea in brate fie ma trimite chiar ea in fata si-mi spune sa pun centura

mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Cristina, la varsta lui ( si de fapt pana la 12 ani) inca nu e gata sa stea fara scaunel. E absolut obligatoriu sa fie asezat in scaunel, iar faptul ca sta fara nu e decat o mare greseala. Gandeste-te ca e pentru binele lui si al vostru. Apelati la orice mijloace ca sa-l convingeti sa stea in scaun prins in centura, nu e de joaca, e exact cum spune si Otilia, ti-ar placea sa-l vezi zburand, Doamne fereste!, prin parbriz la un impact la care voi abia aveti niste zgarieturi? Lasa ingaduiala la o parte si coborati disciplina din pod ca nu e de glumit cu asa ceva!!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

Nu de mult postam si eu referitor la problmea. Daca conduce sotul meu eu stau in spate cu fetele care sunt in scaunele si cu centuri. Problema era cand plecam singura cu ele ca se ridicau in picioare si daca le prindeam mai bine urlau tare de tot pana se ridicau (Ioana mai ales). Dar am reusit sa rezolv problema. La inceput cand plecam le dau ceva sa rontaie, dupa ce se plictisesc sau se satura si simt eu asa ca dau sa urle, incep sa cant si le pun si pe ele sa cante. Functioneaza, vreau sa va spun. Daca e mai cald si mergem cu geamul un pic deschis se uita toti soferii dupa mine cum cant ca nebuna (si am si-o vocee...)
Am luat masuri de cand am plecat o data singura cu ele si Ioana nu stiu cum a reusit si s-a ridicat in picioare in scaunel si la un moment dat a trebuit sa pun o frana brusca si ea a cazut intre scaune drept in cap. Nu va zic cum urla si cum m-am speriat eu. Nu stiam cu sa ma dau mai repede jos, am oprit in mijlocul bulevardului, nu m-a mai interesat nimic, se facuse o coada in spatele meu, ma injurau si ma claxonau soferii, de numa numa. Da ce era sa fac? Bine ca n-a patit nimica, dar de atunci nu mi s-a mai intamplat. Oricum eu intentionez sa le tin in scaunele pana n-or mai incapea in ele, pentru ca sunt nazdravane rau si le vin niste idei. Si colaboreaza de acum. Oricum portierele nu le pot deschide, ca noi avem o dacie veche, de deabia pot eu sa le deschid.
In concluzie sfatul meu este ori sa-i puneti in scaunele cu centuri, ori sa stati cu ei in spate. Hai pupici!

PS cantam in special melodia aia din deer hunter (pe care au pus-o astia si la calsberg) I love you baybe, na na na na , ca nu stiu versurile.

Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Si eu stau in spate cu amandoi. Nu avem scaun de masina pt nici unul si pana mai creste cel mic, voi mai sta cred(inca vreo 3 ani?!?); abia are un an si 3 luni.
Consider foarte utile scaunele, dar uite ca nu am luat si probabil nici prea curand.
Pupici si aveti grija de puii vostri,
gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Si eu tot in spate cu el.
Iar el in scaunel.
Cind adoarme, mai trec in fatza, in timpul mersului (ati incercat? sa n-o faceti cu burta plina)
Si eu recomand scaunelul. In brate nu e niciodata in sigurantza. Si la viteze mici si frinare brusca, instinctul e sa te feresti si sa scapi copilul, sau mai rau, sa te apleci peste el...
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Scaunelul e sfant la noi...pt.ca la un posibil accident copilul poate zbura prin geam cu usurinta...asa ca plange sau nu, trebuie invatat sa stea in el. A mea sta, chiar acum i l-am schimbat cu unul mai mare, caci in cel mic nu mai incapea.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Nu pot sa cred ce citesc! In Romania se pare ca scaunul de masina e o chestie coniderata folositoare dar nu neaparat necesara. E OBLIGATORIU de la iesirea din maternitate sa fie copilul asigurat in scaun special:Si asta pana la 11-12 ani. Nu m-as ieftini la asa ceva in ruptul capului. Mai bine imi rup de la gura si cumpar un scaun second-hand decat sa las copilul sa stea acolo de capul lui. Nici cu mine langa el nu e in siguranta, darmite singur...In Germania e super-obligatoriu, nu se concepe altfel. De fapt si in Romania e obligatoriu,dar politistii nostri cauta alte oase de ros la TIR-uri si masini straine in loc sa amendeze ca lumea.

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitzi spune:

Fetita mea merge acum fara scaunel desi nu ar trebui. Dar merge singura in spate si poarta intotdeauna centura de siguranta. Vara asta nu a mers acasa la bunici pentru ca..(nu a fost singurul motiv) tatal meu o lasa sa stea in fata, fara centura, ce sa mai vorbim de scaunel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

Fetelor gilmea mea sta in scaunel de mica de cind avea citeva saptamini ! Scaunul este in fata linga mine legat cu centuri si astfel eu o am sub observatie ! Circul cu masina zilnic cite doua-trei ore si ma simt minunat ca cea mica ma poate vedea si urmari!

http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput