despre singuratate

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

quote:
Originally posted by lily

Draga Cami

mi-ai adus multa speranta in suflet , am primit cu bucurie interventiile tale , ai stiut atit de bine sa raspunzi, uite sint si alte pareri bune despre cum scrii daca imi permiti te-as intreba : de unde ai capatat atita cunoastere, cum iti dai seama de cineva ce are?
am citit mesajele tale la alte subiecte, tot timpul erau atit de realiste, de directe si din suflet zise, chiar imi doream sa te cunosc ...

desi esti veterana , nu era cazul tau, dar au fost 2 cazuri de oameni care cred ca pot califica un om fara sa il cunoasca,ii pun in circa atitea rele si nu cred ca o fac pt a-l ajuta, ca sint vechi on-line e una, ca stau mult timp la taclale on-line au motivele lor- sint departe de tara, de casa,nu au nici ele atitia prieteni citi ar vrea, sint singurele pe acolo sau aici
nu pot sa cred ca se gindesc la copii,pare ipocrizenie sa spui ceea ce faci in particular, de fata cu mai multe persoane lucruri care pot afecta copilul,cresterea, educatia si intretinerea lui... cum urmaresc binele copilashului ?
dar nu stiu ce cred ca vor cistiga aici sau in alt loc cele care se napustesc asupra unui om...reactia altora ne influenteaza mai mult sau mai putin,
sint lucruri care se simt, se intuiesc- din partea altora, dupa ei potopul, lor sa le mearga ok, chiar cind spun ceva o spun automat, din politete...
Cind critica pe altii, unii critica numai sa iasa in fata, sa devina ei un fel de intelepti care au dreptate din start, nu ii intereseaza ca nu au dreptate mereu, daca ar vorbi despre gindurile lor, sentimentele lor, ar fi bine, dar cind se apuca sa "croseteze" modele, fel si fel de supozitii despre mesajul cuiva care e f clar, atunci ceva nu e in regula ! fara sa il cunosti sa iti dai cu parerea , adica nu are voie sa se bucure si altul, ii iei cuvintele si le dai alt sens, contrar, inventind sensuri numai pt a dovedi ca esti bine intentionat ...de ce nu intreaba pur si simplu- ce ai vrut sa spui cu aceasta urare de bine ? daca i se pare ca nu e de bine, e un sens ascuns, poate cere lamuriri....direct de la cel/cea care nu i-a convenit
daca m-ar cunoaste ar stii ca nu imi place sa fac nici complimente, si cind urez de bine, chiar o fac din suflet ...
Cami, am vrea noi sa sa fim egali, tu nu faci diferenta intre mine si tine, asta ma face fericita !
toti avem problemele noastre, suferim ,ridem, avem greutati,fiecaruia ne face placere sa discutam, sa ne intilnim cu anumiti oameni cu care semanam, avem ceva in comun, uneori mai tirziu vedem ca am avut dreptate in alegere, alte ori relatiile se strica, insa "ceva" ne face sa dorim sa ne cunoastem
nu sintem VIP-uri, vedete care apar toata ziua in ziare, la tv- deci nu e ceva "senzational" pt tot globul sa fim pozati, urmariti de paparazzi, totul scotocit in vietile noastre,
dar si noi, care nu am ajuns nume sonore-in muzica, film, forbal etc. sintem oameni cu personalitatea noastra care iubim, ridem, vorbim, scriem, calatorim, citim, studiem...si nu cred ca e normal sa raminem indiferenti la ceea ce aflam despre noi, cind stim ca nu e adevarat, iar cind se cauta nod in papura, se face teoria chibritului fara sa putem intelege de ce , fara nici-o logica (aparenta) sau cind se fac afirmatii rautacioase la adresa noastra nu stiu care e cea mai buna reactie? ? cum te aperi cind nu ai facut nimic, dar vezi ca iti sint vorbele date peste cap, aiurea?
sau cind oameni care pretind ca au o statura morala, vorbesc pe seama ta ,iti fac observatii ...dar nu aplica in viata lor in primul rind ceea ce li se pare important -li se spune parami-se lupii moralisti !!!

Cami, pot sa te intreb -cind vii in Romania ?
cum ti s-ar parea fraza asta : << Cami te asteptam sa revii cu dor si drag >>> spusa de cineva, de una din fete...de mine ?

iti doresc numai bine, sanatate si hai te rog zimbeste , romanul stie sa faca haz de necaz ...
cu drag, te
Lili[quote]"Daca dragoste nu e, nimic nu e"

Lili

Dragä Lili,

m-ai intrebat de unde am atita cunoastere si cum imi dau seama de ce calitäti, sau defecte are fiecare...ei bine, revin incä o datä la ce ti-am mai scris...nu Dumnezeu mi-a dat intelepciunea, de care am mai vorbit, ci necazurile si problemele prin care am trecut!!! NICIODATÄ NU TREBUIE SÄ LASI VIATA SÄ TREACÄ PE LINGÄ TINE!!!
Am analizat mereu problemele si am cäutat sä ies singurä din ele...cu, sau färä succes!!!...dar din greseli am invätat!!
Pe lingä asta am fost si o bunä observatoare a oamenilor care mä inconjurau...de multe ori, cele mai mici gesturi tradeazä caracterul!!...nu pot acum sä iti explic cum procedez, dar am avut mereu un simt al meu.
Poate ne vom cunoaste cindva...nu stiu cind voi mai veni in Ro...am fost in varä la munte si la mare...am dat peste tot mesaj la cel hoteluri mä aflu, in speranta cä se mai aflä cineva prin preajmä in acea perioadä de timp, sperind sä ne cunoastem...dar nu s-a anuntat nimeni!!! Päcat!!!
Oricum, eu nu sint supäratä din cauza asta!!...concediul meu a fost si asa feeric!!!...important a fost cä nu trebuia sä fac nimic!!!...eram servitä de la cap, la coadä!!!
Despre partea de mijloc a mesajului täu, refuz sä mai discut!!!...ti-am spus o datä pärerea mea si nu-mi plac recidivele!!!...eu sint consecventä in felul meu!!!
Subiectul täu a inceput altfel si uite unde ajungi de fiecare datä!!!...cu toate cä te-am avertizat!!!
Vrei sä afli ceea ce ai vrut de la inceput sä afli, sau vrei sä te contrazici incontinuu pentru niste chestii care sint deja "reci"??? Dacä este asa, eu mä retrag frumos, iti doresc tot binele si numai succese in viatä!!!
Inteleg cä in astfel de situatii sä te aperi, dacä te simti jignitä...eu as fi fäcut asa...ästa este stilul meu...m-as fi apärat o singurä datä, clar si la subiect, dar o a 2-a oarä nici cä as mai fi fäcut-o!!!....la tine, se pare cä nu ajunge o singurä datä...si asta mä cam oboseste, sincerä sä fiu!!!
Si incä ceva: nu vreau sä te dezamägesc ( dar de felul meu sint foarte sincerä ), dar eu fac diferentä intre tine si mine!!!....nimeni nu este la fel, nimeni nu este egal, ca sä mä exprim ca tine...diferenta este cä eu te accept asa cum esti, cu problemele tale si incerc sä te ajut, dacä reusesc, prin experienta acumulatä de mine!!!
.....dar sper, ca intr-o searä, cind mä duc la culcare, sä fiu o datä in plus mindrä de mine, gindindu-mä la tine!!!

Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

quote:
Originally posted by Alyssa

Lily,
Am o fetita de patru ani si cind avea ea asa vreo doi ani isi luase un obicei prost de se tavalea pe jos cind nu ii convenea cite ceva. Pe la mall, prin vizite. Ce sa mai zic, ma dispera actul ei. Am intrebat-o pe doctora ei ce are de face asa si mi-a spus ca este o faza caracteristica virste de doi ani (terrible two's) si cel mai bun lucru care trebuie sa-l fac este sa o ignor cind face asa. Vrea atentie, mi-a explicat si daca nu o bagi in seama, isi va reveni. Si asta si faceam. Cind incepea cu actul ei ma intorceam si imi faceam de lucru in alta parte. Si cind obosea de atita plins si tavalit, se oprea singura...
Urmaresc ce se posteaza aici si sa stii ca imi vine in minte imaginea lui Sarah cind avea doi ani...

Nici ca puteam sa ma exprim mai bine decat ai facut-o tu!!

Lena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yuanescu spune:

nu-tzi plange de mila
ar trebui sa te bucuri
daca aveai un prieten acum te-ai fi plans ca nu shti cum sa scapi de el...nu-i asha?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Draga Cami ,
Imi pare bine ca desi ai trecut prin necazuri, ai avut PUTEREA sa le faci fata, INTELEPCIUNEA si CURAJUL sa mergi inainte !

Am observat ca fericirea ne face mai putin atenti la nevoile altuia, automultumirea ne retine sa ne preocupam de altii in afara noastra...

Nu am mai fost de ani buni la mare, la munte acum 4 ani,
daca ne cunosteam mai demult si aflam ca vii in Ro desigur ca mi-ar fi facut placere sa discutam in particular

Cred ca te oboseste sa lupti pt mine, iti multumesc din suflet pt efortul tau , ceea ce mi s-a intimplat NU doresc nimanui

Iti doresc sanatate, succes si fericire !

Lili

Dragä Lili,

m-ai intrebat de unde am atita cunoastere si cum imi dau seama de ce calitäti, sau defecte are fiecare...ei bine, revin incä o datä la ce ti-am mai scris...nu Dumnezeu mi-a dat intelepciunea, de care am mai vorbit, ci necazurile si problemele prin care am trecut!!! NICIODATÄ NU TREBUIE SÄ LASI VIATA SÄ TREACÄ PE LINGÄ TINE!!!
Am analizat mereu problemele si am cäutat sä ies singurä din ele...cu, sau färä succes!!!...dar din greseli am invätat!!
Pe lingä asta am fost si o bunä observatoare a oamenilor care mä inconjurau...de multe ori, cele mai mici gesturi tradeazä caracterul!!...nu pot acum sä iti explic cum procedez, dar am avut mereu un simt al meu.
Poate ne vom cunoaste cindva...nu stiu cind voi mai veni in Ro...am fost in varä la munte si la mare...am dat peste tot mesaj la cel hoteluri mä aflu, in speranta cä se mai aflä cineva prin preajmä in acea perioadä de timp, sperind sä ne cunoastem...dar nu s-a anuntat nimeni!!! Päcat!!!
Oricum, eu nu sint supäratä din cauza asta!!...concediul meu a fost si asa feeric!!!...important a fost cä nu trebuia sä fac nimic!!!...eram servitä de la cap, la coadä!!!
Despre partea de mijloc a mesajului täu, refuz sä mai discut!!!...ti-am spus o datä pärerea mea si nu-mi plac recidivele!!!...eu sint consecventä in felul meu!!!
Subiectul täu a inceput altfel si uite unde ajungi de fiecare datä!!!...cu toate cä te-am avertizat!!!
Vrei sä afli ceea ce ai vrut de la inceput sä afli, sau vrei sä te contrazici incontinuu pentru niste chestii care sint deja "reci"??? Dacä este asa, eu mä retrag frumos, iti doresc tot binele si numai succese in viatä!!!
Inteleg cä in astfel de situatii sä te aperi, dacä te simti jignitä...eu as fi fäcut asa...ästa este stilul meu...m-as fi apärat o singurä datä, clar si la subiect, dar o a 2-a oarä nici cä as mai fi fäcut-o!!!....la tine, se pare cä nu ajunge o singurä datä...si asta mä cam oboseste, sincerä sä fiu!!!
Si incä ceva: nu vreau sä te dezamägesc ( dar de felul meu sint foarte sincerä ), dar eu fac diferentä intre tine si mine!!!....nimeni nu este la fel, nimeni nu este egal, ca sä mä exprim ca tine...diferenta este cä eu te accept asa cum esti, cu problemele tale si incerc sä te ajut, dacä reusesc, prin experienta acumulatä de mine!!!
.....dar sper, ca intr-o searä, cind mä duc la culcare, sä fiu o datä in plus mindrä de mine, gindindu-mä la tine!!!

Cami.
[/quote]

"Daca dragoste nu e, nimic nu e"

Lili

Mergi la inceput

Sa iti traiasca fetitza !!!
Daca o "doctora " te-a sfatuit sa iti ignori copilul care plinge pt ca nu altfel nici nu primea atentia ta, NO COMMENT !
Am citit multe pareri si metode de educatie si asistenta a copiilor care traverseaza diverse faze, dar sfatul era tocmai acela de a NU ignora copilul. DE CE ? Pt ca mai tirziu va face alte crize, mai grave, se va inchide in el, va suferi, va fi tot mai greu de ajutat

Daca ai urmarit tot aici, merci pt atentie, de postat mesaje se tot posteaza

quote:
Originally posted by Alyssa

Lily,
Am o fetita de patru ani si cind avea ea asa vreo doi ani isi luase un obicei prost de se tavalea pe jos cind nu ii convenea cite ceva. Pe la mall, prin vizite. Ce sa mai zic, ma dispera actul ei. Am intrebat-o pe doctora ei ce are de face asa si mi-a spus ca este o faza caracteristica virste de doi ani (terrible two's) si cel mai bun lucru care trebuie sa-l fac este sa o ignor cind face asa. Vrea atentie, mi-a explicat si daca nu o bagi in seama, isi va reveni. Si asta si faceam. Cind incepea cu actul ei ma intorceam si imi faceam de lucru in alta parte. Si cind obosea de atita plins si tavalit, se oprea singura...
Urmaresc ce se posteaza aici si sa stii ca imi vine in minte imaginea lui Sarah cind avea doi ani...

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sasuke spune:

lily, reiki, camelia, cl ... si ceilalti care au scris la acest subiect :

Parerea mea este ca nu atit oamenii sunt foarte deosebitzi !Eu cred, mai degraba, ca situatziile in care suntem pushi, sau ne punem noi inshine !, cred deci ca ele, situatziile, imprejurarile, felul in care reactzionam fiecare intr-o anumita situatzie, acestea ne fac diferitzi, ne separa...Dar mai cred shi ca lumea nu este colorata doar in alb shi negru...ci shi in mii de tonuri de gri...De aceea, necazind in pacatul de a pune sub semnul intrebarii veridicitatea celor povestite de Lily, sustzin, continui sa sustzin cele afirmate shi la alte subiecte : este mai bine sa dezbatem un subiect, atentzie : un subiect, nu o persoana !, chiar ore, zile in sir, si tot vom ramine, sau va ramine autorul subiectului, cu ceva pozitiv ! Adunat din experientza de viatza a mea, a ta, a lui, a NOASTRA... shi poate va reushi sa depasheasca momentul greu...Reversul medaliei : cearta, acuzele, jignirile...chiar shi ignorarea partenerului de conversatziei...nu mi se par de preferat. Asta e parerea mea !

Shi inca ceva ! Sunt, poate, nu cel mai indicat sa dea sfaturi, dar... vine Craciunul, cu toate zilele magice care urmeaza...haidetzi sa incercam, mai ales acum, sa fim mai iertatori, mai tolerantzi, mai intzelegatori, mai ... IUBITORI ! La urma urmei, asta e cel mai important, nu !

Cu stima,

SaSuKe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by sasuke

Parerea mea este ca nu atit oamenii sunt foarte deosebitzi !Eu cred, mai degraba, ca situatziile in care suntem pushi, sau ne punem noi inshine !, cred deci ca ele, situatziile, imprejurarile, felul in care reactzionam fiecare intr-o anumita situatzie, acestea ne fac diferitzi, ne separa...Dar mai cred shi ca lumea nu este colorata doar in alb shi negru...ci shi in mii de tonuri de gri...De aceea, necazind in pacatul de a pune sub semnul intrebarii veridicitatea celor povestite de Lily, sustzin, continui sa sustzin cele afirmate shi la alte subiecte : este mai bine sa dezbatem un subiect, atentzie : un subiect, nu o persoana !, chiar ore, zile in sir, si tot vom ramine, sau va ramine autorul subiectului, cu ceva pozitiv ! Adunat din experientza de viatza a mea, a ta, a lui, a NOASTRA... shi poate va reushi sa depasheasca momentul greu...Reversul medaliei : cearta, acuzele, jignirile...chiar shi ignorarea partenerului de conversatziei...nu mi se par de preferat. Asta e parerea mea !

Shi inca ceva ! Sunt, poate, nu cel mai indicat sa dea sfaturi, dar... vine Craciunul, cu toate zilele magice care urmeaza...haidetzi sa incercam, mai ales acum, sa fim mai iertatori, mai tolerantzi, mai intzelegatori, mai ... IUBITORI ! La urma urmei, asta e cel mai important, nu !

Cu stima,

SaSuKe

Sasuke, ai cam dat cu bata-n balta la subiectul asta!!! Daca citeai mataluta cu atentie subiectul, ai fi vazut, cel putin in ce ma priveste, ca am dezbatut doar subiectul, nu persoana! Vezi mataluta o singura postare aici, in care ma cert sau acuz? Deci, rogu-te, daca nu stii, nu te baga!!! Citeste de la cap la coada si dupa aia fa remarci! Si cine acuza pana la urma? Cred ca tu!
Sarbatori fericite!
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Dragii mosului

Dupa cum vedeti subiectul se intituleaza Despre Singuratate. Lasati-l sa continue pe linia asta fara certuri si alte discutii, ca sa nu fim nevoiti sa il inchidem.

Va multumesc din suflet!

Mergi la inceput

Sasuke,

Subiectul singuratate initial l-am vazut ca lipsa unui partener, a unei familii formata din sot-sotie- copii
Desigur ca asa sint singura, din acest motiv NU am o familie !
Cine mi-a scris m-a incurajat sa nu disper, sa caut un partener-sot la rubrica matrimoniale , pe internet, pt ca stind acasa, nu am cum gasi un om cu care sa intemeiez acea familie la care visez ca alte fete si baieti ! Atunci mi-a scris si Cl,careia ii multumesc ca si fetelor care au raspuns

A trecut un timp de atunci, as vrea sa fi fost ceva mai senina si cind am dat curs invitatiei de a spune ce mi s-a intimplat- aveam impresia ca am nimerit gresit, unde nu trebuie sa am dat glas in scris acelui sentiment de goliciune sufleteasca, de neputinta de a mai intelege ce motive stau la baza unei atitudini, a unei reactii.
In general eu nu povestesc despre mine. Imi place sa ascult, daca cineva ma intreaba, spun ceea ce imi place sau nu imi convine, adica parerea mea .

Marina,Flaviutza, Ortansa,Camelia-Daniela mi-au oferit o viziune moderata, inteligenta, asupra lucrurilor, sustinere si o noua sansa si le multumesc

Sasuke iti doresc un Craciun fericit, imbelsugat , sanatate si La multi ani !!!

Iti multumesc si tie pt aceasta sansa acordata
Craciun fericit

cu drag,
Lili

quote:
Originally posted by sasuke

Cu stima,

SaSuKe

Lili

Mergi la inceput

Claudia

Noi doua am discutat in particular, dupa ce am postat pe forum despe singuratatea si faptul ca nu mi-am intemeiat o familie
Noi doua am discutat si pe chat.
si a sosit o zi in care am scris la acest subiect ceea ce m-a afectat pe mine, si apoi am sters pt ca mi-ai trimis pe PM faptul ca te simti tare indurerata din cauza mea, ca ai plins din cauza mea . DE CE ? ce te indurera ?
Claudia,te-ai gindit si la mine cum m-am simtit ?

Iti doresc Sarbatori Fericite, iti spun ceea ce cindva mi-ai spus pe chat-daca ai ceva de spus, spune-mi mie direct in particular!

Mergi la inceput