tot felul de chiftelutze...
buna fetelor!
ey de cate ori scriu pe acest subiect ...bucatarie...si mai ales cand copiez retetle.imi lasa gura apa...
haideti sa va scriu si eu niste rete de chiftelutze.
dar nu va zic cu cantitati pentru ca eu de obicei le gatesc dupa gust si pun cat si ce stiu ca place familiei.
deic.........
CHIFTELUTE DE LEGUME:morcoviori, cartofi, telina, ardei, ceapa si ceea ce mai doriti, se fierb si se scurg bine, dupa care se dau pe arazatoarea mica sau se piseaza dar sunt maia buine rase si se amesteca cu ou si cascaval ceva mai multisor ca sa le prinda bine. sunt delicioase.
CHIFTELUTZE DIN SOIA:se fierbe soia granulata in apa cu ceva mai mult delikat si se continua conform instructiunilor de pe pachet. dupa ce s-a scurs bine-bine, se amesteca cu ou, condimente, si tot ceea ce considerati ca ati pune in chiftelute in mod normal (verdeata, un cartofior ras si cu un morv, pe razatoarea mica...) si se fac mingiitze mici su mai mari si plate cu mana si se prajesc dupa ce s-au dat prin faina in ulei.merg prajite si in untura dar mai bine le consumati pe loc. la fel se procedeaza si cu cele amintite anterior.
alt fel de chiftelutze...
CHIFTELUTZE CU CARTOFI SI CASCAVAL:se rad cartofii curatati pe razatoare mare si se candimenteaza si se amesteca cu ou si acscaval ras. se iau cu o lingura si se pun in ulei, fara a se mai da prin faina. nu este obligatoriu, puteti sa le si dati dar riscati sa se imprastie in mana, in tuciul cu ulei se vor "prinde" imediat. se pot servi calcute cu iaurt mai dulcisor sau cu smantana. sunt.iami-iami!!!
sper sa va placa. dac imi mai aimntesc si alte retete va mai scriu si maine.
astept insa si de la voi. ce mai stiti sa gatiti din sortimentul chiftelutze? alte sfaturi, pareri?
pupici dulci...
anne-marry
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
Raspunsuri
Marianar spune:
CHIFTELE DIN DOVLECEI CU SOS DE MARAR
Ingrediente:
3 dovlecei mari
300g telemea de vaca
1 ou
2-3 linguri pesmet
2 fire ceapa verde
4-5 catei de usturoi
2 legaturi de marar
1 pahar iaurt
ulei, sare, piper
frunze de salata verde pt. decor
Mod de preparare:
Dovleceii se dau pe razatoare. Peste ei se adauga telemeaua rasa, pesmetul, oul, 2-3 catei de usturoi pisati, ceapa tocata marunt, si mararul. Se omogenizeaza. Chiftelele se prajesc in ulei incins. Separat freci iaurtul cu 2 catei de usturoi si adaugi o legatura de marar tocat.
Chiftelele se servesc calde cu sosul de marar.
Pofta buna!
madelaine spune:
Chiftelute din ton
Ingrediente :
2 cutii de ton scurse de apa sau ulei
4 fire de ceapa verde tocate marunt
o ceapa uscata taiata marunt si calita usor
patrunjel tocat si marar tocat cam cite o lingura din fiecare
2 oua
piper si sare
faina
se farima cu furculita tonul si se amesteca cu ceapa verede, ceapa calita usor, patrunjel, marar, ouale , sarea, piperul si se fac ca niste chiftelute mai plate se dau prin faina si se prajesc in ulei. Sint f.gustoase .
Se servesc cu salata si eventual cu piure de cartofi, sau cartofi natur.
Madelaine si cei trei muschetari
alba spune:
Eu fac chiftelutele,dupa ce sunt gata,pun deasupra o felie de brinza mozarella si o felie rotunda de rosie, pe care le fixez cu o scobitoare si le dau la foc potrivit, 15 minute la cuptor.
***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78
Marianar spune:
Aici gasiti o reteta de chiftele de pui cu masline:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13550
Marianar spune:
GARNITURA PT. CHIFTELE
initial postat de:
acina
orez cu legume
Milia
Poti incerca sa faci cartofii altfel. Cartofi unguresti: cartofii fierti separat se piseaza cu furculita (sau cu dispozitivul special cu care faci si piureul). Se caleste o ceapa si se adauga boia dulce, se adauga cartofii maruntiti si se mai calesc un pic impreuna, amestecand cu grija sa nu se arda. Seamana la gust cu fasolea batuta. Sau poti servi chiftelutele chiar cu fasole batuta. Se potriveste foarte bine, depinde de gust.
Fetelor, si eu fac chiftelutele cu sos cam tot asa. Pentru asta fac special chiftelute mici, mici, fara usturoi.
- Sos 1: putin ulei, suc de rosii, 2-3 linguri de faina, 1 lingurita zahar, sare, foi de dafin, boabe de piper, o lingurita de otet (personal nu sunt adepta otetului, dar la acest sos, otetul este absolut necesar, dupa parerea mea);
- Sos 2: ceapa calita in putin ulei, faina, apa, smantana, sare, marar tocat marunt.
anemona
cu fasole batuta
Camelia
Si eu am o reteta de cartofi unguresti, insa putin diferita.Cartofii ii fierb in coaja, apoi ii curat si ii dau prin razatoarea cu gauri mari.Mai departe e la fel ca reteta Miliei, adica se amesteca cu ceapa calita si boia.Sunt foarte foarte, foarte gustosi.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Marianar
Eu cand fac chiftele le fac sos: ulei, 2-3 linguri de faina, suc de rosii, delikat, piper, 2 foi de dafin si apa. Cateodata adaug si ciuperci taiate felii.
Moka
Si eu fac un sos alb de marar: ulei, faina, lapte, apa si muuul marar proaspat.
Moka si Mokutza (3 luni)
Katy
Eu la sosul pentru chiftele pun intotdeauna tarhon.Ii da un gust deosebit.
Katy
Marianar spune:
initial postat de louisea
iata o reteta de post...
300 g ciuperci
4-5 cartofi fierti
4-5 morcovi rasi
1 fir praz
patrunjel, marar
2 linguri faina
-legumele se toaca marunt in robot
-se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei
Marianar spune:
initial postat de lulu77
Sper sa iti placa reteta mea de chiftelute de legume:
cartofi
morcov
radacina de patrunjel
mazare
ceapa
verdeata tocata( ce iti place marar sau patrunjel)
ulei sau unt
sare
oua
usturoi(optional)
Dupa ce sau fiert bine legumele ,s-au racit,le dai prin razatoarea mica ,le amesteci cu sare ,piper (daca vrei) ,usturoiul pisat oul ,verdeata tocata,apoi le dai prin faina si le prajesti in ulei ,sau unt.
In ultimul timp eu sunt la cura de slabire si nu mai pun mazare si cartofi ,si am inlocuit cartofii cu telina,si nu le mai dau prin faina,merg si asa.
sunt extraordinar de bune ,si reci sunt extraordinare.
POFTA BUNA!
ALINA
Babee
daca le fac de post..se pot praji fara sa le leg cu ou???merge doar cu pesmet??
'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi, mamica cu burtica:)
Idora spune:
Chiftea uriasa
400 g carne tocata, 1 ceapa, 1 ou, 2 linguri pesmet, sare, piper, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 3 linguri ulei, 1 catel de usturoi, 2 felii de costita, 1/2 legatura patrunjel
Carnea tocata,ceapa tocata, oul si pesmetul se amesteca cu sare si piper.Ardeii se taie cubulete si se prajesc cca 5 min. intr-o lingura de ulei.Se adauga usturoiul zdrobit si se prajeste putin, se sareaza si se pipereaza.
Jumatate din ardei se pastreaza pentru prepararea sosului, celalata jumatate pentru chiftea.
Din carnea tocata se fac doua "placinte" plate cu diametrul de 16 cm.Una din ele se acopera cu un strat de ardei prajit si frunze de patrunjel, deasupra se aseaza cealalta si se formeaza o chiftea mare.Se prajeste in restul de ulei cate 7 minute pe fiecare parte, la foc mic.Ardeii ramasi se maruntesc in mixér si se servesc ca sos impreuna cu chifteaua uriasa.
Gabbriela spune:
Iacata ca shi chiftele era deja postat, sorry pt inconvenientze.
Gabbriela & Julian
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/gabbriela_h/my_photos
Marianar spune:
initial postat de Idora
Chiftele
Mie imi ies bune.Eu asa le fac:cam la 500 g carne tocata, pun 1 ceapa mare taiata marunt pe care o calesc putin in ulei inainte de a o amesteca cu carnea, 1 cartof mare sau 2 mijlocii dati pe razatoare sau 2 felii de paine muiate in apa si apoi stoarse,1 ou,2 catei de usturoi (doar daca iti place),sare, piper, marar (daca-ti place)sau frunze de patrunjel.Totul se amesteca apoi se formeaza chiftelele care se dau prin faina si se pun la prajit in tigaia cu ulei.
Pofta buna si sper sa-ti placa!!