Permis conducere ptr Japan

Permis conducere ptr Japan | Autor: remy

Link direct la acest mesaj

As avea si eu o intrebare pentru fetele din Japonia.Voi ce fel de permis aveti,de puteti circula cu masina aici?Cei din Rom. spun ca permisul international nu e valabil aici.Cica trebuie permis dat de cei de aici si daca da cum se procedeaza caci nu stiu?Eu am deja permis romanesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

Nu stau in Japonia dar si eu am avut aceeasi problema ptr ca in cipru ca si in japonia volanu este pe partea dreapta din cauza asta nu sunt valabile permisele internationale.Eu a trebuit sa mai fac scoala o data dar fara examen,cred ca si in japonia e la fel.

anita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana Claudia spune:

Remy ,Permisul International eliberat in Romania este valabil aici (insotit de cel romanesc) pentru 365zile din momentul intrarii in Japonia dupa care trebuie sa treci la cel japonez : http://www.jaf.or.jp/e/switch.htm
De la 1Iunie 2002 ,daca esti plecat din Japonia pentru mai mult de 3luni ,in momentul in care te intorci poti sa folosesti din nou IDP (International Driver Permit) pentru un an ,daca iti mai e valabil.Din Romania ,IDP se poate elibera si pe 2ani .
Ca rezident ,recomandarea e sa treci la al lor.
Succes.

Dana C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Remy,eu am condus 1an de zile cu carnetul internatzional ,apoi dupa 1an am dat la carnet aici in Japonia si din fericire l-am luat .Sa stii ca nu e greu insa trebuie sa ai 3 luni conduse in tzara si dovada pe pasaport ca ai stat 3 luni nu trebuie sa fie neaparat 3 luni impreuna pot fi si cate 1 luna sau 2 luni important este sa fie in total 3 luni.Vei da un test de 10 intrebari in orice limba vrei(fara lb. romana) tu apoi examenul de condus .Si carnetul romanesc de conducere va trebui tradus la JAF.Toate astea se fac in prefectura de care apartzii.

Multa bafta si daca ai ceva nelamuriri da-mi un PM au scrie aici.

Eryka & sufletzelul din burtica ---„

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Permisul internatzional de conducere,este valabil shi in Japonia pina cind devii rezident aici.Cred ca depinde shi de la zona la zona.Eu,conduc din 2000 cu acest permis internatzional shi nu am nici un fel de probleme,atita timp cit am viza temporara pe 3 ani.Cit despre permisul internatzional eliberat pe 2 ani,acela NU se accepta in nici o alta tzara,de aceea a shi fost scos.Eu mi-am reinoit permisul internatzional anul acesta,in Aprilie shi mamei i s-a spus ca nu se mai elibereaza cele pe 2 ani,datorita faptului ca nu sint conform conventziei de la Geneva.
Despre permisul japonez,m-am interesat caci va trebui sa-l iau shi pe acesta shi va trebui sa sustzin examen oral=100 intrebari in limba japoneza(ceea ce ma face sa amin)shi proba traseu+poligon.
Asta este ceea ce mi s-a raspuns mie de la Politzia Rutiera japoneza.

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

EDDY 100 intrebari????Eu am dat la carnet si am dat cu 10 intrebri in engleza nu a fost obligatoriu japonza,Cand ai aflat asta???Se poate sa se fi skimbat pana la urma??Auzi-sem ca din septembrie se skimba regulile cu carnetul japonez,oare kiar sau skimbat??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Dragele mele,
Valabilitatea carnetului international este de 1 an de la data primei intrari in Japonia, indiferent de tipul vizei si daca nu exista se poate obtine un permis temporar japonez, de asta nu sunt sigura cum, ca eu am condus cu cel international pana l-am obtinut pe cel japonez. Daca se intampla un accident si aceste conditii nu sunt indeplinite, asigurarea se spala pe maini, basca se mai plateste si o amenda de nu stiu cate sute de mii de yeni...Regulile s-au schimbat acum un an aproximativ.
Ai scapat pana acum pentru ca nu toti politistii de pe strada cunosc asta si ei se bazeaza pe corectitudinea soferilor. In schimb la un accident se verifica totul.
La examen, e asa cum s-a spus mai sus 10 intrebari teoretice si proba practica poligon, daca ai carnet si ai condus in tara de origine cel putin 3 luni (condus sau nu, da stat acolo conform pasaportului chiar si pe bucatele). La depunerea actelor sunt necesare si pasapoartele vechi anulate (da la mine le-am spus ca cele vechi nu le mai am) pentru ca verifica daca nu ai avut accidente in trecut. (cel putin asa mi-au motivat mie acea cerinta). Carnetul romanesc de conducere se traduce la JAF, cel international nu conteaza. Testul teoretic e simplu de tot... gen e corect sau gresit, fara intrebari capcana. Testul practic, eu l-am dat de 5 ori pana l-am luat, dar o data cu mine a luat un ins la a 35-a incercare (treizeci si cinci) iar media declarata de ofiterii de acolo era de 15 incercari pentru straini ! Testul teoretic odata trecut e valabil pana la sfarsitul anului.
Carnetul japonez se elibereaza pe loc in ziua in care se trece si proba practica si e valabil 3 ani pt inceput, apoi urmatorul va fi valabil 5 ani daca nu sunt accidente, apoi 7 ... etc
Cam astea ar fi datele problemei.
Otilia
Sper sa va fie de ajutor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remy spune:

Multumesc mult ptr raspunsuri.Cam cit ar costa aici toate? Eu am permis de 4 ani

Mergi la inceput

E cam pana in 4000\ cred ca primul test cand te duci iar apoi e cam 2000\testul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Daca bine retin vreo 5.000 prima data, apoi in jur de 2.500 la testul practic si atentie daca iei testul sa ai o rezerva la tine ca mai ai de platit carnetul parca sub 5.000 yeni...
Bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Eu am dat de carnet acum cand am fost in Ro,in ideea ca va fi valabil(carnetul) si aici.Am picat la oras oricum si din lipsa de timp n-am mai putut reda examenul.Oricum am invatat sa conduc si am descoperit ca-mi si place si deci e un lucru bun.
Deci m-am hotarat sa-l dau aici ca sa evit complicatiile.Pot sa-l dau aici nu?Chiar daca nu am carnet in Ro nu?
Scoala aicie cam scumpa,in jur de 300000yeni.Taxele pe care le-ati pus voi aici sunt doar pentru examen.Oare nu pot doar sa dau doar examenul daca tot am invatat sa conduc?

Mergi la inceput