(Daca aveti timp si rabdare) Proba de'ndemânare

(Daca aveti timp si rabdare) Proba de'ndemânare | Autor: monica

Link direct la acest mesaj

…. sau …. « un WE de pomina » Nu shtiu ! abar n’am cum sa denumesc mai bine subiectu’..
Vroiam doar sa va pove putin despre WE asta ce tocmai a trecut. Am zis ca nu’i adefarat !
-a debutat cu o plimbare la Cora, care s-a lasat cu un carut plin de porcarii ( si de data asta chiar ne-am dus ghiftuiti, ca i-am zis lu’ Leo despre ce am învatzat de la voi) si un telefon de la soacra-mea care-mi cerea din fundu’ tzarii unde e ea sa merg sa-i golesc frigideru’ shi sa-i spal cratitzile de mâncare zacuta de fro sapt. (culmea tupeului !!) – lucru pe care finalmente bineînteles ca nu l-am facut ! A ! Si un mic scandal în magazin când pe Leo l-au apucat crizele ca iar vreau sa-i cumpar haine lu’ Dudutz (i-am luat un amarât de pulover de O suta de mii !) si crizele mele ulterioare când el a îndesat neshte butelci cu bere care faceau cu mult mai mult decât poloverashul copilului ! Apoi :
-ajunshi acasa am mâncat neshte maaaari bucati de peshte (nu zic de care ) care ne-au îngretzoshat pâna peste ! (io una’ i-am zis ca ne-ar ajunge câte o bucata de fiecare când le-am luat din Cora – gândindu-ma la pret, nu la cantitate, cum am lasat sa se vaza - da’ haplea m-a pus sa iau mai mult)
-am culcat copchilu’ pe la o avansata ora 16…dupe care am zis sa ne odihnim shi noi. Ezact la un sfert de ora dupe aia, când taman trecusem cu totzii în lumea viselor suna telefonu’ ! Intâi mobilu’ ! Ma ridic plina de draci, se opreshte ! Incepe fixu’ ! Ma ridic, pâna sa ajung intra robotu’. Raspund si încep sa apas disperata pe botoane sa opresc robotu’ care rasuna în toata casa. In tot timpu’ asta înjuram ca la usha cortului interlocutorul (frate’miu ! el era) ca m-a deranjat, ca dormeam..ala nu shtia ce sa mai zica…cum sa se mai scuze…într-un final i-am trântit telefonu’ si m-am bagat iar în pat.
O întrebare nevinovata din partea lu’ Leo (« ai scos carnea de la congelator ? ») si m-au apucat neshte crize teribile cum ca’i face placere sa ma vaza în bucatarie tot timpu’ ca pe o fraila (ceea ce e totaaaaal neadefarat), am sarit ca arsa din patu’ conjugal unde urma sa atipim shi noi putzin, directiza bucatarie, unde
-m-am apucat sa fac placina cu brânza de vaci pe care o proiectasem deja cu ocazia cumparaturilor la Cora dar pe care urma sa o fac duminica. Framânt coca, apare Leo care nu shtia ce meshteresc, « vaaai, bobitza, da’ de ce te’ai apucat de asta ?? », « lasa, stau în bucatarie, aicea unde’ti place tzie sa ma vezi ! »…tralala…pupaturile de rigoare…me-a trecut criza….bag placinta la cuptor…fac shi neshte zahar pudra între timp….dupe care îl sun pe frate’miu sa vie pe la noi (asta vroia de fapt sa-mi spuna mai defreme) si zic : taman bine, pâna ajunge el e gata shi placinta (e mare amator de dulciuri)
-vine frate’miu, mai stam de forba, ma mai apuca neshte crize ca iar ies pe balcon sa fumeze shi sa bea shi pe mine ma lasa’n casa cu copilu’, copilu’ urla pe la geam ca vrea afara, afara frig, nu-i dau voie…intra shi golanii în casa… Bun, într-un final mac la placinta shi vaz ca e gata (o bibilisem de’o luase gaia, ca me’erea frica sa nu se arda – cuptoru’ meu nu e taman bun de praji’). Scot placinta cu doo prosoape. Strig: “vin cu tava, deschideti usha la balcooon” (ca am zis sa se racpreasca mai repede, sa apuce sa manânce shi frate’miu, care dadea semne ca vrea sa plece). Ies din bucatarie, ajung pe hol shi ce ma gândesc io (cu tava’n mâna) sa ma întorc sa sting lumina la bucatarie (de parca nu puteam sa viu dupe aia), o mishcare greshita, ceasu’ rau….shi tava începe sa se rasuceasca în aer shi pica ezact cu fatza’n jos, placinta gramada o parte pe picioru’ meu, o maaaare parte pe gresie shi doar o bucatzica ramasa neatinsa în tava. Am crezut ca crap în secunda doi! De nervi, de oftica, de timpu’ pierdut, de pofta de placinta ….Am racit bucatzica aia shi i’am dat’o s’o manânce, restu’ la gunoi…pfffff !
Dumnezeule !! Câte pagini am scris ??? Si mai am o groaza sa va spun despre WE asta !!
Bun, ca sa nu ma împushcati continui pe scurt (cât de scurt pot io ) : dupe faza cu placinta m’am trezit ca trebé sa pun mashina de spalat (deshi erea noapte deja), zic : am doar 2 ture (« negre » si « albe ») m’am scos ! Aiurea ! La 1 noaptea am termenat, atuncea l-am sculat pe Leo sa ma ajute (mare parte le’am întins pe cal, da’ alea mari shi lungi nu ajung sa le pun pe sârmele alea nenorocite pe care mi le’a lasat atârnate la 3 metri de sol !!) si tot atunci am constatat ca st cam putine rufe shi nu regasesc neshte…anumite obiecte vestimentare ….. si realizez ca am spalat doar lucrurile pe care le’am mai gasit prin casa, pe noi…dar am ignorat cu desavârshire coshul de rufe !!!
Uoffff, si ar mai fi ! Mi-am facut manichiura shi m-am taiat al naibii, astfel ca doo unghii au copt, una mai tare decât cealalta ! Domenica, înainte de mersu’ la întâlneala la care, recunosc, nu prea mai aveam de gând sa venim, am tras tare sa termen cu gatitu’, astfel ca între o ciorba, o musaka shi o cratitza de chioftele am reushit sa ma tai de doo ori, dupe care în repezeala sa-mi îmbrac copilu’ mai repede sa plecam am reushit sa ma tai al naibii în muchia de la usha dulapiorului lui….Si sunt convinsa ca nu v-am spus tot…
A ! Aseara Dudutz ne prezenta victorios ultimele lui doo realizari si anume : 1. se poate urca singur pe biblioteca, se vâra în spatele televizorului si sta ghemuit acolo ; 2. se vâra ca cel mai experimentat yoghin într-un raft de fro 30 cm înaltime si ramâne întzepenit acolo. In ambele cazuri noi stem disperatzi când îl vedem shi tot în ambele cazuri el striga “luati copilu’ de’aici” pen’ ca nu se mai poate da jos singur.
Am fost scurta, nu’i ashea ??

Va pupilasc pe toti!

Monica

P.S. Inutil sa va mai spun ca întâlneala cu pretenii de pe DC a reushit sa salveze acest WE de pomina. A fost super ! Putini participanti…dar buni !!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Super weekend, Moni!
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

Love is all around

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Ce bine ca nu am baiat...
te mai intrebi de ce este mereu monica cu zambetul pe buze..
e calita !!

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clara spune:

MONICA, SORRY, DAR
CLARA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmina spune:

Super!!!

Cate poate indura omul!!! Sau mai bine zis, o femeie!
Pupici, Cosmina
Si la cat mai putine we de acest fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina78 spune:

"Frumos WE"!
Sper numai ca la urmatoru' subiect de genu' asta sa nu ma dea Sefu' afara de atata
Pupici
Cristina&Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florys spune:

Bine ca s-a terminat pina la urma acest weekend........

dulci mamicii curajoase si lui Vladut cel nazdravan.

Flory, James si Sarah Catherine

"Sanatate ca-i mai buna decit toate!
Albumul:
"http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=48&cid=473

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

monica super: articolul se achizitioneaza pentru prima pagina!

PS- poti sa ne trimiti o poza in care iesi cu placinta din bucatarie? Sau una cu o parte pe piciorul tau. Pliz

Pentru parinti... despre copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Arhistefy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana P spune:

Numai bun de prima pagina.
Monica draga, bine ca WE e scurt ca cine stie ce mai intampinai.

Mergi la inceput