despre singuratate
Raspunsuri - Pagina 12
conchita spune:
quote:
Originally posted by lily
- opusul timizilor sint oamenii curajosi , indraznetii
ce iti spuneam eu, ca iti place enorm sa extrapolezi. adica sa judeci in extreme. nu de opusi vorbim aici, ca nu suntem inamici, ci de normalitate. pe langa timizi si curajosi, mai exista si oamenii normali=cei care au si timiditate si curaj, in functie de imprejurari.
quote:
- moda care cere sa fii slab, f.slab (mai mult adresata femeilor) si care nu e oricui la indemina , "canonul" modei ajungind un fel de religie pt unii oameni
nu pricep ce vrei sa spui aici. deplasam cumva discutia spre feminism? nu ma bag atunci, ca nu imi place.
quote:
-lumea se imparte in natiuni, popoare, clase sociale etc. si fiecare facem parte din una sau alta din acestea ! in privinta timizilor, nu eu fac demarcarea, ci pshihologia imparte oamenii dupa temperament
iar noi vorbeam practic, nu teoretic. iti spuneam ca nu poti iubi pur pe semenul tau daca pe tine te urasti, te dispretuiesti, daca ai complexe de inferioritate, daca esti critica in permanenta cu tine etc etc. pentru ca amorul tau pentru alta persoana se va poticni repetat in invidii marunte, in gelozii mai mari, in resentimente si calcule...or aia nu e iubire, cu atat mai putin crestina. nu pricep ce rol are clasificarea indivizilor pe natiuni in discutia de fata. Socrate spunea foarte frumos "cunoaste-te pe tine insuti", cam acelasi lucru spune si Ecleziastul, dar inlocuieste cunoasterea prin iubire, care e o alta forma de cunoastere: a inimii. Faptul ca, reiei tu mai jos, indragostitii s-au celebrat pe sine de 14 feb., uitand de "timizi" si cei despartiti temporar de pereche, scuza-ma...suna aberant. daca "timizii" si "singuraticii" sunt capabili de o asa mare iubire si sunt sufocati de prea plinul sentimentelor, cea mai normala atitudine, numita in psihologia care te pasioneaza "altruism", ar fi fost bucuria pentru semenii lor ceva mai fericiti la un moment dat, nu frustrarea, invidia si revolta. de aceea te intrebam si nu mi-ai raspuns, ce face "timidul" pentru societate totusi, ca sa aiba pretentia sa primeasca ceva in schimb? ai vazut tu vreun singuratic impartind flori pe strada indragostitilor pentru ca s-a bucurat sincer de bucuria lor? a fost vreunul fericit ca mai exista dragoste pe lume si ca e celebrata solidar? personal, nu am vazut, ca oricum nu m-a interesat subiectul. dar teoretic vorbind acum. nu cred ca tu ai vazut. si totusi, vii si reprosezi mapamondului ca nu i-a bagat in seama. nu poti saluta fantome pe strada, daca fantomele vor sa fie salutate, atunci sa faca niste woodoo si sa devina fiinte vizibile, sa lupte pentru schimbarea la fata. primul pas al iubirii este daruirea. nu poti sa te ascunzi in carapacea ta si sa astepti stelele cazatoare cu daruri bogate de dragoste. nu poti sa pretinzi luminii sa patrunda in intunericul egoismului, Lily, stii asta foarte bine. atunci ce pretinzi in reprosul tau? ca mie mi-este peste poate sa pricep ceva...
quote:
-am intrebat retoric de ce toate pregatirile facute pentru acea zi a indragostitlor i-a lasat de-o parte pe oamenii singuri -care nu neaparat nu au un iubit/logodnic /sot, dar poate ca acela e departe (cu serviciul, in armata etc) sau poate ca l-au pierdut si sint fideli (nu se gindesc sa inceapa alta relatie )
ti-am raspuns mai sus. personal, nu ma intereseaza problema.
quote:
-"dragoste cu sila nu se poate" depinde cind, cui si cum afirmi acest lucru -cuiva care nu ti-a raspuns la salut ?? poate nu te-a vazut sau auzit, era cu gindurile in alta parte...si se intimpla ca unii chiar sa evite sa mai ceara ajutor de teama ca si-ar crea "obligatii" si nu ar stii cum anume sa il rasplateasca pe cel milostiv
mai, vorbim limbi straine si ne intelegem separat. era un fel de a spune cu salutul, nu mi s-a intamplat personal. iti faceam o analogie de situatie ca sa imi intelegi punctul de vedere. concret, daca tot te intereseaza, in caz ca nu mi se raspunde la salut, nu acord nici macar o secunda de atentie sau framantari faptului respectiv.
pe cei care gandesc ca le-as cere ceva in schimb unui ajutor oarecare ii tai de pe lista mea existentiala scurt pe doi. inseamna ca nu ma cunosc suficient si n-au ce cauta intr-o relatie de prietenie cu mine. punct.
quote:
-cred ca orice om se iubeste pe el insusi, cit de putin
finalul cu hitler nu il inteleg -cum sa iti creeze probleme cineva mort de zeci de ani ??
(insa nu doar el a vrut adoratia multimii... )
nu inteleg nimic, iarasi.
quote:
o vesnic indragostita
foarte frumos din partea ta, succes pe mai departe. impartaseste-ne atunci ce faci tu pentru timizi si singuratici, sau ce-ai facut pentru ei de 14 februarie
Adela P spune:
Uff, in sfarsit am terminat si eu de citit toate paginile astea.
Lili draga tu spui ca lumea iti rastalmaceste cuvintele....dar tu o faci mai mult decat toti la un loc. Ceri sugestii, ti se dau, insa tu continui sa te invartesti intr-un cerc din care nu vrei sa iesi. Acuzi in stanga si in dreapta, nu accepti critica ci vrei doar pupicei si floricele.
Floare de colt avea ea un citat care suna cam asa: Deschide poarta sufletului si vezi in tot ceea ce te inconjoara splendoarea lui Dumnezeu. Incepe cu asta si mai discutam dupa aceea.
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999
lily spune:
Am raspuns- atita tot ! ce reprezinta opusul (adica antonimul) unui termen: oare nu trageai concluzia ca "opusul timizilor sint papagalii" ?? Din timiditate ajungi singur, dar si din curaj poti ajunge singur, deci cei doi nu sint inamici ,ci sint pe aproape pot spune
Dar "normalii" in functie de ce imprejurari au si timiditate si curaj ? Azi sint timizi, miine devin curajosi ? Adica oscileaza de la o stare la alta, de la o extrema la alta ? Poate sint timizi in public si curajosi cind ramin singuri !!! (in scoala aveam emotii la ore,acasa eram f. curajosi !)
Feminismul e un curent (cred ca e la moda si acesta), dar moda se adreseaza si barbatilor , insa ei nu se preocupa atita ca femeile ! Daca vrei sa ai succes- spune moda- atunci fii intr-un "tipar" anume: poarta haine anume, fii slab sau du-te la sala de gimnastica , tine diete, cure etc. Atunci lumea te va privi, vei atrage respectul si admiratia , vei fi centrul atentiei ! Altfel, vei ramine un izolat, departe de cei frumosi, atragatori, supli, imbracati dupa ultima inventie a creatorilor de moda
Daca ai ajuns la parerea ca pe mine nu ma iubesc-ma urasc, ma dispretuiesc,am complexe de inferioritate atunci spui ca nu il pot iubi pe semenul meu ! Da, asa e adevarat , asta au spus atitia, problema ar fi cum pot realiza aceasta ? Dar daca semenul meu isi va da seama ca ma iubesc pe mine, va alerga spre mine si as fi invadata de fericire! In sfirsit ar rasari soarele si pe strada mea ! Multumesc mult
Cred ca nimeni nu cere un serviciu sau ajutor decit daca are incredere ca va fi ajutat de respectivul. Iar daca nu e ajutat, ramine dezamagit si prietenia i-a sfirsit.
Daca unul iubeste si este iubit in acelasi timp si in acelasi fel, sint oamenii fericiti, impliniti nu vad ce anume reprosuri i-ar face un altul care trece pe linga ei, ii vede si ii aude ? Poate ca se saruta pe strada, in autobuz, tramvai, metrou si lumea nu e de acord -mai sint si copiii uneori de fata- iar amorul expus in public nu cred ca e asa admirat precum este dragostea discreta .
Iata ce am gasit scris in Eclesiastul din care e cunoscut pentru "Totul e desertaciune" :
"M-am uitat apoi la toate asupririle cari se fac supt soare; si iata ca cei apasati varsa lacrami, si nu este nimeni sa-i mingiie! Ei sint prada silniciei asupritorilor lor, si n-are cine sa-i mingiie!
Si am gasit ca mortii, cari au murit mai inainte, sint mai fericiti decit cei vii, cari sint inca in viata.
Dar mai fericit decit amindoi am gasit pe celce nu s-a nascut inca, fiindca n-a vazut toate relele cari se petrec supt soare.
Am mai vazut ca orice munca si orice iscusinta la lucru isi are temeiul numai in pizma unuia asupra altuia. Si aceasta este o desertaciune si goana dupa vint.
Nebunul isi incruciseaza minile, si isi maninca insasi carnea lui.
Mai bine o mina plina de odihna, decit amindoi pumnii plini de truda si goana dupa vint.
Am mai vazut o alta desertaciune supt soare. Un om este singur singurel, n-are nici fiu, nici frate, si totus munca lui n-are sfirsit, ochii nu i se satura niciodata de bogatii, si nu se gindeste: „Pentru cine muncesc eu, si-mi lipsesc sufletul de placeri?" Si aceasta este o desertaciune si un lucru rau.
Mai bine doi decit unul, caci iau o plata cu atit mai buna pentru munca lor.
Caci, daca se intimpla sa cada, se ridica unul pe altul; dar vai de cine este singur, si cade, fara sa aiba pe altul care sa-l ridice!
Tot asa, daca se culca doi impreuna, se incalzesc unul pe altul, dar cum are sa se incalzesca daca e singur?
Si daca se scoala cineva asupra unuia, doi pot sa-i stea impotriva; si funia impletita in trei nu se rupe usor. "
Pentru timizi as fi aranjat un "talk-show" la un post de radio sau pe un forum o discutie , ca sa poata vorbi in liniste si i-as fi intrebat: dragilor, cum e pentru voi Ziua Indragostitilor ?
O zi ca oricare alta, o zi intunecata si care abia asteptati sa treaca sau e o bucurie imensa sa vedeti normalii cum se iubesc si voi stati si asteptati sa fiti cautati, imbratisati, sarutati ? Si le dadeam un indemn simplu- actionati !
Dar am citit un articol care mi-a trezit ingrijorarea si l-am tinut minte -de sarbatori la cei singuri nici-o televiziune sau post de radio nu se gindeste, nu le face loc in grila, la microfon
As vrea sa te intreb - tu esti fericita Conchita, ai copii?
ma intrebai de fetitele unei prietene din vremea cind le supravegheam ...
Dragostea daruita se intoarce la cel care o daruie, sa nu te indoiesti niciodata , chiar daca nu imediat si concret si mai spune Biblia ca "dragostea nu face rau aproapelui "
Cu drag,
Lili
letitia maria spune:
Cred ca toti am avut momente in viata in care am fost singuri si ne-am dorit sa nu mai fim. Pentru a nu mai fi singur trebuie sa si facem ceva nu numai sa acuzam pentru nefericirea noastra in dreapta si stanga. Si trebuie sa facem ceva concret, sa iesim in lume la propriu si la figurat.Nu este usor poate pentru toti sa-si gaseasca jumatatea(fiecare avem drumul nostru) dar trebuie facut tot ce ne sta in putinta. Cu o atitudine negativista si incrancenare pe tot si toate, ma indoiesc ca poti face ceva.E bine sa mai si filozofam dar cand ajungem sa ne hranim doar dintr-o filozofie a filozofiei si altceva nimic, cred ca putem sa ne consideram deja vinovati de propia soarta.Ar trebui deasemenea sa mai si ascultam ce zic ceilalti nu doar sa scriem doar de dragul de a ne citi propriile randuri...nu de alta, dar am senzatia ca toti incearca sa dialogheze si o singura persoana insista pe un monolog fara sfarsit...
conchita spune:
quote:
Originally posted by lily
Pentru timizi as fi aranjat un "talk-show" la un post de radio sau pe un forum o discutie , ca sa poata vorbi in liniste si i-as fi intrebat: dragilor, cum e pentru voi Ziua Indragostitilor ?(...)
Dar am citit un articol care mi-a trezit ingrijorarea si l-am tinut minte -de sarbatori la cei singuri nici-o televiziune sau post de radio nu se gindeste, nu le face loc in grila, la microfon
nu inteleg de ce te-a ingrijorat articolul respectiv? sau n-am aflat eu ca telul timizilor&singuraticilor in viata este, mai nou, sa acapareze microfoanele? un timid autentic nici macar n-ar atinge microfonul, daramite sa mai vorbeasca in public despre cele mai intime sentimente ale sale. te cam contrazici. daca o poate face in public, de ce n-o face in privat???
nu inteleg "sa vorbeasca in liniste"...dar cine i-a intrerupt pana acum? indragostitii, te pomenesti? :))
ingrijorator este ce s-a intamplat la Ploiesti, ce se intampla in Orientul Mijlociu, incalzirea atmosferei, scaderea stratului de ozon, scumpirea benzinei, obezitatea, perspectiva castigarii alegerilor tot de PSD, moartea infantila in Somalia, "moda" femeilor in Afganistan etc etc...sunt drame mai mari pe lume decat aia ca nu li s-a dat unora microfonul de 14 februarie. si ce-ar fi facut cu el? ca microfonul e o scula tehnica, nu bagheta zanei bune care tranforma inimi :)
quote:
As vrea sa te intreb - tu esti fericita Conchita, ai copii?
ma intrebai de fetitele unei prietene din vremea cind le supravegheam ...
la intrebari dintr-astea se raspunde cu un roman voluminos sau nu se raspunde deloc, e mai cinstit asa :))
quote:
Dragostea daruita se intoarce la cel care o daruie, sa nu te indoiesti niciodata , chiar daca nu imediat si concret si mai spune Biblia ca "dragostea nu face rau aproapelui "
pai, sfatul asta ti-l dau eu de vreo cateva zile incoace, ce faci acum, mi-l intorci ca la Ploiesti? :))
Lily, fara suparare, dialogul asta ma oboseste teribil, sper sa nu mi-o iei in nume de rau. eu incerc sa iti raspund pe cat de sincer si de serios, tu imi ocolesti intrebarile si imi rastalmacesti cuvintele intr-un mod nu prea placut. dupa cum vezi, nu m-am lasat pagubasa chiar de la inceput cand cineva mi-a raspuns la salut cam neconventional, am insistat cat m-au dus puterile. maurul si-a facut insa datoria, maurul poate sa plece, sorry, ca maurul asta nu e chiar superman sa reziste la infinit. solutia sta in sufletul tau, orice ti s-ar spune e apa de ploaie, nu are cum sa te ajute. singura trebuie sa afli adevarul si sa il urmezi, nimeni nu o poate face in locul tau asa cum nimeni nu poate iubi in locul tau
numai bine.
p.s. a propos de ideea cu de 14 februarie sa fie si singuraticii in lumina reflectoarelor (care chiar sunt, eu imi amintesc multe emisiuni pe tema asta de ziua indragostitilor).... ma duce gandul ca , pe logica asta, de Sf. Maria ar trebui sa le sarbatorim si pe Ioane, de Craciun sa fie emisiuni si pentru saracii de atei cu ample documentare darwiniste, iar de Ignat sa se taie si porcii albi, nu numai aia negri, ce se intampla acum e chiar discriminare pe fatza! si, in general, orice sarbatoare sa fie marcata si de o anti-sarbatoare, ca sa fie toti fericiti si sa nu mai sufere din lipsa de microfoane.
serios acum, nu de-aia i se zice sarbatoare, caci se sarbatoreste ceva anume, nu altceva anume?
lily spune:
si mai ziceai ca esti sincera -conchita, chiar scriai roman voluminos cu viata ta ? de ce nu incerci sa te prezinti daca tot dai sfaturi si vrei neaparat raspunsuri ... consideri "rastalmaciri" vorbele altuia si faci comparatii si analogii fara legatura cu singuratea si cu ce simte omul singur ! te introduci in acest subiect, aduci vorba de prietena mea de la alt subiect- la care nu ai raspuns!, speculezi vorbele zise de mine si apoi obosesti tot tu !
sau a fost vorba de alt subiect despre Romania si situtia romanilor care te-a obosit ? iar prietena mea care a plecat in Vest a plecat cu contract legal, iar copii ei au fost ca si copiii mei daca nu a fost clar, indiferent de ce vine sa sustina altul !
nu imi place "rastalmacirea" pe care d-na Tora97 a facut-o la adresa altui subiect cit de poate de generos legat de o teme opusa siguratatii -INTILNIREA membrilor site-ului desprecopii in care eu mi-am permis sa ii urez d-nei EDDY din Japonia << te asteptam se revii cu dor si drag " dupa ce spusesem ca erau doua motive la care poate dinsa nu meditase destul cind s-a hotarit sa stabileasca data intilnirii - 21.12 , era inainte cu 4 zile de Craciun, cind fiecare prefera sa petreaca in familie si era vorba de inchiriat o vila a carei chirie nu mi s-a parut ca ar avea rost sa o plateasca un om care mai are si copii , fara sa aiba in pret nimic inclus (cel putin asa am inteles )
iar aceste motive nu insemnau ca am deviat subiectul, daca tora97 a inteles asa ceva -insemna o incercare de impacare a caprei cu varza, pentru ca stimabila EDDY din Japonia isi exprimase tristetea ca lumea nu se inghesuie sa o vada pe EA, sa se intilneasca oriunde ar fi- NU ea cerea un local anume, dar constata ca nu prea se "umpleau paginile" asta era durerea ei, iar eu lily nu o cunosteam pe ea, decit de pe chat , dar intr-adevar EDDY singura spunea ca se va intilni macar cu cei care i-au lasat un nr. de telefon, poate aici a fost truncherea de adevar care m-a facut sa ma bag unde nu avea sens :-(
pe chat m-am gasit sa intru cind incerca sa ne spune EDDY povestea cum l-a cunoscut pe sotul sau (nu am inregisrarea de atunci) dar la un moment dat cineva din noi a facut remarca "ma umileste asta" , era Camelia daca isi mai aduce aminte !!! si EDDY a tacut si noi am fost nedumerite cine si ce anume a deranjat-o ???iar EDDY atita a mai spus "am umilit lumile" ceea ce m-a facut sa fiu alaturi si aproape de ea, sufleste , fara sa treaca "n" ani sa devenim prietene dupa un ritual anume...sa o compatimesc sincer, sa o incurajez !
la topicul despre venirea ei acasa- in Romania, dupa ani lungi de cind a plecat- nu stiu ce anume i-a provocat ei acea enervare pentru ca nu am insinuat nimic rau la adresa ei asa cum tora97 a vrut sa de-a de inteles- sa o consoleze "sa nu puna la suflet" ?!
dar cine a stiut acest lucru si i-a spus lui EDDY ca imprastii zvonu` ca ea e certata cu Camelia sau altcineva nu i-a vrut binele, pur si simplu !!! deoarece nu aveam nici interes si nici bucuria sa ma aflu eu cea care intervine in prietenia lui EDDY cu Camelia sau in alta prietenie !
la fel cum i-am spus lui Cl in privat ca eu nu ma amestec acolo unde doi oameni sint certati numai ca sa ies victorioasa, nu imi place acest lucru si daca d-na Cl a considerat ca ma ajuta cu asemnea fapta buna, cum i-a placut sa creada a gresit ! ceea ce nu am inteles era de ce considera punerea in legatura a doi oameni, cunostiinta facuta la doi -un el si o ea ceva ce nu va mai face niciodata ???
o apreciam pe Cl si credeam ca isi va da seama singura ca a plecat de la premisa ca ascunzindu-mi adevarul despre cei doi-el amicul si o ea, prietena lui, care se certasera de o luna si a crezut Cl ca imi va prinde bine sa fac cunostiinta cu acel amic al ei-dar nevrind sa "insiste prea mult "...deci, sasuke nu dat cu bilta in balta, doar a vrut sa ii aminteasca -de ce m-a lasat singura, de ce mai departe nu a vrut sa discute , de ce a crezut ca faptul spus de mine pe forum- "poate au ris de mine=adica poate a fost o gluma, asta e ... nu ceva rau sa mai si glumim" ca e indreptat contra ei ? ca desi si-a declinat identitatea, eu am crezut ca "a ris" cind ea nu ridea de nimeni-comparatie facuta cu fostii ei prieteni de care nu a ris si dupa ce amicul a refuzat sa imi scrie, ea si-a exprimat admiratia fata de prietena amicului de care Cl nu imi spusese prea multe, dar care m-a facut sa ma simt intr-adevar prost...
Multumesc Cl pentru fapta buna facuta de tine, initial am inteles ca ai vrut sa imi intinzi o mina sa ies din izolare, dar te rog sa ma scuzi daca nu am stiut ce sa mai cred .
Prietenia cred inca nu e umilirea nimanui, nu e ascunderea adevarului, ascunderea dupa deget si nu e nepasare dupa ce vedem ca am gresit si noi in privinta altuia, abandonarea acestuia . Nu e obligatia nimanui sa fie prieteni din oficiu cu cei intilniti, nu e obligatia aceluia caruia i se intinde o mina sa raspunda.
nu cred ca spune Buna ziua si a nu ti se raspunde este un capat de lume, dar nici nu cred ca se supara cineva cind il saluti si intri in vorba, incerci sa faci cunostiinta !
nu am inceput subiectul cu ample descrieri ale mele, ca eu sint ceva mai timida si nu pot stii daca e interesat omul de mine -asta in viata, virtual nu am avut experienta forumului si chatului-caci prin Nadina am intrat pe chat, Nadina a fost o prietena -pina la raspunsul tore97 la adresa ziselor mele de la intilnirea DC- o legatura cu lumea chatului, altfel cred ca nu intram...si ea mi-a dat ideea postarii subiectului.
multumesc si eu tuturor forumistilor, caci toti sint forumisti :-))si scuze pentru incercarea de "sparge" gheata si a discuta mentalitatea romanului, ramas in tara sau plecat din tara ,dar acolo unde doare si am pus degetul am inteles ca mai bine imi vad de drum.
Sanatate si succes !
"Daca dragoste nu e, nimic nu e"
Lili
casandra spune:
Din ce am vazut eu la acest subiect, conchita a incercat sa te ajute, asa ca nu mai fi rautacioasa cu ea si citeste atent ce ti-a scris. Intr-o conversatie trebuie sa ii ascultam si pe ceilalti, si sa incercam sa intelegem ce ni se comunica, altfel ce sens are discutia? Ce vreau sa spun este ca in loc sa te justifici tot timpul si sa incerci sa demonstrezi ca tu ai dreptate in niste conflicte demult uitate, ar trebui sa citesti atent sfaturile care ti s-au dat si sa le pui in practica, incet-incet, macar fa un efort sa schimbi ceva
AlinaPopa spune:
Parerea mea: Totul tine de tine! Daca tu nu vrei sa accepti sfaturile celor din jur si nu vrei sa schimbi ceva in viata ta, e treaba ta, dar nu te mira atunci ca prezenul este cum este! Si eu consider ca toti cei care ti-au raspuns pana acum, nu au incercat decat sa te ajute si nimic altceva!
Alina
Julie spune:
Lily, am citit subiectul de la un capat la altul. Cred ca raspunsul la intrebarea pusa de tine in deschiderea lui se afla numai in sufletul tau. Cauta-l .
Punem punct aici si pornim mai departe, cu optimism, imaginandu-ne ca luam viata de la capat :))))
Julie