femeile nu au curaj?
Raspunsuri - Pagina 2
monicav spune:
dragele mele,
multumesc pentru raspunsurile voastre.
Ultimul mesaj- de la cassandra - mentioneaza un alt lucru ce influenteaza felul in care femeile iau hotariri : ce spune lumea, ce comenteaza vecina de bloc sau colega de la servici.
De ce atit de important ce spuni altii si avem nevoie sa fim aprobate in deciziile pe care le luam? De ce sa stai intr-o relatie care nu merge numai ca sa poti scoate ochii copiilor ca te-ai sacrificat?
Au femeile vocatia martirajului, se complac in postura de victime?
Iar in ceea ce priveste independenta financiara - de ce sa accepti diverse mizerii numai pentru ca e vorba de bani? Daca respectivul sot pateste ceva( moare, un accident)oricum va trebui sa te descurci singura, asa ca nu e mai bine sa iei taurul de coarne si sa te gindesti singura la o solutie?
monicav
casandra spune:
Femeile accepta sa fie victime din dragoste salbatica pentru copil si din incapacitatea de a iubi pe altcineva in afara de parinti si copii. Isi iubesc atat de mult copilul incat nu pot sa mai vada pe altcineva, daca sotul le trateaza prost, cu atat mai bine, faptul ca nu il iubesc se justifica, nu se simt vinovate din cauza asta. Pe de alta parte, acceptand martirajul de dragul copilului, il obliga cumva pe acesta sa le fie recunoscatoare si tot timpul in preajma lor, chiar si cand copilul se casatoreste. Cum ar putea un copil care a vazut cum mama lui este batuta, sa ii refuze vreodata ceva, sa aiba o viata independenta de a mamei lui ? Consider ca este un mod indirect, probabil inconstient, de a te asigura ca vei sta tot timpul langa copil, pentru cineva care nu traieste decat prin si pentru copil. Nu e sanatos, dar am vazut ca se intampla, desi din pacate rezultatul este ca se pune presiune asupra copilului, care intr-un fel sau altul se va simti tot timpul vinovat de nefericirea mamei.
arizona spune:
De ce femeile asteapta ca barbatul sa ia intotdeauna hotariri intr-o relatie?
Nu e adevarat. Hotaririle se iau impreuna (sau cel putin asa ar fi normal).
De ce barbatilor li se dau sanse sa se gindeasca, sa se razgindeasca si sint lasati sa aleaga primii?
Nu e adevarat. Si femeile au aceste sanse.
Daca barbatul inseala este iertat, astepti sa-i treaca si sa vina inapoi, daca bea il scuzi ca asa sint toti barbatii, mai beau.
Daca inseala si sotia afla nu este neaparat iertat. Cu bautura, depinde daca exagereaza.
Daca e violent il ierti, ca ti-a zis ca iubesti si pentru ca iti spui ca nu se va repeta.
Cu asta chiar ca nu sunt de acord. Violenta unui barbat asupra femeii ar trebui pedepsita prin lege. Vedeti promo la tv cu « Campania impotriva violentei asupra femeii ». Este un mare timpit barbatul care crede ca se poate impune in fata femeii prin forta fizica. Pai de asta l-a facut D-zeu pe barbat mai puternic, ca s-o bata pe femeie ???!!! Acei barbati sunt jalnici.
Femeia trebuie sa se ingrijeasca si sa fie draguta si intelegatoare, ca asa trebuie sa fie o nevasta.
Asa e si frumos ca femeia sa se ingrijeasca, sa fie draguta si intelegatoare. Face parte din eternul farmec feminin.
De ce femeia nu are curajul sa plece dintr-o relatie din proprie initiativa, pentru ca lucrurile nu merg si nu e fericita, de ce asteapta ca barbatul sa ia hotaririle si ea doar se resemneaza si asteapta ca el sa-si schimbe parerea?
De ce sint atit de disperate cind sint singure si de ce au impresia ca barbatul de linga ele e cel care le da valoare?
quote :
..Realitatea dureroasa este ca femeile sunt slabe din cauza ca ,in majoritatea cazurilor, depind financiar de barbat,nu fiindca nu sunt capabile de mai mult, ci pentru ca asa s-a intamplat..a aparut copilul,ai intrerupt totul pentru el..bla, bla..
Si as mai sublinia aici importanta COPILULUI. Odata ce a aparut, cei doi femeia si barbatul impreuna au o mare responsabilitate pt. el. Si femeia nu poate sa mai plece din relatie cind i se nazareste ei…. ca pe vremea adolescentei….
Si de ce atunci cind un barbat inseala e intotdeauna de vina cealalta femeie, si se presupune ca barbatul a fost provocat, ea s-a dat la el?
Si oare de ce este atit de usor sa crezi ca toate fostele lui iubite au fost niste ticaloase si si-au batut joc de sufletul lui nevinovat?
Nu au fost neaparat niste ticaloase, dar e adevarata chestia cu : « cateaua daca nu misca din coada, ciinele nu o simte » .
Exista solidaritate, camaraderie feminina?
Nu, nu prea exista asa ceva din pacate. Dar uneori ne prefacem foarte bine.
Roxana_G spune:
As zice ca femeia inca mai crede in perfectiune si o cauta neincetat in relatiile ei. Poate asa e natura ei sau poate asa e educata. De cele mai ori fie nu vrea sa recunoasca faptul ca alegerea ei nu a fost corecta (ca Fat Frumos e mai mult Zmeul), fie spera ca prin eforturile si sacrificiile ei orice deviatie de la perfectiune poate fi corectata.
Este probabil o slabiciune feminina pe care ei, barbatii, o speculeaza pe cat posibil.
Rox
crinuta spune:
Or fi multe femei asa, dar nu toate, asa ca sa nu generalizam. Sa nu uitam ca avem si noi personalitatea noastra, asa ca nimeni nu ne poate calca in picioare.
Crinuta
Irinusha spune:
Eu cred ca-i chestie de educatie. De obicei fetitele sunt invatate ca daca sunt bune, cuminti, frumoase, vrednice si fac ce li se spune sunt iubite de toti ... pe cand baietii sunt invatati ca daca "bat cu pumnul in masa" si sunt duri o duc bine ... si asa traiesc toata viata.
Cred ca schimbarea trebuie s-o faca actualii parinti ... trebuie sa se comporte cu fetitele ca si cu baietii, sa-i invete pe amandoi ca sunt egali si ca, indiferent de sex, sunt iubiti ptr. ca sunt ei, pentru sufletul si caracterul lor.
O zi minunata si copii sanatosi! :)
camelia-daniela spune:
Dragä Monica,
tot ce ai insirat tu, sint pentru mine idei de mult preconcepute!!!
Acum träim alte timpuri, in care femeia si-a dat seama cä bärbatul este "capul" familiei, dar ea este "gitul"!!!
In ultimul timp, am avut destule discutii cu bärbati si femei, pe tema asta, la care eu, feministä inräitä, am sustinut punctul meu de vedere, care la rindul lui a fost sustinut spre marea mea surprindere de foarte multi bärbati!!!...deci, si bärbatii s-au mai emancipat!!...asta este o veste bunä!!!
Cit despre solidaritatea femininä, eu zic cä a existat de foarte mult timp, dar la inceput era mocnitä, pe cind acum incepe sä-si arate "formele".
Este foarte normal sä progresäm, din toate punctele de vedere, cä altfel ar stagna societatea...dar mi-e "fricä" sä mä gindesc, cum va aräta situatia in 50 de ani!!!
Nu-mi propun o asuprire a sexului puternic ( cu toate cä, sincerä sä fiu, nu mi-ar displace sä träiesc pentru o perioadä si in lumea asta )...eu sint pentru egalitate ( e mai sänätos asa, cä multe femei pot fi diabolice, cind devin asupritoare!!! si atunci mi-ar fi milä de bärbati!!!)... dar atunci sper cä nu va mai exista nici o discriminare de genul ästa!!!...si asta nu numai pe plan familiar, ci si pe plan economic!!!
Iar "ticäloasele" care ridicä coada, nu sint singurele vinovate cä se intimplä asa ceva!!!...sexul se face mereu in doi!!!..excluzind acum jucäriile auxiliare.
Si sä-ti mai spun ceva...pentru mine nu au existat niciodatä aceste intrebäri!!!..depinde si de femeie!!!...eu am fost "partenerul" de echipä al sotului meu...eu i-am dat sensul in viatä, däruindu-i copii pe care ii avem!!...dacä stau bine si mä gindesc, in familia noasträ eu am fost aia, care a adus cel mai mare aport...dar asta nu am de gind sä i-o reprosez, pentru cä si el mi-a dat putere cind eram mai slabä si m-a sustinut cind am avut nevoie ( sau m-a scuturat un pic!!!)...dar asta s-a intimplat tot in avantajul familiei nostre...ce-ar fi bärbatii färä noi???...dar nici noi nu putem sta färä ei!!!
Pupici de la Cami.
maryam spune:
Eu nu subscriu la ceea ce ai spus tu , pentru ca nu simt si nu cred asa, in realitate femeile sunt mai curajoase, mai temerare si uneori chiar mai barbati ca barbatii insisi.
Poate ca treci tu printr-o criza , asa ca daca ai sa-ti analizezi obiectiv sufletul si atitudinile ai sa descoperi forta si curaj...Succes!
quote:
Initial creeata de monicav
Buna,fetelor!
Va urmaresc de mult si acum mi-am luat inima in dinti sa ma inregistrez si ma si reped sa postez un subiect. Am niste intrebari pe care mi le pun de mult si inca n-am gasit raspuns, poate ma ajutati voi.
De ce femeile asteapta ca barbatul sa ia intotdeauna hotariri intr-o relatie? De ce barbatilor li se dau sanse sa se gindeasca, sa se razgindeasca si sint lasati sa aleaga primii? Daca barbatul inseala este iertat, astepti sa-i treaca si sa vina inapoi, daca bea il scuzi ca asa sint toti barbatii, mai beau.
Daca e violent il ierti, ca ti-a zis ca iubesti si pentru ca iti spui ca nu se va repeta.
Femeia trebuie sa se ingrijeasca si sa fie draguta si intelegatoare, ca asa trebuie sa fie o nevasta.
De ce femeia nu are curajul sa plece dintr-o relatie din proprie initiativa, pentru ca lucrurile nu merg si nu e fericita, de ce asteapta ca barbatul sa ia hotaririle si ea doar se resemneaza si asteapta ca el sa-si schimbe parerea?
De ce sint atit de disperate cind sint singure si de ce au impresia ca barbatul de linga ele e cel care le da valoare?
Si de ce atunci cind un barbat inseala e intotdeauna de vina cealalta femeie, si se presupune ca barbatul a fost provocat, ea s-a dat la el?
Si oare de ce este atit de usor sa crezi ca toate fostele lui iubite au fost niste ticaloase si si-au batut joc de sufletul lui nevinovat?
Exista solidaritate, camaraderie feminina?
sau le interpretez eu pe toate aiurea? ajutor, va rog! voi ce credeti?
monicav
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
tora97 spune:
de ce? pentru ac traim intr o lume a barbatilor, guvernata de barbati. pentru ca fie biblia proslaveste barbatul, il considera a fi "cruce intreaga" (asa cum imi mai spune mama mea personala) si o infiereaza pe eva ca fiind izvorul tuturor relelelor din lume, desi se scapa din vedere faptul ca biblia a fost scris a de barbati
pentru ca din aceste considerente(religioase) parintii nostri au construit vietile lor si a celor din familia lor, tara noastra find ortodoxa, iar religia ocupind un loc important inviatile noastre.nu mai departe de anumite reguli pe care trebuie sa le indeplineasca femeia atunci cind intra in biserica...
uita te in evul mediu, (si nu numai) unde femeile erau obligate sa stea doar la cratita, sa fie preasupusa slujnica a barbatului, caci l vina, el aducea mincarea..
pentru ca emanciparea femeii este inca "bebelus", desi sintem mai puternice,mai capabile, mai destepte decit majoritatea barbatilor
pentru ca fiind numeric superioare, ne temem (in forurile noastre extra, super interioare) ca vom ramine singure, ca "alta" ni l va lua
pentru ca ne este teama de singuratate si scapam din vedere durerea produsa de singuratatea in doi
pentru ca nu avem inca acel curaj de a spune "NU, ori GATA" de teama a ne lua vietile in propriile miini, de a da piept cu viata...
si poate...pentru ca dorim atit de mult sa iubim, incit devenim proprii nostri dusmani, nemaivazind padurea de copaci... ne pacalim singure ca poate miine el, maretzul el, va deveni mai bun
pentru ca (poate) avem un simbure de martirism ori masochism...
ma opresc.. caci exista o multime de explicatii.
lorelei_19 spune:
"cind un barbat inseala e intotdeauna de vina cealalta femeie, si se presupune ca barbatul a fost provocat, ea s-a dat la el?"- este o masura de protectie a iubirii. e mai usor sa spui ca de vina e cineva din afara, decat omul pe care-l iubesti asa de mult. parca e mai putzin dureros .
copiii- femeile au mai mult simtul raspunderii decat barbatii. cand de vina e doar "calcatul pe bec", multe femei inchid ochii, chiar daca le-a fost zdrobit sufletul, ca sa nu sufere si copilashul.
la celelalte puncte, nu pot decat sa remarc cu tristete ca ai dreptate. ca, in ciuda faptului ca techica evolueaza atat, barbatul e barbat si femeia - femeie. Vor mai dura multe generatii pana o sa fim egale cu barbatii... din pacate...