Am doua pungi de varza tocata. Ce fac cu ea?
Raspunsuri - Pagina 2
Floare de Colt spune:
Acum am vazut reteta lui Taty.
La acea reteta as mai adauga doar 1 ardei gras.
Nu uita foile de dafin!
scarmanus spune:
La placinte cu varza te-ai gandit? Din acelea poale'n brau, cum se fac in Ardeal? 100% romanesc, asta in cazul in care vrei sa le arati lor, olandezilor, de ce suntem noi in stare!
Carevasazica: faci un aluat de paine (500 g faina la care ai pus un pic de sare si 1 pliculet de drojdie, farmananti bine cu apa calduta pana devine un aluat moale dar ascultator). Lasi la dospit cam o ora pana isi dubleaza volumul.
Intre timp prepari varza calita (o freci putin cu sare ca sa "sloboada" un pic de apa, o pui intr-o cratita cu un pic de ulei si capac deasupra, amesteci periodic sa nu se lege. Sarezi si piparezi dupa gust si nu lasi pana se face terci, ca se mai coace un pic si in placinta.
Iei o lingura bunicea din aluat si intinzi o foaie cam cat o pizza medie, pui varza racita si o intinzi dar nu pana la extremitatile aluatului, apoi incepe arta ardeleneasca! apuci foaia de aluat dintr-o margine, o tragi inspre inafara si apoi o pliezi in interior, tinand cu celalta mana foaia de dedesupt sa nu vina dupa tine cum s-ar zice. Faci cam 5-6 astfel de petale care trebuie sa se uneasca la mijloc. Se prajesc intr-o tigaie cu ulei pana se rumeneste pe o parte apoi o intorci pe cealalta parte, evident. Cu putin antenament iti formezi dexteritatea, n-ai grija.
Umplututra la astfel de placinta poate sa fie cu branza de vaci sarata, amestecata cu un ou intreg, marar si cozi de ceapa, sau cartofi fierti in prealabil, dati pe razatoarea mare, sarati si piperati, sau cu..ceapa! Asta din urma iese o minune, nu trebuie decat sa tai ceapa solzisori, s-o freci un pic cu sare, adaugi nitel piper si gata. Nu te teme, nu e iute la gust si e foc de sanatoasa, ca ceapa nu e prajita!
Daca te-ai incumetat sa faci sa ne scrii cum ti-a iesit.
scarmanus
anne-marry spune:
vroiam sa iti dau si eu niste retete dar vad ca alte fete au fost mai harnicutze si mi-au luat-o inainte. super retele fetele!
spor la treaba si pofta buna! ca eu deja...
pupici dulci...
anne-marry
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA