Am doua pungi de varza tocata. Ce fac cu ea?
va rog gospodinelor, astept instructiunile voastre.
Pentru parinti... despre copii!
Raspunsuri
oanaesn spune:
Eu am doar 3 idei: salata, cu ceapa si mar, calita, cu putin ulei si piper sau "a la Cluj" adica o budinca: un rand de varza, un rand de carne tocata, un fel de sarmale desfacute.
janib spune:
Si eu zic la fel Varza calita, sau salata cu ulei, piper.( foarte buna la fripturi , cartofi prajiti, etc).
Ortansa spune:
1.O salata de varza cu morcov ras,castraveti,rosii si cu sosul clasic:otet,sare,ulei sau daor varza cu morcov ras si maioneza.
2.O varzica calita cu carnaciori prajiti si mamaliguta:-)
3.Umpli gogosari cu varza tocata si morcov ras si ii pui la murat dupa reteta clasica-ori in saramura,ori in otet.
Ortansa-deX mamica
Marianar spune:
Poti face varza calita cu ceva afumatura (carnati, costita) sau varza la cuptor cu carne.
Varza ce fel este, murata sau nu?
Mie imi place salata de varza murata. Pun varza tocata intr-un castron, adaug ulei sare si piper si o servesc cu friptura, tocana, mazare etc.
Imi place si goala
desprecopii spune:
revin gospodinelor: varza nu e murata si e alba.
va rog spuneti-mi cum se face varza calita.
Pentru parinti... despre copii!
Marianar spune:
Aici gasesti mai multe retete cu varza:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13526
oanaesn spune:
Intr-o tigaie adanca sau intr-o cratita torni un pic de ulei, pui pe foc, adaugi varza. Pui sare si amesteci. Varza scade mult si devine mai galbuie. Daca nu e gata si se prajeste prea tare adaugi putina apa. Cand e aproape gata se adauga piper, cimbrisor si rosii curatate de coaja si taiate cubulete. Rosiile se pot inlocui cu suc sau bulion, dau un gust un pic acrisor.
Taty spune:
Eu as face-o asa: tai marunt niste ceapa, morcov (nu f. mult, ca indulceste), adaug varza (tocata) si le pun toate intr-o cratita cu putin ulei la foc mic.Adaug foi de dafin, piper, (sarea la sfirsit).Pun capacul sa fiarba inabusit. Dupa ceva timp adaug suc de rosii si las pina se fierbe. Iese delicios, se poate minca cu mamaliguta.
Daca vreti sa fie cu carne, la inceput puneti carnea taita in cubulete, se frige putin si se adauga legumele de mai sus, continuind in aceeasi maniera, pina este carnea fiarta.
Spor la treaba!
Taty
Floare de Colt spune:
Mirela, daca te-ai hotarat sa faci varza calita, inainte sa pui varza, poti sa calesti 1-2 cepe tocate marunt si 1 ardei gras tocat fideluta, cu putina sare ca sa se inmoaie ceapa si daca vrei poti sa pui si f. putina apa si s-o acoperi. Apoi pui varza tocata, frecata inainte cu putina sare, pui putina apa si cand este aproape gata pui bulion sau cateva rosii tocate cubulete. O mai lasi putin pe foc, o potrivesti de sare, pui piper, cimbru din belsug si dupa ce o iei de pe foc marar tocat.
Eu o mai fac uneori cu soia cubulete fierte inainte in apa si sare, dar tu poti sa pui bucatele de carne si le calesti putin.
Dupa ce a inceput sa fiarba, poti sa bagi cratita la cuptor, dar vezi sa nu iasa prea uscata.
Nu uita de mamaliguta.
Pofta buna!
Pupicei,
Camelia