Permis conducere ptr Japan

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns remy spune:

Multumesc mult.Am sa il pun pe al meu sot sa dea tel.sa vedem unde pot da ex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Draga Aliada,
Cred ca ceea ce ti s-a spus e corect. Daca nu ai carnet trebuie sa faci scoala, si e minim 40 de ore de practic (aprox 5.000 yeni /ora) plus partea teoretica care se plateste si ea...
Nu stiu daca nu cumva trebuie sa dai examenul teoretic in japoneza, da cred ca se poate si in engleza. Unele scoli au si examinare pentru obtinerea directa a carnetului, da n-am idee daca tu ca cetatean strain nu trebuie sa dai examen la un centru...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Multumesc pentru raspuns Lia,o sa incerc sa ma interesez direct la vreo scoala de aici.Abia am ajuns acasa din Ro si sunt cam confuza in legatura cu problema asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Lia-S,mai am shi eu o intrebare:cine tzi-a spus de valabilitatea permiselor de conducere japoneze(primul=3 ani,al doilea=5 ani,apoi 7...etc)?Sotzul meu,japonez fiind,a skimbat in 22 de ani de condus,7 permise,abia anul acesta primind primul permis valabil 5 ani.Este shofer profesionist,conduce absolut orice inafara de TIR shi mentzionez ca nu a avut nici un accident,iar puncte scazute numai 2 in totzi aceshti ani.Cum este posibil ca permisele pentru straini sa aiba o valabilitate mai mare ca permisele localnicilor
Referitor la faptul ca am scapat datorita politzishtilor ce nu cunosc aceste noi reguli,iar nu este asha,caci ieri am mers din nou la sediul politziei din Kitami,le-a spus sotzul povestea,le-a aratat permisele mele shi le-a spus ce am aflat de la alte cunoshtintze ce locuiesc in Japonia dar nu in Hokkaido(adica de la voi).Nenea de la office a kemat un altul iar acesta a telefonat la Tokyo pentru mai multe amanunte shi a primit acelashi raspuns ca acum 2 ani:pot conduce cu acest permis internatzional pina devin rezident shi imi skimb shi adresa in pashaport sau pina obtzin permisul japonez,pentru care pot sustzine examenul indiferent de faptul ca sint sau nu rezident in Japonia.
Eu totushi cred ca depinde de la o zona la alta shi de aceea cel mai indicat este sa ne interesam fiecare la politzia de care apartzinem.

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Sincera sa fiu ce am spus este informatie obtinuta de la sursa cat se poate de autorizata sa elibereze permise de conducere - Driving Licence Center Hiroshima, la care pot adauga si informatiile facute publice la Universitatea Hiroshima, sectia pentru studenti straini. Dar e drept aceste informatii sunt din vara anului 2002. De atunci nu cred ca s-au schimbat legile. Anuntul de la facultate este reinnoit si la locul lui. Studentii straini nu au rezidenta in pasaport ! In plus in revista facultatii mai sunt cateva informatii legate de conducerea unei masini in Japonia (permis temporar nu stiu cum...pentru un an)
Pentru permis de conducere profesionist probabil e altfel... probabil pentru ca se face vizita medicala de fiecare data la obtinerea unui nou permis!
Sotul meu n-a avut nici un punct in toti anii de cand conduce, iar permisul lui anterior a fost valabil 7 ani, cel de acuma 7 ani - eu cel putin asa am inteles ! Dupa cate am priceput eu un punct scazut duce la valabilitatea de 3 ani a urmatorului carnet...
Legea e aceeasi pentru toata Japonia, nu cred ca depinde de la o prefectura la alta...

Mergi la inceput

Imi cer scuze daca cumva am gresit si legile or fi diferite in Hiroshima fata de Hokkaido, sau daca am inteles eu gresit.
Dar, daca am inteles eu gresit, la fel ca mine au inteles gresit si cei de la Universitatea Hiroshima si cei de la Drivers Licence Center Hiroshima, si cei de la scolile de soferi de pe aici.

Mergi la inceput

Prima data dupa ce am citit anuntul de la facultate am fost la politie sa intrebam cu pasaportul si carnetul international. Au spus ca ei nu stiu sigur, ca s-ar fi schimbat ceva. Ne-au trimis la scolile de soferi sau la Drivers Licence Center si de peste tot informatia primita a fost aceeasi: cu pasaportul si carnetul international de conducere, si cel romanesc de asemenea. Despre valabilitate o sa-l mai intreb o data pe sotul meu diseara, dar el are carnet de conducere neprofesionist oricum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Lia-S(specific S pentru ca mai este shi Lia cu Iepu'),nu este nevoie de scuze.Intentzia mea nu este de a te contrazice dar totushi NU intzeleg unde este gresheala!?Daca totushi nu ar fi posibil sa conduc cu acest permis internatzional,cred ca ar trebui sa mi se spuna shi mie.Iar daca legea este,asha cum ar trebui,la fel in toata Japonia,de ce ieri,ni s-a spus ca nu este nici un fel de problema?
Nu mai intzeleg nimik dar am sa conduc linishtita shi in continuare cu acest permis internatzional shi daca am ghinionul sa dau peste un politzist care sa-mi spuna ca sint in afara legii,pai sa vezi atunci ce o sa-nvetze cei de la Politzia din Kitami,legislatzia privind drepturile strainilor de a conduce in Japan.
Sotzul meu a avut cele 2 puncte scazute,in primii ani de conducere;deh,ale tineretzii valuri...viteza maxima,muzica sa-tzi plece creierii din loc,mashina super galagioasa,etc dar totushi asta nu explica valabilitatea carnetului pe numai 3 ani shi nici faptul ca-i shofer profesionist(meseria i-o cere)nu are legatura,caci shi cumnata-mea care conduce de 20 de ani,are la fel ca shi sotzul meu permis pe numai 3 ani shi nu este shofer profesionist,la fel shi sotzul ei shi inca altzi doi prieteni de-ai sotzului meu,pe care i-am intrebat eu astazi.Parca am inebunit:intreb pe totzi apropiatzii de valabilitatea permiselor lor de conducere,de parca asta ar conta prea mult.Dar cum am spus shi mai sus,kiar vreau sa shtiu care-i legea pentru totzi strainii in Japonia.
Ramine sa o mai ashtept shi pe Lia sa revina din Romania,sa o mai intreb odata shi pe ea,cu toate ca-mi amintesc de o discutzie avuta cu ea,pe chat,pe aceasta tema,cind imi spunea ca shi ea conduce de cind este in Japonia cu permisul internatzional.Intentziona shi ea sa-l ia pe cel japonez,caci se saturase sa cotizeze anual la ACR.

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Iata un link care te va lamuri, dar util si pentru altii.
Imi pare rau daca cei de acolo te-au informat altfel.
Eu am mers intotdeauna sa intreb direct la sursa cand raspunsul a fost "evaziv" sau contrazicea ceea ce stiam eu din alte surse.
http://www.jetsetjapan.com/infozone-trans-lice.shtml

Mergi la inceput

Si inca un link pentru cei ce doresc sa-si ia carnet de conducere japonez avand unul valabil din Romania.
http://www.jaf.or.jp/e/switch.htm

Mergi la inceput