Negări de sus !
Nu de mult am văzut o emisiune la TV internatzional precum că românii nu sunt asa hotzi cum se spune , dar cu pärere de räu sunt mult mai mult si si mai si decât cred unii sau altzii . Nu mä refer la totzi români ci numai la accea ce asteaptä lumea obositä sä coboare din autocare în parcäri benzinäri . Gästi întregi de tâlhari bine îmbräcatzi lasä turistu român si muncitori care se întorc acasä cu bruma de bani adunatä în cesthiu io câte luni , cu buzunarele goale . Asa cä povestea ar putea continua dar timpul nu îmi mai permite , sunt convins cä multzi dintre voi sthiu la ce mä refer . Mä refer la acei români care opereazä ca tâlhar de la drumul mare în afara granitzeor tzäri bine îmbräcatzi si stilatzi (dar nu ca intelectual ci ca criminal si tâlhar) Asa cä stimabililor care statzi cu curu în ditamai fotoliile în guvernul României nu vä mai mintzitzi concetätzeni cu verzi si uscate si nu mai spunetzi cä este ok cu românii care cälätoresc înafara granitzelor cä nu e asa . Sunt cred io mai multzi tâlhari decât turisthi în afara granitzelor .
Cam atât pentru azi am sä revin cu amänunte !
AlexandruL
Raspunsuri
crinuta spune:
Asa este Alexandru, ai perfecta dreptate, si nu numai in legatura cu talharii. Zilnic ma izbesc de rautatile oamenilor, aici la noi in tara, de lipsa de educatie, de respect, asa incat , nu cred ca se mai poate face ceva cu acest popor.
Crinuta
mihuletu spune:
talhari si cersetori. imi povestea un amic din franta ca lui ii este rusine sa spuna ca este roman, ca toata lumea crede ca e roman ca si tiganii care canta in metroul frantzuzesc sau ca aia care cershesc pe strada si asa mai departe. adica nu roman, romm.
toti astia ne murdaresc imaginea de nu ti-o mai poti spala nici cu ariel intr-o miesiunu de ani.
de ce-ai murit tu antonescu doamne inainte de a termina cu exterminarea tuciuriilor... ziceam ca nu sunt rasista, dar cum se cheama ura asta pentru natia colorata oare?
m-am bucurat cand s-au deschis granitele, ca am crezut ca pleaca toti din tara si terminam cu mizeria de aici. dar atunci nu m-am intrebat ce-or sa se faca tarile care se trezesc plocon cu ei. am tot sperat sa-i inchida acolo, nu sa ni-i trimita inapoi acasa dupa ce astia ne-au sifonat bine de tot imaginea.
www.sara.haihui.ro
n/a spune:
quote:
Originally posted by mihuletu
imi povestea un amic din franta ca lui ii este rusine sa spuna ca este roman - PAI DACA-I ASA DE RUSINE CU NUMELE DE ROMAN, SA ZICA CA-I ALGERIAN SAU TUNISIAN SAU PUR SI SIMPLU NEAMT, sa vada ce zic UNII francezi atunci ... cine-l pune sa zica ca-i roman? .........
ca toata lumea crede ca e roman ca si tiganii care canta in metroul frantzuzesc sau ca aia care cershesc pe strada si asa mai departe ... care toata lumea? ia sa le intrebam si pe fetele din Franta membre ale acestui forum si fetele care lucreaza cu francezi, si ele sunt considerate "tigani" de catre familiile, prietenii, colegii, sefii lor???
de ce-ai murit tu antonescu doamne inainte de a termina cu exterminarea tuciuriilor... ziceam ca nu sunt rasista, dar cum se cheama ura asta pentru natia colorata oare? ... SE CHEAMA SIMPLU : RASISM!!!
sara daniela si mami
www.sara.haihui.ro
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14704&whichpage=5
ps
Alexandru, crede-ma pe cuvint ca daca as avea certitudinea ca macar unul din guvernanti citeste acest subiect, te-as sustine din toate puterile ... dar asa, cu parere de rau trebuie sa-ti spun ca nu ai deschis decit un subiect in care sa dai ocazia unora sa-si bacalareasca neamu si tara, iar altora sa-si plinga de mila ...
Cred ca fiecare dintre noi stim fff bine cum stau lucrurile cu tarisoara noastra draga, cum si de cine este guvernata, cine ne face de ris si cu cine ne mindrim, s-a discutat si para-discutat pe acest forum ... nu inteleg de ce mereu trebuie sa rasucim cutitu-n rana ... nu e mai cinstit si mai constructiv sa venim cu initiative, cu idei despre ce s-ar putea face???
remy spune:
Mie una nu imi e rusine sa spun ca sint roman nu vad de ce?Noi romanii ne-am invatat sa dam mereu vina numai pe tigani de tot raul care se intimpla(furturi,tilharii,crime etc) de parca noi romanii am fii toti perfecti.Daca stam si ne gindim nu numai ei au adus tara de risul lumii de vina sintem si noi,de vina e sint si cei care ne conduc,de vina e viata de mizerie pe care o traim.De unde stim ca cei care cinta pe strazi si cersesc sint tigani?Iti poti da seama numai dupa cum se imbraca?Eu nu cred ca a fii roman e o rusine,nu toti romanii sintem la fel.Haideti sa las-am rasismul la o parte,voi ce credeti ca daca nu erau tiganii nu era nimeni sa ne faca de ris in stainatate?Dovedeste-le celor din jurul tau ca tu esti altfel,esti un om cinstit,corect si muncitor cum de altfel sintem noi romanii.Vorba romanului"Nu esista padure fara uscaturii"
mihuletu spune:
imi cer scuze daca am ofensat pe cineva. stai linistita sofie, amicul meu a rezolvat problema cu rusinea, pur si simplu nu spune ca e roman si nu e foarte mandru de asta.
as vrea totusi sa mi se explice etimologia cuvantului rrom si daca e vre-o diferenta intre rrom si tigan. rromii sunt urmasii casniciilor mixte romani-tigani? sau tigani emancipati sau ce? ca nicaieri in lume tiganii nu se cheama altfel decat tigani.
nu vreau sa insult pe nimeni, desi cu rasismul meu tocmai am facut-o (si cred ca din cauza celor ca mine s-au nascut progromurile si alte nazdravanii) . asta e parerea mea, preconceputa poate dar adanc inradacinata, formata dupa tot felul de experiente neplacute (olfactive, vizuala...), corturi ridicate in mijlocul bucurestiului in parcurile centrale si marginase... toata stima pentru exceptii, ce pacat insa ca sunt atat de putine.
nu vreau sa continuu polemica pe acest subiect, mi-am cerut scuze care sunt oricum tardive, vreau doar sa primesc un raspuns la intrebarile: care este etimologia cuvantului rrom si ce defineste el?
www.sara.haihui.ro
MLDiana spune:
.,esti un om cinstit,corect si muncitor cum de altfel sintem noi romanii..
cami
[/quote]
OAre asa o fi?
Pe linga japonez ,nici pe departe.
Lidia ,Tiara si David D.
crinuta spune:
hahaha, romanii cinstiti, muncitori, onesti???????? Hai ca imi vine sa rad....
in our dreams..
n/a spune:
quote:
imi cer scuze daca am ofensat pe cineva. stai linistita sofie, amicul meu a rezolvat problema cu rusinea, pur si simplu nu spune ca e roman si nu e foarte mandru de asta.
as vrea totusi sa mi se explice etimologia cuvantului rrom si daca e vre-o diferenta intre rrom si tigan. sara daniela si mami
www.sara.haihui.ro
In ceea ce priveste etimologia cuvintului rrom, uite aici un site, destul de interesant si la obiect zic eu ... se pare ca de-a lungul veacurilor acesti rromi au cam fost defavorizati de soarta sau de oameni? http://www.divers.ro/minoritati/rromi.htm
Ce stiu eu legat de diferenta dintre rrom si tigan : rromii ii numesc "tigani" inclusiv pe 'concetatenii' lor in functie de comportamentul acestora: adica cei care fura, cersesc, comit faradelegi, instiga la scandal, in general nu-si vad de treaba lor si au de lucru cu autoritatile se numesc "tigani" ... ptr un rrom chiar si un roman sau neamt sau ungur, daca a furat, a batut, a omorit pe cineva samd, tot "tigan" este ... cei care-si vad de treaba lor si mai ales incearca sa schimbe ceva in 'imaginea' etniei lor se numesc sau se autodeclara 'rrom' ... asta stiu eu, daca altcineva are alta parere mai documentata, este binevenit cu explicatiile de rigoare ...
Dar ce vreau eu sa mai adaug aici ... eu cred ca nimic nu este mai trist pentru un om decit sa-i fie rusine si astfel sa fie nevoit sa-si ascunda originea, e ca si cum ti-ar fi rusine cu familia, parintii, prietenii, locul unde ai trait ... si asta este foarte, foarte trist ...
Invatati si invatati-va si copiii sa fie mindri de radacinile lor, indiferent care or fi ... un om nu straluceste prin originea nobila sau prin locul unde s-a nascut, ci prin ceea ce este el insusi!
Elenalove27 spune:
quote:
Originally posted by Sofiequote:
as vrea totusi sa mi se explice etimologia cuvantului rrom si daca e vre-o diferenta intre rrom si tigan. sara daniela si mami
www.sara.haihui.ro
In ceea ce priveste etimologia cuvintului rrom, uite aici un site, destul de interesant si la obiect zic eu ... se pare ca de-a lungul veacurilor acesti rromi au cam fost defavorizati de soarta sau de oameni? http://www.divers.ro/minoritati/rromi.htm
Ce stiu eu legat de diferenta dintre rrom si tigan : rromii ii numesc "tigani" inclusiv pe 'concetatenii' lor in functie de comportamentul acestora: adica cei care fura, cersesc, comit faradelegi, instiga la scandal, in general nu-si vad de treaba lor si au de lucru cu autoritatile se numesc "tigani" ... ptr un rrom chiar si un roman sau neamt sau ungur, daca a furat, a batut, a omorit pe cineva samd, tot "tigan" este ... cei care-si vad de treaba lor si mai ales incearca sa schimbe ceva in 'imaginea' etniei lor se numesc sau se autodeclara 'rrom' ... asta stiu eu, daca altcineva are alta parere mai documentata, este binevenit cu explicatiile de rigoare ...
Dar ce vreau eu sa mai adaug aici ... eu cred ca nimic nu este mai trist pentru un om decit sa-i fie rusine si astfel sa fie nevoit sa-si ascunda originea, e ca si cum ti-ar fi rusine cu familia, parintii, prietenii, locul unde ai trait ... si asta este foarte, foarte trist ...
Invatati si invatati-va si copiii sa fie mindri de radacinile lor, indiferent care or fi ... un om nu straluceste prin originea nobila sau prin locul unde s-a nascut, ci prin ceea ce este el insusi!
Pe toti sa-i asculti, dar din mintea ta sa nu iesi!
Sofie ai perfecta dreptate
"Invatati si invatati-va si copiii sa fie mindri de radacinile lor, indiferent care or fi ... un om nu straluceste prin originea nobila sau prin locul unde s-a nascut, ci prin ceea ce este el insusi!
Pe toti sa-i asculti, dar din mintea ta sa nu iesi!"
Elena cu burtica & sotul AL
mihuletu spune:
asta incercam sa spun si eu: insisi tiganii au incercat sa se dezica de unii membri ai etniei lor redenumindu-se. si la fel ca ei, si eu ii numesc tzigani si pe romanii care fura, scuipa pe strada, nu au nici un pic de respect pentru cei din jurul lor. eu de tzigani vorbeam cand acuzam...:(nu de rromi, pentru mine de fapt rromii sunt romani, nu trebuiau sa-si spuna ei rromi ca sa gandesc altfel despre ei.
si acum ca am lamurit problema, sa revenim la subiectul lui AlexandruL, care nu vorbea de tzigani ci de cei de sus care nu gasesc solutii la problemele de care vorbea. problema lor e sa-si asigure sursele de venit si averea dupa ce nu vor mai avea functia de care sunt acum priponiti. in fond este problema noastra, pentru ca nu cred ca de la inaltimea lor, protejati de body-guarzi si de ochelarii de cal, mai au ochi si urechi pentru cei multi.
www.sara.haihui.ro