Mamici ian-feb 2004 (12)
Raspunsuri - Pagina 10
alexi__a spune:
Andruska as vrea si eu te rog, tabelul...
Si eu am multe dubii in ceea ce priveste dormitul. Dar parca eu mai bine dorm pe partea stanga.
O alta problemutza, de vreo cateva nopti am niste carcei groaznici.. Voua nu vi se intampla? Am auzit ca e lipsa de ceva vitamine. Stie cineva ce ar trebui sa iau? Doctorul meu mi-a spus ca inca nu trebuie sa iau vitamine pana in sapt. 28.
Va pupicesc pe toate gravidutzele si pe bb-i vostri.
Alexandrasi bb de 24 saptamani
ad_risnov spune:
Buna dimineata, mamici cu bebici in burtici,
Nici mie nu-mi place vremea de afara (Andra ma gandesc la zugravii tai si la casa ta ravasita ), dar in casa este bine si cald. Asa ca eu nu prea am de ce ma plange. Rares a avut ieri recital de balet pt. ca la un moment dat cred ca nu-si gasea locul si facea valuri, valuri. M-a distrat teribil .
Ieri mie mi-a fost cam rau spre seara. M-a durut serios burta, parca imi atarna un pietroi in jos. Am luat din nou no-spa si am stat mai mult in pat. Si azi noapte m-au suparat durerile, mai ales daca stateam pe spate. Cred ca la mine se adauga si starea de constipatie, probabil de-asta ma simt umflata. Cred ca bb apasa pe intestinele mele si imi da senzatii de durere. Sper ca asta sa fie, nu altceva.
Andra, in ce priveste contractiile de care vorbeai, la inceput eu le aveam doar noaptea, cam de doua-trei ori. Se facea burtica tare, tare, parca vroia bb sa iasa. Apoi s-au mai indesit, apareau si ziua in cele mai diverse momente: cand urcam scari, cand ma intorceam in pat de pe o parte pe alta, cand stateam in picioare. Cred ca aveam cam de 6-7 ori pe zi senzatia de tare. Acum s-au rarit din nou. Dr. mea s-a cam speriat de ele si atunci m-a internat in spital pt. injectiile acelea litice: diazepam+scobutil+papaverina. Nu stiu ce sa-ti spun mai multe. Daca vrei mai intreba-ma tu. Oricum este bine sa vorbesti cu dr. tau pt. orice eventualitate.
Alexi_a, Andruska este azi libera, deci nu va putea sa-ti trimita tabelul decat maine. In legatura cu carceii stiu ca Andruska a avut asa ceva si medicul ei i-a dat MagneB6. Poate iti va povesti ea mai multe maine. Si mie mi s-au intamplat, dar doar de doua ori. Sper sa nu ma mai chinuie.
Georgy, ai grija de tine si de bb, stai cumintica in pat si gandeste-te bine daca duminca poti veni. Nu va fi sigur ultima noastra intalnire! Noi am vorbit zilele trecute sa ne intalnim fara soti. Cred ca va fi mai bine sa ne intalnim doar noi, fetele.
Ce o mai fi facad Lili? Adlemi, poate mai ai tu vesti despre ea. Asteptam sa ne scrii!!! Sper din suflet ca este mai bine cu moralul.
Ven, nu cred ca la noi ai citit de patut. Nu prea ne-am aruncat deocamdata la cumparaturi pt. bb. Parca tot o mamica de la Mamici de nov-dec povestea despre comanda de la babycomfort. Cauta acolo, poate te va ajuta cineva. Oare nu poti scrie pe adresa lor sa afli informatiile dorite?
Ma opresc deocamdata aici. Vorbim mai incolo. Astept sa veniti la taclale .
Pupici si o zi frumoasa va urez!!!
Adrianain 24 de saptamani
Misa spune:
Dragi mamici,
In primul rind - Buna dimineata, caci noi am avut parte azi de un eveniment unic.Suna ceasul(telefonul)-foooarte frumos. Ma intorc sa apas pe OK, inainte de a-l auzi si "puii" mei- Stef si tata-sau. Ati dedus bine... Stef la 4,8 ani doarme inca in dormitorul nostru, dar in patutul lui...o ramasita a cordonului ombilical, caci in pat cu noi n-a dormit niciodata.Si cind ma intorc, sa inchid " desteptatorul", Bang,Bang,Bang, trei suturi in burtica mea... Ca sa vezi ..l-am deranjat pe Maria-Sa-BB, dar intensitatea cu care a lovit era de parca m-ar fi ghiontit barbata-miu. Asta zic si eu personalitate... Si eu care ma plingeam de efectul Diazepamului..
Am in fata buletinul ecografic de vineri Daca LF stiu ca e lungimea femurului=4,7 cm, DBP=6,3 cm si DTT?=5,6 cm sunt o enigma pentru mine Doamne au doctorii astia un scris, ca inca ma intreb cum se descurca farmacistele...Stie cineva ce reprezinta??? Anexe-fara modificari, de placenta scrie ca-i omogena inserata fundic???, prezentatie craniana poz.stg.,lichid amniotic in cantitate...ceva ce se termina cu plat,lat etc,ca nu mai fac speculatii...Astept raspunsurile voastre!!!!
Misuca & pestisorul-ciocan(25)
Ps. Mersi pentru sugestii de nume. Suntem in tratative...seara de seara
alexi__a spune:
draga Misa DBP reprezinta dimatrul biparietal (cred ca am pronuntat bine), oricum este diametrul caputului iar la 25 saptamani din cate am citit eu, 6,3, este in limitele normalului.
Despre DTT nu stiu ce este. Poate te ajuta celelalte fete.
Alexandra si bb de 24 sapt.
aramona spune:
Neata, burticutze!
Noi suntem azi tare veseli, chiar daca afara ploua si este urat.Are si ploaia farmecul ei...Ma uit cu placere la cerul plumburiu si la perdeaua deasa de picaturi reci ce te invioreaza...la luciul 'apos" al asfaltului plin de gropi, la masinile grabite ce trec cu forta prin ochiurile mari de apa mocirloasa...
Si la stropii mari de noroi ce raman pe salopeta, dupa ce in prealabil am avut grija sa murmur cuvinte de neintzeles, DE BINE, la adresa celui caruia nu i-a pasat ca pe trotuar se afla o persoana care doreste sa ajunga cat de cat decent la serviciu!
E FRUMOS!!!
Noi cu contractiile am cam terminat, se pare ca utrogestanul m-a ajutat (sa fie si gandirea pozitiva, autosugestia?), din cand in cand, mai rar, dupa ce stau mai mult in picioare sau umblu mai mult, simt ditamai pietroiul in abdomen, USHOR dureros, dar trece si ala, cu nitzica rabdare si pozitie orizontala...PAna sa iau No-spa, ma linistesc...asa ca nu mai iau!
Mie vitamine mi-a dat din luna a 4-a pana acum, iar din luna a 7-a (de luni adica), voi lua doar Ca+D2 (cate 2/zi, atentie, doar 10 zile pe luna). Probabil Ca rezolva si acele contractii ale muschilor-carcei, insa tb. luat cu grija, acum BB-ul este in crestere progresiva si ne "saraceste" de minerale, si este necesar un aport suplimentar de calciu, insa luat in doza prescrisa, pentru ca luat excesiv, duce la osificare (am zis bine?) prematura...
Doza pe care mi-a dat-o e mica, am incredere in medicul meu, sunt convinsa ca nu mi-a dat aiurea!
VA pupicesc pe toate, am multa treaba azi, sper sa mai intru pe forum sa vorbim!
Ra( sapt. 26)
Lia70 spune:
Buna dimineata, dragelor!
Sunt atat de adormita din cauza vremii de afara! Noi suntem bine, iar burtica creste pe zi ce trece.
Alexandra, despre carcei: din cate stiu eu, in general, semnaleaza lipsa de calciu si magneziu din organism. Si mie mi s-a intamplat de vreo 2-3 ori, noaptea, la muschii gambei. Apoi, cateva zile am baut multa Sana, lapte, iaurt si alte produse lactate si ca urmare n-am mai avut. O fi coincidenta, n-o fi...
Adriana, acum cateva zile am avut si eu asemenea stari, bineinteles din cauza constipatiei. Si durerile de spate, of..! Nu-mi mai gasesc locul in pat, noaptea.
Pupici, tuturor! Sanatate si burtici vesele!
Lia 24
Andra28 spune:
Vai, Ramona, dar ce descriere "romantica" ai facut tu pentru peisajul "mirific" de afara!!!!!!
Tu i-ai injurat pe cei cu masinile, eu i-am injurat si pe cei de la primarie ptr baltoacele de pe trotuare...., si pe cei de la RATB ptr aglomeratia zilnica din tramvaie si ptr intervalele imense dintre doua tramvaie.........
Fetelor, sa stiti ca zugravul meu face treaba foarte buna si cu spor. Se pare ca astazi imi termina sufrageria.
Ah, era sa uit sa ma laud: incepand de aseara, la mine in apartament, caloriferele sunt calde!!! Ieri dimineata, in sufrageria aproape goala din cauza zugravitului....ieseau aburi din gura, azi -in schimb- era o atmosfera placuta.
Haideti ca v-am facut capul calendar cu tot felul de prostii!!!
Adriana, chiar aseara discutam cu sotul meu in ceea ce priveste pozitionarea initiala a patutului lui bebe si nu am ajuns la o concluzie clara. el zice ca i-ar fi si lui mai bine si mie mai usor, daca bebe ar sta ptr inceput cu noi in camera. Eu cred ca o canapea in camera lui (pe care eventual sa pot eu atipi) si un monitor de bebe care sa aiba corespondenta la noi in dormitor, ar fi solutia ideala.
Pupici,
Andra- in sapt 26
Marina spune:
ma bag si eu peste burticile voastre (incap cu greu ce mai)...
o mica intrebare pt adlemi...mai stii ceva de lili? Ideea de a o suna e tare departe de mine intrucat sunt ferm convinsa ca numai bine nu i-as face si i-as aminti de burtici si bebei. Si in plus nici nu as stii ce sa-i zic dupa a 4-a sarcina pierduta ufff
In alta ordine de idei...faceti intalniri fara noi, ai???? Sa aduceti poze multe da?????
toate
Ioana77 spune:
Buna burtici!
Se pare ca aceste contractii rebele sunt destul de intalnite.
Eu sunt tot in spital. Nu m-a lasat dr sa plec nici azi . Continui cu litice la 6 ore acum. Pe aici se mai aude din cand in cand cate un plans de bb suparat. Tare drag imi e cand aud.
Mie vremea de afara imi place. Eu de-abia astept sa ninga. Iarna este anotimpul meu preferat. Ma bucur ca se vor naste "Arturicii" iarna.
Si mie mi-e greu sa ma hotarasc la nume. Dar va trebui s-o fac, nu cumva s-apara bbii si eu sa nu fiu pregatita!
Si "Arturicii" sunt din ce in ce mai vioi si din ce in ce mai hotarati cand nu le convine ceva. Daca stau pe dreapta, se revolta cel din dreapta, daca stau pe stanga, se revolta cel din stanga. Daca stau pe spate ametesc si nu mai pot respira! Si uite-asa 24 ore din 24 ma invart in patul asta!
O zi frumoasa,
Ioana si "Arturicii - sapt 25"