Diaree trenanta bb de 3 luni

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga gio un punct de vedere, nu trebuie sa te ingrijoreze culoarea verde a scaunului(ea este data de trecere mai rapida a alimentelor prin tubul digestiv sau chiar influentata de alimentatie sau medicatie), mai degraba trebuie sa acorzi atentie la consistenta scaunului si cat din scaunul respectiv este mucus. Banuiesc ca ai epuizat deja o gramada de retete si ca, inca nu esti linistita.

Ce as mai putea adauga, hidratare buna si daca fetita ta primeste ceai de menta (ceai, nu infuzie), nu ezita sa ii dai cat de mult vrea. Revenirea apetitului e un semn bun si nu o grabi cu alimente decat strict ce ar putea sa fie usor digerabile gen, lapte de la tine, mucilagiu de orez combinat cu laptele praf daca primeste in completare si eventul supa de morcov concentrata si cu putina sare(doar zeama pusa in biberon).

Nu este rau daca face scaun la doua zile, importanta e consitenta lui si trebuie vazut daca curba greutatii e ascendenta.

Legat de diversificare dupa mine cred ca se mai poate astepta pana spre 4 luni sau macar sa aiba cateva zile scaun normal.
Oricare ar fi alegerea ta eu cu riscul de a ma repeta iti mai spun sa nu o inghesui cu mancare multa. O sa recupereze fii fara grija.

Branza de vaci e un aliment usor digerabil dar trebuie sa fii sigura de unde obtii branza si ca laptele din care se face branza provine de la o vaca santoasa.

Pe un organism cu probleme digestive si la varste mici, ca fructe, doar marul ionatan ar putea fi recomandat daca medicul care a avut grija de fetita isi da acordul ca poate primi marul si eventual una doua lingurite de banana foarte bine coapta la interval de doua trei zile intre. Cel mai bine ar fi sa mai astepti putin cu diversificarea.

Sanatate maxima va doresc
Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Noua ne-a recomandat un medic intr-o perioada cand Tudor facea scaune foarte multe (5-6 pe zi timp de o luna), fara sa fie neaparat scaune moi, sa facem si o urocultura (coprocultura si coproparazitologicul ieseau in mod constant sterile) pentru ca si o infectie urinara poate de scaune moi si de multe ori poate fi asimptomatica. Pana la urma ne-am lamurit - a fost de la vaccinul antipolio oral - care fiind un enterovirus viu- atenuat patruns in organism a modificat un pic flora intestinala. Stiu ca debridatul e des recomandat si de curand am citit de laptele praf pentru sugari prebiotic - Humana are o astfel de formula, dar nu stiu daca si pentru cel fara lactoza - cum ca ar fi folosit cu succes pentru refacerea florei intestinale la bebei. La Institutul Cantacuzino se face proba de digestie (nu stiu daca si pentru copii asa mici), in caz ca nu se rezolva altfel. Si stiu ca se poate face si o analiza pentru a depista o eventuala ciuperca pe intestin (am o prietena care a avut o problema similara cu fetita tot cam la aceeasi varsta si s-a depistat ca de vina era o ... ceva micotic pe tractul intestinal. S-a rezolvat foarte usor cu stamicin. Diferenta era ca fetita ei nu lua deloc in greutate, desi manca suficient cantitativ. Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anchi spune:

draga gio,
primul meu raspuns vad ca nu a ajuns, a fost ceva aiurea cu reteaua, asa ca iti scriu din nou.
am avut si noi probleme asemanatoare.
primul lucru pe care l-am facut, am schimbat medicul(a avut vina lui).
am ales o doctorita tinara, cu idei "revolutionare". in loc de regim chinuitor , cu supa de morcov si mucilagiu de orez, vladut, baiatul meu, a mincat "regeste".
- pilaf sarbesc (orez, morcov, telina, patrunjel, pastarnac, ardei, sare, 2-3 pic. de ulei)- se piseaza orezul cu putin morcov, telina, sau pe rand
- supa de radacinoase (radacinoase, ardei, putina fidea sau orez, sare, frunze de leustean,); o strecuram si ii puneam in farfurie doar o mica parte din radacinoase(pisate cu furculita) si fidea.
- ardei sau dovlecel umplut, dietetic (carne macra,de pui sau vita, orez, morcov, sare, patrunjel)
-orez fiert cu mere coapte, branza(daca merge)
- perisoare fierte cu piure de morcov (perisoare: carne macra tocata, orez, sare, ou, verdeata)
- piure de morcov cu carnita fiarta (totul se mixeaza)
-lapte de soia nutricare, faina de orez
- ceaiul il indulceam cu zaharina, altfel nu se atingea de el
- banana cu biscuiti simpli(inainte de consum pune-i la cuptor 5-10 minute),
- iaurt simplu
- supa cu paine graham (de la 5 luni)

progamul era urmatorul:
-seara si dimineata lapte de soia cu faina de orez
-la 10 masa de fructe (orez cu fructe)
- la 14 mincarica si pe urma supica
-la 18-19 iaurt, sau supa , sau lapte, sau....
cind este micut, bebe trebuie sa aiba completare cu lapte la fiecare masa, pe masura ce creste laptele ramine doar seara si dimineata.

e posibil sa scapati de scaunele proaste si dese atunci cind ii diversifici mancarea. eu i-am dat suc de fructe si fructe rase de la 2 luni, supa de la o luna si jum., carne pe la 4 luni. am inceput cu jumatate de lingurita apoi, in decurs de saptamani, am ajuns la citeva lingurite.

sunt citeva sugestii pentru bebeii mici. pe urma....
vlad nu a suportat laptele nan,si de la el a facut un fel de alergie la laptele praf, asa ca a baut numai lapte de soia cu faina de orez pina la 1 an si trei luni. apoi am reusit sa-i cumpar lapte de vaca de la tara (il tineam in congelator).
l-am pus pe picioare cu ciprinol, enterol, enterobactil (cumparat de la fabrica de lapte din militari).
minuni a facut ceaiul de musetel. si acum, cu o cana il pun pe picioare pe vlad, dar si pe fratele lui mai mare. dar trebuie incercat, nu are acelasi efect la toti copiii. uneori face cit toate antibioticele la un loc.
sa-i faci si o coprocultura (vlad,la 5 luni ,avea giardia, se manifesta prin scaune diareice si lipsa poftei de mincare, periodic).
la trei luni poti sa-i dai fructe fara probleme.
sa ai grija cu brinza de vaci, vlad se deranja la stomac imediat dupa ce minca. rau ii facea si ceaiul pt colici. pana la 1 an nu i-am dat supa de carne (carnea o fierbeam separat).
sunt multe de spus, dar incearca sa vezi ce ii prieste si ce nu. tot ce ii dai sa manince sa fie gustos.

mai stiu ca atunci cind nu bea lapte, bebica are nevoie de proteina ca sa creasca, de asta trebuie sa-i dai carne.

multa sanatate si sa auzim de bine!

quote:
Originally posted by gio

Multumesc mult pt raspunsuri. Da, bb creste destul de bine in greutate. Adica scade putin cand are diaree si dupa recupereaza. Banuiesc ca e vorba si de distrugerea florei intestinale. Aceiasi dr care mi-a dat lapte fara lactoza (si fara san) mi-a zis sa-i dau Enterol (pe care de-abia l-am gasit) care are lactoza!!!! Dr astia stiu de capul lor? Tocmai am facut o programare la dr Munteanu la Centrul Medical Unirea si cred ca o sa-i mai dau supa de morcovi (stiu cum se face). Voi le dadeati in loc de masa sau in completare?
Sanatate multa la bbi!

Mergi la inceput