tot felul de chiftelutze...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de iuli2you

Reteta mea de piftele e urmatoarea:
500g carne tocata
1-2 cepe taiate marunt
1 morcov dat pe razatoare
putin patrunjel
1-2 oua
sare,piper,usturoi dupa gust
4-5 felii de paine inmuiate in apa sau lapte
faina
se amesteca toate intr-un bol, se prajesc in ulei incins si

Pofta buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Chiftelute din piept de pui

1 piept mare de pui dezosat si tocat marunt cu cutitul (nu la masina)
1 cartof mare crud, ras si stors
o legatura mare de marar proaspat, tocat marunt
3 oua
o jumatate lingurita (rasa) cu piper (alb+negru)
o jumatate lingurita sare
1 ceapa mare rasa f. marunt
3- 4 catei de usturoi facuti pasta
1 felie groasa de franzela trecuta sub apa rece, stoarsa si maruntita
~ 1 cana cu pesmet fin pt. tavalit inainte de prajire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Chiftele din conopida

Se fierbe o conopida cu apa,putin lapte si sare(laptele o pastreaza alba)
Apoi se zdrobeste si se amesteca cu o ceapa mare taiata marunt si calita,piper,sare,delikat,2 oua crude,o felie de paine inmuiata in lapte si stoarsa,marar tocat(daca compozitia iese prea moale se poate adauga putin pesmet)
Se fac chiftele care se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins,la foc potrivit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Cloe

Chiftelute de cartofi

Ingredinte:500 g cartofi, 2 linguri faina, 1 ou, sare, piper (facultativ), 2 linguri unt sau ulei

Mod de preparare: Se curata cartofii, se fierb, se scurg bine in strecuratoare si se dau prin presa de cartofi sau prin sita. Se pun intr-un castron, se adauga faina (1/2 lingura), sarea, piperul, oul batut si se framinta bine. Din coca obtinuta se formeaza chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in unt sau ulei.


PS: Eu nu am incercat reteta inca, o am de pe forum de undeva, dar cred ca sunt bune. Sper sa-i placa sotului tau. Dar ai grija: e mai mult de lucru decat la piure sau cartofi prajiti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Candy

Chiftea la tava:
Exact "aluatul" pentru chiftele (carne tocata amestec pun eu, paine muiata, verdeata, oua, faina - stiti voi) + 2 morcovi rasi si incorporati, in loc sa fac bilute, pun toata chestia intr-o tava normala unsa cu grasime, exact ca drobul, deasupra pensulez cu ou batut. Se poate face si in tava de chec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena d spune:

Dragele mele,
dupa citirea retetelor voastre, f. bune si variate, am aflat ca toate compozitiile enumerate mai sus se prajesc in ulei.
eu, dupa o "sedinta" de prajit chiftele cu carne, cel putin.2 kg carne, imi trece pofta de a face asa ceva ptr. vreo 6 luni, iar sotul a promis ca merge la restaurant ptr. chiftele, daca nu-i fac acasa, mai des.
si am vizionat la TV o reteta de chiftele din carne, facute la cuptor.

CHIFTELE LA TAVA

carne macra: vita si porc, cantitati egale (sau alte proportii alese), tocata la robot, in bucati potrivite, destul de mari.
slanina de porc: cea de pe spinarea porcului, nu de pe burta, tocata in bucatele la marimea unui bob de mazare, sa nu fie pasta, in proportie de 1/3 la catitatea de carne macra.
verdeturile agreate: patrunjel, marar, in catitatile dorite
usturoi, sare, piper, enibahar, cimbru: cit poftiti si dupa gust, ideal la dozarea sarii = 1 lingurita la 500 gr. amestec carne +slanina, plus alte condimente dorite.
ceapa tocata fin: uscata sau verde, optional, cine suporta si daca place, dar e f. gustoasa coapta in compozitie.

NU SE ADAUGA oua, paine inmuiata in lapte sau apa, faina. nu sunt necesare, carnea se leaga perfect numai cu verdeturi si condimente.
Se modeleaza chiftele mari, la un diametru de 10 cm si o grosime de 2 cm, fara a le subtia la margini. arata cam la fel cu hamburgherii congelati din comert.
Se aseaza in tava de cuptor sau orice tava, NU SE UNGE tava cu nimic, NU SE UNG chiftelele, se inghesuite una in alta bine, vor scadea si se vor spatia suficient.
Se incalzeste cuptorul bine inainte, se lasa la foc potrivit spre tare primul sfert de ora, la mijlocul sau in partea de sus a cuptorului, cind va grabiti. apoi se coc la foc potrivit, dupa cum stiti ca se face o friptura la cuptor. chiftelele prind o crusta rapid, nu prea lasa zeama in tava. atentie ! se lipesc usor de tava la inceput, dupa evaporarea sucului de la carne, dar se dezlipesc f. usor. eu le tin o jumatate de ora pe o parte, le vad rumenite, apoi le intorc si le mai tin 20 minute. NU SE ADAUGA apa in timpul coacerii, chiar daca se vad resturi arse si putina grasime in tava. la final, vor arata exact ca acele chiftele prajite in ulei, rumenite.

Din vasta mea experienta cu retetele de cirnati si chiftele, am observat ca, daca toc marunt carnea si slanina - se pierde din fragezime si suculenta, asa ca tocatura o fac la marime mai mare.
nu folosesc carne grasa de porc sau slanina de pe burta, ptr. ca se topeste si chiftelele sau cirnatii vor fi uscati si tari.
oricum, la chiftele mai mult dureaza pregatirea compozitiei, nu se imbiba cu grasimea din tava in timpul coacerii pe motiv ca nu prea exista asa ceva, am scapat de mirosul de ulei si paza la aragaz, si cred ca este important ptr. noi sa le mincam fripte si nu cu ulei prajit.
am popularizat reteta la prieteni, incercati si veti fi f. incintate de rezultate, si treptat veti capata experienta la frigerea tocaturii la cuptor. nu am incercat cu alte ingrediente legumicole, dar imi fac curaj si cu astea.
succes si pofta buna
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

chiftelute din stavrid

-cantitate bruta pt 10 portii -1 portie de produs finit 40g

-stavrid cu cap 700g
-slanina 100g
-ceapa 200g
-faina 150g
-paine 150g
-oua 75g
-ulei 100g
-patrunjel verde 25g
-piper macinat 2g
-sare 20g

-pestele se fileteaza si se taie in bucati mici
oasele rezultate din procesul de filetare se fierb intr-un litru de apa rece cu sare obtinindu-se supa de oase de peste care se strecoara si se raceste
-painea alba se inmoaie in 300g supa de oase de peste
-slanina se taie in bucati
-ceapa se taie felii
-patrunjelul se taie marunt

-ceapa se inabusa in 25g ulei cu 100g supa de oase de peste
-pestele, slanina, ceapa inabusita se toaca cu masina de 2 ori
-pasta obtinuta se amesteca cu painea inmuiata, oua, sare, piper si patrunjel verde pana se obtine o compozitie omogena
-se formeaza chiftele care se trec prin faina si se prajesc in ulei incins

-preparatul se serveste rece sau cald cu diferite garnituri

pofta buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

ce mai faceti fetele? nu am mai intrat de mult pe aici, diferite probleme, ins am intrat acum si am copiat TOATE retetele voastre de chiftelute care sunt super bune..abea astept sa le gatesc si eu... mai asteptma sugestii si intre timp sper sa gasesc si eu ceva nou.

anne-marry 13sapt DPN 21 Dec.
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513


NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput