cumparaturi pt bebe
Dragi mamici,
Voi cand ati inceput sa faceti cumparaturi pentru bebe,inainte sau dupa ce s-a nascut?.Eu sunt in luna a 7-a si tare as vrea sa fac unele mici achizitii,sa-mi usurez munca si bugetul mai incolo.Am auzit din doua surse diferite ca nu e bine sa faci cumparaturi inainte.Voi ce stiti?Poate ma lamuresc si eu cum sta treaba.
Va multumesc
Raspunsuri
oanaesn spune:
E doar o superstitie. Pui raul in fata si zici ca cine stie ce se intampla si ce vei face cu lucrurile apoi etc
Parerea mea e sa-ti cumperi din timp tot ce ai nevoie, in acest fel vor fi pe gustul tau, de calitatea si la pretul pe care tu le consideri corecte.
gtania spune:
Am nascut si eu de o luna si tot ma gandeam daca sa cumpar din timp sau sa las dupa ce se naste copilasul. In luna a 8-a am inceput sa-mi cumpar strictul necesar si m-am bucurat ca am facut-o din timp. Dupa ce nasti nu mai poti sa umbli prin oras din cauza durerilor care ai sa le ai dupa nastere, asta dureaza vre-o 2 sapt. si pe urma nu ai sa ai timp din cauza copilasului. O sa dureze ceva pana va acomodati amandoi, pana se obisnuieste cu afara, posibli sa pierzi noptile asa ca nu ai sa ai timp de umblat. Am cumparat cateva randuri de hainute si asa mai primesti si nu are rost sa cumperi prea multe, creste cam repede
Acum ramane decizia ta ce vei face. Iti doresc sarcina usoara si sa nasti cat mai usor, sa ai un sanatos si cuminte.
Numai bine
Tania
EDDY spune:
Pina in luna a-6-a de sarcina nu am cumparat absolut nimik pentru gargaritza din burtica dar am mers pentru o luna acasa shi cind am vazut atitea minunatzii...nu m-am putut abtzine shi am inceput aprovizionarea.Apoi m-am intors acasa aici shi mi-am invitat sotzul la o plimbare prin magazinele cu articole pentru nou-nascutzi prin care nici nu intrasem inainte de vizita in Romania.Ei shi cind am vazut shi aici alte minunatzii...cum sa ma pot abtzine?Am cumparat doar hainutze,apoi am facut acasa o lista cu toate cele trebuincioase shi pina la data nashterii printzesei,aveam absolut totul cumparat.
Nu crede toate superstitziile shi cumpara din timp ce crezi ca-tzi va folosi mai ales in primele 3 luni de viatza ale puiului,caci mai mult ca sigur nu vei mai avea timp dupa nashtere.
Eddy & Antonia Naomi
Lorelai182003 spune:
Superstitii de baba astea! Asa fac ele ca tre sa fie in miezu broblemei. Nu le mai asculta si nu te speria! Eu mai am fo saptamana si nasc si sa stii ca mi-am luat tot pentru inclusiv carucior si patut! Vorba fetelor ce sa stai atunci dupa ce nasti si esti lauza sa cumperi hainute? Si n-ai de unde sa stii daca ce-ti iau ceilalti e pe placul tau. Mie tot timpul imi spuneau babetele ca nu-i bine ce fac si sa vezi ce le flituiam si se ofticau de se dadeau cu de pamant ca nu le ascult iar eu . Mama ce le mai place cand le asculti si vad ca au efekt sperieturile lor.
Asa ca stai linistita si fii o mamica moderna!
Lorelai
mihaela_s spune:
Eu am 2 copii si pentru amandoi am cumparat cele necesare inainte sa nasc. Cu prima nu mai tin prea bine minte, nu am cumparat multe, hainute necesare dar nu multe, ca raman repede mici. E bine sa cumperi cateva hainute si marimea urmatoare celor de nou nascut. In rest am luat de toate inainte: patut, carucior, biberon, suzeta, etc. Facusem o listuta si am inceput cumparaturile cam cu 2 luni inainte de nasterea celei de-a 2-a fetite.
Daca esti superstitioasa si crezi in vorbele babelor, atunci probabil nu vei cumpara.Dar daca nu, poti cumpara linistita.
Mai sunt si alte superstitii, eu nu cred in ele si nici nu le-am respectat, spre exemplu cu iesitul afara inainte de botez sau inainte de molifta pentru mama.
Asta e parerea mea, probabil ca altele au alta parere, nu le condamn, eu sunt de principiul ca trebuie respectata parerea fiecaruia, in fond si la urma urmei e vorba de copilul tau, asa ca tu hotarasti.
mihaela
MLDiana spune:
Poate se spune asa din cauza ca pe" vremuriile bune" nu aveai cum sa sti sexul bb si ca sa nu iei pink in loc de albastru.Era mai bine sa cumperi dupa nastere.
Lidia ,Tiara si David D.
moka spune:
Eu il astept pe bb saptamana viitoare si i-am luat cam tot ce am considerat de cuviinta pana acum, mai putin carucior si scaun de masina, ca s-au cam terminat resursele. Problema mea a fost si e ca nu ne prea pricepem, oferta e mare in materie de orice pentru copii si preturile nu sunt mici. Asa ca ce m-a ajutat foarte mult a fost experienta altora cu copii mici, ceva de genul: "o sa ai nevoie cam de atatea hainute si de acest tip", sau "modelul asta de patut are avantajele si dezavantajele urmatoare". Ce am observat insa e ca personalul din magazine te cam abureste.
Moka
parpalak spune:
Eu am fost cu toate gata inainte sa vina bebe si bine-am facut, ca dupa aia n-am avut timp de nimic. Si nici n-avem aici un cird de neamuri care sa mai vina sa ne ajute.
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
puppe spune:
Primele cumparaturi pentru bebe le-am facut in ziua in care am aflat ca pot pastra sarcina, deci cand fatul avea 6 saptamani.Apoi am primit si primele cadouri de la nasi, cand nu aveam burtica decat de 2 luni.Si, pe parcursul sarcinii, am tot cumparat hainute, toate albe sau galbene, ca Andrada nu a vrut sa-si arate sexul pana la 5 luni jumate...Cand am aflat ca e fetita, am cumparat o gramada de rochite, ca se isteriza deja sotul meu-daca va fi baiat !?!?Patutul l-am cumparat cand eram in luna a saptea, iar salteaua -in luna a 5-a. Cand s-a nascut Andrada, avea de toate, inclusiv carut, si m-am bucurat ca a fost asa, fiindca eu abia ma tineam pe picioare, dar'mite sa mai fiu capabila sa merg la cumparaturi !Cat despre cadouri...daca ma lasam in grija soacra-mii, ar fi purtat biata fata hainele pe care le avea taica-su cand a fost mic !Ce-ti iei tu e sfant ! In rest, nu te mai lua dupa babe, ca toate-s pline de sfaturi ca salteaua lor de purici.Sa ai noroc de un bebe sanatos si frumos !!
she_wolf spune:
Cand l-am nascut pe Cristi aveam doar patut cu tot ce-i trebuie, cateva hainute si...un inel gingival! Oricum, stiam ca voi primi de la parintii mei carut, asa ca asta a aparut dupa nastere. De asemenea am primit (tot dupa ce am nascut) de la rude si prieteni tot felul de hainute, paturele si jucarii (dragute toate, culmea!!!), astfel incat, la iesirea din spital avea un adevarat trusou! Am primit pana si Pampers si servetele umede (de la parinti)!
Biberoane si suzete i-am luat cand a fost cazul.
Totusi, sunt de parere sa cumperi dinainte macar strictul necesar.
Intr-adevar asta cu necumparatul de lucruri pana la nastere este doar o superstitie. Daca totusi, te temi sa cumperi dinainte, poti merge cu sotul tau prin oras sa alegeti patutul si tot ce va mai trebuie, iar, dupa ce nasti, sa se duca sa le achizitioneze.