Nastere naturala dupa cezariana?
Dragi mamici, as avea nevoie de sfatul vostru sau daca ati auzit de o experienta similara: se poate naste natural dupa cezariana? Eu a trebuit sa fac cezariana acum 2 ani si 5 luni deoarece Daniel era in pozitie pelviana. Sincer mi-era extrem de frica de nasterea naturala asa ca m-am bucurat ca a decis "altcineva" in locul meu.
Acum - dat fiind experienta unei cezariene - ma intreb daca merita si/sau se poate sa nasc natural - cam in 5 luni...
Am avut o colega care a nascut prin cezariana prima fetita iar pe a doua a nascut-o natural. Bineinteles ca s-a refacut mult mai repede dupa nasterea naturala dar poate a avut numai noroc.
Voi ce credeti?
Dalina, Daniel si speram fetita din burtica
Raspunsuri
Banti spune:
Eu cred ca e posibil, mai ales daca copilul este in pozitie normala. Am citit odata despre o tipa care facuse trei cezariene si al patrulea copil l-a nascut normal si a avut o experienta deosebita. Iti doresc succes!
Ioana
tinatache spune:
teoretic, e posibil! Uite ca eu trec acusi in luna a 8-a si dr. meu inca incearca sa ma lamureasca ca o nastere naturala ar fi binevenita. Si eu am facut cezariana acum 1 an si 7 luni! Nu stiu inca ce sa fac, nu am nici un chef sa stau iar in stresul ala de "vine sau nu vine", ca si la prima am asteptat de pomana sa vina pe cale naturala. Am sa-ti povestesc mai multe dupa:)
Cristina, mamica cu burtica
bubu spune:
Eu am nascut prin cezariana acum 2 ani si o luna. Am 34 sapt si doctorul m-a sfatuit sa nasc tot prin cezariana, cica daca as naste natural atunci cind as avea contractii operatia ar putea sa cedeze. Nu stiu daca are vreo importanta ca operatia mea e pe verticala nu pe orizontala.
Delia
tinatache spune:
quote:
Originally posted by bubu
Nu stiu daca are vreo importanta ca operatia mea e pe verticala nu pe orizontala.
Delia
Uite ca la asta nu m-am gandit pana acuma. Operatia mea e pe orizontala.
Dalina spune:
Multumesc pentru incurajari!
Cristina, chiar m-ar interesa sa imi povestesti mai multe despre nasterea ta. La mine a fost "ca pe roate", am intrat in sala "cu zambetul pe buze" cu toate ca inaintea mea se nascuse o fetita cu scor Apgar 0...
Insa privind retrospectiv, mi se pare ca am pierdut ceva ce nu voi recupera niciodata : primul tipat, prima imagine a copilului meu nou nascut - am avut anestezie generala. Greul la mine a inceput dupa dar totusi nu pot sa ma plang. Cand aud insa mamici care la o jumatate de ora dupa ce au nascut se plimbau prin spital (dupa nastere naturala, bineinteles) parca stau si ma gandesc...
Voi ce ziceti, e de preferat o nastere naturala? - fara complicatii, bineinteles...
Multa sanatate!
Dalina
iris spune:
draga dalina, din propria experienta si din spusele asistentelor de la reanimare, se pare ca a doua cezariana e mult mai usor suportata si recuperata decit prima; probabil ca stiind ce urmeaza , ce se intimpla, nu mai ai prea multe surprize, nu stiu ...mie mi-a mers surprinzator de bine la a doua operatie, nici la prima n-a fost cine stie ce, dar la a doua chiar n-am mai avut nici o durere dupa 3-4 zile - e importat sa fii si in conditie fizica buna, eu eram pt ca plimbam zilnic copilu' no 1 si urcam si coboram scari cu el in brate...; oricum eu am insistat sa nasc prin cezariana si nu imi pare rau ca am pierdut experienta nasterii naturale- nu vad rostul acestei experiente, important e cum iti cresti copii;
Dalina spune:
Multumesc Iris, sper sa am si eu acelasi noroc.
Ceea ce nu am uitat este momentul in care m-am ridicat pentru prima data in "capul oaselor" dupa operatie si durerile mari din primele 2 ore dupa trecerea efectului anesteziei...
Este insa adevarat ca nu am experienta "urletelor" si a durerilor de nastere si probabil ca nu am pierdut nimic
O solutie alternativa ar fi cezariana cu anestezie peridurala. A "experimentat" cineva asa ceva? Este mai bine decat cu anestezie generala?
Dalina
bubu spune:
Operatia mea a fost hotarita pe moment, incepuse contractiile si eu nu eram dilatata doar 3 cm. Dupa ce am hotarit cezariana, mi-au facut radiografia si cred ca mi-au laut singe si normal mi-au pus perfuzia. Dupa aceea mare lucru nu stiu, eram drogata, dar nu adormita. Am auzit primul tipat a lui Melany am vazut-o dupa care mi s-a rupt filmul. Vag parca imi aduc aminte cum ma ducea in camera dar nu stiu exact nimic. M-am trezit in camera si stiu ca am intreat-o pe mama cit e ceasul si tot aveam tendinta sa imi misc capul, lucru care mama a incercat sa ma lamureasca ca nu e bine. Aceea noapte pt mine a fost f nasoala. Am avut soc termic. Cum sotiorul a plecat sa o duca pe mama acasa (mama ajunse cu citeva ore mai repede din Ro) nimeni nu s-a uitat la mine. Cind a venit el mi-au pus masca de oxigen si m-au schimbat din cap pina in picioare pt ca eram toata uda de transpiratie. Abia dupa 2 zile mi-au luat sonda. De aceste 2 zile mi frica mie acuma. Sa speram ca totul va fi altfel.
Am uitat sa va spun ca dupa aceasta experienta eram foarte hotarita sa nasc natural. Dar cezariana e programata pe 31 oct asa ca va voi relata mai multe dupa.
Delia
Sabina spune:
Eu am nascut cezariana cu epidurala si e f. bine, nu am avut dureri de cap, si am vazut si bebele! O recomand, dar ...de la caz la caz...numai doctorul stie!
Sabina & Sofia Galagia
tinatache spune:
uite aici mai multe povestiri despre cezariana, cu anestezie generala sau rahie-anestezie.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14992
Am sa povestesc, numa' sa scap odata si spun tot! promit!:)