Diaree trenanta bb de 3 luni

Diaree trenanta bb de 3 luni | Autor: gio

Link direct la acest mesaj

Sunt mama unei fetite de 3 luni care de 6 sapt are diaree si indiferent ce tratament face, o data pe sapt cel putin are macar un scaun lichid, cu mucus...Initial a avut infectie cu E coli, am tratat-o la spital (colistin, ampicilina, gentamicina, ciprofloxacin), am mancat la mucilagiu,orez si lapte dietetic cat pt o gradinita de copii. Acum bem doar Nan fara lactoza, san deloc (pt ca dr a avut sublima idee ca poate e de la mine - sac, n-o mai alaptez si ea tot are diaree). la coprocultura nu-i mai iese nimic... Credeti-ma, cand o tin in brate si o vad ca se incordeaza si bum ... iar imi face bucuria imi vine sa ma urc pe pereti. Sunt disperata! Mi-e frica sa nu aiba repercursiuni chestia asta pe termen lung. Daca v-ati confuntat cu asa ceva sau inca va confruntati(ceea ce nu dresc nimanui)va rog dati-mi sfaturi - la ce dr s-a rezolvat pb (noi am fost la 3 pana acum...), cu ce regim...tot ce ne-ar putea fi de folos.
Bb Taisia si mamica obsedata de diaree...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns talexia spune:

Noi am avut problema asta. Din nefericire, cauzele pot fi multiple. Primul lucru pe care tin sa ti-l spun, daca am inteles eu bine ca un medic ti-a interzis sa alaptezi pe baza banuielii lui ca laptele tau ar avea ceva, este ca... . Poate n-am inteles eu bine, dar daca e asa cum am inteles, ala nu-i medic, ala-i criminal de drept comun. Uita-l definitiv! Stiu ce inseamna sa auzi ca face kk si... iar e diaree. Tutusi: are febra? stagneaza in greutate? are colici abdominale? Ca daca nu, n-ar fi asa grav. Mucilagiul de orez nu prea ne-a ajutat nici noua. Noi am incercat cu niste tratamente cu plante si homeopatice, initial cu rezultate spectaculoase, apoi cu recadere, apoi am continuat cu ceai de menta, ceai anticolici si calciu carbonic. S-a redus usor, usor numarul de scaune (apoase, altminteri). Decisiva, a fost, introducerea supei de morcovi. Insa, la voi, dupa antibioticele puternice pe care le-ati luat, este posibil sa fie vorba si de o distrugere a florei intestinale. Enterolactil era un medicament romanesc 100% natural care din cate stiu era f. bun, dar nu se mai fabrica. Pentru acelasi lucru exista un medicament frantuzesc, Ecoflorina. A scris cineva pe site despre el. Reteta cu ceaiul de foi de ceapa (cred ca e scrisa la Tratamente neconventionale) ai incercat-o?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Buna!
Si eu am fost obsi de diareea piticului. Scaune diareice, spumante si cu mucus. I-am dat si Smecta si furazolidon (la sfatul med) pana cand o matusa mi-a spus ca atata tipm cat il alaptez, tot asa o sa fie. Intr-adevar asa a fost. Doar cat ii dadeam medicamente era ok, apoi toata tarasenia (diareea) revenea. Mergeam saptamanal la control cu el si am inebunit-o pe doctorita de fam, ca de fiecare data imi zicea "copilul nu e deschidratat, creste in grutate, nu e apatic, deci nu ai de ce sa-ti faci probl". Dupa ce i-am dat laptic praf (de la 3 luni jumate), unpic unpic a fost mai bine, dar desigur ca nu lipsea mucilagiul de orez si morcoveii fierti din alimentatia zilnica, si nici banana (toate astea "strang" unpic burtica). Cred ca doar pe la 6 luni am scapat de diaree. Cum ti-am spus, bebeu crestea ok, nu era deschidratat, doar diareea ma supara tare pe mine.
Fetita are stare generala buna? Cume cu greutatea si cu deshidratarea?
Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Iar sunt eu,
Doamne, vorba tAlexiei, uita-l pe medicul care ti-a spus sa nu-ti mai alaptezi fetita. Ati facut teste si are fetita intoleranta la lapticul tau? Daca nu, alapteaz-o ca-i dai tot ce-i mai bun pe lume pt ea. Ai grija si ce mananci, nu prea prajeli, condimente, sucuri acidulate, ... Nu stiu daca e bine ca ti-a dat tratament cu antibiotice (cel putin aici in Olanda am vazut ca se feresc ca de dracu de antibiotice, nu se dau la copii decat in ultimul caz) ca doar e bebe mic, dar ma rog, nu-s eu prea avizata sa-mi dau cu parerea. Incearca tot felul de retete "naturiste". Nu mai stiu cum ii pregateam supica de morcovi, dar o sa o intreb pe maica-mea si daca-si aminteste o sa-ti scriu. Pt colici si ca sa se linisteasca la burtica eu ii preagteam ceai de chimen cu ceapa (300 ml apa + 1 lingurita chimen + o ceapa mica-medie) si dupa 10 min dupa ce bea unpic sa vezi ce cacacel facea si se linistea bebeu. (scaunele lui erau si verzi ...)
Sa aveti grija de voi, pa pa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Multumesc mult pt raspunsuri. Da, bb creste destul de bine in greutate. Adica scade putin cand are diaree si dupa recupereaza. Banuiesc ca e vorba si de distrugerea florei intestinale. Aceiasi dr care mi-a dat lapte fara lactoza (si fara san) mi-a zis sa-i dau Enterol (pe care de-abia l-am gasit) care are lactoza!!!! Dr astia stiu de capul lor? Tocmai am facut o programare la dr Munteanu la Centrul Medical Unirea si cred ca o sa-i mai dau supa de morcovi (stiu cum se face). Voi le dadeati in loc de masa sau in completare?
Sanatate multa la bbi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns talexia spune:

quote:
Originally posted by gio

cred ca o sa-i mai dau supa de morcovi (stiu cum se face). Voi le dadeati in loc de masa sau in completare?



In cazuri grave, ceea ce se pare ca nu-i cazul tau, se inlocuieste masa. Se poate da inclusiv supa+morcov pasat trecut prin strecuratoare. Altminteri, inainte de masa, o portie masurata: 20, 30, 50 ml, in functie de cat stii ca poate manca, pentru a nu ramane in tzitzi ceva (sau, ma rog, nu prea mult), ca e pacat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Buna!
Eu stiu ca ii dadeam unpic la inceputul mei, apoi continuam cu laptic. Dar pt ca al meu bebe voma mult, am ajuns sa-i dau doar supica de morcovi (ii placea mai mult decat mucilagiul). Si mie mi-au zis sa-i dau lapte fara lactoza, mi-a zis chiar sa nu-i dau deloc lapte cateva zile. Zis si facut, dar dupa o zi jumate m-am gandit "cum Dumnezeu sa nu-i dau laptic ca doar asta e cea mai buna mancarica pt el, cum se satura cu morcovei?" si am inceput sa-i dau putin cate putin laptic din nou (30 ml la prima masa, apoi 50 si tot asa...) Nu prea stiu ce sa-ti spun sa faci, dar nu uita de instinctul matern, ca doar nu i-ai face pt nimic rau in lume ingerasei nu? asa ca ai incredere in tine (stiu ca in vremea aia eu eram tare disperata). Vezi ca un medic iti zice intr-un fel, iar altul in altfel, mai ia in calcul si ce simti tu.
Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Aveti dreptate cu instinctul matern. Azi am fost la un dr care mi-a spus sa-i dau lui bb (care are aproape 3 luni !!!) 2 mese de lapte, in rest mar copt, banane, branza de vaci, supa de morcov cu carne!!! Mentionez ca bb nu a trecut la diversificare si ma intreb si eu asa, ca proasta cum sa manance mar copt si piure de banane cand pana acum cel mai gros lichid pe care l-a mancat a fost supa de morcovi? Ce sa mai vorbesc de carne care se da dupa 5 luni cel putin.
Asa ca.... Sper sa se rezolve in timp problema, si vreau sa reincep sa-i dau san.
Multumesc mult pt sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:


Draga gio, sper ca nu e prea tarziu pentru mesajul meu, avand in vedere ca bebelusul are doar trei luni si diareea a debuta chiar de mai de mult cand banuiesc el era alimentat doar de la san, poate primea si ceva cu biberonul, ma duce cu gandul la igiena tetinei sau a sanului. Prin urmare doctorul nu a gresit deloc cand a spus ca poate fi de la mama infestat. Fetita ta a fost infestata cu E.coli in timp ce era alimentat, e normal, nu? Deci atentie mare la regimul alimentar si la igiena sanului in special.
Asta nu trebuie sa supere pe nimeni, ei sunt foarte mici si fragili iar noi mamicile trebuie sa fim foarte atenti cu igiena. Daca fetita ta sta cu altcineva atunci si persoana respectiva trebuie sa fie foarte atenta cu igiena personala.

In functie de gravitatea diareei adica, de numarul de scaune in decurs de 24 de ore, tratamentul va fi diferi la fel si intreruperea lactatie da sau nu.

Acum sa revin la ce ar fi de facut: eu stiu ca o diaree in mod normal incepe cu urmatorul tratament, avand in vedere ca bebe este mic si primeste doar san, obligatoriu se va intrerupe lactatia, dar mama va mulge laptele pentru a nu stagna lactatia dupa programul stabilit din trei in trei ore. Fuga la medic si el va decide ce e de facut. Eventual o analiza a scaunului si cautat cauza diareei.

Regimul de foame, exista prafuletele cu electroliti(saruri) un pliculet se va dizolva in 150 ml de apa fiarta si racita si ii va fi administrat bebelusului care va tine loc de masa pentru 6 ore.

Apoi se trece pe hidratare cu ce va recomanda medicul in functie de varsta copilului. Pentru copii pana la 6 luni parca era nevoie de dieta lichida fara lapte una doua zile. I se va da copilului sa bea, cantitati mici dar in tot timpul zilei si alternativ; apa, supa de morcov, zema de orez, dar exista in farmacii preparate antidiareice cu continut de glucoza si saruri minerale, aceste preparate vor trebui sa contina un volum precis de apa.

Daca dupa una doua zile de astfel de regim diareea persita atunci doctorul va recomanda medicatie in functie de simptomatologie si dupa rezultatul analizei de la scaun.
In tot acest timp se urmareste ca bebelusul sa fie hidratat si daca curba greutatii se modifica in sens ascendent sau descendent.
Daca dupa 3 zile de astfel de regim sacaunele se reduc ca numar pe zi atunci, se poate reintoarce la vechiul regim alimentar dar treptat nu brusc. Nu trebuie grabit are timp sa recupereze daca a pierdut putin in greutate.

In cazul de fata este clar, flora intestinala este distrusa in parte si atunci are nevoie de o medicatie adjuvanta.

Iata un mic regim care da roade bune.
La fiecare 6 ore un prafulet cu saruri dizolvat in 150 ml de apa fiarta si racita care tin loc de masa.
Pentru insamantarea florei intestinale se va administra IMFLORAN nu stiu care este doza pentru fetita ta (doza e pe kg corp si pe zi ) o va stabili medicul.
De asemenea in ajutor poate veni si medicamentul care contine Lactobacilus acidophilus (este un preparat frantuzesc dar cred ca se gaseste si in Romania). Ar trebui sa discuti cu medicul despre aceste medicamente nu sa te apuci sa i le administrezi dupa sfatul meu sau al unei farmaciste. Fetita ta e mica si a urmat deja mai multe tratamente pentu diaree.
Si peste toate acestea hidrata cu lichide.

Eu spun asta din propria mea experienta, fetita mea in decurs de 5 ani a facut trei episoade de diareea acuta. S-au rezolvat cu medicatia de mai sus recomandata de pediatru. In maxim o saptamana a putut reintra la vechiul regim alimentar cu exceptia sucurilor de fructe care se reiau dupa doua saptamani.
Inca un aspect care trebuie amintit, daca apar si starile de voma atunci medicatie si pentru aceste semne si in plus ceai de menta neindulcit daca il primeste, nu cald, rece la temparatura camerei.

Sper sa iti fi fost de folos. Daca mai exista intrebari voi incerca sa raspun.

Va doresc sanatate maxima

Ciufulici


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Nu stiu de unde s-a infectat bb. Cat timp am fost in spital eu mi-am facut analize si nu eram purtatoare de E Coli. De aceea m-a mirat f tare cand dr a zis sa intrerup alaptarea pt ca eu as putea fi de vina. Igiena sanilor - apa fiarta si racita si ma stergeam cu comprese sterile. Si da, bb era alimentat mixt cand s-a declansat diareea, dar biberoanele le sterilizez (in sterilizator) si apa pe care o folosesc e doar apa plata. Oricum, mi s-a spus ca au fost multe cazuri de bbi nascuti la Polizu cu E Coli.. Nu mai conteaza.
Oricum, mai nou am fost la alt pediatru. Am reluat alimentarea la san, ii dau 14 zile Enterol si 10 zile Smecta + Lapte fara lactoza. Ceea ce ma nemultumeste este ca inca face kk verde (chiar daca 0 data la doua zile), cu mucus si grunji mari. Sper sa se regleze cu Enterol.
O intrebare. Daca bb a suferit de asa ceva si inca mai are probleme, de cand se poate face diversificarea? Bbii vostrii au ramas cu sensibilitate la anumite produse, fac usor diaree acum?
Gio si bb Taisia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Draga gio,
Nu stiu de ce inclin sa cred ca e putin cam greu sa te procopsesti cu un copil purtator de E-coli asa din senin din iarba verde... Si fetita mea a avut pe la o luna aceaasta bacterie si cred ca a colectat-o mai degraba din spital decat din casa. La noi si apa de la chiuveta nu este potabila si e destul de usor sa iei ceva din ea.
In cazul asta, singura rezolvare este sa ii dai antibioticul potrivit. Noi am facut o coprocultura cu antibiograma si am vazut exact la ce era sensibila afurisita de bacterie. Apoi, trebuie sa te tii de tratament, sa nu verse sau sa pierzi din cantitatea de antibiotic, sa ii dai exact cat scrie la carte. Nu ar fi rau sa faca si ceilalti membri ai familiei cate o coprocultura, pentru ca daca mai are si altcineva bacteriei se creaza efectul de ping-pong. Tu tratezi pe bb si apoi ia bacteria din nou de la altcineva din familie.
In ceea ce priveste igiena tetinelor, a jucariilor, trebuie sa o pastrezi grozav... si tu sa fii cea care face lucrul asta neaparat. Nu te lasa in baza altora. Ai grija apoi ca nimeni pe strada sau pe unde mai mergi la plimbare cu bb sa nu puna mana pe manutele lui bb, pe jucariile ei si chiar si pe cei din familie roaga-i sa se spele bine cu sapun antibacterial pe maini inainte de a se juca cu ea.
O mare atentie la baie!!! Cred ca si bebita ta ca si a mea duce manuta la gura in cadita de baie fiind - e f. periculos!!! Pentru ca bacteria iese de la fundulet si o baga din nou prin gura. Spala des si manutele lui bb si mai sterge-le din cand in cand cu spirt.
In rest, ce sa mai zic... sanatate maxima. Cu diversificare, nu-ti fa probleme... daca ai un bb sanatos si mancacios, va papa totul din prima.
Sanatate multa,
Mamamariana

Mergi la inceput