despre singuratate
Raspunsuri - Pagina 11
AlinaPopa spune:
Lily draga, totul tine de tine. Daca tu iti doresti cu ADEVARAT pe cineva, acel cineva va veni. Numai ca trebuie sa iti doresti suficient de mult si sa crezi din tot sufletul ca iti vei gasi perechea.
Cum au spus si alte fete mai sus, ar trebui mai intai sa te placi tu pe tine si apoi vor veni si celelalte. Ia incearca sa te duci la servici zambind, sa fii bine dispusa, sa glumesti si sa vezi cum o sa atragi atatea persoane langa tine!
Iti urez mult mult succes si sa ne tii la curent cu ce se mai intampla in viata ta!
Alina
Idora spune:
Eu zic ca o femeie care are incredere in ea, zambeste mult, e intelegatoare, ii face des mici surprize, e aranjata, parfumata,plina de viata, cu umor, buna gospodina,comunicativa dar in acelasi timp misterioasa,spontana si de ce nu buna amanta, nu poate sa dea gres cu un barbat, in sensul ca va reusi sa fie iubita de el, chiar sa nu mai scape de el!Lor le plac astfel de femei, nu le plac femeile care se vaicaresc tot timpul si care se tin scai de capul lor, sunt posesive - asta-i indeparteaza!
Deci concluzia: femeia trebuie sa fie doamna in societate, gospodina in bucatarie si in pat e adevarata!
Stiu ca nu e intotdeauna usor sa fii asa dar se poate daca ai vointa!!
val77 spune:
draga mea Idora
uneori se plictisesc si de prea mult bine
am facut toate astea si tot a cautat in alta parte, nu sunt genul care sa ma plang de ceva, imi place sa cred ca imi pot rezolva singura problemele
lily spune:
Pai ei bietii insingurati care sint mai timizi, cu care viata nu a fost darnica, avind un fizic dezavantajos, poate nefiind buni oratori- neavind "papagal" cum spune romanul,nestiind sa vorbeasca in public prea bine , fiind introvertiti cum sa reuseasca sa fie si ei tratati ca oameni normali si carora li se cuvine si lor un cuvint bun, cu atit mai mult cu cit se serbeaza Ziua indragostitilor ?
Da, acel citat mi l-am amintit in momentul logarii pe forum- deoarece citisem povestea emotionanta a Eleneilove (acum mama lui Alvarica ) si vrind sa ii scriu un mesaj, a trebuit sa ma inscriu -si l-am trecut gindind ca lumea fara dragoste e pustie,cenusie
Mai ales Noul Testament vorbeste de dragoste - In 1 Corinteni spune Apostolul Pavel ca fara dragoste nu ar fi nimic , chiar daca ar avea averi, credinta, nadejde...dragostea e singura virtute crestina care conteaza cel mai mult in toata viata omului
insa acei oameni care se iubesc pe ei mie mi-au creat probleme de intelegere: traind pentru ei, iubindu-se pe ei, netind cont decit de ei, invirtindu-se in jurul propriului eu ...
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by lily
... si sa ma intreb - cind se va tine cont si de oamenii singuri ?
"Daca dragoste nu e, nimic nu e"
Lili
cand? atunci cand oamenii singuri vor incepe sa tina cont de ei insisi. vorba Ecleziastului pe care o citezi in semnatura: daca nu te iubesti pe tine insuti, nu o sa-ti poti iubi nici aproapele si nici aproapele nu te va iubi pe tine. apoi, sa ma scuzi de indrazneala, dragostea pentru Dumnezeu are ca prima treapta dragostea de sine, urmata de cea pentru semeni. altfel, e vorba in vant.
Lili
lily spune:
Buna
Imi doresc pe cineva, am cunoscut pe cineva, dar am gresit...
si imi pare rau ca era un om atit de bun, de la locul lui si eu nu am stiut sa apreciez ce am ...
si cit l-am asteptat in liceu, la facultate peste tot pe unde mergeam imi doream un prieten , prietenul meu , in anii insa imi construisem un anume "tipar/model", iar cind l-am intilnit , el nu era asa... eu fiind copil, imatura mi-a placut dar m-a deranjat ca nu seamana exact cu "portetul robot" din capul meu...
Dumnezeu mi-a dat sansa, nu am stiut sa o accept si am pierdut ! si mi-a pierit buna dispozitie cind am constatat cruda realitate...
Nu am vrut sa fac pe victima, sa par ce nu sint ci doar sa incerc sa vad ce anume m-a scos din "program", ca vesela, optimista, zimbitoare (enervam pe unii ca mereu zimbeam) am fost de fel, luptatoare si generoasa, harnica si sociabila ?
Insa aici nu cunosteam pe nimeni si nu eram cunoscuta, nu stiam cum sa spun ce ma doare cind sint atitea probleme si ofuri si vaiuri pe lume !!! Doar un cuvint gresit interpretat si riscam sa fiu acuzata de pomana
Doar aici la , virtual am mai capatat nitel curaj !
Am vrut mai mult o dezbatere si un dialog despre ce inseamna sa fii singur-avind parinti, soti ,colegi, vecini si mai putin cum eram si cum am devenit eu, nu ca m-as teme de judecata cuiva- Dumnezeu e Cel ce ne judeca in final , dar riscam sa devin patetica si partinitoare, subiectiva si prea sentimentala ...
Si spune Biblia , in Noul Testament: " Cunostiintele ingimfa, pe cind dragostea zideste !" Mindria, orgoliul, ingimfarea, vanitatea-cite sinonime, sint radacina raului din noi,din fiecare , caci tot Biblia spune in Proverbe : "Mindria merge inaintea pieirii" si care ne impiedica sa dezvoltam si sa legam punti de comunicare adevarate (nu doar sa vorbim...) unii cu altii -in casa, la serviciu, pretutindeni
Lili
conchita spune:
quote:
Pai ei bietii insingurati care sint mai timizi, cu care viata nu a fost darnica, avind un fizic dezavantajos, poate nefiind buni oratori- neavind "papagal" cum spune romanul,nestiind sa vorbeasca in public prea bine , fiind introvertiti cum sa reuseasca sa fie si ei tratati ca oameni normali si carora li se cuvine si lor un cuvint bun, cu atit mai mult cu cit se serbeaza Ziua indragostitilor ?
pfiuuu...ce de mai extrapolari insidioase, Lily! adica opusul timizilor sunt papagalii? despre normalitate nu ai auzit? ca asta iti sugeram. si tu chiar crezi in sabloanele cum ca slabii o duc mai bine decat grasii? adica sunt mai iubiti de popor? si ce legatura au oratorii in discutie? ideea era alta, lasa citatele din Corinteni ca problema e simpla rau de tot: ce sa spui cuiva in intimitatea dialogului (deci conversatie in doi, nu in public), daca tie insati nu ai nimic de spus?
partea cu timizii care nu sunt tratati ca oameni normali suna SF, cel putin pentru mine. lasi impresia ca lumea este impartita in doua tabere, prima care imparte atentie oamenilor normali, adica lor insisi, a doua a timizilor ignorati, asa, cu premeditare si in bloc. eu de ziua indragostitilor nu m-am gandit sa caut pe strazi un timd si sa il bag in seama, ca sa fiu cetatean model, pur si simplu mi-am vazut de ale mele, asa cum actioneaza tot omul normal (average) in orice situatie de viata. nu m-am gandit ca am misiune crestina speciala cand merg la munca, unde ma concentrez pe ce am de facut, nu pe cautat timizii care ma acuza ca imi vad de treaba de pilda.
imi rastalmacesti spusele infiorator, sau, ma rog, tragi niste concluzii din ce am spus....valeu, mama!
dar timidul ce face pentru omul normal? la asta te-ai gandit, cand reprosezi umanitatii indiferenta fata de singuratici? :)
in mintea mea, lucrurile sunt clare: daca cineva imi raspunde cu spatele la buna ziua, inseamna ca vrea sa fie lasat in plata lui. nu ma complic cu prezumtii sofisticate ca poate fi un timd insingurat, pe baza zicalei populare "dragoste cu sila nu se poate". sa ma bag in viata lui asa neinvitata ca sa il salvez de el insusi? daca cineva e in pericol de inec, incepe sa strige dupa ajutor, nu se duce la fund in tacere asteptand sa fie depistat din avion.
quote:
insa acei oameni care se iubesc pe ei mie mi-au creat probleme de intelegere: traind pentru ei, iubindu-se pe ei, netind cont decit de ei, invirtindu-se in jurul propriului eu ...
iarasi exagerezi din plin. nu iti recomandam egoismul, ci iubirea de sine ca prim pas spre amorul general. mie imi creaza probleme cei care au inima seaca, dar pretind sa fie adorati de multimi, vezi Hitler de pilda
o narcisista
conchita spune:
quote:
imi construisem un anume "tipar/model", iar cind l-am intilnit , el nu era asa...
ideea cu portretul robot nu prea se potriveste cu citatele generoase din Corinteni. iubesti oamenii asa cum sunt, nu cum ai vrea tu sa fie, ca altfel cazi in pacatul vanitatii pe care il infierai chiar tu. cred ca si acum suferi de greutatea asta, a adecvarii, respingand raspunsurile sau reactiile care nu corespund asteptarilor tale teoretice.
recitesc randurile tale despre prietena ta din Vest cu fetita care te iubeste si iti spune "mami". zici acolo ca mama ei nu ar aprecia o vizita din partea ta, din gelozie fata de tine ca i-ai furat inima fetitei. insusi faptul ca asumi in necunostinta de cauza o reactie a unei fiinte umane inainte de a-i da dreptul sa reactioneze este un semnal cert ca tu nu prea crezi in citatele din Corinteni. dragostea adevarata nu se impiedica in speculatiile mintii. daca iubesti pur si simplu, nimic nu mai conteaza, nici gura lumii, nici portretele robot. apoi, n-a zis nimeni ca dragostea e usoara, asa cum dai tu de inteles ca o doresti. e munca grea, sisifica, e cea mai grea misiune data oamenilor. caci include in primul rand iertarea si generozitatea pura, si nu toate sufletele sunt capabile de asta...
camelia-daniela spune:
quote:
Originally posted by Idora
Eu zic ca o femeie care are incredere in ea, zambeste mult, e intelegatoare, ii face des mici surprize, e aranjata, parfumata,plina de viata, cu umor, buna gospodina,comunicativa dar in acelasi timp misterioasa,spontana si de ce nu buna amanta, nu poate sa dea gres cu un barbat, in sensul ca va reusi sa fie iubita de el, chiar sa nu mai scape de el!Lor le plac astfel de femei, nu le plac femeile care se vaicaresc tot timpul si care se tin scai de capul lor, sunt posesive - asta-i indeparteaza!
Deci concluzia: femeia trebuie sa fie doamna in societate, gospodina in bucatarie si in pat e adevarata!
Stiu ca nu e intotdeauna usor sa fii asa dar se poate daca ai vointa!!
Draga mea Idora,
mai bine ca tine, nu puteam nici eu sä mä descriu!!!...cu o micä completare...eu i-am dat toatä libertatea pe care si-a dorit-o, poate mai mult decit atit!!...dar i-am arätat cu tärie si partea cealaltä a medaliei!!...cä nu poate fi numai bine!!...deci, dupä dusul fierbinte, mai vine si unul rece!!...asa il tin in formä!!
Si intra-devär, asa este...femeia care este multumitä de ea, emanä niste semnale aparte, la care nu rezistä multi bärbati!!
Eu am fäcut "experienta" asta cind eram mai tinericä si ajunsesem la 7 prieteni deodatä, dar...lista mai putea continua, si nu am mai vrut eu!!...si nici nu aveam ginduri serioase cu nici unul!!...a fost numai o experientä...de ce sä spunä numai bärbatii: "mamä, ce de gagici am avut!!!"
Pupici de la Cami.
lily spune:
- opusul timizilor sint oamenii curajosi , indraznetii
- moda care cere sa fii slab, f.slab (mai mult adresata femeilor) si care nu e oricui la indemina , "canonul" modei ajungind un fel de religie pt unii oameni
-lumea se imparte in natiuni, popoare, clase sociale etc. si fiecare facem parte din una sau alta din acestea ! in privinta timizilor, nu eu fac demarcarea, ci pshihologia imparte oamenii dupa temperament
-am intrebat retoric de ce toate pregatirile facute pentru acea zi a indragostitlor i-a lasat de-o parte pe oamenii singuri -care nu neaparat nu au un iubit/logodnic /sot, dar poate ca acela e departe (cu serviciul, in armata etc) sau poate ca l-au pierdut si sint fideli (nu se gindesc sa inceapa alta relatie )
-"dragoste cu sila nu se poate" depinde cind, cui si cum afirmi acest lucru -cuiva care nu ti-a raspuns la salut ?? poate nu te-a vazut sau auzit, era cu gindurile in alta parte...si se intimpla ca unii chiar sa evite sa mai ceara ajutor de teama ca si-ar crea "obligatii" si nu ar stii cum anume sa il rasplateasca pe cel milostiv
-citatul din semnatura e din iubire si din ce inseamna ea pt mine si pt cei pe care i-am intilnit, m-au ajutat si i-am rasplatit iubindu-i
am spus unde se gaseste el in Biblie-in Noul Testament-in Prima Epistola catre Corinteni a Apostolului Pavel ( deoarece eu nu l-am gasit in Vechiul Testament -in Eclasiastul )
-cred ca orice om se iubeste pe el insusi, cit de putin
finalul cu hitler nu il inteleg -cum sa iti creeze probleme cineva mort de zeci de ani ??
(insa nu doar el a vrut adoratia multimii... )
o vesnic indragostita
quote:
pfiuuu...ce de mai extrapolari insidioase, Lily! adica opusul timizilor sunt papagalii? despre normalitate nu ai auzit? ca asta iti sugeram. si tu chiar crezi in sabloanele cum ca slabii o duc mai bine decat grasii? adica sunt mai iubiti de popor? si ce legatura au oratorii in discutie? ideea era alta, lasa citatele din Corinteni ca problema e simpla rau de tot: ce sa spui cuiva in intimitatea dialogului (deci conversatie in doi, nu in public), daca tie insati nu ai nimic de spus?
partea cu timizii care nu sunt tratati ca oameni normali suna SF, cel putin pentru mine. lasi impresia ca lumea este impartita in doua tabere, prima care imparte atentie oamenilor normali, adica lor insisi, a doua a timizilor ignorati, asa, cu premeditare si in bloc. eu de ziua indragostitilor nu m-am gandit sa caut pe strazi un timd si sa il bag in seama, ca sa fiu cetatean model, pur si simplu mi-am vazut de ale mele, asa cum actioneaza tot omul normal (average) in orice situatie de viata. nu m-am gandit ca am misiune crestina speciala cand merg la munca, unde ma concentrez pe ce am de facut, nu pe cautat timizii care ma acuza ca imi vad de treaba de pilda.
imi rastalmacesti spusele infiorator, sau, ma rog, tragi niste concluzii din ce am spus....valeu, mama!
dar timidul ce face pentru omul normal? la asta te-ai gandit, cand reprosezi umanitatii indiferenta fata de singuratici? :)
in mintea mea, lucrurile sunt clare: daca cineva imi raspunde cu spatele la buna ziua, inseamna ca vrea sa fie lasat in plata lui. nu ma complic cu prezumtii sofisticate ca poate fi un timd insingurat, pe baza zicalei populare "dragoste cu sila nu se poate". sa ma bag in viata lui asa neinvitata ca sa il salvez de el insusi? daca cineva e in pericol de inec, incepe sa strige dupa ajutor, nu se duce la fund in tacere asteptand sa fie depistat din avion.quote:
iarasi exagerezi din plin. nu iti recomandam egoismul, ci iubirea de sine ca prim pas spre amorul general. mie imi creaza probleme cei care au inima seaca, dar pretind sa fie adorati de multimi, vezi Hitler de pilda
o narcisista
Lili
lily spune:
El -adica cel de care cindva m-am indragostit (nu gluma ) mi-a dat prilejul sa cunosc iubirea cea care nu se comensureaza cit da si cit primeste si nu cere altceva decit timp sa creasca , sa se dezvolte ca un pom primavara cind sub blindetea razelor de soare apar frunzele si infloreste.
Si tot el m-a ajutat sa imi procur prima mea Biblie ( lucrind in mediul religios) , pe atunci nu citisem Cartea Sfinta, de la biserica auzisem ca Isus a spus sa imi iubesc aproapele ca pe mine insami, iar modelul dragostei perfecte a fost Isus, Fiul lui Dumnezeu.
Fetita e mare acum, ma poate iubi daca vrea, fara sa se supere nici mama ei nici altcineva din familie (nu sintem rude) ! Doar ca nu mai e in grija mea ca la un an, un an jumate, nu mai e dulcea mea povara si nici nu am dreptul sa ma cheme: 'mama' ! nu am fost decit un sprijin pt o prietena din copilarie ale caror drumuri s-au despartit -ea cu familie, eu singura (nu am fost bona cu acte in regula)
quote:
imi construisem un anume "tipar/model", iar cind l-am intilnit , el nu era asa...
ideea cu portretul robot nu prea se potriveste cu citatele generoase din Corinteni. iubesti oamenii asa cum sunt, nu cum ai vrea tu sa fie, ca altfel cazi in pacatul vanitatii pe care il infierai chiar tu. cred ca si acum suferi de greutatea asta, a adecvarii, respingand raspunsurile sau reactiile care nu corespund asteptarilor tale teoretice.
recitesc randurile tale despre prietena ta din Vest cu fetita care te iubeste si iti spune "mami". zici acolo ca mama ei nu ar aprecia o vizita din partea ta, din gelozie fata de tine ca i-ai furat inima fetitei. insusi faptul ca asumi in necunostinta de cauza o reactie a unei fiinte umane inainte de a-i da dreptul sa reactioneze este un semnal cert ca tu nu prea crezi in citatele din Corinteni. dragostea adevarata nu se impiedica in speculatiile mintii. daca iubesti pur si simplu, nimic nu mai conteaza, nici gura lumii, nici portretele robot. apoi, n-a zis nimeni ca dragostea e usoara, asa cum dai tu de inteles ca o doresti. e munca grea, sisifica, e cea mai grea misiune data oamenilor. caci include in primul rand iertarea si generozitatea pura, si nu toate sufletele sunt capabile de asta...
Lili