cumparaturi pt bebe

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Acum am bagat de seama ca esti in Dublin!
De cand sunt aici am descoperit, dar poate ca tu stii deja, ca poti comanda de la Argos patut (il alegi din catalog) si iti este livrat gratis la domiciliu in doua saptamani. Noi n-am avut timp de asteptat (am venit de vreo luna si trebuia sa-l culcam pe BB undeva! A dormit cateva nopti cu noi in pat dar n-a fost nimeni fericit), asa ca am luat din alta parte. Ideea era ca poti sa-ti faci calcule si sa-l comanzi in asa fel incat sa ajunga acasa chiar la timp. Asa nu va mai avea nici sotul tau de alergat si dupa patut.

Claudia si Cristi (aproape 10 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Draga Vio,

Si la mine a fost impamantenita superstitia ca nu e bine sa cumpar chestii inainte sa vina bebe, alimentata si de o poveste nefericita a unor veri. Asa ca m-am uitat prin oras dupa toate alea, am hotarat ce si cum vrem sa fie, ce fel de hainute etc.... Cand a venit bebe, a fost evident nebunia de pe lume, sotul a trebuit sa alerge in dreapta/ stanga dupa toate cele, pe care apoi sa le spele, usuce, calce, sa vina la mine la spital, sa faca cinste ca i-a nascut nevasta ... A dormit cam 3 -4 ore pe noapte, la fel si eu. In plus, cele mai multe pe care le hotarasem nu le-a mai gasit. Asa ca ne-am trezit acasa amandoi obositi, cu bebe sanatos si voios care avea un morman de hainute complet nefolositoare si pe care nici nu le-a purtat, cu un patut atat de nou incat inca mai mirosea a vopsea de nu puteai sta.
asa ca...sfatul meu...ia tot ce-ti trebuie incetisor si in tihna, chestii in culori neutre daca nu eshti sigura de sex. Sa ai camera aranjata etc. De exemplu, in Italia, se incepe cumpararea chestiilor dupa 7 luni...eventuial poti sa faci si tu asa ;)

Te pup, spor la cumparaturi si nastere usoara,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Eu nu sunt tare superstitioasa, dar stiu una... la primul bb am facut scutece (ca pe vremea aia nu erau pampershi... ) asa cum scria la carte de 60 si de 90 de cm. Am stat zile intregi si le-am cusut la masina, in luna a noua fiind si cand s-a nascut minunea, cu tot cu stat in spital (o luxatie congenitala la picioare) am ajuns acasa de 59 de cm si nici unele nu mai erau bune. Asa ca... la al doilea m-am hotarat sa nu mai cumpar/fac nimic. In ultima luna, plimbandu-ma cu sotul prin supermarketuri, i-am aratat ce imi place si ce nu si cu cateva zile inainte i-am facut o lista lunga incluzand pretul si locul de unde sa le cumpere pe fiecare si totul a fost ok.
Si asa se plictisesc pana iesi din spital... de ce sa se duca la baut cu baietii cand poa' sa faca cumparaturi cu viitoarea nanutza. Ce-i drept, acasa servitoarea le-a spalat, calcat, aranjat, pregatit tot.
Si daca a mai fost cate altceva de cumparat, am trimis sotul dupa aia cu alte listute. In general, nu toate se potrivesc - poti cumpara chestii nefolositoare la inceput si cu siguranta nu le vei cumpara pe toate.
Sarcina usoara in continuare, nastere usoara si un bb voinic si sanatos,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Noi am luat tot, dar tot absolut! Si bine am facut, am avut tot ce ne-a trebuit de la inceput si bb e bine , sanatos...8 kg si 70 cm la 3 luni! Asa ca... superstitii prostesti care nu prea au legatura cu realitatea! Sarcina usoara in continuare si sa nasti usor un bb dulcic si sanatos! Ia tot ca n-o sa-ti para rau, chiar o sa te feliciti pentru initiativa constructiva pe care ai avut-o!

ROMANA&BB MATEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Noi am luat absolut tot inainte. Chiar si termometru pt. bebe si ser fiziologic si comprese sterile si pompita pentru nas si forfecuta de unghii si biberoane etc. nu numai patut, hainute si cosmetice. Tot. Si nu ne-a parut rau, pentru ca tati nu s-ar fi descurcat de unul singur in zilele imediat urmatoare nasterii, iar eu nu am fost disponibila multa vreme pentru alergat prin oras dupa ce am nascut. Si nici nu mi-ar fi fost prea comod sa descopar ca imi lipseste cate ceva si sa-i pun pe toti pe fuga la orice ora din zi si din noapte. Am spalat asternuturile si hainutele lui bebe inainte, le-am calcat cat sa le am gata pregatite cand vin din maternitate si mi-a prins tare bine. Mi-am facut bocceluta pentru spital din vreme, in ciuda faptului ca in general sunt ingrozitor de dezordonata si dezorganizata, pentru nastere m-am pregatit cum scrie la carte. (Chiar si carti pentru mamici mi-am luat din timp.). Sunt superstitii care spun ca nu e bine sa faci cumparaturi inainte, asa cum se spune ca poti cumpara orice inainte, cu conditia sa nu plateasca mama cumparaturile. Dar chiar nu cred in asa ceva. Nastere usoara si spor la cumparaturi! Sau invers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetzyka spune:

Dragele mele,

Am primit neasteptat de multe raspunsuri de la voi,fapt ce ma bucura foarte de mult.Toate mi-ati confirmat ceea ce credeam si eu despre cumparaturile pentru bebe.Mi se pare absolut stupide si prostesti toate aceste superstitii legate de momentul cel mai potrivit pentru a incepe echiparea cu cele necesare.Voi lua in considerare foarte serios sfaturile voastre si voi incepe cat de curand inspectia prin magazine.

Va multumesc pentru incurajari.

Jos superstitiile de babesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Si eu am cumparat inainte ce aveam nevoie.Ce-i drept imi era cam frica din cauza cunoscutei superstitii dar n-am avut incotro.Nu aveam aici pe nimeni inafara de sot si ar fi fost si culmea sa astept sa nasc si apoi sa-l trimit pe el sa faca cumparaturile.Totul a fost ok,asa ca du-te linistita si ia ce ai nevoie.

Claudia&Laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonab spune:

Hai sa ma bag si eu in vorba ... si eu am luat totul pentru bebe si am inceput treptat cand am trecut de luna a 5. Toate au fost spalate si calcate si le-am pus in pungi si le-am lipit si am scris pe ele ce luam la maternitate imediat la nastere si ce sa am in maternitate dupa nastere si ce sa am primele zile acasa dupa ce vin de la maternitate. A fost tare usor caci sotul lua exact pungile care trebuiau la momentul respectiv si astfel a stat tot timpul linga mine si nu disparea cu orele sa cumpere nu stiu ce pentru bebe. Apoi cu timpul am mai luat si altelele, bineinteles, caci daca ai bebe tot timpul trebuie sa cumperi cate ceva ...

Pupici si nasterere usoara la mamicile cu burtici
Simona

Mergi la inceput